amelino wrote:
Tebi je Mirci svaka zlatna i komunikacija kao i uvijek na zavidnom nivou
uostalom, moje misljenje o Prijateljima zivotinja BiH se zna i ptice na grani znaju da ih ne mirisem bas nesto jer samo pricaju a vrlo malo rade...
Moderator: anex
amelino wrote:
Tebi je Mirci svaka zlatna i komunikacija kao i uvijek na zavidnom nivou
ti fakat lupash..znaci ti ces mene svrstati u mrzitelje zivotinja (iako me ne znas) samo zato sto jedem npr teletinuamelino wrote:Svi smo mi nekom jestivi:) Stalno su me uzimali u usta zato sam iskoristila frazu '' Htjeli pojesti '':)
Ali po meni voljeti zivotinje znaci mrziti ljude koji mrze zivotinje....a takvih je trenutno vise nego ljubitelja zivotinja
black wrote:ti fakat lupash..znaci ti ces mene svrstati u mrzitelje zivotinja (iako me ne znas) samo zato sto jedem npr teletinuamelino wrote:Svi smo mi nekom jestivi:) Stalno su me uzimali u usta zato sam iskoristila frazu '' Htjeli pojesti '':)
Ali po meni voljeti zivotinje znaci mrziti ljude koji mrze zivotinje....a takvih je trenutno vise nego ljubitelja zivotinjada nije zalosno bilo bi smijesno..ako idemo tom linijom onda i ti mrzis paradajz
mIRCerka wrote:amelino wrote:
Tebi je Mirci svaka zlatna i komunikacija kao i uvijek na zavidnom nivoue sad me bas nasmija...
uostalom, moje misljenje o Prijateljima zivotinja BiH se zna i ptice na grani znaju da ih ne mirisem bas nesto jer samo pricaju a vrlo malo rade...
mIRCerka wrote:offtopic...black capi![]()
Amelino, da budem dijelom on topic, black je ona vrsta mesa koju i vegetarijanke rado unose u svoj organizam.

Nažalost, jaje je sastavna komponenta mnogih jela, i prinuđen sam ga jesti. No, prošlo je više godina od kada sam pojeo jaje na oko, kajganu, ili neko slično jelo.mIRCerka wrote:Lijepo, ja jedem les (cevape) a ti abortus od kokoske (jaje).chaos158 wrote:Naravno, standardan mehanizam odbrane osoba koje konzumiraju meso, ne zamarajući svoj mozak pretjeranim razmišljanjem oko nastanka onoga što trenutno žvaču u ćevabdžinici. Priznajem, leš, pardon meso je izuzetno ukusno (uz dodatak pravih začina), ali zar je tako teško pojmiti toliku nehumanost prilikom tog čitavog proizvodnog procesa? Zar je tako teško uvidjeti koristi od umjerenog, pa do konačnog prestanka, što da ne, konzumiranja mesa i mesnih prerađevina? Ne govorim prvenstveno o prednostima po naše zdravlje, već o nečemu mnogo bitnijem, privođenju kraja gladi u svijetu.
To je to. Pozz.
Dokle god ne naucite da tim "vidi sto sam ti sukno a sve fol lijepo napisao" jezikom samo izazivate gnusne komentare, normalnog dijaloga po tom pitanju biti nece.
Ne možeš postaviti tako stvari oko te jedne krave. Milioni krava se upravo uzgajaju zbog ogromne potražnje na tržištu, i prilikom procesa od farme do trpeze, desi se dosta toga. Svi smo manje-više upućeni i znamo osnovne stvari, te nema potrebe za ponavljanjem gradiva. Kada ne bude bilo potražnje, neće se ni uzgajati, i njihov broj će se enormno smanjivati, a samim tim i njihov uticaj na okolinu.mIRCerka wrote:ako se vec igramo monologa...evo i moj doprinos...
Kao "ne jedite krave"
Bolje jednu kravu pojesti pa ce jedna krava manje da prdi i proizvodi staklenicke gasove nego istu kravu drzati duplo duze zivu (duplo duze prdi) radi mlijeka i sira i slicno....
Volim zivotinje, ali volim i sebe. I smatram da riba nije meso.
nisi prinudjen. izbjegavaj te proizvode. BUDI PRINCIPIJELAN.chaos158 wrote: Nažalost, jaje je sastavna komponenta mnogih jela, i prinuđen sam ga jesti. No, prošlo je više godina od kada sam pojeo jaje na oko, kajganu, ili neko slično jelo.
Procitaj malo temu od pocetka samog..sve filozofija...sve s visine govor...chaos158 wrote: Normalnog dijaloga neće biti sve dok vi budete smatrali da neko od nas pokušava nešto šuknuti drugima. Jednostavno, pronalazite se u tim situacijama, osjećate se ugroženo, i pokušavate se na različite načine odbraniti od tih stavova u fazonu ''vi sebe veličate, smatrate se boljim od nas, jer vi kao ne jedete meso...'', što je totalno van pameti. Agresivne nastupe upravo imate vi.
