Pink Floyd prevazidjen????
Moderator: _BataZiv_0809
-
Jaskor
#1 Pink Floyd prevazidjen????
Ja volim slusati rock. Najdraza strana grupa mi je Pink Floyd. Sad zelim da kazete da li je ta muzika prevazidjena ili da li se uopste moze prevazici???
- DaysleepeR
Evo ja ih upravo slusam.
Mislim da ti je bezze pitanje iskreno, ali evo da dam svoje misljenje.
KAd neko postigne ono sto su oni postigli, dakle kad ih nadmasi onda se moze reci da su prevazidjeni.
Medjutim, Rols Royce je uvijek Rols Royce, bez obzira na nove jeftinije i modernije modele automobila
Mislim da ti je bezze pitanje iskreno, ali evo da dam svoje misljenje.
KAd neko postigne ono sto su oni postigli, dakle kad ih nadmasi onda se moze reci da su prevazidjeni.
Medjutim, Rols Royce je uvijek Rols Royce, bez obzira na nove jeftinije i modernije modele automobila
- JBT
Sta znaci "prevazici Pink Floyd"?
Ne vjerujem da su pravili muziku da bi se takmicili.
Uglavnom, Pink Floyd je nesto kao Betoven ili Mocart, Vagner...... modernog doba. Klasicna muzika modernog doba. Dakle, moze doci neki novi klasik u neko novo doba, ali nece prevazici P. Floyd a niti Betovena, Mocarta jer..... svako ima svoje vrijeme.
Isti slucaj je sa AC/DC. Na njihov nacin. Mozda moderni Vagner.
Ne vjerujem da su pravili muziku da bi se takmicili.
Uglavnom, Pink Floyd je nesto kao Betoven ili Mocart, Vagner...... modernog doba. Klasicna muzika modernog doba. Dakle, moze doci neki novi klasik u neko novo doba, ali nece prevazici P. Floyd a niti Betovena, Mocarta jer..... svako ima svoje vrijeme.
Isti slucaj je sa AC/DC. Na njihov nacin. Mozda moderni Vagner.
-
dinash
pink floyd su u jednom trenutku prevazisli SAMI SEBE. i poceli praviti kaka muziku ... bash nekidan slusam "the wall" i kontam kakvo je samo to sranje od albuma ... minus naravno another brick i comfortably numb. hocu reci, u jednom trenutku postali su dinosauri - preveliki i za same sebe ... to se isto recimo desilo jednim REM ili U2 ... mislim ja NEMAM problem sa mamutskim, stadion rock bendovima ... ali imam problem sa bendovima koji iznevjere svoje principe i uz to prave slabu i dosadnu muziku.
ali su zato dark side, wish you were here spomenici ... bash je u jednm drugom prilikom (menscini) Zox spomenuo kako je pjesma "on the run" (druga na the dark side) isto ko da slusash neku elektro stvarku.
one leads to another ... istorija (umjetnosti) je prica o evoluciji ... i pokojoj revoluciji
(meni su iskreno najdrazi njihovi prvi albumi ... koji su produkcijski grozni ali slusaj tekstove ... tacno mozes cuti kako barretu curi mozak)
ali su zato dark side, wish you were here spomenici ... bash je u jednm drugom prilikom (menscini) Zox spomenuo kako je pjesma "on the run" (druga na the dark side) isto ko da slusash neku elektro stvarku.
one leads to another ... istorija (umjetnosti) je prica o evoluciji ... i pokojoj revoluciji
(meni su iskreno najdrazi njihovi prvi albumi ... koji su produkcijski grozni ali slusaj tekstove ... tacno mozes cuti kako barretu curi mozak)
Last edited by dinash on 25/04/2005 00:23, edited 2 times in total.
- metal_rules_cura
Smijesna li pitanja.Grupe poput njih nikada nece i NE MOGU biti prevazidjene.Nesto sto traje 20-30 godina,trajace i 50-60.Uvijek ce se u svakoj generaciji naci neko ko ce ih ozivljavati.Pa makar to bila jedna jedina osoba na svijetu.
