Da se ubrojimchuchumbamayumbe wrote:Trebali bi mi, mesojedi, da dogovorimo jedan dobar roshtilj cim se ovo proljepota, sa krvnicki krvavim odrescima, kokoshijim krilcima, telechim raznjichima i slicnim PRAVIM stvarima, aaa?
PIK NA MESO S RAZLOGOM
Moderator: anex
- Op3r4t0r
#201 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
- muz66
#202 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
A sta mislite o raznju? Mmmm, pecenje, ja vec ogladnio.
- black
#203 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
kad budete nosili drvene nanule umjesto koznih cipela, pa drvene ili plasticne siceve na motorima ili autopresvlake, PVC odijela za motor, uchkur umjesto kaisha, jutene zenske torbe...itd.
pa recimo kad umjesto machke kao kucnog ljubimca imali ovcu ili tele
npr. placali ovcharima da chuvaju stada samo da bi neko mogao maziti ovcice, kupovali od njih mlijeko, sir i vunu itd.itd. moze u nedogled 
- bez_ideje
#204 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
Evo ja se posteno napasoh maloprije....nekakvi spinati i zelje sa krompirom
( ne do mi Bog ovako svaki dan
)
( ne do mi Bog ovako svaki dan
-
luciferino
#205 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
kad smo kod pogleda, moze li mi neko pojasniti sto se kaze "blenuo ko tele"?mycy wrote:A s druge strane ti govore o pogledima zivotinja kako bi ti krivnju navukli! Samim tim riba, jaje pa i mlijeko nemaju taj pogled i zato ih opravdavam! hahahhahhahahahha
-
mycy
#206 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
To drvo je ubijeno!!!7th_Heaven wrote:Onda bi trebali prestat spavat na krevetima jer su oni od drveta.![]()
Mislim da vi ovdje itekako vrsite pritisak na svejede jer kao sto vidim, a i kao sto znam iz iskustva, napadanja iz vegetarijanskog ugla ima mnostvo! Dok niti u jednom slucaju se nije desilo da se prvo pocne iz naseg ugla, u smislu: Zasto jedete samo biljke? itd.
- vox-populi
#207 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
Dok je i jedno i drugo zivo, itekako se moze napraviti usporedba. To sto paradajz ne jauce i ne gleda me njeznim ocima punim bola, ne znaci da nije oblik zivota.7th_Heaven wrote:vox-populi wrote:Koliko su samo ovi travojedi licemjerni. Napravili su sebi lijepa pravila sta bi svijet smio a sta ne bi smio jesti. Pa je ok da jedemo biljke, mozda i jaja, pa i ribe. Ali nije ok da jedemo krave, ovce, koze, svinje. Jer ovi zadnji oblici zivota su inteligentniji od ovih prvih, pa cemo mi travojedi napraviti jednostavno pravilo, jedite samo manje inteligentne oblike zivota jer oni svoju bol ne mogu pokazati, mi tu bol ne vidimo pa nam je lakse zivjeti sa nama samima. Odvratno.
Ma daj molim te sad uporedjujes konja i paradajz? Pradajz osjeca bol? Onda bi trebali prestat spavat na krevetima jer su oni od drveta.![]()
Da se razumijemo, jeli mi meso ili biljke, kao sto neko vec rece, moramo ih prvo ubiti. Ja samo nisam licemjeran da odredjujem ko ima pravo da zivi a ko ne, jedem ono sto mi se svidja a u situaciji da me neka divlja zivotinja odluci pojesti, ne bih joj ni sekunde zamjerio.
