Moji roditelji su iz Hercegovine došlii trbuhom za kruhom u Sarajevo krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća, a ja sam se rodio početkom sedamdesetih. Djetinstvo i mladost sam proveo u tada za mene najboljem i najljepšem gradu na svijetu, sa prijateljima svih vjera i nacija. Sarajevo je tih godina bilo primjer suživota i tolerancije. Slika grada koja prikazuje četiri vjerska objekta u krugu od nekoliko stotina metara bila je sve do sinoć ikona mog života.
Uoči početka nesretnog rata na ovim prostorima moja rodbina me upozoravala da bježim iz Sarajeva kome se sprema veliko zlo. Nisam mario za te pozive, čak sam ih u krugu svojih prijatelja u par navrata ismijao. Tako sam naivan ostao u Sarajevu i proživio najteži period svog života. I tada sam o Sarajevu imao mišljenje kakvo sam imao uoči rata. Na brdima su papci, a u gradu su raja koja vole Bosnu i ovaj grad. Kada su u mom gradu ukinuli HVO, ubjeđivali su me da tako treba biti, da je ovo Sarajevo i da ovdje treba biti "naša" bosanska vojska. I u to sam povjerovao, te sam u tom uvjerenju dočekao i kraj rata.
Sve to vrijeme nisam napuštao Sarajevo. U početku kada sam mogao, naivno sam ostao u njemu, a poslije nisam mogao izaći, te sam dijelio sudbinu sa svima koji su ostali u svojevrsnom logoru. Nisam tada pridavao pozornost na neke stvari kojima sam bio izložen kao Hrvat, jer sam tada mislio da je svima koji su ostali u Sarajevu isto. Sve to vrijeme sam redovito odlazio na mise u crkvu, i tamo sam nalazio svoj unutarnji mir.
U par navrata sam bio napadnut zbog tih odlazaka u crkvu, ali sam bio uvjeren da su napadači huligani koji bi isto tako napali bilo koga tko bi im se našao na putu.
Ono što se desilo sinoć u "mom" Sarajevu navelo me je da ovo napišem i da konačno slomljen priznam da sam cijeli život proveo u zabludi, lagajući samoga sebe.
Sinoć je igrala "naša" Bosna i sasvim zasluženo ponozila Grčku. Svim srcem sam navijao za Džeku i društvo, i nakon utakmice sam izašao u grad da zajedno proslavim pobjedu sa svojim sugrađanima. Prošetao sam se malo po gradu i onda sam došao na plato ispred sarajevske Katedrale gdje se skupila velika grupa navijača. Ispočetka mi to nije smetalo, ali onda su se pojedinci počeli vješati na vrata Katedrale, a neki su čak i mokrili po zidovima. Nakon toga su uslijedila i neka neprimjerna skandiranja koja nemaju veze ni sa nogometom, a ponajmanje sa crkovom koja ničim nije zaslužila uvrede takve vrste.
U tim trenucima me oblio hladan znoj. Pokušao sam jednom momku koji nema ni dvadeset godina reći da se ne penje po vjerskom objektu, ali ostao sam usamljen u tom pokušaju. Čak sam bio počašćen sa nekoliko psovki od ostalih navijača, a jedan me čak i pljunuo. To je bila pljuvačka i pljuska cijelom mom životu u gradu za koga sam svim srcem smatrao svojim. Sinoć je na licu mjesta bilo mnogo medija, i koliko vidim nitko nije osudio ta dešavanja pred sarajevskom Katedralom.
Jutros sam hladne glave dobro razmislio i napisao ovo pismo koje Vam šaljem kao portalu koji možda i jedini čvrsto stoji na svom putu. Tek sada počinjem shvatati neke stvari koje do sada jednostavno nisam htio ni pokušati shvatiti. Sada vidim zašto se iz "mog" Sarajeva odselilo toliko ljudi, te se sada više ne čudim "hercegovačkim separatistima".