-
Innuendo
mislim da bi se na forumu trebala otvoriti posebna rubrika samo za pink floyd, jer se oni nikako ne mogu svrstati u isti koš sa bilo kojom drugom grupom koja se ovdje spominje, te svako njihovo usporedjivanje sa nekim tamo REM ili U2, pa i ACDC, smatram smiješnim i nelogičnim..............jednostavno oni su poseban pravac,,,,,,,,,apsolutno u svom svijetu, i nikako se ne bih mogao sloziti sa tim da je The Wall loš album.....i što se tiče muzike i što se tekstova koji su sigurno nešto najbolje što je ikada, i što će ikada nastati..........koliko ti samo gledanje tog filma promijeni poglede na život, koliko samo shvatiš da si u suštini bezvrijedan....promijeni te od glave do pete............
isto tako mislim da je i The Final Cut jako jako jako potcijenjen album, album je to sa mnogo lijepih momenata iz kojih naprosto pljušte emocije( ponajviše solo u the final cut,ili saksofon solo u two suns in the sunset)........................e onda slijedi Momentary Lapse Of reason koji je zaista sa izuzetkom On The Turning Away i Signs Of Life, jedan u cijelini skroman materijal................što se nikako ne bi moglo reći i za The Division Bell, koji je sa muzičke strane sigurno jedan od najboljih floyd albuma.....šteta što se gilmour nije više potrudio da napiše i bolje tekstove( ali jako jako teško je u tome nadmašiti watersa koliki god trud uložio)..............
o onome prije The Walla apsolutno ne treba trošiti riječi jer ne postoje iste kojima se mogu opisati dark side ili wywh, jedan meddle( meni najdraži album) ili animals(za mene jedna velika uvertira u the wall).....
sve u svemu, floydi nisu muzika za svakoga......onaj ko nije dovoljno inteligentan da ih shvati obično kaže da su dosadni.....e za takve i ostaju grupice poput gunsa, mettalice, aerosmitha, u2, rem itd....(ovo "grupice" kažem isključivo u odnosu na floyd), ali kao što prije već rekoh bilo kakva poređenja sa njima nemaju apsolutno nikakvog smisla.........pa samim tim i naslov teme, da je floyd možda prevaziđen........
isto tako mislim da je i The Final Cut jako jako jako potcijenjen album, album je to sa mnogo lijepih momenata iz kojih naprosto pljušte emocije( ponajviše solo u the final cut,ili saksofon solo u two suns in the sunset)........................e onda slijedi Momentary Lapse Of reason koji je zaista sa izuzetkom On The Turning Away i Signs Of Life, jedan u cijelini skroman materijal................što se nikako ne bi moglo reći i za The Division Bell, koji je sa muzičke strane sigurno jedan od najboljih floyd albuma.....šteta što se gilmour nije više potrudio da napiše i bolje tekstove( ali jako jako teško je u tome nadmašiti watersa koliki god trud uložio)..............
o onome prije The Walla apsolutno ne treba trošiti riječi jer ne postoje iste kojima se mogu opisati dark side ili wywh, jedan meddle( meni najdraži album) ili animals(za mene jedna velika uvertira u the wall).....
sve u svemu, floydi nisu muzika za svakoga......onaj ko nije dovoljno inteligentan da ih shvati obično kaže da su dosadni.....e za takve i ostaju grupice poput gunsa, mettalice, aerosmitha, u2, rem itd....(ovo "grupice" kažem isključivo u odnosu na floyd), ali kao što prije već rekoh bilo kakva poređenja sa njima nemaju apsolutno nikakvog smisla.........pa samim tim i naslov teme, da je floyd možda prevaziđen........
-
FortunaBela
#9 Re: Pink Floyd prevazidjen????
Jok bolan....Jaskor wrote:Ja volim slusati rock. Najdraza strana grupa mi je Pink Floyd. Sad zelim da kazete da li je ta muzika prevazidjena ili da li se uopste moze prevazici???

