Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Connaisseur Karlin

#1576 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by Connaisseur Karlin »

HadiRa wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Mis Mekinjas da sa napkon javim na divnu temu :-D :kiss:

On je moja ljubav, moj zivot. :igrac: :srce: :igrac:

:thumbup: :igrac:
:-D :kiss:
al_akhisari

#1577 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by al_akhisari »

...nedostaješ mi kao stara radost; znaš, prvi korak je najteži, sve dok ga ne napraviš; zato, kada me sretneš sljedeći put, ne čekaj...uzmi me za ruku
al_akhisari

#1578 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by al_akhisari »

...danju je lakše, ne misliti na tebe i o tebi; posao, druženja i nekako te istjeram iz svojih misli; ali, kad padne noć i kuća me dočeka hladna i prazna i kad ostanem sasvim sam...tad uvijek mislim o tebi
al_akhisari

#1579 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by al_akhisari »

...mogao bih reći da te nema više, da si otišla...iščezla iz moje glave; mogao bih reći kako si odselila, iz moga grada, iz srca...iz duše moje; mogao bih reći da te zaboravljam, kao staru radost, nekog davnog poklona; mogao bih reći da te više ne sanjam, ne mislim o tebi,...barem ne svakog dana; ali, noć to čudno, čarobno doba, na talasu noćnog povjetarca, donese mi opet tebe; zato ja najradije čekam ponoć...ona je početak i kraj; naročito u ovim dugim noćima, kad je nebo tako blizu i tama se spusti; zato, zalutaj...zalutaj meni, ove tamne noći, kad je nebo tako blizu...i ja ću te naći i nikom te neću dati; vidiš,...mogao bih reći da te nema i da te zaboravljam
SkyLimit

#1580 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by SkyLimit »

Sjedilo je društvo moje a prošla si ti,
Rekoše "ejj vidi one" i kako bi te rado,
Ja samo oborio pogled i uspomene skrio,
Oni su vidjeli ženu, njen puder na obrazima i ruž na usnama,
Ja sam nekad volio djevojčicu lica neukaljana
vesela_sveska

#1581 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by vesela_sveska »

I pričaju mi o njemu, a ja se pravim da mi ništa ne znači. Nasmiješim se s vremena na vrijeme, samo da ne vide koliko mi zapravo nedostaje. Ne smijem spustiti glavu, shvatit će, vidjet će mi u očima. Kažem im da ga se rijetko sjetim, da je bolje ovako. Ali koga ja to zavaravam? Sjetim ga se svaki puta kada pogledam pticu u letu, kao što je on, slobodan.. Kada vidim da su praznine između mojih prstiju puste. Shvatim što smo sve mogli biti, što smo sve mogli imati. Kako bi bilo divno da smo mi jedan od onih parova na koje su ljudi ljubomorni. Ah, što smo sve mogli imati.....
Klixmen

#1582 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by Klixmen »

vesela_sveska wrote:I pričaju mi o njemu, a ja se pravim da mi ništa ne znači. Nasmiješim se s vremena na vrijeme, samo da ne vide koliko mi zapravo nedostaje. Ne smijem spustiti glavu, shvatit će, vidjet će mi u očima. Kažem im da ga se rijetko sjetim, da je bolje ovako. Ali koga ja to zavaravam? Sjetim ga se svaki puta kada pogledam pticu u letu, kao što je on, slobodan.. Kada vidim da su praznine između mojih prstiju puste. Shvatim što smo sve mogli biti, što smo sve mogli imati. Kako bi bilo divno da smo mi jedan od onih parova na koje su ljudi ljubomorni. Ah, što smo sve mogli imati.....
:kiss: vesela
vesela_sveska

#1583 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by vesela_sveska »

Klixmen wrote:
vesela_sveska wrote:I pričaju mi o njemu, a ja se pravim da mi ništa ne znači. Nasmiješim se s vremena na vrijeme, samo da ne vide koliko mi zapravo nedostaje. Ne smijem spustiti glavu, shvatit će, vidjet će mi u očima. Kažem im da ga se rijetko sjetim, da je bolje ovako. Ali koga ja to zavaravam? Sjetim ga se svaki puta kada pogledam pticu u letu, kao što je on, slobodan.. Kada vidim da su praznine između mojih prstiju puste. Shvatim što smo sve mogli biti, što smo sve mogli imati. Kako bi bilo divno da smo mi jedan od onih parova na koje su ljudi ljubomorni. Ah, što smo sve mogli imati.....
:kiss: vesela
:)
vesela_sveska

