da samo je taj pokusao dohakati jednom drugom narodu...a to nikad ne uspije...ovaj narod ce dohakati sam sebi...zbog ovakvih lokalnih serifa i dragana covicaXXS wrote:Bio je jedan matematicar, iste logike k'o ti, koji je prije 20 godina govorio kako ce neki svojim postupcima odvesti jedan cijeli narod u nestanak.kamen spoticanja wrote:moja logika i tvoja logika nisu kompatibilne...ili moram jasnije...politka dragana covica i njegovih serifa po livnu,stocu i ostalim bh gradovima dovest ce u poziciju cijeli jedan konstitutivni narod da se ne pita ni za cijene paprika na pijacnim im standovima![]()
matematika je neumoljiva znanost...sve same cifre...koje kazu da je 200 hiljada manje broj od milion u 20 godina
mada rekao bih na zalost...ove divne zemlje
Eno ga sad u Hagu racuna gdje se zajebao.
Pismo Cericu
- kamen spoticanja
#51 Re: Pismo Cericu
- zambaklija
#52 Re: Pismo Cericu
XXS wrote:Bio je jedan matematicar, iste logike k'o ti, koji je prije 20 godina govorio kako ce neki svojim postupcima odvesti jedan cijeli narod u nestanak.kamen spoticanja wrote:moja logika i tvoja logika nisu kompatibilne...ili moram jasnije...politka dragana covica i njegovih serifa po livnu,stocu i ostalim bh gradovima dovest ce u poziciju cijeli jedan konstitutivni narod da se ne pita ni za cijene paprika na pijacnim im standovima![]()
matematika je neumoljiva znanost...sve same cifre...koje kazu da je 200 hiljada manje broj od milion u 20 godina
mada rekao bih na zalost...ove divne zemlje
Eno ga sad u Hagu racuna gdje se zajebao.
- Suti i trpi
#53 Re: Pismo Cericu
Igra rijeci i kozmetika. Sustina je ista. Crkva mora biti uklonjena sa privatne imovine, kao sto mora biti uklonjen bespravno izgradjeni vjerski objekat u Livnu. Ceric je reko da ckrvu treba ukloniti, a nigdje ne pise da je i vjerski objekat u Livnu trebalo ukloniti. Dakle, nema potrebe da uljepsavas i farbas ono sto je toliko ocigledno.udrch wrote:Nisi u pravu..bez obzira koliko ja njega ne podržavam, ali u drugim stvarima, on nije pozvao da se sruši crkva u dvorištu Fate Orlović..njegov citat glasi:Suti i trpi wrote:Vidi se da je ovaj Perkovic sovinista, tako da me ne cudi njegov stav. Lokalni lolo koji bi da namece svoju volju.
Mene vise zabrinjavaju dvostruki standardi resia Cerica... Prvo kuka sto je buldozer srusio bespravno izgradjeni vjerski objekat, pa onda u istom tekstu poziva Incka da nalozi da se srusi crkva u dvoristu Fate Orlovic. Reis Ceric ne tretira jednako bespravno izgradjenu muslimansku i krscansku bogomolju... Ili podrzi ocuvanje oba objekta ili podrzi rusenje oba, sve ostalo je licemjerno i kontraproduktivno. Sa ovakvim tekstovima samo dize tenzije i povecava i onako uzavrelu vjersku netrepeljivost.
Po meni, ispravan stav reisa Cerica bi bio da je podrzo rusenje bespravno izgradjenog vjerskog objekta u Livnu i da je u nastavku pozvo da se isto ucini i sa crkvom u dvoristu Fate Orlovic.
Inace, ti rusitelji su mogli sacekati da prodje Ramazan, ali to ni malo ne iznenadjuje... Ljudi su zadojeni mrznjom, a i izbori se priblizavaju. Zalosno je sto vjerski vjerodostojnici uskacu u tu prljavu igru. Oni koji bi trebali biti moralna vertikala su ostvari moralna horizontala ovog drustva. Sta onda ocekivati od politicara i naroda kojeg ti vjerski autoriteti poducavaju.
