P.S Nadam se da nisam pogrijesio pod-forum...
Pirotehnika
-
Alimen_
#1 Pirotehnika
Interesuje me gdje se moze kupiti 2 razred pirotehnike u Sa, cuo sam da se nesto otvorilo u lukavici i da ima ulicnih prodavaca kod hecoprom-a?! Ako netko zna neka napise...
- Topla voda
ne znam kod nas...al ima mirnovec i orion u hrvatskoj
i imas kod kineza
bilo bi bolje da si malo ranije mislio o tome,pa narucio sta od njih
a ako imas kad naruci iz hrvatske...il otidji...nije na kraj svijeta
i evo od ove godine i kiwi sport iz sirokog ima ponudu
Tel. 00387 (0) 39 832 994 - maloprodaja
mozda ima kakva dostava
@chinese water...sve regulare...firme..pdv placen
i imas kod kineza
bilo bi bolje da si malo ranije mislio o tome,pa narucio sta od njih
a ako imas kad naruci iz hrvatske...il otidji...nije na kraj svijeta
i evo od ove godine i kiwi sport iz sirokog ima ponudu
Tel. 00387 (0) 39 832 994 - maloprodaja
mozda ima kakva dostava
@chinese water...sve regulare...firme..pdv placen
- chinese_water
ma ja nacuo da se dosta murije vrti po forumima
:D:D
-
xon_sa
Ne znam zasto se iz godine u godinu dozvoljava slobodna prodaja pirotehnike. Svake novogodisnje noci desetine, nekad i stotine gradjana zavrsi na hitnoj zato sto im je neki idiot bacio petardu za vrat, opalio ih raketom u glavu, koji su ostali bez nekoliko prstiju ili cijele sake. Da ne govorim da roditelji djeci od 5-6 godina kupuju petarde i uce ih kako da ih bacaju. Zasto se dozvoljava maltretiranje gradjana kojima je u 4 godine rata bilo dosta eksplozija za cijeli zivot???
Proslave nove godine na otvorenom postale su prava avantura i najrizicnije mjesto za proslavu ovog praznika. Setnja gradom u novogodisnjoj noci, pa i +/- 10 dana je gotovo nemoguca misija ako ne zelite da ostanete bez oka...
Kad ce vlasti konacno stati u kraj ovoj opasnoj praksi???
Proslave nove godine na otvorenom postale su prava avantura i najrizicnije mjesto za proslavu ovog praznika. Setnja gradom u novogodisnjoj noci, pa i +/- 10 dana je gotovo nemoguca misija ako ne zelite da ostanete bez oka...
- Bumbar
u potpunosti se slazemxon_sa wrote:Ne znam zasto se iz godine u godinu dozvoljava slobodna prodaja pirotehnike. Svake novogodisnje noci desetine, nekad i stotine gradjana zavrsi na hitnoj zato sto im je neki idiot bacio petardu za vrat, opalio ih raketom u glavu, koji su ostali bez nekoliko prstiju ili cijele sake. Da ne govorim da roditelji djeci od 5-6 godina kupuju petarde i uce ih kako da ih bacaju. Zasto se dozvoljava maltretiranje gradjana kojima je u 4 godine rata bilo dosta eksplozija za cijeli zivot???
- gospodar kuglastih munja
Trebate dozivjeti kako u Skandinaviji dostojanstveno i tiho oni proslave svoj Bajram ( Bozic)...
...duh se ne cuje 2 dana...sve je u znaku mira i tisine, bas kako i pristoji..
OK, za Novu Godinu raspale ko ludi, otkace se skroz...
Onima koji setaju za vrijeme bombardovanja raketama i petardama preporucam da ponesu....kisobran...proturaketni stit...
OK, za Novu Godinu raspale ko ludi, otkace se skroz...
Onima koji setaju za vrijeme bombardovanja raketama i petardama preporucam da ponesu....kisobran...proturaketni stit...
- korijal
#11 Re: Pirotehnika
Znal iko gdje ima da se kupi baklja, bengalka ili slično u Sarajevu ili bilo gdje u BH. Možel kontakt? 