#1584 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by vesela_sveska »

Uvijek si našao način da opravdaš svoje postupke. Postupke koji nisu bili na mjestu, koji su me povređivali iz dana u dan. Bilo bi mi lakše da ti nisam dala da uđeš do dna u moje srce, ali ipak, kad god sam rekla 'neću voljeti', to se neprimjetno dogodilo i ostalo zapečaćeno da je to tako. Srcu ne možeš naređivati...
Klixmen

#1585 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by Klixmen »

vesela_sveska wrote:Uvijek si našao način da opravdaš svoje postupke. Postupke koji nisu bili na mjestu, koji su me povređivali iz dana u dan. Bilo bi mi lakše da ti nisam dala da uđeš do dna u moje srce, ali ipak, kad god sam rekla 'neću voljeti', to se neprimjetno dogodilo i ostalo zapečaćeno da je to tako. Srcu ne možeš naređivati...
Topim se :) :kiss:
Anestezija

#1586 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by Anestezija »

Gdje bi nam bio kraj sreci,da nisi mokre kose kraj trafoa prosla...
vesela_sveska

#1587 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by vesela_sveska »

Klixmen wrote:
vesela_sveska wrote:Uvijek si našao način da opravdaš svoje postupke. Postupke koji nisu bili na mjestu, koji su me povređivali iz dana u dan. Bilo bi mi lakše da ti nisam dala da uđeš do dna u moje srce, ali ipak, kad god sam rekla 'neću voljeti', to se neprimjetno dogodilo i ostalo zapečaćeno da je to tako. Srcu ne možeš naređivati...
pazi da ne zaledis,minusi su :mrgreen: salim se ja ;-)
Anestezija wrote:Gdje bi nam bio kraj sreci,da nisi mokre kose kraj trafoa prosla...
:lol: :lol:
Klixmen

#1588 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by Klixmen »

vesela_sveska wrote:
Klixmen wrote:
pazi da ne zaledis,minusi su :mrgreen: salim se ja ;-)
Anestezija wrote:Gdje bi nam bio kraj sreci,da nisi mokre kose kraj trafoa prosla...
:lol: :lol:
:lol:
vesela_sveska

#1589 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by vesela_sveska »

Još uvijek te poželim, onako posebnog, a pogrešnog,najgoreg i najboljeg u isto vrijeme,svakakvog, a najdražeg. Pa se zapitam, hoće li ikada prestati... Hoću li ikada biti sretna i mirna bez tebe, hoćeš li me ikada prestati ponovo tražiti? Hoće li ovo zauvijek trajati? Taman za ništa, premalo za sve...
vesela_sveska

#1590 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by vesela_sveska »

Možeš me voljeti i mrziti. Oboje je u moju korist. Ako me voliš, zauvijek ću ostati u tvom srcu. Ako me mrziš, zauvijek ću ostati u tvojim mislima....
Zauvjek...
Nikad nisi toliko u problemima da se ne možeš izvući. Uz malo truda i čvrste volje sve se može riješiti. Srce će ti dati izbor, a razum pokazati pravi put...
sikstinajn

#1591 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by sikstinajn »

cool
HadiRa

#1592 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by HadiRa »

Napolju je tiho, mračno i hladno. Ali napeto. Kao da će snježna oluja.
Pravi momenat za potražiti kakvu davno potonulu misao. I nečije duboke oči. Plave.
Da plave, odlično bi se složile sa ovim tamnim nebom, koje se spustilo na vrhove drveća. Zasijale bi u mraku, sjaj bi se zavukao u svaki ćošak sobe, i grijale bi.