Sada zamišiljam što bi se desilo da su recimo sinoć navijači Hrvatske u Mostaru slaveći pobjedu svoje reprezentacije otišli pred neku od džamija u gradu i počeli se penjati po njenim zidinama? Ili da su tek pred tom džamijom počeli pjevati pjesme kakve su sinoć pjevane pred sarajevskom crkvom?
Bosanski mediji bi jutros bili puni naslova o povampirenim separatistima kojima ništa nije sveto. Branitelji Bosne i suživota u svojim bi kolumnama spominjali rušitelje, suživota i vjerske tolerancije. O dešavanajima sinoć u Sarajevu niti jedne jedine riječi, i to je ta moja Bosna. Bosna u kojoj očito više nema mjesta za mene i meni slične.
S.A/HERCEGOVINA.INFO
Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
- Josip321
#1 Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
Tužno je ovo što se događa. Toliko o toleranciji.
-
hhaarree
#2 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
zbog nekoliko navijaca on odlucio da vise tu nema mjesta za njeg
vi vont mis ju
vi vont mis ju
- GandalfSivi
#3 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
I baš ono hercegovina.info-u poslao? Garant...
-
OpusDei
- Josip321
#5 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
Pa dovoljan je jedan koji će ti zagorčavati život. I ako u tome slučaju nemaš podršku sugrađana, ako oni to ne osude, onda su svi isti. Jer vidiš da netko tvoga bližnjeg, susjeda, poznanika maltretira, a ti ne poduzimaš ništa. Odmaknimo se od nacionalnog, postavimo stvari ovako. Ako imaš prijatelja, i netko ga šikanira. Ti to vidiš a ništa ne poduzmeš da pomogneš njemu. Kako možeš doći tome prijatelju kasnije na oči?? Što ćeš mu reći? Nisam ja takav, nisam ti ja ništa uradio???
-
HM 2011
#6 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
Ako su to radili pred katedralom, i nisu ni zašta drugo nego za metka....
Nisu niti za pendreka....
čuj mokrit po nečijem religijskom objektu....
za metka kažem..... jer to nije ne za grada, to nije ni za šume.....
a i autor teksta se previše uzbudio, trebao je nazvati policiju, prijaviti..... sad kad pročitam tekst a nije prijavljeno organima reda, posumnjam u istinitost - a nisam bio tu....
"Ako su to radili pred katedralom, i nisu ni zašta drugo nego za metka...."
OVO VAŽI I ZA SVE DRUGE VJERSKE OBJEKTE....
Ljudi koji to rade nisu niti za grada niti za šume, jedino da ih ispalimo u nekakvu svemirsku kažnjeničku koloniju jer nisu niti za planete !
Edukacija pendrekom u glavu !
Fakat sramota....
Pa znaš li piti i slaviti ko normalan....
Nisu niti za pendreka....
čuj mokrit po nečijem religijskom objektu....
za metka kažem..... jer to nije ne za grada, to nije ni za šume.....
a i autor teksta se previše uzbudio, trebao je nazvati policiju, prijaviti..... sad kad pročitam tekst a nije prijavljeno organima reda, posumnjam u istinitost - a nisam bio tu....
"Ako su to radili pred katedralom, i nisu ni zašta drugo nego za metka...."
OVO VAŽI I ZA SVE DRUGE VJERSKE OBJEKTE....
Ljudi koji to rade nisu niti za grada niti za šume, jedino da ih ispalimo u nekakvu svemirsku kažnjeničku koloniju jer nisu niti za planete !
Edukacija pendrekom u glavu !
Fakat sramota....
Pa znaš li piti i slaviti ko normalan....
Last edited by HM 2011 on 24/03/2013 14:28, edited 1 time in total.
-
OpusDei
#7 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
Usput ovo je onaj isti Josip koji je prije mjesec dana otvorio temu o ubistvu svestenika u Bihacu kao dokaz kako eto "zli muslimani ne daju katolicima mira". A kad se saznalo da ga je ubio i jedan Hrvatic onda je poceo pricati onako kako je "drustvo otislo u helac", kao da mu nacionalnost nikad nije bila bitna.