Ludilu nigdje kraja,,,
"Gosp. Incko, dobro je što ste se kao visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU za BiH pobrinuli da se Srpskoj pravoslavnoj crkvi vrati zgrada Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, ali bi isto tako bili dobro da se pobrinete da se pravoslavna crkva izmjesti iz privatnog vlasništva Fate Orlović...."
Ovdje je situacija takva da se na svaki pomen vlastite negativnosti pominju slicni slucajevi kod druga dva naroda. Dok je tako, ova drzava ne moze ostvariti nikakav napredak.
Ako je tema bogomolja u Livnu, treba se koncentrisati ISKLJUCIVO na to i govoriti kako se mora ukloniti bespravno izgradjen vjerski objekat. Nema potrebe da se povlace drugi slucajevi.
Ako je tema bogomolja u dvoristu Fate Orlovic, treba se koncentrisati ISKLJUCIVO na to i govoriti kako se mora ukloniti bespravno izgradjeni vjerski objekat.
Da li cemo ikada razmisljati u ovaj nacin ili cemo vlastite negativnosti opravdavat slicnim slucajevima kod druga dva naroda?
- probuseni $
#54 Re: Pismo Cericu
Niko da mi odgovori sto su Vatikan, Saudijska Arabija i SPC dosle u Bosnu da rjesavaju svoje nesuglasice ? Sto to ne rjesavaju kod svojih kuca, u svojim avlijama ? Religije nisu dobile dozvolu da sire mrznju izmedju sebe vec da pomognu vjernicima , da im organizuju vjerski zivot. Sto mi bosanci moramo ispastati vase uzajamne mrznje ?
Kad opisujete i kad se pozivate na svoje vjere onda niko plemenitiji, niko humaniji, niko sa vise ljubavi od vas, a na terenu , ubi, srusi, unisti . Velika je razlika izmedju onog sto propagirate i onog sto cinite. ...
Ja sam po tim pitanjima neutralan i mnogo mi je lakse primjetiti te vase mrznje. Shvatate li vi da dajuci podrsku vasim liderima svjesno poticete na unistavanje onih koji su drugaciji od vas. Kako ti pojmovi likvidacije svega sto je strano uopste zive u onom u sta vjerujete. ...
Kad opisujete i kad se pozivate na svoje vjere onda niko plemenitiji, niko humaniji, niko sa vise ljubavi od vas, a na terenu , ubi, srusi, unisti . Velika je razlika izmedju onog sto propagirate i onog sto cinite. ...
Ja sam po tim pitanjima neutralan i mnogo mi je lakse primjetiti te vase mrznje. Shvatate li vi da dajuci podrsku vasim liderima svjesno poticete na unistavanje onih koji su drugaciji od vas. Kako ti pojmovi likvidacije svega sto je strano uopste zive u onom u sta vjerujete. ...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#55 Re: Pismo Cericu
Mislim, .... mozda da se pokusha sa prilagodjavanjem, ....Suti i trpi wrote: Igra rijeci i kozmetika. Sustina je ista. Crkva mora biti uklonjena sa privatne imovine, kao sto mora biti uklonjen bespravno izgradjeni vjerski objekat u Livnu. Ceric je reko da ckrvu treba ukloniti, a nigdje ne pise da je i vjerski objekat u Livnu trebalo ukloniti. Dakle, nema potrebe da uljepsavas i farbas ono sto je toliko ocigledno.
Ovdje je situacija takva da se na svaki pomen vlastite negativnosti pominju slicni slucajevi kod druga dva naroda. Dok je tako, ova drzava ne moze ostvariti nikakav napredak.
Ako je tema bogomolja u Livnu, treba se koncentrisati ISKLJUCIVO na to i govoriti kako se mora ukloniti bespravno izgradjen vjerski objekat. Nema potrebe da se povlace drugi slucajevi.
Ako je tema bogomolja u dvoristu Fate Orlovic, treba se koncentrisati ISKLJUCIVO na to i govoriti kako se mora ukloniti bespravno izgradjeni vjerski objekat.
Da li cemo ikada razmisljati u ovaj nacin ili cemo vlastite negativnosti opravdavat slicnim slucajevima kod druga dva naroda?
