Pozdrav svima. Prije 4 dana mi se pojavila bol malo iznad trtice. Gledao sam i pipao i nije nikakva kvržica ili bubuljica, vec me boli sama kost na dodir.
Mislim da je u pitanju pilonidalni sinus ipak, jer je sinoc dio koji me je bolio ustvari bila nateklina koja je pukla dok sam ležao i pomalo gnoja je iscurilo samo od sebe, poslije kada sam očistio pa opet istisnuo ostatak gnoja je izašao i nakon tuširanja sam dodatno očistio rivanolom. Nadam se da je u ranoj fazi jer nemam niti kvržicu niti bubuljicu, vec jednu malu rupu kroz koju je gnoj izašao.
Ovoga sam se i bojao, jer sam prošle sedmice obrijao taj dio leđa (brijao sam i ranije, sve bilo u redu) i nadao se da se ništa neće desiti (kreten žešći sam ispao

). Problem je u tome što nisam baš nešto aktivan, ne bavim se sportom i trenutno radim u hotelu na recepciji i provedem skoro 8 sati sjedeći, i to većinom u nepravilnom položaju, tako da pretpostavljam da je možda upravo to sjedenje jedan od uzroka. Čitao sam da je u modernoj medicini moguće lasersko liječenje pilonidalnog sinusa, koje je kao bolje u odnosu na ostale metode, nema rezanja tkiva, brzi je oporavak i brze se vratiš svakodnevnim aktivnostima, što meni odgovara jer ja bolovanje mogu uzeti otprilike 15-20 dana max. Znam da ne treba ovdje da tražim savjet, ali eto dok ne odem kod ljekara, možete li da preporučite kliniku (ako je moguće privatno) u kojoj ste radili ovo putem lasera i ako da, koliko vas je koštalo?
Ne znam da li bi se ovo trebalo obavljati samo na KCUS-U ili u Općoj bolnici kod provjerenog hirurga ili je moguće privatno što prije? Hvala vam unaprijed!