PIK.ba

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Stoner

#51 Kupnja/Prodaja putem pošte?

Post by Stoner »

Zdravo!

Ovako, jos sam mali pa se u neke stvari i ne razumijem bas najbolje pa bi bio jako zahvalan ako bi neko od forumasa izdvojio par minuta da mi ukratko objasni neke stvari. :|

Dakle, prodajem bicikl na piku, izabrao sam opciju da je dostupnost artikla cijela BH , jer cu tako pretpostavljam imati vece sanse za prodaju. S obzirom da nemam auto, jedini nacin da prodam biciklo nekome izvan svog grada je posta (?)

E sad me zanima kako ide ta procedura... Jel postoji neki nacin da kupcu posaljem svoje biciklo a da ja dobijem novac za to i mogu li biti siguran da necu biti prevaren ?

Hvala. :)
silver testelone

#52 Re: pik .ba

Post by silver testelone »

nećeš biti prevaren brzom poštom ako šalješ, npr. 24vip ili city express, samo ne znam cijena kolika će biti za dostavu... dakle on pri prijemu robe mora platiti, i oni ti donesu pare u ruke, sve čisto pošteno, potpišeš i gotovo :D

ja sam npr. tako felge kupio iz Sarajeva, a živim u TK, dobijem felge, platim tom "poštaru", on odnese pare nazad pošiljaocu i to je to...
Janjicar

#53 Re: pik .ba

Post by Janjicar »

24Vip uzima 11,50 KM po dostavi do tezine 5 KG pa eto da znate :)
fortaleza

#54 Re: pik .ba

Post by fortaleza »

Zanima me koliko vremenski traje dok paket dođe unutar BiH? Relacija Goražde - Mostar...
silver testelone

#55 Re: pik .ba

Post by silver testelone »

fortaleza wrote:Zanima me koliko vremenski traje dok paket dođe unutar BiH? Relacija Goražde - Mostar...
dan, max. dva... zavisi kad pošalješ, ako pošalješ ujutro, stiže isti dan... bar su takva moja iskustva, slao sam iz Tuzle za Široki Brijeg, poslijepodne poslao i sljedeći dan stiglo
kanister

#56 Re: pik .ba

Post by kanister »

Možel zamjena :x :lol:
i_ja_na_forumu

#57 Re: pik .ba

Post by i_ja_na_forumu »

kanister wrote:Možel zamjena :x :lol:
odgovara li sta sa profila :-) :-)
frozen06

#58 Re: pik .ba

Post by frozen06 »

da li se vama događa da prijavljivate artikle a ne dolaze vam pik krediti?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#59 Re: pik .ba

Post by Truba »

pa neko je prije tebe prijavio
frozen06

#60 Re: pik .ba

Post by frozen06 »

Black swan wrote:pa neko je prije tebe prijavio
nije sto posto, jer stoji artikal , i kad opet zelim prijavit dode mi prozor i pise da sam vec prijavio artikal
4m3l

#61 Re: pik .ba

Post by 4m3l »

Odem danas u postu da posaljem mobitel pouzecem, kad kazu da ne moze, pitam sto, kazu zabranjeno slanje svega sto u sebi sadrzi bateriju :-) Jesu me zajebavali ili je bas to tako ? Kako na drugi nacin mogu poslat ?...
frozen06

#62 Re: pik .ba

Post by frozen06 »

4m3l wrote:Odem danas u postu da posaljem mobitel pouzecem, kad kazu da ne moze, pitam sto, kazu zabranjeno slanje svega sto u sebi sadrzi bateriju :-) Jesu me zajebavali ili je bas to tako ? Kako na drugi nacin mogu poslat ?...
naravno da postoji , nadi u gradu brzu postu to jest, citiy ex,euro expres jednu od tih raspitaj se.
palez

#63 Re: pik .ba

Post by palez »

