Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sebilj

#1 Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by sebilj »

TUZLA - Molim te da mi oprostiš za curicu jer ja sebi nikad neću. Ja sam je stvarno volio, samo mi je išla na živce, napisao je Nedim Ahmetović (23) iz Teočaka u pismu upućenom nevjenčanoj supruzi Jasni Duraković (17) čiju je jednogodišnju kćerku Ajlu nasmrt pretukao početkom veljače ove godine.

Ahmetović je, pišu Nezavisne, od Jasne tražio da ga posjeti u KPZ Tuzla, gdje se nalazi od 4. veljače, moleći je da ga čeka do njegovog izlaska iz zatvora. Od majke čije je dijete ubio tražio je da mu pruži drugu šansu, da će joj oprostiti što je svjedočila protiv njega i da ga se više ne treba bojati.

"Volim te najviše, zato što ćeš mi ti, kada izađem, roditi jednu malu bebu, pa ćemo lijepo živjeti", poručio je u pismu ubojica jednogodišnjeg djeteta.

Pismo iz zatvora Jasni Duraković, koja se nakon tragedije vratila majci u bratunačko selo Rakovac, donio je Nedimov brat Sabahudin.

Jasna priča da je Nedimu doselila u listopadu prošle godine nakon što ga je svega dva puta vidjela u Živinicama, gdje je do tada živjela.

Već šesti dan zajedničkog života u kolektivnom romskom naselju u Teočaku, gdje su živjeli Nedimova majka, brat i snaha, ju je istukao, a devet dana nakon toga prvi puta je udario i Ajlu. Jasna kaže da se bojala pobjeći, jer joj je prijetio. Prisjeća se da je Ajlu prvi put udario zbog plača.

Zlostavljanja su, vremenom, postala česta, djevojčicu je glavom lupao od zid, udarao je daljinskim upravljačem po glavi, vrlo često i bokserima, ali i nogama po licu. Često joj je zabranjivao da nahrani dijete na vrijeme, već je to činila sa nekoliko sati zakašnjenja.

Ajla Duraković je prvi puta završila u UKC Tuzla 20. siječnja ove godine, gdje liječnici nisu prepoznali da se radi o o žrtvi nasilja. Jasna je, kaže, pod prijetnjom, potvrđivala Nedimove izjave da je Ajla pala s kreveta.

Nakon što je beba otpuštena iz bolnice, tri dana nije bilo zlostavljanja, ali je onda Nedim počeo po starom. Deset dana kasnije, kada je Ajla drugi put zbog batina završila u bolnici, Jasna je bila u Čeliću, prosila.

Tek kad je vidjela da je Ajla u komi, brutalno pretučena, odlučila je progovoriti, ali je za djevojčicu bilo kasno. Podlegla je nakon šest dana.

Istraga o ovom monstruoznom zločinu, kakav ni najstariji Tuzlaci ne pamte, još nije okončana.
Pasiflora

#2 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by Pasiflora »

Boze sacuvaj. :run:
Topla voda

#3 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by Topla voda »

pa eto ,sad je sve do nje :-)
boze dragi,kakvi idioti po zemlji hodaju
orange

#4 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by orange »

Neka me shvati kako god ko hoce, ali pored toga sto je on odvratni i bezosjecajni manijak koji je zasluzio da istruhne u zatvoru u najgorim mukama, ovoj zeni nije trebalo dati macku komsijsku da ima i da se brine o njoj a kamoli dijete da rodi i da ga odgaja. Njoj je bilo bitnije da ode zivjeti sa nekim koga zna 2 dana i jos pritom pustiti da se izivljava i na njoj i na djetetu. Sad vise ne znam ko mi je odvratniji, on sto je kreten bolesni, ili ona koza glupa koja je dopustila da on takav da sebi za pravo da kaze da ga dijete nervira (haloo nervira ga, ma hajde molim te!!) i da zbog toga ubije dijete. Jadna djevojcica, kad pomislim koliko je patnje to jadno bice osjetilo za tako kratak mali zivot, muka me uzme, sad bi toj materi otisla pa joj kose pocupala.
turban

#5 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by turban »

Ocito se radi o teskom dusevnom bolesniku.Pismo ovakve sadrzine jeste samo tren vracanja u stanje svjesti.Ovakve treba ljeciti i to zescim metodama!
b.boja

#6 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by b.boja »

