Pismeni zadatak jednog gradskog osnovca
Moderator: Chloe
- Fair Life
#1 Pismeni zadatak jednog gradskog osnovca
S O V A
Sova je ptica. Ona danju spava, a nocu je potpuno slijepa, kao sismis. Posto ja ne znam puno o sovama, pisat cu o zivotinji koju znam. To je, krava. Krava je sisavac.Ona ima sest strana: gornju, donju, lijevu, i desnu. Na zadnjoj strani je rep. Na kraju repa je jedna cetka. Ona sluzi da se krava brani od muha, da ne bi upadale u mlijeko. Mlijeko visi ispod krave. Na prednjoj strani je glava, koja sluzi da na njoj rastu rogovi. Rogovi sluze da bi krava bola. Glava sluzi i da bi na nju stala usta. Krava jede malo, jer ono sto pojede, jede dva puta. Usta sluze i da bi krava mukala. Ako ne muce, onda su joj usta puna. Muska krava je vol. Vol nije sisavac.
Meni jos uvijek nije jasno kako se dobija mlijeko.
Sova je ptica. Ona danju spava, a nocu je potpuno slijepa, kao sismis. Posto ja ne znam puno o sovama, pisat cu o zivotinji koju znam. To je, krava. Krava je sisavac.Ona ima sest strana: gornju, donju, lijevu, i desnu. Na zadnjoj strani je rep. Na kraju repa je jedna cetka. Ona sluzi da se krava brani od muha, da ne bi upadale u mlijeko. Mlijeko visi ispod krave. Na prednjoj strani je glava, koja sluzi da na njoj rastu rogovi. Rogovi sluze da bi krava bola. Glava sluzi i da bi na nju stala usta. Krava jede malo, jer ono sto pojede, jede dva puta. Usta sluze i da bi krava mukala. Ako ne muce, onda su joj usta puna. Muska krava je vol. Vol nije sisavac.
Meni jos uvijek nije jasno kako se dobija mlijeko.
- Kareem Abdul-Jabbar
- Kareem Abdul-Jabbar
dosao mi jedan klinac da mu pomognem
a zadatak glasi otprilike 'vako
Kako ces JEDNIM, ali samo jednim, mjerenjem ustanoviti u kojoj su vreci "pokvareni" novcici?
eto-to je za cetvrti razred osnovne
pa vi vidite
dobro sam se napatio
Last edited by Kareem Abdul-Jabbar on 25/03/2005 19:16, edited 1 time in total.
- stickitout
Ovo mene pdsjeti na "Sta djeca znaju o zavicaju".....odlicno
U jednoj emisiji pitaju tako jednu grupu djece, "Koje rijeci koriste vasi stariji (bake, dede, nene) a samo ih od njih cujete jer se ne koriste vise tako cesto u svakodnevnom zivotu".
I prica jedna curica; Isle jednom ja i moja baka u kupovinu i bila zima pa sve ulice bile klizave. I moja baka padne i rece: "Uuuuh odazvah se odozdo".

U jednoj emisiji pitaju tako jednu grupu djece, "Koje rijeci koriste vasi stariji (bake, dede, nene) a samo ih od njih cujete jer se ne koriste vise tako cesto u svakodnevnom zivotu".
I prica jedna curica; Isle jednom ja i moja baka u kupovinu i bila zima pa sve ulice bile klizave. I moja baka padne i rece: "Uuuuh odazvah se odozdo".
-
sunday_morning
heheh slatko, samo sto se vidi da je nije sastavio osnovac...naivnost i kvazi-naivnost. moje misljenje.
rodicina kcer koja ima 3 god. kada podjem kuci uvijek pita ''a, gdje ti to ODES?''
mislim ta njihova logika... ili drzim je skoro na balkonu i gledamo u rijeku, slijedi pitanje ''a zasto rijeka tece dole, a ne gore?''
price o koritu, izvoru i sl. padaju u vodu..samo da mi je znati kako je dosla do toga sa 3 god...sta bi rekao cijenjeni Piagett na ovo
@dinash - kolegicina kcerka koja ide u predskolsko sjedi i nesto crta za stolom. mama je nesto upitala, a ona odgovara: ''pobogu mama, u ovom trenutku ne mogu razmisljati o dvije stvari istovremeno''... sjedila sam za kompom i ono 5 sec
hallo, dijete ima 5-6 godina...ili ja jos uvijek ne znam kako djeca ''sve kupe'' 
rodicina kcer koja ima 3 god. kada podjem kuci uvijek pita ''a, gdje ti to ODES?''