-
hhaarree
#8 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
imam ja prijatelja iz sva 3 naroda i to bas dobrih i nikad al znaci nikad nisam dozivio da ih neko zajebava na nacionalnoj osnovi niti uopste pricamo o tome jer ja nemam vremena da brojim krvna zrnca. Tako da kad vidim ovako neke pokusaje da se prikaze nekakvo ugnjetavanje i sikaniranje samo kolutam ocima. Sto neko vec napisa patetika malo je rec.Josip321 wrote:Pa dovoljan je jedan koji će ti zagorčavati život. I ako u tome slučaju nemaš podršku sugrađana, ako oni to ne osude, onda su svi isti. Jer vidiš da netko tvoga bližnjeg, susjeda, poznanika maltretira, a ti ne poduzimaš ništa. Odmaknimo se od nacionalnog, postavimo stvari ovako. Ako imaš prijatelja, i netko ga šikanira. Ti to vidiš a ništa ne poduzmeš da pomogneš njemu. Kako možeš doći tome prijatelju kasnije na oči?? Što ćeš mu reći? Nisam ja takav, nisam ti ja ništa uradio???
Sta sad ja treba da pricam o recimo banja luci kakva je bila prije rata ili sta vec i da kazem e srusili su ferhadiju pale hrvatske zastave ovo nije moja bosna podrzavam vehabije i ovdje nema mjesta za mene jel?
takodje drago mi je da autor pisma sada razumije hercegovacke separatiste, ne pada snijeg da pokrije brijeg.
i jos jednom vi vont mis him
edit:
a o tom se radi znaci, nista pardoniram sto se upisah na temu, bok.OpusDei wrote:Usput ovo je onaj isti Josip koji je prije mjesec dana otvorio temu o ubistvu svestenika u Bihacu kao dokaz kako eto "zli muslimani ne daju katolicima mira". A kad se saznalo da ga je ubio i jedan Hrvatic onda je poceo pricati onako kako je "drustvo otislo u helac", kao da mu nacionalnost nikad nije bila bitna.
- respo
#9 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
jel to opet neka ugrozenost
jebote po tv-u novinama prica ugrozenost ovo ono a sve neki direktori po drzavnim firmama po stranackoj duznosti onda tu dodaj jos par upravnih odbora dodjemo do cifre haman 10000 mjesecno
izgleda ugrozeni su jer ih nema u jos kojem odboru i mjesnoj zajednici
jebote po tv-u novinama prica ugrozenost ovo ono a sve neki direktori po drzavnim firmama po stranackoj duznosti onda tu dodaj jos par upravnih odbora dodjemo do cifre haman 10000 mjesecno
izgleda ugrozeni su jer ih nema u jos kojem odboru i mjesnoj zajednici
-
Static-X
#10 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
Haman se ovaj i ne sjeca dta se desava po ostalim gradovima. Fol se tip sad tek probudio. Eto medjeda dosad nije bilo ni sa jedne strane
Sent from my SCH-I500 using Tapatalk 2
- Josip321
#11 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
OpusDei wrote:Usput ovo je onaj isti Josip koji je prije mjesec dana otvorio temu o ubistvu svestenika u Bihacu kao dokaz kako eto "zli muslimani ne daju katolicima mira". A kad se saznalo da ga je ubio i jedan Hrvatic onda je poceo pricati onako kako je "drustvo otislo u helac", kao da mu nacionalnost nikad nije bila bitna.
To kralju, prozreo si me. Odoh se sada pokupit i poklopiti ušima.
To je tvoj odgovor na ono ružno što se događa u tvome gradu.
Da ti je bar malo žao što se to dogodilo rekao bi da to nije u redu. Ali ne, ti i u ovakvim situacijama ideš diskreditbilirati sugovornika samo da opravdaš svoju sramotu.
-
OpusDei
#12 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
Hoces iskreno? Boli me qrac. Vandalizam se desava svaki put kad se okupljaju navijaci ili pijandure bilo kakve vrste. Pogledaj samo na sta lici grad nakon dana mladosti. To sto ste vi eksperti u nalazenju majorizaciju i diskriminaciju svuda je vasa stvar. Postajete pateticni.Josip321 wrote: To kralju, prozreo si me. Odoh se sada pokupit i poklopiti ušima.