- kamen spoticanja
#56 Re: Pismo Cericu
mozemo to i ovako formulisat...pricamo o nelegalno izgradjenim objektima...pa i onim sakralnim...postujemo zakon...no mesdjid je srusen crkva u fatinom avliji jos uvijek stoji a njeni vrli neimari se kunu u "bolji dio drzave", izraz volje naroda i vjerske potrebe...kriz u stocu isto tako...dakle stoje...dakle zakon se ne postuje...tacnije selektivno se postuje...jer su haman neke ovce ravnopravnije od drugih...???Suti i trpi wrote: Ako je tema bogomolja u Livnu, treba se koncentrisati ISKLJUCIVO na to i govoriti kako se mora ukloniti bespravno izgradjen vjerski objekat. Nema potrebe da se povlace drugi slucajevi.
ili da ipak samo pricamo o mesdjidu...o ovome ostalom necemo ni govoriti...zarad mira u kuci...?
pa rejsovo pismo i jeste na ovu temu...zato i jeste u sridu
-
Marija Magdalena
#57 Re: Pismo Cericu
Prvo: crkvi u dvoristu gospodje Orlovic je dato i vise nego dovoljno vremena da pokusa rijesiti problem. I bespravno izgradjenim katolickim vjerskim obiljezjima. Bespravno izgradjenom mesdzidu u tom selu nije. Dupli arsini u zakonima ove zemlje.
Drugo: Islamizacija/ pokrstavanje jedne zemlje stvar je zakonskih i ustavnih odrednica, a ne gradnje bogomolja. U pitanju je mrznja.
Trece: Molim gospodina Perkovica da nam svima objelodani, koliko bespravno izgradjenih objekata ima u tom selu i toj opcini, sve tacno u brojevima. I dokumentuje, naravno. Rusenje nezakonito izgradjenih objekata je, na kraju svega, ipak ispravno. I to je jedino ispravno u njegovom pismu gospodinu Cericu. I neka nam svima objasni ko je dodjavola on?
I za kraj: nek' je neko i IZ podsjetio da i ona spada pod ovosvjetske zakone.
O Cericevim beskrajnim baljezgarijama neki drugi put...
Drugo: Islamizacija/ pokrstavanje jedne zemlje stvar je zakonskih i ustavnih odrednica, a ne gradnje bogomolja. U pitanju je mrznja.
Trece: Molim gospodina Perkovica da nam svima objelodani, koliko bespravno izgradjenih objekata ima u tom selu i toj opcini, sve tacno u brojevima. I dokumentuje, naravno. Rusenje nezakonito izgradjenih objekata je, na kraju svega, ipak ispravno. I to je jedino ispravno u njegovom pismu gospodinu Cericu. I neka nam svima objasni ko je dodjavola on?
I za kraj: nek' je neko i IZ podsjetio da i ona spada pod ovosvjetske zakone.
O Cericevim beskrajnim baljezgarijama neki drugi put...
- Suti i trpi
#58 Re: Pismo Cericu
Ja podrzavam da se svaki dan insistira na uklanjanju crkve iz dvorista Fate Orlovic. Evo ti otvori temu o crkvi u dvoristu Fate Orlovic i ja tu necu pomenuti nista drugo sem insistiranja da se crkva ukloni. Hajde da jednom izolujemo jedan problem od drugog. Povezivanjem i opravdavanjem dolazimo do pat pozicije u kojoj nista ne mozemo promjeniti.kamen spoticanja wrote:mozemo to i ovako formulisat...pricamo o nelegalno izgradjenim objektima...pa i onim sakralnim...postujemo zakon...no mesdjid je srusen crkva u fatinom avliji jos uvijek stoji a njeni vrli neimari se kunu u "bolji dio drzave", izraz volje naroda i vjerske potrebe...kriz u stocu isto tako...dakle stoje...dakle zakon se ne postuje...tacnije selektivno se postuje...jer su haman neke ovce ravnopravnije od drugih...???Suti i trpi wrote: Ako je tema bogomolja u Livnu, treba se koncentrisati ISKLJUCIVO na to i govoriti kako se mora ukloniti bespravno izgradjen vjerski objekat. Nema potrebe da se povlace drugi slucajevi.
ili da ipak samo pricamo o mesdjidu...o ovome ostalom necemo ni govoriti...zarad mira u kuci...?