@dinash - kolegicina kcerka koja ide u predskolsko sjedi i nesto crta za stolom. mama je nesto upitala, a ona odgovara: ''pobogu mama, u ovom trenutku ne mogu razmisljati o dvije stvari istovremeno''... sjedila sam za kompom i ono 5 sec
Last edited by sunday_morning on 26/03/2005 01:11, edited 1 time in total.
-
:)
a pazi ovo: mala ima referat, da isprica nesto o svedskoj. geografija naravno. izlazi pred tablu na kojoj je velika mapa svijeta i pocinje traziti svedsku negdje oko japana, da nam pokaze gdje se nalazi 
na velikom odmoru jaran se popiso na auto jedne profesorice
ma ludnica
na velikom odmoru jaran se popiso na auto jedne profesorice
ma ludnica
Last edited by :) on 26/03/2005 01:23, edited 1 time in total.
-
:)
mozda ce zvucati smijesno ali to bi bilo osnovno filozofsko pitanjesunday_morning wrote:mislim ta njihova logika... ili drzim je skoro na balkonu i gledamo u rijeku, slijedi pitanje ''a zasto rijeka tece dole, a ne gore?''
price o koritu, izvoru i sl. padaju u vodu..samo da mi je znati kako je dosla do toga sa 3 god...sta bi rekao cijenjeni Piagett na ovo
![]()
po cemu jest, sve sto jest? djeca su istinski filozofi (al tako mlada, cim skontaju sta su pare gotovo je)
-
sunday_morning
to nazalost rade i veliki
i pri tome upravljaju svijetom 
-
cackalica
ovo nema veze sa sovom, kao ni sova s kravom, al ima veze s geografijom..
sabeta je nastavnica u osnovnoj izvela pred kartu svijeta da odgovori na pitanje kakva je klima u aziji. ovaj je zbunjen gledo po razredu ne bil mu ko sapno... a nastavnica nije imala strpljenja pa mu u neka doba kaze: pa sabahudine citaj s karte.. , a sabe ce : paaa... u aziji pusu strelice .

sabeta je nastavnica u osnovnoj izvela pred kartu svijeta da odgovori na pitanje kakva je klima u aziji. ovaj je zbunjen gledo po razredu ne bil mu ko sapno... a nastavnica nije imala strpljenja pa mu u neka doba kaze: pa sabahudine citaj s karte.. , a sabe ce : paaa... u aziji pusu strelice .
-
dinash
- Lace
dobro joj je i reko...cuj citaj s karte...ja bih ko i sabahudin gledala po razredu...nikad nisam znala karte citatcackalica wrote:ovo nema veze sa sovom, kao ni sova s kravom, al ima veze s geografijom..
sabeta je nastavnica u osnovnoj izvela pred kartu svijeta da odgovori na pitanje kakva je klima u aziji. ovaj je zbunjen gledo po razredu ne bil mu ko sapno... a nastavnica nije imala strpljenja pa mu u neka doba kaze: pa sabahudine citaj s karte.. , a sabe ce : paaa... u aziji pusu strelice .![]()
- Qler
ja vala nikad nisam imao problena sa tim kartama, uvjek sam se lako snalazio.
ali mi je ostala u sjecanju scena, 8. razred, prozove nastavnica jednu ucenicu i da na karti jugoslavije pokaze BiH! Krene onaod sjevero-zapada, gore bihac pici desno picidole, srene na granici crne gore, prati crnu gorui, vrati se prema dubrovniku dodje do zadra, gore, i stade, ne konta, ne spaja joj se granica
ja oplako
:D:D:D:D
ali mi je ostala u sjecanju scena, 8. razred, prozove nastavnica jednu ucenicu i da na karti jugoslavije pokaze BiH! Krene onaod sjevero-zapada, gore bihac pici desno picidole, srene na granici crne gore, prati crnu gorui, vrati se prema dubrovniku dodje do zadra, gore, i stade, ne konta, ne spaja joj se granica