- Zox
Slazem se sa dinashem (ili OM
) , na kraju su postali preveliki sami za sebe. (Usput, da, to za On the run sam ja rekao).
Ne bih na to gledao u terminima "prevazidjeno", vec "odslusano".
Ako SAD otkrijes Floyde, onda nisu prevazidjeni.
Ali, buduci da ne izdaju nove albume, i buduci da imas kompletan opus pred nosom, postavlja se pitanje KOLIKO PUTA mozes poslusati The Dark Side?
Ja ga ne slusam vec godinama, jer sam ga naucio napamet.
Zavidim onim ljudima koji su ISCEKIVALI novi album Pink Floyda onako kako ja iscekujem novi album Radioheada.
Usput, uvijek kazem, The Dark Side je, ako se ne varam, tek njihov SEDMI album.
Draze mi je zamisljati kakav ce biti sedmi album Radioheada, nego slusati nesto toliko kontekstualizirano u sedamdesete (ili u neko proslo stoljece, poput Mozarta ili Bacha, koje takodjer slusam).
I, da, Barretta slusam i dan danas. Madcap mi je NEVJEROVATNO dobar album.
Ne bih na to gledao u terminima "prevazidjeno", vec "odslusano".
Ako SAD otkrijes Floyde, onda nisu prevazidjeni.
Ali, buduci da ne izdaju nove albume, i buduci da imas kompletan opus pred nosom, postavlja se pitanje KOLIKO PUTA mozes poslusati The Dark Side?
Ja ga ne slusam vec godinama, jer sam ga naucio napamet.
Zavidim onim ljudima koji su ISCEKIVALI novi album Pink Floyda onako kako ja iscekujem novi album Radioheada.
Usput, uvijek kazem, The Dark Side je, ako se ne varam, tek njihov SEDMI album.
Draze mi je zamisljati kakav ce biti sedmi album Radioheada, nego slusati nesto toliko kontekstualizirano u sedamdesete (ili u neko proslo stoljece, poput Mozarta ili Bacha, koje takodjer slusam).
I, da, Barretta slusam i dan danas. Madcap mi je NEVJEROVATNO dobar album.
-
Innuendo
a ja ću opet rađe preslušati dark side po 5 puta dnevno nego stvaiti u player bilo šta od radioheada, jer opet kažem to je smiješno porediti.........volio bih kada bih i ja mogao očekivati izlazak nečijeg albuma kao što svakog jutra kada se probudim s nestrpljenjem očekujem paljenje PC-a ili gramofona i preslušavanje Shine On You Crazy Diamond, ili navečer pred spavanje cijeli Meddle sa apsolutno neprevaziđenom Echoes......sve bih dao da takav osjećaj mogu doživjeti iščekivanjem nekog novog progressive rock uradka........ali nemoguće.....nažalost......znakovi da će se pojaviti nešto jednako dobro kao najgori album floyda(Momentary Lapse), ne postoje...
-
Hart
Slazem se sa Zoxom (em?), naravno da su Floydi velicine ali ne pamtim kad sam ih zadnji put slusao ... (a bjesomucno sam ih preslusavao prije nekih 18-19 godina)... dakle, valjda sam ih nekako jos davno prevazisao (ili apsorbirao) i nastavio dalje.
Kao sto neko rece, nisu prevazidjeni ako si ih tek otkrio!
(meni je nekako Atom Heart Mother bio medju najdrazim albumima. The Wall i svi kasniji albumi su znatno slabiji)

Kao sto neko rece, nisu prevazidjeni ako si ih tek otkrio!
(meni je nekako Atom Heart Mother bio medju najdrazim albumima. The Wall i svi kasniji albumi su znatno slabiji)
-
Stari
Jeste li ih ikad gledali i slusali uzivo?....e ljudi moji... to su mi nekako najbolji rock-koncerti na kojim sam ikad bio (a nije da se kurcim, bio sam na puno koncerata).
