PISMA BEZ ADRESE

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

zelenashica

#1 PISMA BEZ ADRESE

Post by zelenashica »

Neko mi jednom reče da mi nije tek tako dat dar da pišem, nego da njim drugim srcima pravim izvor i stazu i putokaz kako se voli, kako se bori, kako se dise ljubav, kako se za nju bori onim i zadnjim dijelićima sebe i ja....
i ja svoj dar počeh tako tretirati….kao nešto bogom dano da mogu iskazati ono što mi na duši leži,što ponekad nemam hrabrosti reći licem u lice...nadam se da ima još onih poput mene koji lakše pretaču osjećanja u slova nego u izgovorene riječi.....ako Vas ima........slobodno ovaj poštanski sandučić je otvoren.....i vikendom i praznikom.......jer duša ne poznaje ne radne dane...........

I naravno kako dolikuje .....šaljem prvo pismo :-D

Prvo pismo bez adrese...........

Pišem pismo bez adrese...…jer ipak sam samo hudi insan,koji je pokorni rob duše….Ja jesam rob,ali rob tvoje ljubavi,tvoja srca…tvoje duše…..moja duša i samo služi da u nju svaki dan donesem čašu hladne vode,da joj utolim žeđ za tobom.

Pusti me da ti pišem , da bježim od svega sto me okružuje,kada ne pišem onda čitam i izmišljam stotinu stvari samo da bi u milsima i mirom tišine bila
s tobom,sa kojim ću mozda tek biti u svijetu duša kad naša tijela samo postanu dio zemlje kojim hodismo....

…ma gdje bio misliš na mene,baš kao što i ja mislim na tebe,…..danas pisah cijeli dane bol pritisla,nosim evo i tvoj i svoj…..i ćutim….

I ne pišem ti pismo da bi ga svojim suzama natapao….pišem ga samo da ga čitaš stotinu puta…da shvatiš da te volim….pišem ga jer tako lakše podnosim dužinu čekanja dok je uspavljuješ,dok joj možda daješ ono što treba biti moje….

I ne,ne pačem…..istina ovo mi je prvo ljubavno pismo u životu,nešto posebno i drago,…ali suzama večeras ne dam mjesta….biće vremena za njih,……

…..i još te čekam…..al' te nema…..kad legnem sklupčaću se…..polako…..u toplinu tvog zamišljenog zagrljaja i zajedno s tvojom dušom zaspati…
.........a pismo iako je bez adrese možda pronađe pravog vlasnika.......Tebe.......
Rania

#2 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by Rania »

:)
Last edited by Rania on 29/12/2008 15:29, edited 2 times in total.
zelenashica

#3 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by zelenashica »

.
Last edited by zelenashica on 15/05/2011 21:42, edited 1 time in total.
Rania

#4 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by Rania »

mišica wrote:@Rania :thumbup: :-D
hvala, i meni se svidja ono sto ti pises ;)
otherside

#5 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by otherside »

O my God :roll:
uništiše mi omiljeni podforum.... što ne otvarate blogove?
Zelena Carapa

#6 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by Zelena Carapa »

otherside wrote:O my God :roll:
hm..da ti draga nisi sta pobrkala? Ove lijepe rijeci gore, meni vise lice na stvaranje nego na unistavanje.

A onda, mozda cure nisu znale da je ovaj podofrum u tvom vlasnistu :x

@Misica, @Rania :thumbup: samo naprijed, ima nas koji cijenimo kreativnost :wink: as opposed to...hm..what?
otherside

#7 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by otherside »

Zelena Carapa wrote:
otherside wrote:O my God :roll:
hm..da ti draga nisi sta pobrkala? Ove lijepe rijeci gore, meni vise lice na stvaranje nego na unistavanje.

A onda, mozda cure nisu znale da je ovaj podofrum u tvom vlasnistu :x

@Misica, @Rania :thumbup: samo naprijed, ima nas koji cijenimo kreativnost :wink: as opposed to...hm..what?
čOrapo :D naravno da nije u mom vlasništvu niti ja mogu nekoga spriječiti da izljeva svoje emocije ovdje...mislim da postoje ljepša mjesta za to...možda čak i podforum "umjetnost, kultura"...ili blog.
kako god, kao što svako ovdje ima pravo otvoriti temu, tako valjda imam i ja pravo ostaviti post.
mada, nemam namjeru začatavati temu...ako moderatorima ne smeta, nek' stoje, ja ovu svakako više neću otvarati.
sapati srca

#8 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by sapati srca »

Svemir snova...