- kamen spoticanja
#59 Re: Pismo Cericu
a ja bi vidis bas povezivaoSuti i trpi wrote:Ja podrzavam da se svaki dan insistira na uklanjanju crkve iz dvorista Fate Orlovic. Evo ti otvori temu o crkvi u dvoristu Fate Orlovic i ja tu necu pomenuti nista drugo sem insistiranja da se crkva ukloni. Hajde da jednom izolujemo jedan problem od drugog. Povezivanjem i opravdavanjem dolazimo do pat pozicije u kojoj nista ne mozemo promjeniti.kamen spoticanja wrote:mozemo to i ovako formulisat...pricamo o nelegalno izgradjenim objektima...pa i onim sakralnim...postujemo zakon...no mesdjid je srusen crkva u fatinom avliji jos uvijek stoji a njeni vrli neimari se kunu u "bolji dio drzave", izraz volje naroda i vjerske potrebe...kriz u stocu isto tako...dakle stoje...dakle zakon se ne postuje...tacnije selektivno se postuje...jer su haman neke ovce ravnopravnije od drugih...???Suti i trpi wrote: Ako je tema bogomolja u Livnu, treba se koncentrisati ISKLJUCIVO na to i govoriti kako se mora ukloniti bespravno izgradjen vjerski objekat. Nema potrebe da se povlace drugi slucajevi.
-
sammo
#60 Re: Pismo Cericu
sto ti jadan ne napravi dzamiju u slo...gdje je 90% katolika....cekas brale nekako nesto 40 g...pa nista...e...pa nisu pravila svugdje ista...nije lako...kad si u manjini...svugdje je tako....ne tjeraj konac na kraj.....LK wrote:Hm.. TOLIKA CRKVA U MOSTARU PA NIKOM NISTA.. TOLIKI KRST NAD MOSTAROM PA NIKOM NISTA..
KAD JE PRAVITI DZAMIJU H A J K A ??????????????????
- Student Exchange
#61 Re: Pismo Cericu
Kako bi bilo da nema ef. Cerica?
Pa kahvenisat ne bi mogli jer dobre teme ne bi bilo, ne bi mogli hraknuti i pomislit na trenutak kako smo cool i kako od Marin dvora do Bascarsije ima previse dzamija, pokazat nekom strancu cati u Sarajevu kako smo odmakli i bar jednu kahvu zamjenit sa makijatom. ja fakat ne znam kako bi sebe pomislio da sam intelektualac da nema Cerica da ga pljunem?
Pa kahvenisat ne bi mogli jer dobre teme ne bi bilo, ne bi mogli hraknuti i pomislit na trenutak kako smo cool i kako od Marin dvora do Bascarsije ima previse dzamija, pokazat nekom strancu cati u Sarajevu kako smo odmakli i bar jednu kahvu zamjenit sa makijatom. ja fakat ne znam kako bi sebe pomislio da sam intelektualac da nema Cerica da ga pljunem?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#62 Re: Pismo Cericu
srećom, bio bi tu ef. SpahićStudent Exchange wrote:Kako bi bilo da nema ef. Cerica?
-
hercegovac_pravi
#63 Re: Pismo Cericu
Ovdje se neminovno postavlja pitanje o kojoj i kakvoj se manjini radi? I kakve veze ima izgradnja džamija u Sloveniji sa izgradnjom džamija u BiH i izgrdanjom Livanjske džamije?sammo wrote:sto ti jadan ne napravi dzamiju u slo...gdje je 90% katolika....cekas brale nekako nesto 40 g...pa nista...e...pa nisu pravila svugdje ista...nije lako...kad si u manjini...svugdje je tako....ne tjeraj konac na kraj.....LK wrote:Hm.. TOLIKA CRKVA U MOSTARU PA NIKOM NISTA.. TOLIKI KRST NAD MOSTAROM PA NIKOM NISTA..