To je tvoj odgovor na ono ružno što se događa u tvome gradu.
Da ti je bar malo žao što se to dogodilo rekao bi da to nije u redu. Ali ne, ti i u ovakvim situacijama ideš diskreditbilirati sugovornika samo da opravdaš svoju sramotu.
- Chisum
#13 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
Ovo je u rangu onog glupog talibanskog teksta kojeg su domace vehabije postavljale na forum par puta, u kojem, satro, neki jalijas provodi mladost podjebavajuci bule, a onda naprasno spozna pravi put i postane vehabija... ili nesto tome slicno, ne znam, tekst je bio toliko glup i patetican da nisam uspio ni pohvatati sta se ustvari desavalo...
Moji roditelji su iz Hercegovine došlii trbuhom za kruhom u Sarajevo krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća, a ja sam se rodio početkom sedamdesetih. Djetinstvo i mladost sam proveo u tada za mene najboljem i najljepšem gradu na svijetu, sa prijateljima svih vjera i nacija. Sarajevo je tih godina bilo primjer suživota i tolerancije. Slika grada koja prikazuje četiri vjerska objekta u krugu od nekoliko stotina metara bila je sve do sinoć ikona mog života.
Uoči početka nesretnog rata na ovim prostorima moja rodbina me upozoravala da bježim iz Sarajeva kome se sprema veliko zlo. Nisam mario za te pozive, čak sam ih u krugu svojih prijatelja u par navrata ismijao. Tako sam naivan ostao u Sarajevu i proživio najteži period svog života. I tada sam o Sarajevu imao mišljenje kakvo sam imao uoči rata. Na brdima su papci, a u gradu su raja koja vole Bosnu i ovaj grad. Kada su u mom gradu ukinuli HVO, ubjeđivali su me da tako treba biti, da je ovo Sarajevo i da ovdje treba biti "naša" bosanska vojska. I u to sam povjerovao, te sam u tom uvjerenju dočekao i kraj rata.
Sve to vrijeme nisam napuštao Sarajevo. U početku kada sam mogao, naivno sam ostao u njemu, a poslije nisam mogao izaći, te sam dijelio sudbinu sa svima koji su ostali u svojevrsnom logoru. Nisam tada pridavao pozornost na neke stvari kojima sam bio izložen kao Hrvat, jer sam tada mislio da je svima koji su ostali u Sarajevu isto. Sve to vrijeme sam redovito odlazio na mise u crkvu, i tamo sam nalazio svoj unutarnji mir.
U par navrata sam bio napadnut zbog tih odlazaka u crkvu, ali sam bio uvjeren da su napadači huligani koji bi isto tako napali bilo koga tko bi im se našao na putu.
Ono što se desilo sinoć u "mom" Sarajevu navelo me je da ovo napišem i da konačno slomljen priznam da sam cijeli život proveo u zabludi, lagajući samoga sebe.
Sinoć je igrala "naša" Bosna i sasvim zasluženo ponozila Grčku. Svim srcem sam navijao za Džeku i društvo, i nakon utakmice sam izašao u grad da zajedno proslavim pobjedu sa svojim sugrađanima. Prošetao sam se malo po gradu i onda sam došao na plato ispred sarajevske Katedrale gdje se skupila velika grupa navijača. Ispočetka mi to nije smetalo, ali onda su se pojedinci počeli vješati na vrata Katedrale, a neki su čak i mokrili po zidovima. Nakon toga su uslijedila i neka neprimjerna skandiranja koja nemaju veze ni sa nogometom, a ponajmanje sa crkovom koja ničim nije zaslužila uvrede takve vrste.
