Pionirska Dolina

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zateznistub

#1 Pionirska Dolina

Post by zateznistub »

Danas odem sa porodicom i fino mi ruzno, prvo me doceka red kao da se humanitarna dijeli
Image

Red do mosta. Onda main event, cinena ulaza za odrasle 2.50 KM, za djecu starosgi od 5 do 15 godina cijena je 2 KM.
"Rekviziti" 2.50 KM aoni "na sudaranje" cijele 3 KM. Unutar parka ni jedan ugostiteljski objekat ne radi. Posto sam bio sa ekim prijateljima, ljudi kupili malo vise karata a djeci dodijali vozici i vrteskapođemo da refundiramo karte. Teta na blagajni kaze "nemere", a mozemo li ih ostaviti za neki drugi dan (fino pise da moze) opet ne moze. Zasto? Pa zato sto nema karata...
Image
Fuj.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
denis1212

#2 Re: Pionirska Dolina

Post by denis1212 »

Shoshonska posla!
karanana

#3 Re: Pionirska Dolina

Post by karanana »

ne znam zasto je stovrena ovolika guzva. pa jebote ne izdaju ti avionsku kartu nego jebeni papiric.
sramota je to da nema niti jedan ugostiteljski objekat unutra, ali ne znam zasto bi refundirali neiskoristene karte za vozice i autice. koristi ih sljedeci put, vec su ih izdali.
zateznistub

#4 Re: Pionirska Dolina

Post by zateznistub »

karanana wrote:ne znam zasto je stovrena ovolika guzva. pa jebote ne izdaju ti avionsku kartu nego jebeni papiric.
sramota je to da nema niti jedan ugostiteljski objekat unutra, ali ne znam zasto bi refundirali neiskoristene karte za vozice i autice. koristi ih sljedeci put, vec su ih izdali.
Pa iako na prodajnom mjestu pise da moze, danas to nije bilo moguce jer nisu imali odstampanih karata... :-)

prvobitno smo trazili da zamjenimo karte za one "autice sto se sudaraju" uz nadoplatu sa nase strane, teta rece da ne moze :-) .
tek onda smo trazili povrat love, e ne mze ni to...
karanana

#5 Re: Pionirska Dolina

Post by karanana »

mozda ne razumijem sta se desilo. kupili ste neke karte za neke voznje i niste ih iskoristili. htjeli ih vratiti za pare i teta rekla ne moze. ne znam zasto ih ne bi mogli iskoristiti kada dodjete drugi put?
zateznistub

#6 Re: Pionirska Dolina

Post by zateznistub »

karanana wrote:mozda ne razumijem sta se desilo. kupili ste neke karte za neke voznje i niste ih iskoristili. htjeli ih vratiti za pare i teta rekla ne moze. ne znam zasto ih ne bi mogli iskoristiti kada dodjete drugi put?
Jer je teta kazala da danas 15.3. NEMAJU karata (valjda nisu stigli otprintati, sta li) nego samo dobijes fiskalni racun...i on vazi samo danas.
kokuz_sa

#7 Re: Pionirska Dolina

Post by kokuz_sa »

odem jucer do Pionirske da vidim tog lavica i te nove zivotinje

i sada kad se ulazi tamo u dio gdje su reptili i majmuni..
ima veliki natpis
KARANTIN

i u svemu tome jedna gospoda od jedno 35g..sa 2 djece..onako nacifrana..utegnuta..vidi se da ganja neku klasu..sa kljucevima od audija u ruci..pita nekog momka

"izvini a koja je zivotinja karantin" :unesvijest: :unesvijest: :zid: :zid: :zid:

mene sramota bilo zivota mi

odem kasnije do kaveza sa dikobrazom..i opet ista zenska..
sin je pita
mama kakva je ovo zivotinja
a ona kao iz topa ispali
"dikobraz je iz porodice FOKA"

i jos sam cuo da su one osisane lame vrsta velikih gigantskih pudlica :roll:
strong69

#8 Re: Pionirska Dolina

Post by strong69 »