KAD JE PRAVITI DZAMIJU H A J K A ??????????????????
-
vemus
#64 Re: Pismo Cericu
Sruseno 1000 dzamija u BiH i opet smetaju ljudima...a bosnjaci nijednu katolicima i pravoslavcima.
Eto ti barbara i primitivaca i fasita!
Odvratni ste!
Eto ti barbara i primitivaca i fasita!
Odvratni ste!
-
sammo
#65 Re: Pismo Cericu
Samo za Sarajlije....ovaj tekst je plasiran namjerno...tako nesto nije cesto---sve je pitanje tolerancije...Vise manje je sve pitanje tolerancije i politike...rijec tolerancija nije previse bez brige...malo izazova ne skodi nikome...ako ima u Sarajevu puno nemuslimanskih obkjekata...ne znaci i to da ima vjernika takvih...nema ih...niti ce ih biti...svi su obkjekti samcati ...sluze sami sebi...nista multi-kulti...pusta prica...
Prica koja nekome obecava, a nekoga tjera da mrzi...ali zasto mrznja...kad si u vecini , si siguran...mozda i previse... kad si u manjini pokusaj se prilagoditi...mozda zavolim Sarajevo i ne iđuh nikamo, a mozda...Vii odlucujete...ne ja....samo polako
Prica koja nekome obecava, a nekoga tjera da mrzi...ali zasto mrznja...kad si u vecini , si siguran...mozda i previse... kad si u manjini pokusaj se prilagoditi...mozda zavolim Sarajevo i ne iđuh nikamo, a mozda...Vii odlucujete...ne ja....samo polako
-
seldzuk
#66 Re: Pismo Cericu
Iz koje prekookeanske zemlje nam se ti javljaš pa si ovoliko neinformisan. Mala-Mu je spomenula pravoslavnu crkvu u dvorištu nane Fate Orlović u Srebrenici.probuseni $ wrote:Nema nista "zlocinacko" u Cericevom tekstu, ali ima grubo krsenje Ustava Drzave Bosne i Hercegovine o nemjesanju religija u rad sudova i njihovih odluka. Kao reakcija na to imas naprimjer poziv , cini mi se Male-Mo, na ovoj temi da dize muslimasku revoluciju i da bagerima i lopatama rusi katolicku crkvu. To njegovo pisanje je izazvalo direktnu religijsku netrpeljivost ( vidi reakciju Male-Mo) koja je kaznjiva po nekom od zakona iz te oblasti.GOLFER wrote:i mene bas interesuje sta je to ZLOCINACKO u cericevom tekstu? Muka mi je od ovih izjednacavanja, samo da bi se izjednacilo i glumilo neke neutralne posmatrace, pa molim Vas sta je to zlocinacko u Cericevom tekstu???jarancuga wrote:...
cuj ne zna se...znas se itekako..ovaj buzdovan perkovic...
al hajd, sta to ima zlocinacko u cericevom textu?
IZ takodje ne priznaje nacionalni pojam Bosanac , to je sam Ceric uvijeno izjavio, sto je takodje atak na drzavu. Ne priznavati naciju je isto sto i nepriznavati drzavu. Zato ti druze GOLFER nisi bosanac jer ti to tvoja religija ne dozvoljava. Pitaj svog hodzu sta on misli o tome pa ces cuti, ako bude iskren.
Za mene u logorima su bili bosanski gradjani a za tebe muslimani, sto znaci da su logore , po tebi, otvarali i drzali pravoslavci i katolici, a po meni hrvatski i srpski agresori.
A ideja mi se nekako i ne čini lošom. Ako nisu za 15 godina mogli ništa uraditi, zašto im ne pomoći. Da se ne plaća izmještanje, dovesti bager ko u Sturbi i začas završiti posao.
-
seldzuk
#67 Re: Pismo Cericu
Papak ti u cipeli.Geronimo81 wrote:Prvo da kazem da su obojica dva velika papka.
Drugo da treba sve srustiti sto se bespravno pravilo ili im omogucinti dozvolu uz 10 puta skuplju cijenu kao kazna sto su poceli da prave bez odobrenja.