Sanjao je o svijetu nestrpljenja, dragih čuđenja, kad je čitav trenutak tek pupoljak što se rasprskava iznutra u bezbroj boja. Sanjao je o svijetu vodopada, divnih žuborenja, kad se cijela jedna zraka postojanja kroz nas prelama. Sanjao je o svijetu njenih akšama i sabaha i pažljivim slikarskim potezima, o platnima što mirišu na kruh iz kamene kućice pokraj mora. O šetnjama i koracima kad misao čovjeka podliježe pod meki praotisak valova, kroz stope namirisane sjenama oblaka, pod slabost koja presiječe središta i provali visoko trncima, kroz vrat i grlo i nijemost u očima. Sanjao je o bosonogim raskošima i sustizanjima nekog ko je načinjen za nas. Sanjao je budan, opijen magijom lipa, zaljuljan njihajem krošanja, blagim teretom cvjetnih mjesečina, opčinjen lahorima latica, razdijeljen u milijarde djelića, pa sabran i pušten u košare pletene prepletenim prstima. Sanjao je bio, da je sreća...

Sanjao je o putevima sa strmim vijugavim raskrsnicama, sa dnevnim predomišljanjem sunca, s rijekama što žele produžiti šaputavi vodeni lan od koga tama zavjese ispreda. Sanjao je o spavaćici zalepršanoj nad vodama, lopočevim pristaništima i glatkim zelenim jastucima za mehko lice mjeseca. O šuštavim trsticima slutnja, ptičjim gnijezdima djetinjstva, o dozivanju jablana o podnevima, pjesmarici s nježno isprešanim različcima i trputcima, majčinim dušicama. Sanjao je njene osmijehe, jasnoću smaragda u pametnim očima, cvjetne vjenčiće sa šutnjom nanizanih osmijeha. Sanjao je pripite kočijaše sudbina i krotke Vile na stazama života s kojih se duša prisjećala najljepših damara srca, tajnog mjesta na tabiji zatvorenog amanetnim medaljonima, pramena kose i uvojka presavijenog u smjeru nemira. Starinsku kutijicu za nakit siromaha, požutjelu sličicu i mistična svjetla Šehera što u ponoć izranja da obasja ljudske sreće i nemire. Sanjao je sjene starinskih šejhova u ložama života na galerijama bezbroja... Sanjao je tren kad su im se oči prvi put poljubile...

Sanjao je život posato san, a san stvarnost...Sanjao je dan kad je posljednji put poljubio njene zauvijek zatvorene oči... Sanjao je svoj Svemir Snova, Knjigu Svjetova i Knjigu Sudbine nasumično otvorenu na mjestu sa slovom Njenog Imena....
tech10

#9 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by tech10 »

A gdje je poznata spisateljica Julianne na ovoj temi? :D
miki4

#10 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by miki4 »

tech10 wrote:A gdje je poznata spisateljica Julianne na ovoj temi? :D
kad se pojavi tek će onda da bude vatre
Rania

#11 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by Rania »

Last edited by Rania on 29/12/2008 15:29, edited 1 time in total.
sapati srca

#12 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by sapati srca »

[quote="mišica"]Neko mi jednom reče da mi nije tek tako dat dar da pišem, nego da njim drugim srcima pravim izvor i stazu i putokaz kako se voli, kako se bori, kako se dise ljubav, kako se za nju bori onim i zadnjim dijelićima sebe i ja....
i ja svoj dar počeh tako tretirati….kao nešto bogom dano da mogu iskazati ono što mi na duši leži,što ponekad nemam hrabrosti reći licem u lice...nadam se da ima još onih poput mene koji lakše pretaču osjećanja u slova nego u izgovorene riječi.....ako Vas ima........slobodno ovaj poštanski sandučić je otvoren.....i vikendom i praznikom.......jer duša ne poznaje ne radne dane...........
[quote="mišica"][

:thumbup:

Pisale su...

