Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zeljo duzan 2 miliona, sarajevo 3, celik 4 ,sloboda 5....npr.
i sta sad..otpis duga...pa moze ako ce sve biti jednako..ne moze se otpisat ,npr. celiku 4 miliona i velezu pola miliona.
nek onda dodaju jos 3,5 miliona velezu.
pa ja..neko je trosio na lijepe oci i na dug,a neko kokuzo u drugoj ligi..i sad sve isto,svi da budu nuli.
Slazem se sa vama da oni koji su zaduzili toliki novac trebaju da krivicno odgovaraju.. ali.. svjesno smo cinjenice gdje zivimo.. i koliko je to "moguce" nazalost.. tako da.. ako zelimo napred i ulaganje u infrastrukturu.. omladinske selekcije.. prvi tim.. nekako se mora naci rjesenje za te dugove.. jer sa njima napred nikako ne mozemo ici..
Mobile_Disco wrote:Slazem se sa vama da oni koji su zaduzili toliki novac trebaju da krivicno odgovaraju.. ali.. svjesno smo cinjenice gdje zivimo.. i koliko je to "moguce" nazalost.. tako da.. ako zelimo napred i ulaganje u infrastrukturu.. omladinske selekcije.. prvi tim.. nekako se mora naci rjesenje za te dugove.. jer sa njima napred nikako ne mozemo ici..
Slažem se da treba utvrditi odgovornost ljudi koji su doveli do dugova, a ako treba ukidati i cijele klubove, ali pogledaj šta se u Splitu desilo sa Hajdukom kad su to htjeli riješiti civilizirano. U okviru jedne parnice sa bivšim igračem, klub nije imao para da plati i po zakonu je trebao ići pod stečaj da se namire svi povjerioci, i kad je direktor kluba bio spreman da krene u stečajni postupak, koji je jedini normalni put za eventualno ozdravljenje kluba, sabere se šaka tajkuna iz uprave kluba, namaknu novac, plate dug i nastavi Hajduk da živi u sivilu do iduće parnice i tako dalje i tako dalje.
Postoje ljudi kojima je u interesu da je stanje ovakvo kakvo jeste. Baš kao i u drživi, političarima na vlasti je u interesu da se konstantno "međusobno glođu" zarad dobrobiti svih nas i naših "nacionalnih interesa", a narod umire od gladi (čitaj: a liga nam predzadnja na rang listi po kvaliteti)
Mobile_Disco wrote:Slazem se sa vama da oni koji su zaduzili toliki novac trebaju da krivicno odgovaraju.. ali.. svjesno smo cinjenice gdje zivimo.. i koliko je to "moguce" nazalost.. tako da.. ako zelimo napred i ulaganje u infrastrukturu.. omladinske selekcije.. prvi tim.. nekako se mora naci rjesenje za te dugove.. jer sa njima napred nikako ne mozemo ici..
Slažem se da treba utvrditi odgovornost ljudi koji su doveli do dugova, a ako treba ukidati i cijele klubove, ali pogledaj šta se u Splitu desilo sa Hajdukom kad su to htjeli riješiti civilizirano. U okviru jedne parnice sa bivšim igračem, klub nije imao para da plati i po zakonu je trebao ići pod stečaj da se namire svi povjerioci, i kad je direktor kluba bio spreman da krene u stečajni postupak, koji je jedini normalni put za eventualno ozdravljenje kluba, sabere se šaka tajkuna iz uprave kluba, namaknu novac, plate dug i nastavi Hajduk da živi u sivilu do iduće parnice i tako dalje i tako dalje.
Postoje ljudi kojima je u interesu da je stanje ovakvo kakvo jeste. Baš kao i u drživi, političarima na vlasti je u interesu da se konstantno "međusobno glođu" zarad dobrobiti svih nas i naših "nacionalnih interesa", a narod umire od gladi (čitaj: a liga nam predzadnja na rang listi po kvaliteti)
Jazz_Junkie wrote:Cekali smo na prosvjecenje od strane gospodina Ivankovica, jerbo ja nisam zbilja znao da je PLBiH lakrdija kao i drzava. Idem si sada prerezati vene, jer sam cijelo vrijeme zatvarao oci pred istinom.
Topla voda wrote:pa i taj otpis dugova je debilan.
zeljo duzan 2 miliona, sarajevo 3, celik 4 ,sloboda 5....npr.
i sta sad..otpis duga...pa moze ako ce sve biti jednako..ne moze se otpisat ,npr. celiku 4 miliona i velezu pola miliona.
nek onda dodaju jos 3,5 miliona velezu.
pa ja..neko je trosio na lijepe oci i na dug,a neko kokuzo u drugoj ligi..i sad sve isto,svi da budu nuli.