U tim trenucima me oblio hladan znoj. Pokušao sam jednom momku koji nema ni dvadeset godina reći da se ne penje po vjerskom objektu, ali ostao sam usamljen u tom pokušaju. Čak sam bio počašćen sa nekoliko psovki od ostalih navijača, a jedan me čak i pljunuo. To je bila pljuvačka i pljuska cijelom mom životu u gradu za koga sam svim srcem smatrao svojim. Sinoć je na licu mjesta bilo mnogo medija, i koliko vidim nitko nije osudio ta dešavanja pred sarajevskom Katedralom.
Jutros sam hladne glave dobro razmislio i napisao ovo pismo koje Vam šaljem kao portalu koji možda i jedini čvrsto stoji na svom putu. Tek sada počinjem shvatati neke stvari koje do sada jednostavno nisam htio ni pokušati shvatiti. Sada vidim zašto se iz "mog" Sarajeva odselilo toliko ljudi, te se sada više ne čudim "hercegovačkim separatistima".
Sada zamišiljam što bi se desilo da su recimo sinoć navijači Hrvatske u Mostaru slaveći pobjedu svoje reprezentacije otišli pred neku od džamija u gradu i počeli se penjati po njenim zidinama? Ili da su tek pred tom džamijom počeli pjevati pjesme kakve su sinoć pjevane pred sarajevskom crkvom?
Bosanski mediji bi jutros bili puni naslova o povampirenim separatistima kojima ništa nije sveto. Branitelji Bosne i suživota u svojim bi kolumnama spominjali rušitelje, suživota i vjerske tolerancije. O dešavanajima sinoć u Sarajevu niti jedne jedine riječi, i to je ta moja Bosna. Bosna u kojoj očito više nema mjesta za mene i meni slične.
S.A/HERCEGOVINA.INFO
Primitivizmu u Sarajevu, u Bosni, na citavom ovom usranom Balkanu, nema kraja, pa i da se desilo ovo sto pise nas ucviljeni Hrvat, "Sarajlija", znajuci kakav je sljam sljegao u ovaj grad ne bi me cudilo... ali
... ovakva ljigava patetika i gomila lazi pisanih rukom nekoga ko sa Sarajevom i proslavom pobjede nad Grcima ima veze k'o i ja sa selendrom u kojoj je srocio ovaj tekst, ovo je stvarno smijesno.
Inace ovo je onaj sto otvara teme o ubijenim svecenicima - koji su, je l', ubijeni jer su katolicki svecenici, a pride idu i u Hrvatsku po penziju, pa kad se ispostavi ko je ubio, utanji sa postovima...
Last edited by Chisum on 24/03/2013 14:43, edited 1 time in total.
- Josip321
#14 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
Gdje si ti pročitao da je on rekoa da toga nije bilo na drugim stranama???Static-X wrote:Haman se ovaj i ne sjeca dta se desava po ostalim gradovima. Fol se tip sad tek probudio. Eto medjeda dosad nije bilo ni sa jedne strane
Zar se u ovome društvu ne smije ukazati na nepravdu? Ili ako će se ukazati, onda se mora ukazati i na negativnosti 2. i 3. da se netko ne bi uvrijedio?
Autor nije to spominjao ništa osim svoga grada. Vjerojatno da ga se upitalo vjeruje li da si i Muslimanima u gradu gdje su manjima događa nešto slično, sumnjam da bi se čovjek pravio manit i rekao da nije.
- respo
#15 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
zasto ovo isto ne urade hrvati u sirokom?
zato jer tamo dzamije nema
- Josip321
#16 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
Chisum wrote:Inace ovo je onaj sto otvara teme o ubijenim svecenicima - koji su, je l', ubijeni jer su katolicki svecenici, a pride idu i u Hrvatsku po penziju, pa kad se ispostavi ko je ubio, utanji sa postovima...
Jesam, ja sam taj.
Ali da upitam. Zar je to problem? Zar postoje teme koje se mogu otvoriti i one koje je bolje ne spominjati?
-
jabidapitam
#17 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
Vala bio sam kod katedrale nista od ovog nisam vidio, oko katedrale bila ekipa onih policajaca-kornjaca, niko nije ni prilazio katedrali ni na 20 metara tako da je ovo laz ko kuca...stvarno napaceni pokusaji da se ocrni sarajevo...zalosno
NE kazem da nema budala ali ovo se nije desilo...
