PIO/MIO nije uplatio dinara za penzije
-
trktamo
#1 PIO/MIO nije uplatio dinara za penzije
Pozivom u privrednu banku sarajevo ljudi dobijaju odgovore da PIO/MIO nije uplatio dinara za penzije već banka po dogovoru isplaćuje pare za penzije, i to samo nekima tako se dešava da čekajući red za penziju penzioner biva odbijen dok drugima banka isplati mirovine.Ne vjerujući u ovo i sam pozivam unicredit i raiffaisen banku gdje mi službenica daje potvrdnu informaciju dok u raiffaisen traže broj kreditne kartice i da im je zabranjeno davati takve informacije tj o uplatama mirovina.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2 Re: PIO/MIO nije uplatio dinara za penzije
Dok ovako ne bude stalno, pa prestanu , penzioneri, najurednije platiše javnih preduzeće plaćati, izaći na ulicu od gladi itd, neće biti niti promjena. Još da MMF ne da pare, slaviću. Biću, kolaterala, naravno, jer ne možeš sanjati da komšiji crkne krava ako pase istu travu kao tvoja, ali ovo se jednom mora slomiti i od početka... Mislim, isprazniti prepune urede administracije koja ništa ne radi, bezobraznih šalteruša, podmićenih inspektora, lijene i podmitljive murije, nekometentnih sudija, tupavih i političko podobnih tužiova itd.. Odoh ja sa teme, ali ne može se ovo jada od privrede i dalje opterečćivati novim penzionerima, novim budžetlijama, novim nametima... Neka nisu uplatili, neka opet svi penzioneri glasaju SDA, ili bar puno njih i do tada dobro nagladuju. Više mi nikog nije žao.. Kad smo imali priliku da ih otjeramo, kad su u podrumima, bukvalno u podrumu drhtali, tad nismo hteli, e, pa sad, gladujte i neka ne uplati još mjesec...
- karanana
#3 Re: PIO/MIO nije uplatio dinara za penzije
ovo su dobre vijesti.
kada se prestane zivjeti od mjeseca do mjeseca i kada se prestane kupovati socijalni mir sa 100 maraka ovdje, 100 maraka ondje, penzijicama i slicnim davanjima, mozda pukne tikva i mozda ova mafija konacno bude razapeta pred narodom.
kada se prestane zivjeti od mjeseca do mjeseca i kada se prestane kupovati socijalni mir sa 100 maraka ovdje, 100 maraka ondje, penzijicama i slicnim davanjima, mozda pukne tikva i mozda ova mafija konacno bude razapeta pred narodom.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4 Re: PIO/MIO nije uplatio dinara za penzije
odavno ba banke neke daju svoje pare dok pio ne uplati...
vjerojatno uzmu neku manju kamatu za tih desetak dana ilki vise
vjerojatno uzmu neku manju kamatu za tih desetak dana ilki vise
- walter kurtz
- m@gm@
#6 Re: PIO/MIO nije uplatio dinara za penzije
KatarinaKosaca wrote:Dok ovako ne bude stalno, pa prestanu , penzioneri, najurednije platiše javnih preduzeće plaćati, izaći na ulicu od gladi itd, neće biti niti promjena. Još da MMF ne da pare, slaviću. Biću, kolaterala, naravno, jer ne možeš sanjati da komšiji crkne krava ako pase istu travu kao tvoja, ali ovo se jednom mora slomiti i od početka... Mislim, isprazniti prepune urede administracije koja ništa ne radi, bezobraznih šalteruša, podmićenih inspektora, lijene i podmitljive murije, nekometentnih sudija, tupavih i političko podobnih tužiova itd.. Odoh ja sa teme, ali ne može se ovo jada od privrede i dalje opterečćivati novim penzionerima, novim budžetlijama, novim nametima... Neka nisu uplatili, neka opet svi penzioneri glasaju SDA, ili bar puno njih i do tada dobro nagladuju. Više mi nikog nije žao.. Kad smo imali priliku da ih otjeramo, kad su u podrumima, bukvalno u podrumu drhtali, tad nismo hteli, e, pa sad, gladujte i neka ne uplati još mjesec...