-
amelino
#208 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
Vegeterijanstvo za pocetnike
zasto vegeterijanstvo?
zdravo
jedenje mesa uzrokuje zacepljenje arterija i utjece na sve ostale vitalne organe
povecan rizik dobijanja raka debelog crijeva
povecan rizik dobivanja raka maternice
meso uzrokuje impotenciju
ukusno
povrce nije potrebno zacinjavati i ukrasavati da bi bilo ukusno
jeftino
zabluda je da je vegeterijanstvo skupo
iza mesne industrije krije se ogromna zarada,profit je jedini razlog zbog kojeg se muce i i ubijaju zivotinje
zato sto ni jedno zivo bice ne zeli biti ubijeno i pojedeno!
zivotinje osjecaju bol na isti nacin i na istom stupnju kao i ljudi
zivotinje,kao i mi zale za svojom ubijenom djecom
jos razloga?
zato sto jedenje mesa deblja!
zastita okolisa
jedenje mesa nije ekolosko!
farme trose vise vode i proizvode vecu kolicinu otpada od one koju proizvodistanovnistvo
jedenjem mesa podrzava se glad u svijetu i neravnopravna distribucija hrane
eticki princip zivljenja -postivanje zivota
ni jedno zivo bice ne bi trebalo sluziti drugom zivom bicu
osim sto je nezdravo,jedenje mesa i zivotinjskih proizvoda je nehumano
i na kraju,zato sto znamo da je to pogresno!zdrav razum i srce nam govore da ne bi trebali ubijati i jesti zivotinje!
Zabluda je da vegeterijanski nacin ishrane mora biti skup i sadrzavati egzoticne namirnice.Za malo novaca i relativno brzo moze se se pripremiti zdrav,ukusan i izbalansiran obrok.Ja sam danas pripremila cuspajz spinat sa krompirom i salatu od sezonskog povrca.
za dvije osobe:
1kg svjezeg spinata
2-3 krompira srednje velicine
1dcl suncokretovog ulja
malo margarina
2 kasike brasna
malo soli
3-4 cesnja bijelog luka
krompir oprati i kuhati u ljusci
spinat ocistiti i oprati,izrezati i kuhati u malo posoljenoj hladnoj vodi dok ne prokljuca;skloniti sa vatre i procijediti;napraviti zaprsku od 1dcl ulja i dvije kasike brasna,dodati procjedzeni spinat,promjesati i dodati malo margarina;urezati bijeli luk i posluziti sa krompirom
salata
listove zelene salate oprati,dodati paradajz i mladi luk;posoliti i dodato malo maslinovog ulja pa sve dobro promjesati
napomena:buduci da nemam problema sa tezinom mogu ponekad zaprzavati jelo!inace,spinat se moze pripremiti i bez zaprske!
Prijatno!
zasto vegeterijanstvo?
zdravo
jedenje mesa uzrokuje zacepljenje arterija i utjece na sve ostale vitalne organe
povecan rizik dobijanja raka debelog crijeva
povecan rizik dobivanja raka maternice
meso uzrokuje impotenciju
ukusno
povrce nije potrebno zacinjavati i ukrasavati da bi bilo ukusno
jeftino
zabluda je da je vegeterijanstvo skupo
iza mesne industrije krije se ogromna zarada,profit je jedini razlog zbog kojeg se muce i i ubijaju zivotinje
zato sto ni jedno zivo bice ne zeli biti ubijeno i pojedeno!
zivotinje osjecaju bol na isti nacin i na istom stupnju kao i ljudi
zivotinje,kao i mi zale za svojom ubijenom djecom
jos razloga?
zato sto jedenje mesa deblja!
zastita okolisa
jedenje mesa nije ekolosko!
farme trose vise vode i proizvode vecu kolicinu otpada od one koju proizvodistanovnistvo
jedenjem mesa podrzava se glad u svijetu i neravnopravna distribucija hrane
eticki princip zivljenja -postivanje zivota
ni jedno zivo bice ne bi trebalo sluziti drugom zivom bicu
osim sto je nezdravo,jedenje mesa i zivotinjskih proizvoda je nehumano
i na kraju,zato sto znamo da je to pogresno!zdrav razum i srce nam govore da ne bi trebali ubijati i jesti zivotinje!