Grijale bi mi ruke, i fino nježno oko Duše. Sve dok ne puhne jugovina, niz hodnike mojih čardaka.
Ima li ga igdje ?
Gdje se skriva od mene; među kojim jastucima i na kojim minderima odmara on, u odori od srmali konca teškog, vezenoj ?
vesela_sveska

#1593 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by vesela_sveska »

Mogla bih se zauvek izgubiti...Nestati daleko,sto dalje od tebe...Mogla bih dozvoliti zaboravu da me odvede u bespuce snova i tamo konacno osetim mir i spokoj...Mogla bih se prepustiti,predati i sebe oslobodim ovog bespotrebnog,privkrivenog ludila...Mogla bih...Kada bih znala kako da prestanem da te volim...Mgla bih te proklinjati,"darivati" te najpakosnijim zeljama...Mogla bih...Ali u mom srcu samo ljubav stanuje...I kada stane Vreme mogla bih te pogledati i jednim pogledom ti odgovoriti na sva ona pitanja i zadate boli o danima proslim,sadasnjim buducim...Jer,negde izmedju proslosti i buducnosti,sadasnjost se malo pogubila i ne moze da se dogovori sa samom sobom i tolikom kolicinom pitanja koja se mesaju sa osecanjima...Najbolje je ne traziti odgovore..Samo se prepustiti...Da,trebala bih se "kontrolisati",lagati,prekrivati i sakrivati od tebe..Mozda bih i mogle,ali ne mogu nikako pobeci od same sebe...I da hocu tragovi su isuvise duboki i tesko je izbrisati ih,tesko je okrenuti se i otici putem beskraja...Na kraju-samo je ljubav vecita i beskrajna...
bezVolana

#1594 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by bezVolana »

Krenem racionalizirati, pa pitati se sta ja to radim, zasto sebe tebi dajem. Milion stvari mi smeta. Kad te nema, uvijek bjezim u svoje tame. A precesto te nema. Znam, promijenit ce se. Znam, radimo na tome. Ali sta ako ja pobjegnem dok mi ti ne dodjes?
Teska, kao crna zemlja sam teska. Ali te volim, i volim nas.
I zasto? Jer je s tobom cak i jutro, koje mrzim iz dna duse, lijepo. Jer me pocnes smarati i ja te krenem odgurivati ali se oboje smijemo. Jer smo presli skupa hiljade kilometara. Jer smo gledali zalazak sunca skupa. Jer me volis jer pricam punih usta. Jer imas tako smotan, djeciji osmjeh.
I tako. Jos smo tu.
vesela_sveska

#1595 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by vesela_sveska »

Ti si bio u svim onim snovima koje sam sanjala. Ti si onaj princ iz mojih izmišljenih bajki koje sam pričala dok sam se igrala sa svojim lutkama. Ti si ona prva i najiskrenija ljubav o kojoj djevojčice maštaju sa svojih trinaest. Ti si prva želja koju ima djevojka od osmanaest.Ti si život. Onaj o kojem se mašta od prvih bajki do najistinitijih doživljaja. Ti si moja prva misao, i posljednja. Sve najbolje u jednom čovjeku. I neka mi nebo ne uzme za zlo. Ali ti si jedino čemu se molim. Ljubav s tobom nije samo san,snovi se s tobom žive. Zbog tebe u jednom trenutku mogu plakati, a u drugom već osmijeh krasi moje lice. Moj osmijeh je naiskreniji kada sam s tobom, jer ti me činiš najsretnijom osobom na svijetu. Ti si drugačiji od svih. pričam s tobom satima i nikada mi ne dosadi. Nikada ne mogu da te se zasitim. Ti si moja druga polovica, moj najbolji prijatelj. Nikada te necu pustiti da odeš. Nikada se ne mogu naljutiti na tebe, dovoljna je samo jedna tvoja riječ, da ponovo krenu naše ludosti bez kraja. Mogu pričati o tebi desetljećima ali onu pravu riječ da te opišem nikad ne mogu pronaći. Ne mogu čak ni reći da je ovo ljubav,jer nije..ovo je nešto puno više od toga...
al_akhisari

#1596 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by al_akhisari »