Pisale su ruke ljudske, tim drhtavim tragom disale, sreću snivale i sna ne dočekavši zaspivale,
svijećama se dragima zavraćale i tamama se prvim zaklinjale.
Pisale su ruke ljudske da postoji Ljubnja Duše, da postoji Svemir Blizina iza kojeg Smrti nema, pisma su bijela pisale i crnom vodom plovile, gdje su riblje domovine gutale mornare,
i planinska sidra odnosila stražare.
Pisale su ruke ljudske da su vječnosti tišine, i da su zvijezde granice dlanova a suze varnice nutrina, nad predivnim su grobljima koračale
i rađaonicama nerođene u snu pokrivale.
Pisale su ruke ljudske i lica milovale, u kosu prste zavlačile i noćom doticale mrzline izvorske
i jutrima mjesečinu sa sebe skidale.
Pisale su ruke ljudske, onako kako su slutile, onako kako su riječi grudi boljele,
a misli aksamske s vatrama drhtale, kad su topline u kutu blijedile,
a daljine u grlu sjedile. Pisale su ruke ljudske o sreći i pakosti, o zanosu, tuzi i oholosti,
pa se svetinjama svojim zaklinjale i dlanove na molitvu sklapale.
Pisale su, pisale, kao što pišu vizije, kao što sanje slapova češljaju bistrine,
kao što jagodice duga razmahuju miline, kao što kiše travama donašaju zjenice blizine.
Pisale su i odisale. Tragom se tražile i mišlju nalazile. Lijegale i polijetale. Lijevale i mora razodijevale. Sijevale i grmjele kad su noći boljele. Pisale, slijedile i bitisale, dok su vojske padale i carevine skapavale, dok su horde hrupile i pošasti harale.
Pisale su ruke ljudske i pletena beznađa parale, pa se iznova nadale i davale, pa se predavale.
Pisale su ruke ljudske, posve nalik mojima, jednoj duši predivnoj i veličanstvenu su tajnu dijelile i sedam se noći sretale od sedam vječnosti bijelile.
Pisale, pisale i Ljubav postale....
tech10

#13 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by tech10 »

Pisacu joj pisma duga,
iz Zadra, iz Omisa,
razglednice tople s juga,
iz Banata, Bosne, Nisa...
zelenashica

#14 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by zelenashica »

.
Last edited by zelenashica on 15/05/2011 21:43, edited 1 time in total.
_aja_

#15 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by _aja_ »

@mišice što me ostavi :) ...al' neka, lijepo ti je ovde :).

Tebi dušo...

Noćima ti pišem rukama duše i ako ti ne želim reći da su neslućena stradanja u meni postala dio mene same i da se sa njima nosim na svoj naćin. Osluškujem šapate u noći koji mi donesu san na umorne kapke. Rastvaram ruke da te prime u zagrljaj al' ostaju prazne i željne tebe ...
Teško je odoljeti napasti srca da te zazove u naš svijet, al' znam svaki novi razgovor usplahirit će ptice naših snova i donjeti na ramena teret novih nadanja ...a povratka nema...
Ostajemo u svojim svjetovima, okruženi nama znanim ostrvima utjehe od boli koju je donjela naša spoznaja da se duša zaista ima dva dijela smještena u različitim tijelima...
Našli smo najljepše u nama i zavjetovasmo se da ćemo nositi ljepotu i nježnost u srcima ma kojim putevima krenuli ...
I sad kad smo krenli različitim putem i zatvorili krug, ja nosim nježnost u srcu i duši i sa njom krećem u svaki novi dan. Pokušavam biti onako kako sam ti obećala ... Vrijeme će donjeti svoje, primiriti čežnju u srcu i dati novu snagu življenja al' ostaje trag na srcu, ostaju u duši naslikani njasmjeliji crteži ljubavi koji će mi biti vodilja u budućim danima ...
Last edited by _aja_ on 01/12/2008 16:36, edited 1 time in total.
_aja_

#16 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by _aja_ »

zelenashica

#17 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by zelenashica »

.
Last edited by zelenashica on 15/05/2011 21:43, edited 1 time in total.
_aja_

#18 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by _aja_ »

E pa bujrum uvijek si drag gost ... :)
black

#19 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by black »

Zelena Carapa wrote:
@Misica,
misica, chega :oops: :mrgreen:
Zelena Carapa

#20 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by Zelena Carapa »

black wrote:
Zelena Carapa wrote:
@Misica,
misica, chega :oops: :mrgreen:
nema kvacica kod mene :wink:
♥ Julianna ♥

#21 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by ♥ Julianna ♥ »

Delijo, paša,

Evo me, tu sam ...Odmah da ti odgovorim, jer znam da ćeš me, kad vidiš kovertu u desnom donjem uglu svog Dell-a i moje ime boldirano u inboxu, mislima upitati “Gdje si ti J?“ ..znam te beštijo, znam u bobu.

