pioniri
-
lin
A zasto jadni mi?Zio wrote:zakletva sa 7 godina, jadni mi....
Pa djeca u Americi sa 5 godina nauce "I pledge alligence to the flag of the United Stets of America...". Jos mladju djecu vode u crkve i djamije itd. gdje uce koje-kakve "zakletve".
Sta fali da se djeca zaklinju da ce "razvijati bratstvo i jedinsvo" ili da ce "cijeniti sve ljude svijeta koji zele slobodu i mir"? Ja mislim da je to divno...bolje nego da uce da razvijaju medju-nacionalnu mrznju i da cijene sve ljude svijeta koji zele podjele i rat...
- Vodenjak
Pojedini ovdje nisu jos dosli do razvojnog doba od 7 godina da bi to sto ti napisa shvatili!lin wrote:A zasto jadni mi?Zio wrote:zakletva sa 7 godina, jadni mi....![]()
Pa djeca u Americi sa 5 godina nauce "I pledge alligence to the flag of the United Stets of America...". Jos mladju djecu vode u crkve i djamije itd. gdje uce koje-kakve "zakletve".
Sta fali da se djeca zaklinju da ce "razvijati bratstvo i jedinsvo" ili da ce "cijeniti sve ljude svijeta koji zele slobodu i mir"? Ja mislim da je to divno...bolje nego da uce da razvijaju medju-nacionalnu mrznju i da cijene sve ljude svijeta koji zele podjele i rat...
-
:)
"... i ideje za koje se borio drug tito"
I tako djeca koja su odgajana "u duhu bratstva i jedinstva" - cim drug tito - "besmrtni", odape, uzese kame u ruke i pocese klat koga stignu: ionako nas drug tito ne vidi!
pu pu pu
gluho bilo i daleko, nikad se ne ponovilo
I tako djeca koja su odgajana "u duhu bratstva i jedinstva" - cim drug tito - "besmrtni", odape, uzese kame u ruke i pocese klat koga stignu: ionako nas drug tito ne vidi!
pu pu pu
gluho bilo i daleko, nikad se ne ponovilo
- Soul_Sista
Daj boze da je toga vise danas...nestalolin wrote:A zasto jadni mi?Zio wrote:zakletva sa 7 godina, jadni mi....![]()
-
Zio
jadni mi i svi oni koji prisezu i daju ikakva obecanja prije nego su sposobni da sami rasudjuju i odlucuju. svaka vrsta (nasilne) indoktrinacije degenerira u nesto opasno mada roditelji na to imaju pravo(vidi pod dzamije i crkve) dok su djeca maloljetna za razliku od sistema/rezima.sve ideje o bratsvu, jedistvu, komunizmu itd. su super ali su u principu utopija.prije svega dolazi SLOBODA. kad smo postali pioniri nasi roditelji, a s tim ni mi sami nismo bili slobodni.mozda nam je sad mnogo gore nego za vrijeme bratstva i jed. ali sad smo slobodni da budemo, da mislimo, i da izjavimo ama bas ono sto nam je cejf.to sto imamo ogranicenu slobodu kretanja(vizni rezim) to nam je rezultat bratstva i jedinstva.ali polahko, prvo da ispucamo ono sto nam je godinama bilo reprimirano u bratstvu i jedinstvu, uvjeren sam da cemo jednog dana postati jedno pristojno demokratsko drustvo.lin wrote:A zasto jadni mi?Zio wrote:zakletva sa 7 godina, jadni mi....![]()
za domovinu s pitom,
NAPRIJED!
-
lin
Hmmm....stari crveni pasos je bio najbolji u Evropi, mogao si ici i na istok i na zapad a sad...Vizni rezim je rezultat rata, a rat rezultat nacionalizma.Zio wrote: to sto imamo ogranicenu slobodu kretanja(vizni rezim) to nam je rezultat bratstva i jedinstva.
Indoktrinacija koju djeca danas prolaze je isto tako indoktrinacija od strane sistema. Sa jedne strane imamo sistem koji se temelji na ksenofobiji, nacionalizmu i mrznji (u skolama se uci ko smo "mi" a ko su "oni", imamo dvije skole pod jednim krovom, djeca se razvstavaju po naciji, televizije imaju jasno odredjen nacionalni profil itd.) A sa druge strane imamo zapadnjacki lobi koji djecu uci o demokratiji i slobodi (svi smo mi jednaki...ali neki kao npr. gradjani Evropske Unije su ipak malo vise jednaki).Zio wrote: svaka vrsta (nasilne) indoktrinacije degenerira u nesto opasno mada roditelji na to imaju pravo(vidi pod dzamije i crkve) dok su djeca maloljetna za razliku od sistema/rezima.
Sve ideje o slobodi i demokratiji itd. su super ali su u principu utopija. I to jos tudja (kapitalisticka) utopija.Zio wrote: sve ideje o bratsvu, jedistvu, komunizmu itd. su super ali su u principu utopija.prije svega dolazi SLOBODA.
