Sta mislite, kad vec kazu i izgleda stvarno da postoje Bosanske Piramide, zar nije vrijeme da se ovome pristupi ozboljno.
Mislim da bi pod hitno trebalo napraviti novi urbanisticki plan Visokog, i strateski napraviti nacionalni program turistickog razvoja i inace vezano za Bosanske piramide.
Hocemo li ovo nijemo gledati i pustiti da kriminalci prave hotelesa pogledom "na 10m od piramide", da se cudimo kako bespravno se gradi ali moze im se lokalni a bogami i globalni mocnici i tako dalje i sve da bude neko zamagljeno, stihijski... jos uz to strana mafija da nam skine kajmak...
Sefovi mafije vec hodaju oko piramida... biraju placeve...
Ista tema je pokrenuta i na http://zoka.blogger.ba da vidimo kako ljudi razmisljaju.
PIRAMIDE: Urbanisticki plan Visokog i nacionalni program BiH
-
zoka
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Zar uopste u ovoj drzavi postoji bilo kakav plan?
Mislim da je ona zemlja oko brda vecinom privatno vlasnistvo, tako da odlucuju vlasnici. E sad, da je drzava ono sto treba biti, ona bi otkupila to sve ako krene "biznis".
No posto drzavu vode kriminalci ili poltroni koji ce drzavnu zemlju prodati opet kriminalcima...ostaje nam da lajemo na mjesec
Barking over pyramid, nebi bilo lose uglazbiti to
Mislim da je ona zemlja oko brda vecinom privatno vlasnistvo, tako da odlucuju vlasnici. E sad, da je drzava ono sto treba biti, ona bi otkupila to sve ako krene "biznis".
No posto drzavu vode kriminalci ili poltroni koji ce drzavnu zemlju prodati opet kriminalcima...ostaje nam da lajemo na mjesec
Barking over pyramid, nebi bilo lose uglazbiti to
- kekec
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=3800DonDavudes.
Brdo Visocica je lokacija za pravljenje vikendica i kuca sadasnjih
visockih, a i sarajevskih (odredjenih) licnosti, koji su se u bivsem
sistemu zvali guzonje.
E, pa nece valjda oni praviti prilazne puteve. Tu je sira drustvena
zajednica dobila zadatak i kao sto vidimo, isti se izvrsava.
Piramide ce se zaboraviti, a ostaju lokacije i putevi.
A poreski obveznici? Pa oni su tu da placaju i da sute!
Ipak bi malo prosirio, umjesto brdo Visocica, trebalo bi stajati: brda "na
kojima se nalaze piramide".
-
zoka
Vidi zbog takog neodgovornog odnosa i jeste nam ovako... znate sta ja sam vam rekao sve sta ce biti od sad pa do narednih nekoliko godina i hvatacete se za glavu a sve zato sto smo potpuno inertna i neagilna sredina.Prenj wrote:"Razanj se pravi, a zec jos u sumi"