Hahaha. Karantina se treba čuvati. Kraljica

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
vjesticanametli

#9 Re: Pionirska Dolina

Post by vjesticanametli »

lame su gigantske pudlice :lol: :lol: a dikobraz je fokaaaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol: nek je audi tu :lol:
The Realist

#10 Re: Pionirska Dolina

Post by The Realist »

kokuz_sa wrote:odem jucer do Pionirske da vidim tog lavica i te nove zivotinje

ima veliki natpis
KARANTIN

i u svemu tome jedna gospoda od jedno 35g..sa 2 djece..onako nacifrana..utegnuta..vidi se da ganja neku klasu..sa kljucevima od audija u ruci..pita nekog momka

"izvini a koja je zivotinja karantin" :unesvijest: :unesvijest: :zid: :zid: :zid:

sin je pita
a ona kao iz topa ispali

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
homega

#11 Re: Pionirska Dolina

Post by homega »

kokuz_sa wrote:odem jucer do Pionirske da vidim tog lavica i te nove zivotinje

ima veliki natpis
KARANTIN

sin je pita
a ona kao iz topa ispali

Tradicionalna, vjerna SDA glasačica :oops:
da to sam ja

#12 Re: Pionirska Dolina

Post by da to sam ja »

Pozz,

zanima me da li slučajno znate je l' se zimi prodaje šećerna vuna u PD?

:)
BHF_Manijak

#13 Re: Pionirska Dolina

Post by BHF_Manijak »

Sto ba prodadose one zivotinje, citam maloprije na Klix-u???! :? :-? :-? Prodali Lame (sve valjda), skotsko govedo, jelene... Pa sta ce ono goedo od Tajica ostaviti? Kokosi mozda i koze? Pa jebo te onda svaki seljak na Bjelasnici, Igmanu, Vlasicu moze reci da ima svoj zooloski vrt... :-) :roll:
__Phoenix__

#14 Re: Pionirska Dolina

Post by __Phoenix__ »

Doći će nove životinje, ovih je bilo previše istih, sve u svemu, dobro se Pionirska razvija...
__Phoenix__

#15 Re: Pionirska Dolina

Post by __Phoenix__ »

Isti postavljač teme se žali za kartu u zoološkom i kartu na klizanju, šta je ovo sve odraslo bez plaćanja bilo čega...
BHF_Manijak

#16 Re: Pionirska Dolina

Post by BHF_Manijak »

Ma znam, ali oni nisu prodali jednu ili dvije lame ili jelena,vec sve lame kako sam shvatio u tekstu. Zato i govorim da je bezze, mislim zasto prodavati sve, kad je to jedna od rijetkih interesantnih stvari gore. Sigurno djeca ne idu da gledaju kokoske ili koze.

I druga stvar, fino je sto osvjezavaju zoo, ali mislim da gore i nema nesto previse prostora za sirenje. Ona ravnica dole u Hrasnici ili negdje drugo na Ilidzi se ubila za zooloskog vrta i iskreno Sarajevu treba jedan kvalitetan zoo vrt. Ali jebi ga, ovom gradu mnogo stosta treba, od sporta do kulture, al' kad kar'ne vladaju i samo pune svoje djepove.
Ripicipi

#17 Re: Pionirska Dolina

Post by Ripicipi »

__Phoenix__ wrote:Doći će nove životinje, ovih je bilo previše istih, sve u svemu, dobro se Pionirska razvija...
Ne znam zasto su prodavali skotsko govedo ako ima vec samo jedno :-)
Capajebo

#18 Re: Pionirska Dolina

Post by Capajebo »

BHF_Manijak wrote:Ma znam, ali oni nisu prodali jednu ili dvije lame ili jelena,vec sve lame kako sam shvatio u tekstu. Zato i govorim da je bezze, mislim zasto prodavati sve, kad je to jedna od rijetkih interesantnih stvari gore. Sigurno djeca ne idu da gledaju kokoske ili koze.