Zvuk stvari ....one of theese days.... je nesto sto treba dozivjeti uzivo .... bubrezi se tresu od onog basa ... a Gilmourova elektricna havajka...izaziva trenutno pomracenje uma...jos ako si imao srecu pa prije te "pjesme" doci na red na sanku u uzeti dvije pive...onda si gotov. Mogu zamisliti kako je to sa ovima mladjim koji uzimaju znatno jaca opojna sredstva od pive....njima nema druge nego ravno u kosmar.... sreca pa poslije te stvari uobicavaju napraviti pauzu od jedno 15-20 minuta.
Zvuk stvari ....one of theese days.... je nesto sto treba dozivjeti uzivo .... bubrezi se tresu od onog basa ... a Gilmourova elektricna havajka...izaziva trenutno pomracenje uma...jos ako si imao srecu pa prije te "pjesme" doci na red na sanku u uzeti dvije pive...onda si gotov. Mogu zamisliti kako je to sa ovima mladjim koji uzimaju znatno jaca opojna sredstva od pive....njima nema druge nego ravno u kosmar.... sreca pa poslije te stvari uobicavaju napraviti pauzu od jedno 15-20 minuta.
-
Jaskor
Jaskor je, ovaj sto je postavio temu... Hvala Vam sto podrzavate Floyd! Volio bih se upoznati s nekima od vas, pisite na [email protected]!
-
Svileni
Evo i ja bih se volio upoznati s tobom. Volim sve sto vole mladi, kopam nos trazeci zlato i sabiram leptirove. Ali bolje ti je da se dopisujes sa Starim. On, pored toga sto skuplja salvete, garant je skuplj'oJaskor wrote:Jaskor je, ovaj sto je postavio temu... Hvala Vam sto podrzavate Floyd! Volio bih se upoznati s nekima od vas, pisite na [email protected]!
i slicice "Bitke na Neretvi". Uglavnom, dobri moj Jaskore, javi se, javi se, daj mi pedalj svoga sna, sliku ispod jastuka, sjeti se nekada...
-
Stari
Uvijek mi je neopisivo drago kad vidim da se neko bavi kolekcionarstvom ... moram te medjutim razocarati ... nisam skupljao slicice "bitke na neretvi" i kad malo bolje razmislim nisam siguran da su oupste postojale za mog vremena. Komsijin mali je skupljao "fudbalere i timove" ja sam mu u tome pomagao (bez da sam ista prisnog sa njegovom mamom)....falilo nam je jos samo nekoliko da upotpunimo cijeli album ...sjecam se ko da je jucer bilo....falio nam je D. Holcer, N. Bjekovic, Kajganic....i grupne slike timova ... Rudara iz Trbovlja, Dubocice iz Leskovca.Svileni wrote:Evo i ja bih se volio upoznati s tobom. Volim sve sto vole mladi, kopam nos trazeci zlato i sabiram leptirove. Ali bolje ti je da se dopisujes sa Starim. On, pored toga sto skuplja salvete, garant je skuplj'oJaskor wrote:Jaskor je, ovaj sto je postavio temu... Hvala Vam sto podrzavate Floyd! Volio bih se upoznati s nekima od vas, pisite na [email protected]!
i slicice "Bitke na Neretvi". Uglavnom, dobri moj Jaskore, javi se, javi se, daj mi pedalj svoga sna, sliku ispod jastuka, sjeti se nekada...
-
Disco Volante
#21 Re: Pink Floyd prevazidjen????
Jaskor wrote:Ja volim slusati rock. Najdraza strana grupa mi je Pink Floyd. Sad zelim da kazete da li je ta muzika prevazidjena ili da li se uopste moze prevazici???
pink floyd, led zeppelin, doors, sex pistols i queens su najbezveznije grupe u istoriji rock muzike, nepravedno precijenjene od pocetka. nema se tu sta prevazici.
-
Innuendo
a za Floydove probaj na
http://chile.superletras.com/phpBB2/vie ... =0&start=0
prelistaj sve stranice foruma....ima dosta albuma i bootlega.....pozdrav
http://chile.superletras.com/phpBB2/vie ... =0&start=0
prelistaj sve stranice foruma....ima dosta albuma i bootlega.....pozdrav