Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

sparky

#1 Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by sparky »

Od Juna 2014. do danas u Kantonu Sarajevo je zapaljeno 37 vozila. Od nove godine zapaljeno je 18 vozila. Nema nekog odredjenog podrucja, desava na citavom prostoru Kantona Sarajevo. Zapaljena vozila su razlicitih modela i vrijednosti.
U pocetku sam mislio, kao i vecina vjerovatno, da se radi o dugovima, sukobima, ucjenama i slicno. Najgore od svega sto obicno budu ostecena i neka vozila koja su parkirana pored, a nisu direktna meta paljevine.
Razmisljate li o tome? Brinete li? Postoji li neki nacin da se na osnovu zapaljenog vozila, na osnovu dokumentacije npr. uveze isti model, a da sve bude legalno, naravno? Sta uciniti sa zapaljenim vozilom? Vecina ovih auta su zapaljena na isti nacin, a to je poljevanjem(kako kaze policija) zapaljivom tecnoscu i uz pomoc otvorenog plamena. Vecinom na prednjem dijelu vozila.

Par slika sa raznih portala
Butmir
Image
Sokolovic Kolonija
Image
Trg Heroja
Image
Bjelave
Image
Cengic Vila
Image
Grbavica
Image
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by mk ultra »

1. u Sarajevu se ne isplati voziti vozilo skuplje od 2500KM
Ko god ima mogućnost za dva vozila trebao bi. Ako nema neka se drži do 2500KM, jer policija nam je jadna, država nema autoritet, ljudi su donosioci zakona i sl.
goran16v

#3 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by goran16v »

Javio se komesar MUP KS sa objasnjenjem da su vlasnici samo krivi jer nece policiji da kazu s kim su zakuhali i kome duguju pare! :lol:
sparky

#4 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by sparky »

to sam procitao i ne mogu vjerovati kako profesionalna izjava. vjerovatno ima i toga, ali mi to zvuci kao opravdanje za neefikasnost. opet kontam da li je moguce da bas svi duguju ili su u nekom sukobu. pa i prije je bilo svega, ali u ovako kratkom periodu ja se ne sjecam. :bih:
sickle_and_hammer

#5 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by sickle_and_hammer »

kad ufatite tog piromana, a hocete, ovo morate da mu uradite!

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1 ... l=84838260
spinel_

#6 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by spinel_ »

pa dabogda komesaru MUP-a zapalili auto kad je to izjavio, pa cemo vidjeti onda.. mogli bi malo ti da oblete i oko sluzbenih i policijskih auta. pa da cujemo onda objasnjenje kako, sta.
dgL_

#7 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by dgL_ »

Ovo 100% nisu nikakve mafijaske igrice, klanovi, dugovi... vise podataka govori da je ovo neki retard kojem jednostavno smetaju auta po Sarajevu (a cinjenica je da ih ima previse i da ih ovaj grad ne moze primiti, a samo se uvoze i uvoze...) mozda ga je negdje udarilo auto pa pobjeglo, ili je jednostavno ogorcen time i iz njegove bolesna psihopatske glave dosla ideja da uzme stvar u svoje ruke... ne vjerujem ni da neko placa za to... jer manje vise vrtio bi se krug ljudi koji se poznaju... zapaljeno bi bilo auto ljudima koji su se sretali, znali... skontalo bi se... ovo je bukvalno bez ikakvog motiva i bez ikakvog razloga, a tako nesto je i MUPu tesko otkriti... al isto sam misljenja da policija zeli, uhvacen bi on bio vec... toliko videonadzora, toliko svega... ako nista u blizini gdje je auto zapaljeno pogledaj videonadzore (mislim da ce rijetko ko proci u 4 i 35 kad se desila paljevina) morat ces otkriti neki trag, nesto... ja imam osjecaj da se apsolutno nista po tom pitanju ne radi...
alenthekiller

#8 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by alenthekiller »

cekamo da vidimo da li ce sta veceras biti... :D
quarterback

#9 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by quarterback »

ja bas mislim da je kratak fitilj, ljudi su napeti, ne treba puno za belaj
alenthekiller

#10 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by alenthekiller »

quarterback wrote:ja bas mislim da je kratak fitilj, ljudi su napeti, ne treba puno za belaj
naravno, a sigurno ce veceras dosta ljudi biti na strazi, skontat ce raja nesto izmedju sebe jer ova policija nece nista sigurno, ne zznam kako nije stid voditelja vijesti procitati da vlasnike optuzuju...
dgL_

#11 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by dgL_ »

quarterback wrote:ja bas mislim da je kratak fitilj, ljudi su napeti, ne treba puno za belaj

ma on je svijestan da ako ga neko ufati ili vidi, da ce ga neko odlezati garant... covjece unistis mi auto od 10.000 KM (recimo) i nikom nista... pa odlezo bi ga nebi dana zalio u Zenici...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#12 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by mk ultra »

dgL_ wrote:

ma on je svijestan da ako ga neko ufati ili vidi, da ce ga neko odlezati garant... covjece unistis mi auto od 10.000 KM (recimo) i nikom nista... pa odlezo bi ga nebi dana zalio u Zenici...
nisi ti bio u zatvoru
dgL_

#13 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by dgL_ »

mk ultra wrote:
dgL_ wrote:

nisi ti bio u zatvoru
Nisam, istina... ali ne bih dozvolio da mi neko moj trud, nesto sto sam mozda uzeo na kredit i za sta crncim i giljam samo tako zapali... kazem ti ako moze on bez griznje savjesti, mogao bih i ja lako ;)
zrakomlat