Ono sto ti mislis u glavi i ono sto napises ne mora nuzno biti isto. Ti mozda mislis dobro nama koji jedemo meso, i umjesto da kazete nesto jednostavno poput "kad vec jedete meso, pazite sta jedete nemojte jesti to i to jer u tome ima ribanih rogova i kopita" a ne na nacin na koji nastupate "o kanibali jedni".chaos158 wrote: Zaista, koliko vam se puta mora ponoviti, shvatanje našeg odnosa u prirodi i pretjerivanja u svemu nije teorija zavjere, to je realnost. I to dakako nije naš pokušaj da vas ubijedimo kako smo mi nešto bolji u odnosu na vas. Iznosimo argumente, vi postate slikice plećki. Kažemo moramo promijeniti razmišljanje kako bismo bili u harmoniji sa prirodom, vi smatrate da vam ga neko hoće šuknut'...
I da , riba nije meso vec jelo "za popizdit" jer se preznojis dok ocistis od kostiju, a meso rastresito pa nemas sta na zub natakaritchaos158 wrote: Riba nije meso? LoL. Ja smatram da imam super moći i da mogu letjet'... Ja smatram da je Zemlja ravna i da nas na kraju čeka opasno čudovište koje će nas pojesti... and so on.
Jebote, ovo ko mevlud....za travojede.amelino wrote: Tužno lice janjetine
Živo biće radosnih pokreta i nježnih očiju što je skakutalo kraj svoje majke na pašnjaku...blabla
Svega sam se naslusao, ali da neko cuku hrani biljnom hranom jer stiti zivotinje...to je nesto novo definitivno! Ljudska glupost stvarno ne poznaje granice...ne bih bio tom cuki u kozi nikako, cisto sumnjam da ce ikad biti sit.mycy wrote:Slazem se. Pored toga mislim da je glupo pitanje da li ljudi koji jedu meso vole zivotinje?! Ja sam takodjer ludjakinja za zivotinjama ali isto tako ne uskracujem sebi ono sto mi je potrebno. Sve sam se pitala kad ce takvim ljudima doci na pamet da svoje mace i cuke prebace na vegetarijanska hraniva, do neki dan! Saznala sam da je jedna divna gospodjica koja je "zastitnik" zivotinja pocela svog rotvajlera hraniti iskljucivo biljnom hranom!!!!! Molim te...
Zamisljam gospodju kako drzi rota u parku a on pase travumycy wrote: Saznala sam da je jedna divna gospodjica koja je "zastitnik" zivotinja pocela svog rotvajlera hraniti iskljucivo biljnom hranom!!!!! Molim te...
ovoj temi jeste mjesto u Kucnim ljubimcima!!!!!! cisto iz razloga, sto mnogi ljudi jedu meso od krave, a ta zivotinja u kini je SVETA i ophode se prema njoj kao prema kucnom ljubimcu. znaci kao sto je kod nas pas, kod njih je krava. a sad zamisli svog psa ili macku (ako imas) zaklanog, isprezenog i na tanjiru nekog kineza!!!!atko wrote:Prvo ovakvoj temi NIKAKO nije mjesto na PF "kucni ljubimci" ...
Drugo, ovakav atak na ljude koji jedu meso je zastrasujuci ... a sami pobornici ovakvih ideja su mi ravni rasistima ... bas se pitam sta je slijedece ... napadi solnom kiselinom na one koji se upute ka mesnici ???
Covjek je prije vise hiljada godina jeo meso, ne znajuci ni za kakve naucne studije, jer je po prirodi svastojed pa izmedju ostalog jede i meso i jer su ga instinkt i nagoni organizma navodili na to.
Mozes navesti 10 000 studija koje govore o prednostima nejedenja mesa ... ali opet mozes navesi i 10 000 studija koje govore o prednostima jedenja mesa
Slazem se da covjek kao inteligentno bice i treba i mora da evoluira ka visim stepenima svijesti, ali ovakav pristup je nedopustiv!
I jedno logicno pitanje, recimo da 7 milijardi ljudi presane jesti meso ...da li bi bilo dovoljno biljaka onda za sve ljude i sve zivotinje???
mycy wrote:Slazem se. Pored toga mislim da je glupo pitanje da li ljudi koji jedu meso vole zivotinje?! Ja sam takodjer ludjakinja za zivotinjama ali isto tako ne uskracujem sebi ono sto mi je potrebno. Sve sam se pitala kad ce takvim ljudima doci na pamet da svoje mace i cuke prebace na vegetarijanska hraniva, do neki dan! Saznala sam da je jedna divna gospodjica koja je "zastitnik" zivotinja pocela svog rotvajlera hraniti iskljucivo biljnom hranom!!!!! Molim te...