Drugo cericu bi bilo pametnije da im za te novce napravi neku tvornicu da imaju sta da jedu ako su besposleni kako kaze i ako mu je stalo do vjernika.
Trece IZ ima cilj da napravi xy Džamija pa neke godine zagovarali su da je i u Neumu naprave jer je tu bila prije nekih 300 god iako nema muslimana u Neumu.
Ukratko dva velika papka
Prvo. Mesdžid je započet na vakufskoj zemlji, ne na državnoj kao ogromna količina objekata o kojima niko i ne priča.
Drugo. Džamiju u Neumu bi trebalo napraviti jer Bošnjaci koji su 90% turista nemaju gdje ni džume obaviti, a kamoli nešto drugo. Dođu i daju pare ustašama u Neumu koji svoj teritorij ne smatraju dovoljno zapišanim, pa su morali na brdu naspram Neuma nacrtati šaharu. A goste ponekad dočekuju i batinama kao što su jednog mladića Bošnjaka iz Centralne Bosne.
-
Jozinho
#68 Re: Pismo Cericu
ti želiš reć da iz mržnje niču nove tri džamije?Mala__Mu wrote:silm wrote:Jasno je da je rusenje u Livnu proisteklo iz mrznje prema muslimanskome, ostalo su price.
Jasno je i da rusenjem jedne djamije nicu nove tri.
Kako...zasto....zar bash...ma nemoj... mislite da znamo i da imamo odgovore mi koji volimo djamije i oni koji ih ruse.
Kako god se uzme: bolje je ne rusiti pa ma da je cije. Kada bi gospodin Prknovic znao da je rusenjem bogomolje (pa bilo cija da je i bilo ko da zaziva Boga) u sluzbi necistih sila a ne u sluzbi odbrane hrvatstva, zamislio bi se. Ovako je kako je. Neko mora i da rusi...A nicije nije dugo.![]()
-
frombosna
#69 Re: Pismo Cericu
Ma jel te sramota? Čuj, ustaše u Neumu? Jel to ona "kome da se mi prilagođavamo"? A gdje se to Neum nalazi? Australiji?seldzuk wrote:Papak ti u cipeli.Geronimo81 wrote:Prvo da kazem da su obojica dva velika papka.
Drugo da treba sve srustiti sto se bespravno pravilo ili im omogucinti dozvolu uz 10 puta skuplju cijenu kao kazna sto su poceli da prave bez odobrenja.
Drugo cericu bi bilo pametnije da im za te novce napravi neku tvornicu da imaju sta da jedu ako su besposleni kako kaze i ako mu je stalo do vjernika.
Trece IZ ima cilj da napravi xy Džamija pa neke godine zagovarali su da je i u Neumu naprave jer je tu bila prije nekih 300 god iako nema muslimana u Neumu.
Ukratko dva velika papka
Prvo. Mesdžid je započet na vakufskoj zemlji, ne na državnoj kao ogromna količina objekata o kojima niko i ne priča.
Drugo. Džamiju u Neumu bi trebalo napraviti jer Bošnjaci koji su 90% turista nemaju gdje ni džume obaviti, a kamoli nešto drugo. Dođu i daju pare ustašama u Neumu koji svoj teritorij ne smatraju dovoljno zapišanim, pa su morali na brdu naspram Neuma nacrtati šaharu. A goste ponekad dočekuju i batinama kao što su jednog mladića Bošnjaka iz Centralne Bosne.
Nije bitno na čijoj je zemlji objekat napravljen, bitno je da je napravljen bespravno i nelegalno. Još se trebaju troškovi rušenja fakturisati onima koji su ga nelegalno napravili. S jedne strane se poziva na poštivanje zakona a s druge bi ga kršio. Ne idu dupli standardi
-
Mrs.Zurbrigen
#70 Re: Pismo Cericu
omfg! O_Oseldzuk wrote: Papak ti u cipeli.
sa ovim se apsolutno ne mogu sloziti. ne smatram da su ugostitelji duzni brinuti se o religioznim potrebama gostiju. niti u neumu, a bome ni na maledivima. barem ne u tom opsegu. ako stanovnici - ne turisti - neuma (ili malediva) konzensom odluce da grade neke vjerske objekte, onda je okay. ali ne samo iz razloga da zadovolje turiste... ja mislim da smo to kao globe-trotteri naucili, adapcija lokalnim okolnostima je temelj uspjesnog pomjeranja iz svoje okoline.