Bogami do mame je i bilo, odavno, dijeli krivicu sa tim monstrumom.
"Volim te najviše, zato što ćeš mi ti, kada izađem, roditi jednu malu bebu, pa ćemo lijepo živjeti"
i on ce njoj oprostio sto ga je prijavila :x :x :x :x :x :x pa trebala je ona tebe prijaviti, kad si ti prvi put udario to jadno dijete :x :x :x monstrumu treba zabraniti da ima dijecu.
b.boja

#7 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by b.boja »

liječnici nisu prepoznali da se radi o o žrtvi nasilja
:x :x :x kakvi su to doktori i govna, a socijalne sluzbe, sta one rade, gdje su :x
turban

#8 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by turban »

b.boja wrote:
:x :x :x kakvi su to doktori i govna, a socijalne sluzbe, sta one rade, gdje su :x
Razumijem bjes i ogorcenje,ali nebi trebali pasti u zamku onu -daj da se monstrum lincuje.Moramo svatiti da je zemlja puna teskih bolesnika.Ovdje se radi o jednoj prepoznatljivoj situaciji paranoje.A paranoja je bolest,teska bolest.
b.boja

#9 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by b.boja »

turban wrote:
b.boja wrote:
Razumijem bjes i ogorcenje,ali nebi trebali pasti u zamku onu -daj da se monstrum lincuje.Moramo svatiti da je zemlja puna teskih bolesnika.Ovdje se radi o jednoj prepoznatljivoj situaciji paranoje.A paranoja je bolest,teska bolest.
ja mislim da sam bila blaga, takvim ljudima ne trebaju dijeca.
Kneesaa

#10 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by Kneesaa »

uzas!! uzas!! uzas!!
pravi pravcati nasilnik!! zna li iko na koliko je godina osudjen? nadam se da nece uslovno izaci uskoro.

a ova zena - i ona je zrtva nasilja. nasilnici koriste vrlo suptilne metode nasilja - emotivno zastrasivanje i ucjenjivanje - i na osnovu njega drze svoje zrtve po kontrolom.

a njegov brat? sta on radi? umjesto da na rodjenog brata vaspitno djeluje, nosa pisma naokolo u kojima se doticni izvinjava i govori kako ce mu doticna roditi dijete kad izadje...i on je nasilnik.

meni su odgovorni ljekari koji nisu prepoznali nasilje nad djetetom. nije mi jasno u sta su gledali? ili u kakve su skole isli. zna se kakva je modrica od "pada sa kreveta" a kakva je modrica kad te neko lupi. pogotovo na bebi, djetetu, zeni.
za mene je odgovorno drustvo sto o ovakvim stvarima javno ne govori o oblicima nasilja i javno ne osudjuje nasilnike. odgovorni su svi segmenti drustva.

i ovo nije rijedak slucaj: prosle godine sam upoznala djevojku koju je momak nogom udario u lice, i ona zavrsila na operaciji. kad su je zvali u sud (njih dvoje zajedno) ona rekla da je pala. meni odgovorila da joj se doticni izvinuo i rekao da nece vise nikad. kad su je samu zvali u sud - ponovo je ponovila pricu da je pala. a doticni je "frajer" "momak iz raje", uzor i ko zna sta vec ne. za mene je nasilnik.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#11 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by ladyblue18 »

Znajuci da kod nas kazna za silovanje mentalno zaostale osobe iznosi cini mi se 3 god (ako grijesim nek me neko ispravi)
ne bi me cudilo da ovaj monstrum dobije tako nesto :x :x
Ne kontam, jel se lik pravi mahnit pa pise ovakva pisma il je stvarno bolestan...Boze sacuvaj :x
"Ja sam je stvarno volio, samo mi je išla na živce" i zato si je morao ubit kretenu...bebu od godinu dana :x :x
A i ta "majka" mi nije jasna u svemu tome, cuj nije mogla pobjec...a jos gore otisla kod njega nakon sto ga je samo dva puta vidjela :? :shock:
Ja bih tu djevojcicu poslala na ispitivanje kod psihijatra i na ljecenje :x
x0z0y0