- The Nightwatchman
#12 Re: Pirotehnika
joj sto mrzim to pucanje. nevjerovatno. materi i babi pod prozor pa pucajte. kakav je to nacin proslave bilo cega. vatromet pod kontrolom profesionalaca je ok, ali neograniceno pucanje i prodaja pirotehnike svih klasa dječurliji i bubuljičavcima je nedopustiva.
bubuljičavci su najopasniji. posebno ovi što ne guze.
bubuljičavci su najopasniji. posebno ovi što ne guze.
- SimplyRed
#13 Re: Pirotehnika
mrzim sve moguce vrste petardi, vatrometa, pi*di materinih
kad cujem vatromet, ono FIJUUUUU, pomislim da je granatiranje i pocnem panicarit, isto neka ludjakinja
najgore je kad prolazis ulicom, a tu frajeri od 20-5 godina i bacaju petarde. ti na njih, a oni "sta je, ludjakinjo?!" na kraju si ti lud, a oni frajke... 
- korijal
#14 Re: Pirotehnika
Daj ba jel vas ko pito za zdravlje?
Pitam ima li ko kakav kontakt da mi da za nekog ko prodaje baklje? Telefon, web, mail bilo šta... Čuo sam za Lukavicu da ima ali ne znam gdje.
Pitam ima li ko kakav kontakt da mi da za nekog ko prodaje baklje? Telefon, web, mail bilo šta... Čuo sam za Lukavicu da ima ali ne znam gdje.
- The Nightwatchman
#15 Re: Pirotehnika
istisni čibe prije nego kreneš u lukavicukorijal wrote:Daj ba jel vas ko pito za zdravlje?![]()
-
sandžokan
#16 Re: Pirotehnika
Alimen_ wrote:Interesuje me gdje se moze kupiti 2 razred pirotehnike u Sa, cuo sam da se nesto otvorilo u lukavici i da ima ulicnih prodavaca kod hecoprom-a?! Ako netko zna neka napise...
sta je 2 razred?
-
brina
#17 Re: Pirotehnika
imas u lukavicu prodavnicu. svega ima, raketa, baklji...sve sto se valjda moze nabaviti.
kad krenes od toma prema tusu na desnoj strani odmah poslije one pumpe ima jedna zgrada pa u njoj ima ta radnja...
cesto je zatvorena ali brojevi telefona su na vratima pa nazoves i dogovoris se...
kad krenes od toma prema tusu na desnoj strani odmah poslije one pumpe ima jedna zgrada pa u njoj ima ta radnja...
cesto je zatvorena ali brojevi telefona su na vratima pa nazoves i dogovoris se...
-
Suzie Q
#18 Re: Pirotehnika
Mirnovec ima i u Čitluku. ne znam kontakte, ako se ne može naći na google-u imaju grupu na facebooku.
inače kod njih ima svega, osim pirotehnike, rade i pjena/snijeg/konfete i sl. party-je
inače kod njih ima svega, osim pirotehnike, rade i pjena/snijeg/konfete i sl. party-je
-
maxell_sarajevo
#19 Re:
chinese_water wrote:ma ja nacuo da se dosta murije vrti po forumima:D:D
Dobro su se prikrili
-
Havarija!
#20 Re: Pirotehnika
Lukavica, u zgradi preko puta tuša.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
- cico x
#22 Re: Pirotehnika
Vidim da je tema davno stala,ali naletio sam u Sarajevu na prodaju svega i svačega što se tiče vatrometa i pirotehnike+raznorazni specijalni efekti,da ih sad ne reklamiram ovdje,ako kome treba uputiću ga

- avetinja
#23 Re: Pirotehnika
U Hrvatskoj postoji normalna prodavnica gdje samo pirotehniku možeš kupiti, a nema čega nema. Ako ti nije mrsko skokni malo do Zagreba ili ih zamoli da ti pošalju poštom. A što u Sarajeva tiče jedino na pijacama ( Ciglane ) ispod pulta, ako još ima.
-
dječak sa šibicama
#24 Re: Pirotehnika
Jel postoji jos prodavnica pirotehnice u East Sarajevo, preko puta TUS-a?
- Dino777
#25 Re: Pirotehnika
Morali zatvoriti ali cuo sam da isti rade na crno