Pirotehnika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Alimen_

#1 Pirotehnika

Post by Alimen_ »

Interesuje me gdje se moze kupiti 2 razred pirotehnike u Sa, cuo sam da se nesto otvorilo u lukavici i da ima ulicnih prodavaca kod hecoprom-a?! Ako netko zna neka napise...

P.S Nadam se da nisam pogrijesio pod-forum... :D
chinese_water

Post by chinese_water »

Murija u akciji?

:lol: :lol: :lol:
Topla voda

Post by Topla voda »

ne znam kod nas...al ima mirnovec i orion u hrvatskoj
i imas kod kineza :)
bilo bi bolje da si malo ranije mislio o tome,pa narucio sta od njih :-D
a ako imas kad naruci iz hrvatske...il otidji...nije na kraj svijeta
i evo od ove godine i kiwi sport iz sirokog ima ponudu :D
Tel. 00387 (0) 39 832 994 - maloprodaja

mozda ima kakva dostava :D

@chinese water...sve regulare...firme..pdv placen :-D
Alimen_

Post by Alimen_ »

Ma kakva murija cccc..cccc a sta cu narucivati treba mi da si odem kupiti za novu i za turnire bajramske u sub :D
chinese_water

Post by chinese_water »

ma ja nacuo da se dosta murije vrti po forumima :D:D:D
Alimen_

Post by Alimen_ »

Gledao sam kod onog lika na skenderiji kaze paket magnuma 10KM, ja rek'o jesi ti lud covjece?!!!? :roll:
becu

Post by becu »

a ti si taj sto baca petarde s prozora :lol:
xon_sa

Post by xon_sa »

Ne znam zasto se iz godine u godinu dozvoljava slobodna prodaja pirotehnike. Svake novogodisnje noci desetine, nekad i stotine gradjana zavrsi na hitnoj zato sto im je neki idiot bacio petardu za vrat, opalio ih raketom u glavu, koji su ostali bez nekoliko prstiju ili cijele sake. Da ne govorim da roditelji djeci od 5-6 godina kupuju petarde i uce ih kako da ih bacaju. Zasto se dozvoljava maltretiranje gradjana kojima je u 4 godine rata bilo dosta eksplozija za cijeli zivot???

Proslave nove godine na otvorenom postale su prava avantura i najrizicnije mjesto za proslavu ovog praznika. Setnja gradom u novogodisnjoj noci, pa i +/- 10 dana je gotovo nemoguca misija ako ne zelite da ostanete bez oka...

Kad ce vlasti konacno stati u kraj ovoj opasnoj praksi???
Bumbar

Post by Bumbar »

xon_sa wrote:Ne znam zasto se iz godine u godinu dozvoljava slobodna prodaja pirotehnike. Svake novogodisnje noci desetine, nekad i stotine gradjana zavrsi na hitnoj zato sto im je neki idiot bacio petardu za vrat, opalio ih raketom u glavu, koji su ostali bez nekoliko prstiju ili cijele sake. Da ne govorim da roditelji djeci od 5-6 godina kupuju petarde i uce ih kako da ih bacaju. Zasto se dozvoljava maltretiranje gradjana kojima je u 4 godine rata bilo dosta eksplozija za cijeli zivot???

Proslave nove godine na otvorenom postale su prava avantura i najrizicnije mjesto za proslavu ovog praznika. Setnja gradom u novogodisnjoj noci, pa i +/- 10 dana je gotovo nemoguca misija ako ne zelite da ostanete bez oka...

Kad ce vlasti konacno stati u kraj ovoj opasnoj praksi???
u potpunosti se slazem :x ...jednu novu godinu mi je sec falila da ostanem bez oka jer je idiot bacio petardu na mene :x :x ...a da ne spominjem neizivljene manijake koji iste stave u bocu i misle da je to strasno smijesno :x :x :x :x
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Trebate dozivjeti kako u Skandinaviji dostojanstveno i tiho oni proslave svoj Bajram ( Bozic)... :lol: ...duh se ne cuje 2 dana...sve je u znaku mira i tisine, bas kako i pristoji..

