pinceta i ostali pribor

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
shipak

#1 pinceta i ostali pribor

Post by shipak »

evo maloprije mi opet ''proliza'' pinceta. znate ono kad uhvatite dlačicu i potegnete a ono ništa. a malo je zabolilo :shock: :shock: :shock: :shock:
a turpija za nokte, ja mrzim one tanke, a one deblje teško naći. budu ponekad u CMu.
i još oni aplikatori za sjenilo za oči. malo malo i odu skroz.

gdje vi nabavljate ovaj tip robe :? :? :? :?
CherryLips

#2 Re: pinceta i ostali pribor

Post by CherryLips »

Pincetu mi je uvijek teško naći,to ti dođe ko lutrija,ne znaš valja li ili ne a ne možeš je baš "probati" usred radnje...ovu zadnju sam uzela u Sam shopu i dobra je. Turpije za nokte uzimam isto u Sam shopu,ali ja volim one tanje, a aplikatore za sjene sam prije uzimala u Oriflame-u i bili su extra,a neki dan sam uzela isto u O-u i nisu bili ni blizu kao oni prije...
shipak

#3 Re: pinceta i ostali pribor

Post by shipak »

imala sam i ja nekad one iz oriflame-a i bili dobri. onda je sestra kupila nedavno i nisu nam se svidjeli. sad imam neke pojma nemam gdje ih je kupila, čini mi se u DM-u i nisu loši.

u pravu si za pincetu. i ja bi je isprobala, ali me ona teta čudno gleda :shock: :shock: :shock:
*mima*

#4 Re: pinceta i ostali pribor

Post by *mima* »

U bagateli sam kupila pincetu......5km.........odlicna.....ne sjecam se kad sam imala tako dobru pincetu..........
Aurora Borealis

#5 Re: pinceta i ostali pribor

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 23/11/2010 00:28, edited 1 time in total.
shipak

#6 Re: pinceta i ostali pribor

Post by shipak »

ja sam negdje čula da nokti pucaju od metalnih turpija :-? :-?

ti kupila ocu poklon i onda uzela od njega :lol: :lol:
pjega

#7 Re: pinceta i ostali pribor

Post by pjega »

nisam sigurna da li se moze nabaviti negdje u sarajevu, ali ukoliko ikako mozete naci pincete firme tweezerman... ne postoje bolje na svijetu. ja sam se preporodila kad sam svoju uzela. fantasticna. precizna i ostra. npr http://www.tweezerman.com/scripts/categ ... &submenu=1 sav ostali pribor je odlican takodje. nisu jeftine, ali se isplati investirati.
Aurora Borealis

#8 Re: pinceta i ostali pribor

.
Last edited by Aurora Borealis on 23/11/2010 00:28, edited 1 time in total.
melb26sa

#9 Re: pinceta i ostali pribor

Post by melb26sa »

pjega wrote:nisam sigurna da li se moze nabaviti negdje u sarajevu, ali ukoliko ikako mozete naci pincete firme tweezerman... ne postoje bolje na svijetu. ja sam se preporodila kad sam svoju uzela. fantasticna. precizna i ostra. npr http://www.tweezerman.com/scripts/categ ... &submenu=1 sav ostali pribor je odlican takodje. nisu jeftine, ali se isplati investirati.
E ovu ja koristim, Tweezerman slanted - dodje oko $19 (moze i jeftinije ako imas kupon) ali imas cjelozivotnu garanciju - ako se istupi posaljes da je oni naostre.
Sunrise00

#10 Re: pinceta i ostali pribor

Post by Sunrise00 »

Istina je da nokti vise pucaju od metalnih turpija. One papirne su najbolje, cak moze i brus-papir da koristi, samo zavisi koja vrsta, ne treba da bude "prejak" :D
Dioda

#11 Re: pinceta i ostali pribor

Post by Dioda »

Sunrise00 wrote:Istina je da nokti vise pucaju od metalnih turpija. One papirne su najbolje, cak moze i brus-papir da koristi, samo zavisi koja vrsta, ne treba da bude "prejak" :D
Meni su papirne ocajne.Imam pravo jake nokte,koji pucaju samo u slucajevima kad zaparam po gelenderima :D A koristim oduvijek metalnu turpijicu.Probala sam i one "kartonske" ili pjescane,ili kako se vec zovu :D I nokti mi se poceli "listati" :D Nikad vise :D
Sto se tice pincete,imam jednu kojoj je otprilike petnaestak godina (otudjila od mame),i fenomenalna je.Sve pincete koje sam kupila u zadnjih par godina su ocajne,nit cupaju,nit i za sta sluze.Ne bi bilo lose kupiti neku novu,ako se ovoj,ne daj boze,sta desi :D
Zna li neko gdje mogu kupiti male makazice (pravo ostre)? Nedavno sam svoje razvalila odvrcuci saraf :D
Sunrise00

#12 Re: pinceta i ostali pribor

Post by Sunrise00 »

Nego, da ne bih otvarala novu temu, jel' ima ko kakav savjet za jacanje noktiju? Stalno pucaju, a trebaju mi :oops: :D
Aurora Borealis

#13 Re: pinceta i ostali pribor

.
Last edited by Aurora Borealis on 23/11/2010 00:40, edited 1 time in total.
encian

#14 Re: pinceta i ostali pribor

Post by encian »

ja, kao i dioda, imam pravo jake nokte. turpije mi traju 2-4 turpijanja, poslije toga nisu ni za sta. uglavnom ima skoro godina kako sam kupila staklenu turpiju i pravo sam zadovoljna. ne znam doduse ima li kod nas kupiti, ali je stvarno super.
neprilagodjena

#15 Re: pinceta i ostali pribor

Post by neprilagodjena »

Ja imam ovu pincetu i super mi je.

Image
Post Reply