I druga stvar, fino je sto osvjezavaju zoo, ali mislim da gore i nema nesto previse prostora za sirenje. Ona ravnica dole u Hrasnici ili negdje drugo na Ilidzi se ubila za zooloskog vrta i iskreno Sarajevu treba jedan kvalitetan zoo vrt. Ali jebi ga, ovom gradu mnogo stosta treba, od sporta do kulture, al' kad kar'ne vladaju i samo pune svoje djepove.
Image
razonoda

#19 Re: Pionirska Dolina

Post by razonoda »

BHF_Manijak wrote:Ma znam, ali oni nisu prodali jednu ili dvije lame ili jelena,vec sve lame kako sam shvatio u tekstu. Zato i govorim da je bezze, mislim zasto prodavati sve, kad je to jedna od rijetkih interesantnih stvari gore. Sigurno djeca ne idu da gledaju kokoske ili koze.

:lol: Sto na Ilidzi, da nije zbog povecanog broja'''cetvrtastih''glava. :-)
Ripicipi

#20 Re: Pionirska Dolina

Post by Ripicipi »

StupskaBitanga

#21 Re: Pionirska Dolina

Post by StupskaBitanga »

razonoda wrote:

neka mi samo neko kaže iz koje stranke i kojeg šabana su stavili da bude direktor i propisuje ovakve odluke
BHF_Manijak

#22 Re: Pionirska Dolina

Post by BHF_Manijak »

razonoda wrote:

Ma ne, pogresno si me shvatio. Govorim zbog ravnice i praznog prostora, realno na bilo kojoj drugoj lokaciji bilo bi nemoguce. Pogledaj samo sadasnju Pionirsku, nemas vise gdje da se siris, osim mozda jos nekih 50-tak metara gore-dole.
PM72

#23 Re: Pionirska Dolina

Post by PM72 »

Plak'o sam od šege za ovo KARANTIN kao i kad sam gledao Tajića -upravnika - kad kaže u kameru :" kad NABAVU životinje"....Prosto ne mogu da vjerujem da je taj neandertalac (liči mi na onog Javu iz romana Marti Misterija) završio pravni fakultet.I još se gura u sindikat komunalne privrede a kakva je država i vlast,još će biti predsjednik.
Amazonka27

#24 Re: Pionirska Dolina

Post by Amazonka27 »

kao i uvijek kada odem u Pionirsku Dolinu, sažalim se na one životinje...na njihove uslove života i na njihov izgled.
Jučer smo zatekli lavicu kako spava skroz do onog stakla pa smo mogli da je vidimo savršeno. Lavica je zatim ustala i pošla u šetnju. Užas...ona nije mogla da stoji na zadnjim nogama. Kao da su joj prebijene zadnje noge. Ono je bolesna živoinja. Zna li iko da li je oduvijek takva bila ili je u pitanju neka novija povreda ili šta?
Toffee karamela

#25 Re: Pionirska Dolina

Post by Toffee karamela »

ja sam godinama izbjegavala pionirsku zbog dvije traumatične scene koje sam vidjela tamo negdje oko 2000, protagonist prve je bio nesretni medo sav u lancima i zatvoren u neki betonski kavez 2x2 iz kojeg je užasno smrdjelo...ko da je na turneji s bugarskim ciganima pa odložio malo def da odahne...znači nisam mogla da vjerujem svojim očima kako divljaci iz uprave postupaju s izloženom životinjom-..i onda poslije akcija po sarajevskim kafićima MARKA ZA MEDU...ne bih se začudila da su ga namjerno tako držali da izazovu sažaljenje raje i da onda zaredaju sa sergijom po gradu, pa ko jadnom medi ne bi odvojio marku nakon onog prizora.

uporedo s medom šokirala me i lija...jednom sam ušla sa sladoledom i ogledam se šta sa kornetom i pošto sam bila kod njenog kaveza a ona prišla ogradi više od šale gurnem kornet prema njoj...kad je jadna životinja to dohvatila i proždrla :shock: ..očito je sirota skapavala od gladi...ofucana, bez repa, i ono su postavili kao izložbeni primjerak a ašićare je bila za infuzije na veterini

Kakve dvonoge životinje vode onaj zoo to je strašno :sad:
Post Reply