Jest druze ali nekom je savez i drzava pomagali po 2 miliona a nekom pola miliona...
nemoramo mi otpisati dugove ali onda ce nam se za prvaka boriti ovi novopeceni klubovi (laktasi,modrica) koji nemaju dugove ...
komplikovano ti je to....
ma dok klubovi ne postanu privatna svojina i dionicarska drustva nece biti generalno gledajuci napretka za klubove. jer interesi gazde kluba i interesi nekog clana upravnog odbora koji radi za platu se ne mogu porediti..
a sto se tice kupovanja sudija, ma to je stara prica, svi kupuju, neki redovno neki po potrebi i mislim da je siroki jedan od prvih klubova koji nece nista dobiti regularnom ligom tako da je ova njihova galama samo bacanje magle. a regularne lige opet necemo zadugo vidjeti, doduse tako nesto ce se tek onda desiti kad/ako nas se UEFA sjeti pa ona sama preduzme odredjene korake.. Ali opet, sto bi se neko trudio oko neke male Bosne, bolje nas je ovako ostavit da se medjusobno koljemo i da nas elegantno poizbacuju jos u predkolima i eventualno prvim kolima kupova i mirna Bosna...
nadam se samo da nece Siroki biti prvak(iako realno gledajuci hoce), a ako me pitate zasto, samo mali osvrt na njihove prosle nastupe u Evropi. kad su prosli predkolo na stadionu je se vrtila recenica "Ovo je veliki uspijeh za HRVATSKI nogomet". Da me licno prebiju u Zenici neki degenerici opet bi navijao za Celik i nikad za te papke koji nemaju identitet niti sekunde respekta prema drzavi u kojoj zive.
_dreamer_ wrote:ma dok klubovi ne postanu privatna svojina i dionicarska drustva nece biti generalno gledajuci napretka za klubove. jer interesi gazde kluba i interesi nekog clana upravnog odbora koji radi za platu se ne mogu porediti..
a sto se tice kupovanja sudija, ma to je stara prica, svi kupuju, neki redovno neki po potrebi i mislim da je siroki jedan od prvih klubova koji nece nista dobiti regularnom ligom tako da je ova njihova galama samo bacanje magle. a regularne lige opet necemo zadugo vidjeti, doduse tako nesto ce se tek onda desiti kad/ako nas se UEFA sjeti pa ona sama preduzme odredjene korake.. Ali opet, sto bi se neko trudio oko neke male Bosne, bolje nas je ovako ostavit da se medjusobno koljemo i da nas elegantno poizbacuju jos u predkolima i eventualno prvim kolima kupova i mirna Bosna...
nadam se samo da nece Siroki biti prvak(iako realno gledajuci hoce), a ako me pitate zasto, samo mali osvrt na njihove prosle nastupe u Evropi. kad su prosli predkolo na stadionu je se vrtila recenica "Ovo je veliki uspijeh za HRVATSKI nogomet". Da me licno prebiju u Zenici neki degenerici opet bi navijao za Celik i nikad za te papke koji nemaju identitet niti sekunde respekta prema drzavi u kojoj zive.
pozdrav
ma nece niko prebit u zenici
mozda ako slucajno naletis na tu grupicu sto vazda pravi probleme
inace je sve ok u zenici
Ovo današnje kolo je sjajna prilika da Široki pokaže svoju "veličinu"
Vidjećemo kakve će reakcije biti u vezi sa suđenjem, bez obzira na rezultat.
A potom mirno i dostojanstveno ispratiti novi tekst "novinara" Danijela Ivankovića jer ovdje ipak govorimo o Pincomu prije svega
Miner wrote:Ovo današnje kolo je sjajna prilika da Široki pokaže svoju "veličinu"
Vidjećemo kakve će reakcije biti u vezi sa suđenjem, bez obzira na rezultat.
A potom mirno i dostojanstveno ispratiti novi tekst "novinara" Danijela Ivankovića jer ovdje ipak govorimo o Pincomu prije svega
Znaju da ako izgube nema ih nigdje.. a znaju da je Sarajevo pobjedilo modricu u gostima.. tako da je to pritisak.. ako danas bude X ili ako Siroki izgubi.. 100% istupaju iz lige.. Celik je izgubio.. modrica izgubila.. eto mogu na frku biti prvi.. ali nece jos dugo
_dreamer_ wrote:ma dok klubovi ne postanu privatna svojina i dionicarska drustva nece biti generalno gledajuci napretka za klubove. jer interesi gazde kluba i interesi nekog clana upravnog odbora koji radi za platu se ne mogu porediti..
Ljudi, sto jest jest, liga nam je sprdnja! To mi svi znamo, ali ono sto mene nervira u tom tekstu koji je napisao ''kvazinovinar'' Ivankovic je to sto on pocinje vrijedjat sve bosansko, pa cak i reprezentaciju i to samo iz tog razloga sto je njegov Siroki izgubio!! Danas sam procitao jos jedan njegov tekst (nema veze o fudbalu) ali covjeku je krivo sto su Slovenci tj. Ljubljana dobila domacinstvo final foura NLB lige, i u toj zanesenosti (valjda mu krivo sto Zadar nije domacin) usporedjuje Slovence sa pokvarenim Zidovima!!! Mislim, i on sebe smatra novinarom!!! Pa tako su pisali u NDH po narudzbi, da je ovo normalna zemlja taj vise ne bi uzeo olovke u ruku!!!
Ja kad god otvorim ovaj fasisticki sajt se iznerviram.Evo sada su pored naslova "Prijave protiv sedam pripadnika Armije R BiH" stavili poznatu sliku iz Bijeljine kada Arkanovci udaraju bosnjacke civile koji leze polumrtvi.
p.s. Ne shvatam zasto je ova tema na fudbalu.Nisam htio da otvaram novu istu temu na diskusijama ili medijima pa bih molio moderatore da je premjeste da mozemo sve gluposti sa tog sajta postavljati na istu temu.
komeba wrote:Ja kad god otvorim ovaj fasisticki sajt se iznerviram.Evo sada su pored naslova "Prijave protiv sedam pripadnika Armije R BiH" stavili poznatu sliku iz Bijeljine kada Arkanovci udaraju bosnjacke civile koji leze polumrtvi.