...htio sam ti reći da sam te našao, davno nekad i jedne tople jesenje noći; prošla si pored mene i zarobila mi pogled i srce si moje zarobila; sjedila si spokojno i nisi me ni opazila; a ja...postao i ostao sam sužanj ljepote tvoje; gladno sam te gledao i upijao svaku crtu, pokret i neravninu tvoga tijela; nisi mi se javila, ni nasmijala se nisi; htio sam ti reći da sam te našao, jedne tople jesenje noći, i još jedne poslije nje; našao sam te i jedne hladne zimske noći, i tada bila si jednako lijepa i poželjna si bila; htio sam ti reći da smo se našli i jedne prohladne proljetnje noći i da sam srce tvoje, odnio domu svome; prošle su od tada godine, sretne godine strasnih susreta i nikad ostvarenih želja; dugih šetnji, još dužih razgovora i najnježnijih milovanja; htio bih ti reći, da još uvijek strepim kad te vidim...mogao bih predati tijelo užicima, um ludosti, a dušu đavolu
al_akhisari

#1597 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by al_akhisari »

...sreo sam je opet, još jednom i ponovo; zapravo, bio je to jedan od onih dana, koji bi bilo bolje da nije niti postojao; jedan od onih koje je bolje prespavati; a, bilo je to više od susreta, čak smo sjeli jedno pored drugog, blizu; mirisala je na ljeto i na želju je mirisala; i opet je pričala mnogo; a na licu stanovala joj rumen blaga; i malčice nervozna je bila; htio sam joj reći da još uvijek lijepa je, prelijepa da je, htio sam joj reći; ali,...ništa nisam rekao, ništa nisam niti čuo, samo sam je gledao; mirno, polagano i pažljivo sam, po ko zna koji put, ispratio svaku crtu njenog tijela; i brzo prođe trenutak, nestane opet i bez traga; otvori staru ranu, pa iz nje curi svaki naredni dan; pogleda umornog, isturenog tražim je, a nijedna ne liči na nju; kažem vam, jedan od onih dana koji je bolje prespavati, ustati, popiti možda čašu vode i vratiti se nazad u krevet
vesela_sveska

#1598 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by vesela_sveska »

Gledamo i slusamo jedno drugo. Po prvi put onako istinski otvaramo dusu jedno drugome. Odajemo sve stvari koje smo krili, sve boli koje leze u dubini nas. I Dok lezimo tako slomljeni od zivota, ustvari smo jaci nego ikada. Jer gle, moja glava je na tvom ramenu, tvoja ruka je u mojoj ruci, zagrljeni smo, zar moze bol biti jaca od toga? Zar moze bilo sta biti jace od spoznaje da nisi sam, da imas nekoga ko je uvijek tu? Nije mi bitno da li cemo ostariti zajedno, nije mi bitno da li ce nas ljudi vidjati zajedno, da li cemo biti par. Bitno mi je da si tu i da sam tu. Da ces uvijek biti, cak i onda kada ne budes. Hocu da te pamtim kao moju snagu, sigurnost i iskrenost. Zelim prije svega da to budemo jedno drugome. A zelja da se svaki dan budim pored tebe, da radimo stvari koje ce te ciniti sretnim, to ce uvijek biti u meni. Sjecas se kako si jednom rekao "Mi upotpunjujemo jedno drugo". Uvijek ces biti dio mene koji je falio da budem stabilna. I sada, zahvaljujuci tebi, to zaista jesam. Od prvog trenutka kada su nam se pogledi sreli, sve je bilo posebno, takvo je i ostalo, takvo ce ostati i kao takvo ce se pamtiti. Moj si najsladji slatkis, tvoja sam najsladja djevojcica...
vesela_sveska

#1599 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by vesela_sveska »

Krivila sam sebe, misleći da nisam bila dovoljno dobra i lijepa, dovoljno zanimljiva da bih ga zadržala. A nikad sebi nisam postavila pitanje koliko je on bio loš. Kad bolesno voliš, svaka greška u ljubavi je samo tvoja...
Anestezija

#1600 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by Anestezija »

Izasla je tuzna iz malog kafica
i krenula nekud niz ulicu dugu
od bola mi tada rec u grlu stade
hej, zivote, brate, sto razdvajas mlade

:lol:
Post Reply