Hmmm...da budemo ono sto nam je ceif? Sa ovakvim viznim rezimom, ovakvim sistemom visokog obrazovanja, sa ovakvom diskriminacijom...tesko.Zio wrote: ali sad smo slobodni da budemo, da mislimo, i da izjavimo ama bas ono sto nam je cejf.
Da mislimo i izjavimo....nece puno pomoci. Penioneri vec mjesecima misle i izjavljuju da bi bilo dobro da dobiju januarske penzije, studeni misle i izjavljuju da se treba donjeti zakon o visokom obrzovanju, RVI misle i izjavljuju da hoce svoja prava. Pa sta?
Jedina nova sloboda je sloboda izbora a to se na kraju svede na to da u Merkatoru mozes da biraz izmedju 27 vrsta kaladonta...
-
Zio
lin,

opet mozes biti ono sto ti je cejf tj. imas izbor ma koliko da je teska situacija, prije nije bilo izbora

da nacionalizam nije bio reprimiran u rezimu nebi degenerirao u rat....Hmmm....stari crveni pasos je bio najbolji u Evropi, mogao si ici i na istok i na zapad a sad...Vizni rezim je rezultat rata, a rat rezultat nacionalizma
kapitalizam je, nazalost, realnost.Sve ideje o slobodi i demokratiji itd. su super ali su u principu utopija. I to jos tudja (kapitalisticka) utopija.
Hmmm...da budemo ono sto nam je ceif? Sa ovakvim viznim rezimom, ovakvim sistemom visokog obrazovanja, sa ovakvom diskriminacijom...tesko.
hoce hoce. polahko, nemoze to od danas do sutra, treba vremenaDa mislimo i izjavimo....nece puno pomoci......
"kalodont" je jedina (il skoro) vrsta paste za zube koja se u rezimu mogla kupiti zato je i postala opsta imenicaJedina nova sloboda je sloboda izbora a to se na kraju svede na to da u Merkatoru mozes da biraz izmedju 27 vrsta kaladonta...
-
Vozdra_123
koliko je tebi godina?Zio wrote:jadni mi i svi oni koji prisezu i daju ikakva obecanja prije nego su sposobni da sami rasudjuju i odlucuju. svaka vrsta (nasilne) indoktrinacije degenerira u nesto opasno mada roditelji na to imaju pravo(vidi pod dzamije i crkve) dok su djeca maloljetna za razliku od sistema/rezima.sve ideje o bratsvu, jedistvu, komunizmu itd. su super ali su u principu utopija.prije svega dolazi SLOBODA. kad smo postali pioniri nasi roditelji, a s tim ni mi sami nismo bili slobodni.mozda nam je sad mnogo gore nego za vrijeme bratstva i jed. ali sad smo slobodni da budemo, da mislimo, i da izjavimo ama bas ono sto nam je cejf.to sto imamo ogranicenu slobodu kretanja(vizni rezim) to nam je rezultat bratstva i jedinstva.ali polahko, prvo da ispucamo ono sto nam je godinama bilo reprimirano u bratstvu i jedinstvu, uvjeren sam da cemo jednog dana postati jedno pristojno demokratsko drustvo.lin wrote:A zasto jadni mi?Zio wrote:zakletva sa 7 godina, jadni mi....![]()
za domovinu s pitom,
NAPRIJED!
daj ba ostavi mi se slobode majke ti.... balkancima i mnogim drugim nacijama trebaju cvrste ruke inace ode sve u 3pm... mislis da je sloboda u SADu.... ko god to misli vara se...
ili jednostavno imamo drugaciju definiciju te rijeci...
-----------
sjecate li se titovim stazama revolucije....
90 ili 91 je bilo posljednje takmicenje....
-
edu
"Sreca pa sad mozemo otici gdje nam je ceif pa reci ko smo i sta smo..mozemo otici u Banja Luku pa izjaviti da smo Bosnjaci..nece nam niko nista..mozemo biti hrvatska porodica u Konjicu pa nam nece Muamer Topalovic bahnuti sa kalasom..."Zio wrote:ali sad smo slobodni da budemo, da mislimo, i da izjavimo ama bas ono sto nam je cejf.lin wrote:A zasto jadni mi?Zio wrote:zakletva sa 7 godina, jadni mi....![]()
NAPRIJED!
A sad nasa "demokratska" stvarnost...
Nazalost, fakat mozemo biti Fatmir Alispahic pa pisati gluposti i relativizirati zlocine u 2. svj. ratu..imati kriminalca za predsjednika..imati cetnika ze predsjednika..imati maticara za predsjednika...
Je li to demokratija? Ako jeste e onda jebem ja tu demokratiju...
PS. Ima onaj vic..pita sin oca "tata, kako je bilo 50 godina u mraku (misleci na "mracno" doba komunizma)"..a otac odgovara "jebem mu majku ko upali svjetlo"..sve je sazeto u ovoj ironiji...
Smrt danasnjim "demokratama" - sloboda narodu!