#12 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by x0z0y0 »

orange wrote:Neka me shvati kako god ko hoce, ali pored toga sto je on odvratni i bezosjecajni manijak koji je zasluzio da istruhne u zatvoru u najgorim mukama, ovoj zeni nije trebalo dati macku komsijsku da ima i da se brine o njoj a kamoli dijete da rodi i da ga odgaja. Njoj je bilo bitnije da ode zivjeti sa nekim koga zna 2 dana i jos pritom pustiti da se izivljava i na njoj i na djetetu. Sad vise ne znam ko mi je odvratniji, on sto je kreten bolesni, ili ona koza glupa koja je dopustila da on takav da sebi za pravo da kaze da ga dijete nervira (haloo nervira ga, ma hajde molim te!!) i da zbog toga ubije dijete. Jadna djevojcica, kad pomislim koliko je patnje to jadno bice osjetilo za tako kratak mali zivot, muka me uzme, sad bi toj materi otisla pa joj kose pocupala.

e vala bas i ja isto pomislih!
svi na njega ..jeste tacno ubica a niko da pisne o njenoj odgovornosti
pa koja bi majka 2 puta dijete u bolnicu vodila zbog BATINA!!!
nju treba obavezno u zatvor poslat i jos dati na psihijatrijsko lijecenje..ne samo kao zrtvu zlostavljanja nego i kao saucesnika
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#13 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by mIRCerka »

Ma samo treba upratiti gdje ce on sluziti. Pa cemo fino skupiti stek cigara i slicno i slati da ga drugi POSJETE.
Lijepa amerika, inekcija i mrs u picku materinu...
Tesssa

#14 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by Tesssa »

:x

Ovaj bolesnik planira izaci, zasnovati porodicu i imati malu bebu. U kakvoj poremecenoj sredini zivimo ne bih se ni cudila da se takvo nesto i desi. bas me interesuje koliko ce zatvora dobiti :roll:

takodje, ono sto me je izbacilo iz cipela je da doktori nisu shvatili da se radi o zrtvi nasilja :x Nisu shvatili, ili im je bilo mrsko brinuti se o necemu "sto nije njihov problem"?!? :roll:

I onda mi kazu da nisu za smrtnu kaznu! :x A ovaj idiot ce izaci za nekoliko godina i ubiti neko drugo dijete!
mIRCerka

#15 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by mIRCerka »

Tesssa wrote::x

Ovaj bolesnik planira izaci, zasnovati porodicu i imati malu bebu. U kakvoj poremecenoj sredini zivimo ne bih se ni cudila da se takvo nesto i desi. bas me interesuje koliko ce zatvora dobiti :roll:

takodje, ono sto me je izbacilo iz cipela je da doktori nisu shvatili da se radi o zrtvi nasilja :x Nisu shvatili, ili im je bilo mrsko brinuti se o necemu "sto nije njihov problem"?!? :roll:

I onda mi kazu da nisu za smrtnu kaznu! :x A ovaj idiot ce izaci za nekoliko godina i ubiti neko drugo dijete!
A sad ce ti doci veliki bh. strucnjaci iz inostranstva da ti kazu da si licimjerna osoba jer bi ti njemu da zabranis da osnuje porodicu, a kao boris se za bolje sutra, bla bla bla...

U slucaju da fakat izadje, treba mu mosnje stuci onim cekicem za snicle, kao i svakome pedofilu i zlostavljacu djece.
A dok je u zatvoru, treba obavijestiti ostale "stanare" kakava je ush medju njima, pa nek se vole, ko u filmu.
nikad_izvini

#16 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by nikad_izvini »

:x :x :x :x
b.boja

#17 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by b.boja »

mIRCerka wrote:
Tesssa wrote::x

A sad ce ti doci veliki bh. strucnjaci iz inostranstva da ti kazu da si licimjerna osoba jer bi ti njemu da zabranis da osnuje porodicu, a kao boris se za bolje sutra, bla bla bla...

U slucaju da fakat izadje, treba mu mosnje stuci onim cekicem za snicle, kao i svakome pedofilu i zlostavljacu djece.
A dok je u zatvoru, treba obavijestiti ostale "stanare" kakava je ush medju njima, pa nek se vole, ko u filmu.
aaa, njega je sevap uskopiti.
Tesssa

#18 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by Tesssa »

Eh, moram jos nesto reci. Ne opravdavam ni sekunde ovu majku, ali u neku ruku razumijem zasto nije djelovala. Sve dok nas zakon ne bude stitio od ovakvih bolesnika bit ce i onih koji sute i trpe.