- Josip321
#18 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
respo wrote:zasto ovo isto ne urade hrvati u sirokom?
Da li to pozivaš na nepoštivanje tuđih svetinja i njihovo zapišavanje?
Meni je to ogavno.
-
jabidapitam
#19 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
Jel te stid zivotat...?Josip321 wrote:respo wrote:zasto ovo isto ne urade hrvati u sirokom?
Da li to pozivaš na nepoštivanje tuđih svetinja i njihovo zapišavanje?
Meni je to ogavno.
Razmuijem ja i borbu i sve, ima svakavih ljudi provociraju vrijedjaju al ako ti vec smetaju onda ne budi ko oni...ne baziraj svoju odbranu na izmisljenim napadima i lazima...tuzno
- insomnia78
#20 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
Pa ima tu mali problemcic jer si ti temu otvorio da bi trubio o ugrozenosti hrvata i o ubistvu katolickog svecenika od strane zlih muslimana zato sto je svecenik.Josip321 wrote:Chisum wrote:Inace ovo je onaj sto otvara teme o ubijenim svecenicima - koji su, je l', ubijeni jer su katolicki svecenici, a pride idu i u Hrvatsku po penziju, pa kad se ispostavi ko je ubio, utanji sa postovima...
Jesam, ja sam taj.
Ali da upitam. Zar je to problem? Zar postoje teme koje se mogu otvoriti i one koje je bolje ne spominjati?
Kad se ispostavilo da je ubica takodje katolik a motiv koristoljublje, sto je vecina i predpostavljala, onda si okrenuo pricu i usutio se ko mis
s' moje sokocalo
- muha_sa
#21 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
kako vam više ne dosadi hrakat po Sarajevu
kako znam za sebe--a znam haman pa 60 godina, budala je bilo i i bit ce.
-još samo da ovo dodam--efendum Chisum
veliki pozdrav i jebla te ta piva što je ne zoveš
štaS se stisko--sevap ti je peMzionera nalokat 
-još samo da ovo dodam--efendum Chisum
- zambaklija
#22 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
ja mislim da je ovo čisto šuplja ono glede mede i bolesnih umovaJosip321 wrote:Tužno je ovo što se događa. Toliko o toleranciji.
S.A/HERCEGOVINA.INFO
-
hhaarree
#23 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
i ja isto mislim al haj reko posto nisam bio prisutan da ne pricam. E zamislite sad da neko ko nikad nije bio u sarajevu procita ovo pismo, pa reko bi covjek kakva to stoka i zivina tamo zivi primitivci neki sa kosom do po ledja koji hodaju u opancima. Ali jbg to je i cilj ovog pisma da se odredjeni grad prikaze na odredjeni naci sto meni ide na racku vec duze vremena, posebno na forumu kad ufate pricat sarajevo vako sarajevo nakojabidapitam wrote:Vala bio sam kod katedrale nista od ovog nisam vidio, oko katedrale bila ekipa onih policajaca-kornjaca, niko nije ni prilazio katedrali ni na 20 metara tako da je ovo laz ko kuca...stvarno napaceni pokusaji da se ocrni sarajevo...zalosno
- Chisum
#24 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
Naravno da ne... otvaraj gdje god stignes, sto se mene tice, imas sva prava.Josip321 wrote:Chisum wrote:Inace ovo je onaj sto otvara teme o ubijenim svecenicima - koji su, je l', ubijeni jer su katolicki svecenici, a pride idu i u Hrvatsku po penziju, pa kad se ispostavi ko je ubio, utanji sa postovima...
Jesam, ja sam taj.
Samo bez insinuacija,i ovakve petparacke patetike, poput ovog "pisma iz..." mog kurca, a ne Sarajeva... Ili, u suprotnom, sta ocekujes nego da ti se samo nasmijem, onako uz rucak.
- sinuhe
#25 Re: Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate
Fizicki napad(i pljuvanje spada u to) treba prijaviti policiji.