Ah zapravo gdje sam...daleko pile...u Bankoku. Da, da znam da se sada smiješ od sveg srca. Nevjerovatno zamisli. Ja i Bankok, a sve te čudne bube oko mene...Bankok je huuuuge, 8 mil stanovnika..pa to ti je da ti pamet stane...zamisli čega tu sve nema. Ej ove kosooke bi ti se svidjele. Rade ti sve što poželiš i ćute hahahah ti voliš takve ...da, maleni. Vruće je jako, 42 stepena...i jako vlažno, dišem na škrge, sve se lijepi za mene...sanjam o sobi sa AC, jakom mlazu tuša i čistoj posteljini. Danas je dan bio dug...

Sinoć je padala kiša i pogodi...stajala sam kao neka blesa na sred trotoara, grleći nebo...bila sam mokra do gole kože...kosa, majica i šorc, sve! (STOP RAJT NAU!! Nisam ti dozvolila da zamišljaš...nix bezobrazne ideje!) Znaš kako su me čudno gledali mali kosooki. Kontaju oni simpa mala plava, ali šiznula skroz, šteta hehe. Sa lica sam im čitala: „Hosh boba?“ hahahaha... a, ja im odgovarala „Kush na me ...veća sam od vas za dvije glave...nemoj da bi šta pokušali!“ Mislima mi je plovila Purpurna kiša, a lice ... sjetila sam se kako sam kao mala skupljala kišnicu jer je to kao bilo dobro za lice. Možda da bi te kišnica sa neke planine i podmladila, ali iz starog oluka u naninoj avliji teško. Super da nisam zaradila psorijazu ili kakvu drugu bolešćuru.

Uglavnom, tu smo ove sedmice. Mirza, Željko i Dijana imaju opak plan. Dido &Co ovo plaća sve, moje je da živim avanturu i da slijedim svoje crve u dupetu. Ali šalu na stranu, na tragu smo mu. Možda ipak zaploviš sa svojom Katheline. Letimo ujutro za Cambodiu i pravac hram Beng Mealeae na sjeveru. Vjeruje se da je tamo, sja zelenim sjajem. Ali ne smijem više ništa reći, što da ne ureknem akciju, što zbog Haruna i njegove ekipe. Možda neki njihov kompjuterski žbir špija za njega i prenosi mu informacije. Njih četvorica su ostali u Laosu, ali su nam uvijek za petama. Uglavnom , skompali smo se sa nekim lokalcima, platili im par pića i oni propjevali ko ptičice. Jedan od njih ide s nama, najzgodniji hahahaha, sama sam ga birala hihihihih. Prozvala sam ga Haso, ne znam što..liči mi na Hasu iz vica hahahahaha....

Eh da...želim ćevape, Željine sa puno luka, jogurt, američku tortu iz VF-a, toplu čokoladu iz Ribice i snimi mi neki CD da imam za puta...sve zipuj pa šalji...

Voli me – volim te, želi me – želim te, ljubi me – ljubim te...

J.

P. S Poželila sam Ferhadiju i Veliki park.

P.P.S Epoca i Gotan Project.
Last edited by ♥ Julianna ♥ on 06/01/2009 13:59, edited 1 time in total.
♥ Julianna ♥

#22 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by ♥ Julianna ♥ »

miki4 wrote:
:lol: :lol: šta bih ja bez svojih vjernih čitalaca :) ;-)
tech10

#23 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by tech10 »

Odmah se dize temperatura u sobi. :D
♥ Julianna ♥

#24 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by ♥ Julianna ♥ »

Up tema...pišite pisma ...
miki4

#25 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by miki4 »

Julianna wrote:
miki4 wrote:
:lol: :lol: šta bih ja bez svojih vjernih čitalaca :) ;-)
snašla bi se ti, znaš ti to :lol: :lol:
Post Reply