OK, za Novu Godinu raspale ko ludi, otkace se skroz... :lol:

Onima koji setaju za vrijeme bombardovanja raketama i petardama preporucam da ponesu....kisobran...proturaketni stit... :lol:
korijal

#11 Re: Pirotehnika

Post by korijal »

Znal iko gdje ima da se kupi baklja, bengalka ili slično u Sarajevu ili bilo gdje u BH. Možel kontakt? ;)
The Nightwatchman

#12 Re: Pirotehnika

Post by The Nightwatchman »

joj sto mrzim to pucanje. nevjerovatno. materi i babi pod prozor pa pucajte. kakav je to nacin proslave bilo cega. vatromet pod kontrolom profesionalaca je ok, ali neograniceno pucanje i prodaja pirotehnike svih klasa dječurliji i bubuljičavcima je nedopustiva.

bubuljičavci su najopasniji. posebno ovi što ne guze.
SimplyRed

#13 Re: Pirotehnika

Post by SimplyRed »

mrzim sve moguce vrste petardi, vatrometa, pi*di materinih :x kad cujem vatromet, ono FIJUUUUU, pomislim da je granatiranje i pocnem panicarit, isto neka ludjakinja :roll: najgore je kad prolazis ulicom, a tu frajeri od 20-5 godina i bacaju petarde. ti na njih, a oni "sta je, ludjakinjo?!" na kraju si ti lud, a oni frajke... :x
korijal

#14 Re: Pirotehnika

Post by korijal »

Daj ba jel vas ko pito za zdravlje? :D
Pitam ima li ko kakav kontakt da mi da za nekog ko prodaje baklje? Telefon, web, mail bilo šta... Čuo sam za Lukavicu da ima ali ne znam gdje.
The Nightwatchman

#15 Re: Pirotehnika

Post by The Nightwatchman »

korijal wrote:Daj ba jel vas ko pito za zdravlje? :D
Pitam ima li ko kakav kontakt da mi da za nekog ko prodaje baklje? Telefon, web, mail bilo šta... Čuo sam za Lukavicu da ima ali ne znam gdje.
istisni čibe prije nego kreneš u lukavicu
sandžokan

#16 Re: Pirotehnika

Post by sandžokan »

Alimen_ wrote:Interesuje me gdje se moze kupiti 2 razred pirotehnike u Sa, cuo sam da se nesto otvorilo u lukavici i da ima ulicnih prodavaca kod hecoprom-a?! Ako netko zna neka napise...

P.S Nadam se da nisam pogrijesio pod-forum... :D

sta je 2 razred?
brina

#17 Re: Pirotehnika

Post by brina »

imas u lukavicu prodavnicu. svega ima, raketa, baklji...sve sto se valjda moze nabaviti.
kad krenes od toma prema tusu na desnoj strani odmah poslije one pumpe ima jedna zgrada pa u njoj ima ta radnja...
cesto je zatvorena ali brojevi telefona su na vratima pa nazoves i dogovoris se...
Suzie Q

#18 Re: Pirotehnika

Post by Suzie Q »

Mirnovec ima i u Čitluku. ne znam kontakte, ako se ne može naći na google-u imaju grupu na facebooku.
inače kod njih ima svega, osim pirotehnike, rade i pjena/snijeg/konfete i sl. party-je
maxell_sarajevo

#19 Re:

Post by maxell_sarajevo »

chinese_water wrote:ma ja nacuo da se dosta murije vrti po forumima :D:D:D

Dobro su se prikrili :D
Havarija!

#20 Re: Pirotehnika

Post by Havarija! »

Lukavica, u zgradi preko puta tuša.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#21 Re: Pirotehnika

Post by PipiDugaDevetka »

cico x

#22 Re: Pirotehnika

Post by cico x »

Vidim da je tema davno stala,ali naletio sam u Sarajevu na prodaju svega i svačega što se tiče vatrometa i pirotehnike+raznorazni specijalni efekti,da ih sad ne reklamiram ovdje,ako kome treba uputiću ga ;) :wink:
avetinja

#23 Re: Pirotehnika

Post by avetinja »

U Hrvatskoj postoji normalna prodavnica gdje samo pirotehniku možeš kupiti, a nema čega nema. Ako ti nije mrsko skokni malo do Zagreba ili ih zamoli da ti pošalju poštom. A što u Sarajeva tiče jedino na pijacama ( Ciglane ) ispod pulta, ako još ima.
dječak sa šibicama

#24 Re: Pirotehnika

Post by dječak sa šibicama »

Jel postoji jos prodavnica pirotehnice u East Sarajevo, preko puta TUS-a?
Dino777

#25 Re: Pirotehnika

Post by Dino777 »

Morali zatvoriti ali cuo sam da isti rade na crno
Post Reply