Pionirska Dolina / Sarajevo

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
vratnik

#1 Pionirska Dolina / Sarajevo

Post by vratnik »

.....
Svaki odlazak u Pionirsku Dolinu u meni probudi sjecanja na Pionirsku Dolinu iz mog djetinjstva. Hodam ovim novim stazama, gledam nove stanare, i prisjecam se kako je prije bilo. Nisam od onih koji kazu da je prije sve bilo bolje, treba SAD zivjeti, ali u ovom slucaju je sjecanje puno ljepse od danasnjice. Prisjecam se lame koju smo k'o djeca ljutili i koja bi onda "hraknula" nekog slucajnog / i sasvim nevinog prolaznika, nek' mi oprosti te djecje nestasluke/. Sjecam se paunova koji su slobodni setali, a ne k'o sad, drze ih u kavezima kao kakve zvijeri! Sjecam se lavova i njihovog kaveza, ogromno oblo kamenje. Nikad nisu bili nesto spektakularni, ali i to lezanje je imalo nesto kraljevsko u sebi. Cini mi se da je preko puta lavova zivjela porodica lisica. Kao kroz maglu se sjecam da su kopale neke tunele, da li je to bio pokusaj bijega, ili prosirenje stambenog prostora ne znam.. Sjecam se da su cak i udava ali ne mogu da se sjetim gdje su reptili bili.. (posebna prostorija, ili napolju u terarijumu?)
A ono sto bih volio da znam, ako se neko sjeca je; da li su u pionirskoj ikad zivjeli majmuni? (ok, mozda su cesto bili kao posjetioci tamo, nek' mi oproste zivotinje, ali ne znam da li je tamo bilo pravih majmuna).
Hajde ako ko ima jos neke zivotinje koje sam zaboravio, dodajte to, pa da napravimo listu sta nam fali.
PS: hajmo stariji, da vas ne prozivam imenima, sami se prepoznajte.
senada

Post by senada »

....cini mi se da su cimpanze i orangutani bili najbrojniji... pauna nikada nisam vidjela vise od dva.... kamile i zirafe nisi spomenuo... bila je crna pantera....
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Lijepa vremena, nije se gledalo na rasu, boju koze&pigmenta, vrstu, naciju... :D:D:D:D:D:D:D

Image
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

bilo je majmuna, imali su 3 kaveza i ti kavezi su bili na samom kraju
prema diskotonu, sjećaš li se sada :)
bili su mali, slatki, valjda šimpanze, bilo ih je dosta :)
u jednom od kaveza su bili odvojeni nešto veći sa crvenim guzama :oops:
toga se dobro sjećam :(
mislim da reptila nije bilo ili ih je bilo prije mene...
bio je par tigrova takođe 8-)
znala sam u sred zime sama otići samo da vidim šta rade životinje, ostati dugo...
kasnije su nabavili i kengure, neku sitniju vrstu...

:)
boogy

Post by boogy »

Jučer sam bio u Pionirskoj Dolini i baš htjedoh danas postaviti temu, ali evo ima i bržih. :-D

Kao što rekoh bio sam jučer i sve mi je izgledalo nekako neuredno i zapušteno. Možda imaju u planu neke radove za preuređenjem ili nešto sl.
Sve je prerovano ima nekog građevinskog materijala, bagera itd.

Od životinja sam vidio: dikobraze, lame, jelena, noja, zebru, mrkog medvjeda, klokane, ponija, konja, labudove i patke (ali sam ih zaobišao u velikom krugu),koze, nešto nalik na bizona ali to nije, antilopu, paunove(također izdaleka).
Eto to je uglavnom trenutni sadržaj Pionirske.
Bilo mi je žao medvjeda jer ga drže u nekom kavezu 2x2m, onako zatvoren samo se premješta s noge na nogu lijevo desno i neizgleda nimalo zadovoljan.
I da vidio sam da je svaka životinja imala po jednu kiflu u kavezu (vjerovatno užina u 11 :lol: ).

Sve u svemu žalosno, ali se nadam da će biti bolje..... životinjama.
senada

Post by senada »

.... nije ni nama u nasim torovima nesto posebno bolje....ali mi to izasluzujemo... za razliku od zivotinja.....
vratnik

Post by vratnik »

Necemo o nasim torovima. Molim vas!
Hvala vam na ovom do sad, idemo dalje.
Macak, ne znam ovo za reptile, hem je davno bilo, hem sam ja od tad bio u vise nekih zooloskih vrtova, tako da moze biti da sam to nesto pobrkao.. Ali stvarno vidim tu sliku.. Terarijum i udav unutra, i ziva hrana.. (sorry rabitt).
Ali s obzirom da se ni majmuna ne sjecam, ne bih se kladio da sam u pravu..
Sjeca li se neko tacno koliko je bilo lavova?
vratnik

Post by vratnik »

horns&drums wrote:Lijepa vremena, nije se gledalo na rasu, boju koze&pigmenta, vrstu, naciju... :D:D:D:D:D:D:D

Image
.. amladunce ce se zvati ligar i biti nesto ala ogromna lavica. (nije suplja)
Post Reply