Zabluda je da vegeterijanski nacin ishrane mora biti skup i sadrzavati egzoticne namirnice.Za malo novaca i relativno brzo moze se se pripremiti zdrav,ukusan i izbalansiran obrok.Ja sam danas pripremila cuspajz spinat sa krompirom i salatu od sezonskog povrca.
za dvije osobe:
1kg svjezeg spinata
2-3 krompira srednje velicine
1dcl suncokretovog ulja
malo margarina
2 kasike brasna
malo soli
3-4 cesnja bijelog luka
krompir oprati i kuhati u ljusci
spinat ocistiti i oprati,izrezati i kuhati u malo posoljenoj hladnoj vodi dok ne prokljuca;skloniti sa vatre i procijediti;napraviti zaprsku od 1dcl ulja i dvije kasike brasna,dodati procjedzeni spinat,promjesati i dodati malo margarina;urezati bijeli luk i posluziti sa krompirom
salata
listove zelene salate oprati,dodati paradajz i mladi luk;posoliti i dodato malo maslinovog ulja pa sve dobro promjesati
napomena:buduci da nemam problema sa tezinom mogu ponekad zaprzavati jelo!inace,spinat se moze pripremiti i bez zaprske!
Prijatno!
- muz66
#209 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
"meso uzrokuje impotenciju"
e poljubim ga u dupe ko je hebac na salati i travama raznoraznim

e poljubim ga u dupe ko je hebac na salati i travama raznoraznim
-
mycy
#210 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
Hahahhahhhahha... Slazem se.
Samo ne znam kako je covjecanstvo prozivilo ovoliko dugo s obzirom da su svi bili mesojedi!!!
Samo ne znam kako je covjecanstvo prozivilo ovoliko dugo s obzirom da su svi bili mesojedi!!!
- atko
#211 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
@amelino ... polako ali sigurno sve vise pretjerujes ... kategorija u koju bi te covjek poslije svega svrstao je sekta 
Sorry ali nema se nista zanimljivo diskutovati sa sektasima
Sorry ali nema se nista zanimljivo diskutovati sa sektasima
- Baby
#212 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
molim vas,vegetarijanci se za sebe,ne za mene... ne povlačite nas u tu zabludu....
Pa i ja jedem povrće,ali da žživim od njega samo nebih mogla...Kroz čitav život ?
Volim zdravo meso,jer me ono čini zdravim...I meso nam daje bjelančevine...Sve te bolesti koje ste nabrojali da se mogu dobiti od mesa,koliko je sigurno da će se dogoditi...
Prije ću se razboliti od Genetski modificiranog povrća,nego od mesa....
Zato niej uredu da vi svoj život i način ishrane predstavljate kao najbolji,jer nije!
Ni ishrana mesom nije najbolja,ali je definitivno zdravija!
A pod zdravu ishranu mesom ne stavljam ćevape,hamburgere itd. To stvarno nije zdravo,i sve te bolesti se dobivaju od takve ishrane...
Nije svako meso isto
Pa i ja jedem povrće,ali da žživim od njega samo nebih mogla...Kroz čitav život ?
Volim zdravo meso,jer me ono čini zdravim...I meso nam daje bjelančevine...Sve te bolesti koje ste nabrojali da se mogu dobiti od mesa,koliko je sigurno da će se dogoditi...
Prije ću se razboliti od Genetski modificiranog povrća,nego od mesa....
Zato niej uredu da vi svoj život i način ishrane predstavljate kao najbolji,jer nije!
Ni ishrana mesom nije najbolja,ali je definitivno zdravija!
A pod zdravu ishranu mesom ne stavljam ćevape,hamburgere itd. To stvarno nije zdravo,i sve te bolesti se dobivaju od takve ishrane...