Ona je iz ruralne sredine, 17 joj je godina, ocito zivi totalno nesredjenim zivotom, cim je prinudjena da prosi. Isto tako je vjerovatno ovisila o njemu i zbog njegove nasilne prirode ju je bilo strah da ga prijavi. On realno i sutra moze izaci iz zatvora i sta onda? :roll:

Da ne bude zabune, mislim da je ona saucesnik, ali me ovakav razvoj dogadjaja nimalo ne iznenadjuje. :roll:
turban

#19 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by turban »

mIRCerka wrote:Ma samo treba upratiti gdje ce on sluziti. Pa cemo fino skupiti stek cigara i slicno i slati da ga drugi POSJETE.
...i tako to bude uvjek,u materinu... :run:

Recet nasilja koji prosipas jeste za malo tisine sa tvoje strane,jedno mjesec dana... :-)
mIRCerka

#20 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by mIRCerka »

turban wrote:
mIRCerka wrote:Ma samo treba upratiti gdje ce on sluziti. Pa cemo fino skupiti stek cigara i slicno i slati da ga drugi POSJETE.
...i tako to bude uvjek,u materinu... :run:

Recet nasilja koji prosipas jeste za malo tisine sa tvoje strane,jedno mjesec dana... :-)
Ma pametan si ti.
Sta drugo da ti kazem, osim da ti pozelim zeta kao sto je autor ove price. Pa da onda vidis jel ja pricam o nasilju ili ne.
stickitout

#21 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by stickitout »

Oguglali smo totalno na Romski "geto" u kojem nema kanalizacije, struje, asfalta, cigle, osnovne higijene itd, itd, itd. Ne zapanjuje nas vise ni narkomanija, alkoholizam, totalna bijeda, neobrazovanje i sve ostalo sranje koje po tim getima vlada. Nije nam vazno sto se po Romskim naseljima drogiraju i sakate dijeca u svrhu prosenja po ulicama. Nije nam vazno sto se maloljetni vjencavaju, siluju, prodaju i zloupotrebljavaju po istim. Tek kad jedan morbidan slucaj izadje na svijetlost dana dajemo si za pravo da bacamo svaku osudu na te, nama inace, bezvrijedne i mizerne zivote. :-?
Tesssa

#22 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by Tesssa »

turban wrote:
oho! Poranili ste! Ja vas nisam ocekivala jos bar pola sata :-)

Nikome, ali nikome ko je na bilo koji nacin povrijedio neko dijete nista dobro pozeliti ne mogu, pa makar mi bio sopstvena krv. :x
mIRCerka

#23 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by mIRCerka »

stickitout wrote:Oguglali smo totalno na Romski "geto" u kojem nema kanalizacije, struje, asfalta, cigle, osnovne higijene itd, itd, itd. Ne zapanjuje nas vise ni narkomanija, alkoholizam, totalna bijeda, neobrazovanje i sve ostalo sranje koje po tim getima vlada. Nije nam vazno sto se po Romskim naseljima drogiraju i sakate dijeca u svrhu prosenja po ulicama. Nije nam vazno sto se maloljetni vjencavaju, siluju, prodaju i zloupotrebljavaju po istim. Tek kad jedan morbidan slucaj izadje na svijetlost dana dajemo si za pravo da bacamo svaku osudu na te, nama inace, bezvrijedne i mizerne zivote. :-?
Vidis, meni nije bitno jel on rom ili nije, on je ZIVOTINJA a ne COVJEK.
Kneesaa

#24 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by Kneesaa »

stickitout wrote:Oguglali smo totalno na Romski "geto" u kojem nema kanalizacije, struje, asfalta, cigle, osnovne higijene itd, itd, itd.
oguglali? pa ko normalan moze takve stvari da ignorise??
stickitout

#25 Re: Pismo ubojice jednogodišnjeg djeteta

Post by stickitout »

mIRCerka wrote:
stickitout wrote:Oguglali smo totalno na Romski "geto" u kojem nema kanalizacije, struje, asfalta, cigle, osnovne higijene itd, itd, itd. Ne zapanjuje nas vise ni narkomanija, alkoholizam, totalna bijeda, neobrazovanje i sve ostalo sranje koje po tim getima vlada. Nije nam vazno sto se po Romskim naseljima drogiraju i sakate dijeca u svrhu prosenja po ulicama. Nije nam vazno sto se maloljetni vjencavaju, siluju, prodaju i zloupotrebljavaju po istim. Tek kad jedan morbidan slucaj izadje na svijetlost dana dajemo si za pravo da bacamo svaku osudu na te, nama inace, bezvrijedne i mizerne zivote. :-?
Vidis, meni nije bitno jel on rom ili nije, on je ZIVOTINJA a ne COVJEK.
Svega ima u "Zivotinjskom" carstvu
Post Reply