#14 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by zrakomlat »

Paljenje iz obijesti. Tako meni izgleda. Imaš likove koji bez razloga razvale klupu u parku, razbiju one svjetleće reklame, zapale kontejner sa smećem, odvale retrovizore, a ovi pale auta. Po Mostaru je jedno vrijeme bilo bušenje guma aktuelno. Svakom autu u ulici ili parkingu izbuše gume. To su jednostavno debili i iole normalna osoba taj mentalni sklop ne može shvatiti.
dgL_

#15 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by dgL_ »

zrakomlat wrote:Paljenje iz obijesti. Tako meni izgleda. Imaš likove koji bez razloga razvale klupu u parku, razbiju one svjetleće reklame, zapale kontejner sa smećem, odvale retrovizore, a ovi pale auta. Po Mostaru je jedno vrijeme bilo bušenje guma aktuelno. Svakom autu u ulici ili parkingu izbuše gume. To su jednostavno debili i iole normalna osoba taj mentalni sklop ne može shvatiti.

malo istrage protiv lokalnih vulkanizera i doslo bi se do rijesenja brze... jbg najveci oslonac kad se traze takve osobe je MOTIV izvrsenja Krivicnog dijela, ako Motiva nema... ili je jednostavno Motiv "razonoda" vrlo, vrlo je tesko pronaci pocinioca
sparky

#16 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by sparky »

prepisuju :D
http://reSourceBA/clanak/8684526223987/ ... ?ref=tiker

umjesto reSourceBA, ukucati source . ba (o.a.) :run:
dgL_

#17 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by dgL_ »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 50129123#2

Hocel mi neko reci jel moguce zapaliti Auto u 19:00 h kad svi krenu u grad, na kafu, da izadju, na termine ili nezz ni javise gdje ne... i da ga niko ne vidi... pa ovo postaje smijesno covjece... DA NIJE CASPER ??? PROSTO NE VJERUJEM DA SE OVO DESAVA....
sema911s

#18 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by sema911s »

dgL_ wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 50129123#2

Hocel mi neko reci jel moguce zapaliti Auto u 19:00 h kad svi krenu u grad, na kafu, da izadju, na termine ili nezz ni javise gdje ne... i da ga niko ne vidi... pa ovo postaje smijesno covjece... DA NIJE CASPER ??? PROSTO NE VJERUJEM DA SE OVO DESAVA....
sto ti je to cudno, kada ukradu 6 auta sa cuvanog parkinga( izlaz sa karticom, kamere, rampa) sto nebi mogao se bacit balon napunjen benzinom pod/na auto,.,. ko to danas gleda sta neko drugi radi
dgL_

#19 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by dgL_ »

sema911s wrote:
dgL_ wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 50129123#2

sto ti je to cudno, kada ukradu 6 auta sa cuvanog parkinga( izlaz sa karticom, kamere, rampa) sto nebi mogao se bacit balon napunjen benzinom pod/na auto,.,. ko to danas gleda sta neko drugi radi
cuj sta je cudno covjece... pa lakse je ukrast auto nego ga zapalit i da te niko ne vidi... prvi ja nebi obratio paznju... pomislio bih da je covjekovo auto, otkljuca ga za 5 sekundi max. sjedne u njega... kako ces ti onda znat da nije njegovo da krade ?? Pa teze je to skontat nego kad neko otvorenim plamenom zapali auto koji je prije polio benzhinom... bukne vatra okrenes se vidis... nije mogo pobjec kilometar... mogo je 50 metara... u 18:30 sati...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by Truba »

mozda imaju nesto s odgodom pozara na nekoliko minuta
a izgori i ne skontaju u istrazi

to dadne vremena da se normalno udaljis
dgL_

#21 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by dgL_ »

Black swan wrote:mozda imaju nesto s odgodom pozara na nekoliko minuta

nevidljiva vatra, novi proizvod Europske Unije namjenjen isklljucivo Piromanima :) :lol: :lol: :lol:
sema911s

#22 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by sema911s »

Dgl. Ti Ko da se nisi nikada igrao benzinom, auto se Nepali Ko Na filmu da GA zveknes flasom kroz prozor, pospes ispod I Nek polako tinja po podu, malo oo krovu I ostatk je ostatk
Zeljoooo

#23 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by Zeljoooo »

dgL_ wrote:

nevidljiva vatra, novi proizvod Europske Unije namjenjen isklljucivo Piromanima :) :lol: :lol: :lol:
Sto se ti provali.

Mislio je covjek odgoda paljenja. Ovaj se udalji i auto se zapali. Da mu vremena da pobjegne.
dgL_

#24 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by dgL_ »

sema911s wrote:Dgl. Ti Ko da se nisi nikada igrao benzinom, auto se Nepali Ko Na filmu da GA zveknes flasom kroz prozor, pospes ispod I Nek polako tinja po podu, malo oo krovu I ostatk je ostatk
znam brate mili ali da apsolutno niko to ne skuzi... pa ne mozes to uraditi nikako da te niko ne vidi u ta doba osim ako si duh!
dgL_

#25 Re: Piromanija-Pozari na vozilima u KS

Post by dgL_ »

Zeljoooo wrote:
dgL_ wrote:

Sto se ti provali.

Mislio je covjek odgoda paljenja. Ovaj se udalji i auto se zapali. Da mu vremena da pobjegne.
ma na daljinski, znam... nego se zajebavam hahahaha :lol: :lol:
Post Reply