Last edited by Mrs.Zurbrigen on 25/08/2010 11:31, edited 1 time in total.
-
chockolino
#71 Re: Pismo Cericu
Ovolika kolicina mrznje i netrpeljivosti je stravicna
Ima li igdje administratora da ovo zakljucaju jer banovanje ne bi imalo efekta? Znate li vi normalno diskutovati bez da pljujete jedni po drugima?!
- Student Exchange
#72 Re: Pismo Cericu
Pljuvanje ti je jaro zabava za masu, cim bi se raja zabavljala da se "ne more" hraknut.chockolino wrote:Ovolika kolicina mrznje i netrpeljivosti je stravicnaIma li igdje administratora da ovo zakljucaju jer banovanje ne bi imalo efekta? Znate li vi normalno diskutovati bez da pljujete jedni po drugima?!
- Jolpaz
#73 Re: Pismo Cericu
Provincijalac Perkovic zaista zasluzuje psihijatrijsko lijecenje.Na zalost izbori pocinju i ovakvim idiotskim tekstovima.
Na njegovu zalost , Bosna i Hercegovina pripada njemu koliko i meni i svima nama tako da od istine nemoze pobjeci.
100 % BiH

Na njegovu zalost , Bosna i Hercegovina pripada njemu koliko i meni i svima nama tako da od istine nemoze pobjeci.
100 % BiH
- Student Exchange
#74 Re: Pismo Cericu
Ali tvojima kojih je 0.01% kad se zavrsi ovo sa koncesijama za energetiku pripada 99.9%, a nama ostaima (kojih je 99.9%) pripada 0.01%. Posteno nema sta. Sta radi Hare inace?Jolpaz wrote:Provincijalac Perkovic zaista zasluzuje psihijatrijsko lijecenje.Na zalost izbori pocinju i ovakvim idiotskim tekstovima.
100 % BiH![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zna Haris hraknut, zna.
- rimac
#75 Re: Pismo Cericu
Možda zločinačko nije ispravno kazati, ali jest zlonamjerno, pogrešno, destruktrivno od strane Cerića jedan lokalni problem ilegalne gradnje projecirati na cijelu državu i miješati s drugim slučajevima. Neizravno, ali sasvim pouzdano, šalje se poruka kako to isto ili slično treba uraditi i na drugim mjesima.jarancuga wrote:rimac wrote:Žalosno i tužno pročitati tekstove Perkovića i Cerića. Ne zna se koji je zločinačkiji.
cuj ne zna se...znas se itekako..ovaj buzdovan perkovic...
al hajd, sta to ima zlocinacko u cericevom textu?
PErković je idiot koji tvrdi da muslimani pobogu ne mogu gdje god hoće napraviti bogomolju. Naravno, u skladu s propisima, treba svakome omogućiti da gradi bogomolje. To je pravo njihovo. Samo mi je žao njihove djece koja će školu u patikama od 7,50 KM. dok troše na izgradnju džamija ili križeva i franjevačkih tornjeva u Mostaru kojima "nešto dokazuju"....
Cerić je opasan zato što uporno tvrdi da su muslimani bezgrešni. Teza, često ponavljana, kako su BOšnjacima nakon Srebrenice nitko ništa ne smije prigovoriti.
Isto tako je jedan hercegovački franjevac u ratu tvrdio da hrvatski vojnik ne može pogriješiti.
Osobno mislim da je Cerić sam trebao tražiti da se to sruši, kad je već predmet stigao do njega, ali da hrvatski moćnici nistu trebali dopustiti da se sruši. Posebno u vrijeme ramazana.
Vidiš, moja je teza da se ne treba boriti za "vjerska prava" kad su tvoja ugrožena. Više efekta, i trajnije rješenje za BIH, jest kad se svi više budemo borili da prava drugih.