Postovanje svima
Da vam ispricam moj slucaj.
Dogovorio sam se sa jednim korisnikom da se razmijenimo za artikle s tim sto cu ja njemu poslati jos para,ja sam poslao artikal i pare, i kada je to stiglo drugom korisniku on me je blokirao. O tome sam obavijestio pik.ba, oni su ga banovali i predlozili mi da to prijavim policiji.E sada mene zanima koliko nasa policija ima iskustava sa tim i oceli oni meni moci pomoci
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#64 Re: pik .ba

Post by Truba »

ljudi su preko suda dobivali tužbe za stripove koji vrijede 100 maraka
probaj i ti
ako imaš sve napismeno
palez

#65 Re: pik .ba

Post by palez »

Hvala na savjetu.Ma oticu sutra u policiju pa cu viditi s njima,sreca pa sam sacuvao priznanicu o slanju posiljke.
ELMauro

#66 Re: pik .ba

Post by ELMauro »

Može li mi neko pomoći, već par dana ne mogu da pristupim stranici pik.ba, kada ukucam adresu ona se samo učitava ali nikada se ne učita, isto je i na Mozzili i na Chrome. Čistio sam cookies ali nije pomoglo. Stranica mi treba jer dosta toga radim preko nje.
seoBIH

#67 Re: pik .ba

Post by seoBIH »

4m3l wrote:Odem danas u postu da posaljem mobitel pouzecem, kad kazu da ne moze, pitam sto, kazu zabranjeno slanje svega sto u sebi sadrzi bateriju :-) Jesu me zajebavali ili je bas to tako ? Kako na drugi nacin mogu poslat ?...
Slao si unutar bih?ako jesi službenica ti je dala pogresnu informaciju.

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
jotand

#68 Re: pik .ba

Post by jotand »

http://www.pik.ba/profil/suvjeto6/ pazite se ovog on je prevaran pogledajte mu dojmove sve ce vam biti jasno meni je 5 puta se javljao za moj telefon nudio mi 4s u zamjenu a punuda naravno vise nego povoljna ali pazite ovo on je stariji sovjek ne zna puno oko neta i telefona ali cerki je kupio iphone njoj se ne svidja jer je muski telefon ali pasao bi jos galaxy note nigde veze drugi put kaze opet isto al isad je on u austriji ali da se to obavi preko njegovog nekog prijatelja i tako uvek neka prica na kraju akd mi se 5 put javio kaze joj izvini burazer mali mi ulazi na profil pa salje okolo ponude ne znam kome je slao kome niej a teelfon koji on nudi iphone 4s je kopija ocigleda imao sam iphone i zna mkako izgleda i sve podesavanjima sta pise a njegov teelfon mi je odmah bio sumnjiv i nakon sto sam pogledao slike utvrdio sam da je kopija jer iphone koji on nudi nema u podesavanjima iste stvari i nije na isti nacin meni uredjen kao kod originala a jos pise memorija 64 dostupna 64 g umjesto gb a drugo ne moze biti 64gb jer tako nesto ne postoji iphone 4s 64 gb ima kapacitet od 59 a dostupno je 55 ili 56 gb memorije a nije on prvi koji tako nesto pokusava s kopijom iphona a naravno traz ida mu se posalje i kad on dobije telefon on salje svoj a jos sam ga malo ispitao rekao sam trojici kolega da mu ponude zamjenu i sa svima je dogovorio slanje iako navodno ima jedna cerkin telefon ali hoce da vi njemu posaljete jer on rizikuje ko zna sta ce dobiti a na piku je hrpa kopija iphona tak oda pazite se ako vam on ponudi neku zamjenu 1za 1 i kaze kupio cerki telefon jer njoj se ne svidja imao sam mnogo iskustva s takviam uglavnom je prica slicna poklon ili tako nesto ne svidja se a to su korisnici uglavnom skoro registrovani i bez verifikaciaj i dojmova ovaj iam dosta dojmova ali od jedne osobe su svi tako da je to vise nego ocigledno sta je u pitanju a dalje takodje ovaj korisnik isto se pripazite http://www.pik.ba/profil/BMW5252/ navodno na profilu je novi grad kad sam trazio da se nadjemo kaze on je iz bihaca i sad tamo boravi moze preko poste ako m use uplati na racun unapred :)
Post Reply