Nije svako meso isto
-
mycy
#213 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
Svaka cast! U potpunosti se slazem.Baby wrote:Volim zdravo meso,jer me ono čini zdravim...I meso nam daje bjelančevine...A pod zdravu ishranu mesom ne stavljam ćevape,hamburgere itd. To stvarno nije zdravo,i sve te bolesti se dobivaju od takve ishrane...
Nije svako meso isto
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#214 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
bila mirci u americi 5 dana...jela po fast foodovima...i nafura se mirci da ce smanjiti cigare i pasti travu...i pase tako mirci...sve puno vlakana...sve dao bog trava raznih oblika...mirci ne moze, pored svih vlakana, 4 dana kakit...ode mirci u shopping centar, ode mirci u suvlaki restoran, pojede mirci sendvic sa kuhanom govedinom i use*e se konacno ko grlica...
Izvinite na govnjivom postu, ali u ovih pet dana mi se ogadila prica o zdravom zivotu i krvolocnosti mesojeda..nije ni cudo koliko rakova u "zapadnim razvijenim naprednim zdravo-se-hranim" civilizacijama ima, kad im je svaka fakn paprika GMO...
i black fino rece, navucite klompe i pvc motoristicka odijela, jutene tasne i novcanike, pa nam onda drzite predavanje...
Do tada ....
Izvinite na govnjivom postu, ali u ovih pet dana mi se ogadila prica o zdravom zivotu i krvolocnosti mesojeda..nije ni cudo koliko rakova u "zapadnim razvijenim naprednim zdravo-se-hranim" civilizacijama ima, kad im je svaka fakn paprika GMO...
i black fino rece, navucite klompe i pvc motoristicka odijela, jutene tasne i novcanike, pa nam onda drzite predavanje...
Do tada ....
-
mIRCerka
#216 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
sta se smijes, od trave sam se nadula ko lopta, gasovi me ufatili, a po 14 sati dnevno sam prevodila i bila medju ljudima, kad se docepam mraka i nekog coska, pustim jato golubova...bez zeze...uzas...mycy wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
mycy
#217 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
Dobro je da si napravila golubove. Svi ubijaju zivotinje a ti ih pravis

-
mIRCerka
#218 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
i to jato cijelo/...nije vise MIRZINO JATO ...vec MIRCINO JATOmycy wrote:Dobro je da si napravila golubove. Svi ubijaju zivotinje a ti ih pravis![]()
![]()
- Baby
#219 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
Hahahaha,e sad si me nasmijala 
-
mIRCerka
-
amelino
#221 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
Ja sam @Atko samo postavila clanak koji sam dobila od prijatelja na temu kojoj i pripada taj clanak
Nisam ja nikakav sektas, ali ok ako si me svrstao u sektase, postujem tvoje misljenje i slazem se sa tobom da sa sektasima nema diskusije . Hvala ti.
Nisam ja nikakav sektas, ali ok ako si me svrstao u sektase, postujem tvoje misljenje i slazem se sa tobom da sa sektasima nema diskusije . Hvala ti.
-
mycy
#222 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
Sta mislite koliko ce dugo ziviti ova "glupa" macketina koja jede "nezdravu" hranu???
- atko
#223 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
amelino wrote:Ja sam @Atko samo postavila clanak koji sam dobila od prijatelja na temu kojoj i pripada taj clanak![]()
![]()
![]()
Znaci, ti ne djelis te stavove i takva misljenja ... ti samo prenosis clanke vezane temu ... cool
Drago mi je da se slazemo , nema na cemu .
-
amelino
#224 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
Ne slazem se apsolutno sa svim izjavama, ali sa dobrim djelom njih da..I tako iz svakog clanka i o mesojedima i o vegeterijancima, veganima i dr.
- Op3r4t0r
#225 Re: PIK NA MESO S RAZLOGOM
U danasnjem rucku cu da spasim jednu kokos, umjesto piletine odlucio sam se za krompir sa sirom, bravo za mene