Pijani Senad Avdic u Piramidi......
Moderator: anex
-
aida81
ma neeeeee.... ljudi se upale, ko "bolan" frustriran smo narod od svega sto nas je snaslo pa nam je svaki dan neko kriv. ali avdic je definitivno neko ko je po meni izgubio kredibilitet. meni je to zao jer je bio dobar opozicioni "glas", ali nazalost, "jebiga" odljepio je. biti pijan a pisati za druge da su pijanci, biti saradnik tajne bosanske sluzbe a pisati drugima da su bas to, biti kupljen od pivare a drugima psocitavati zavisnost od drugih finansijera, biti sujetan pa ne priznati da ista ovdje valja osim samo sve sto je njegovo i cega je pjano autor, smjesno je i tuzno. on je meni, kada ga onako gledam, jedan jako tuzan lik. tuzan jer je potpuno izgubio kompas i tacno oslikava potrebe svih nas, neko vise neko manje, da se okomimo na sve redom, jer sve redom i ne valja
-
costacurta
Uh Aida,ne znam ko je ovdje skrenuo s kursa
... U prvom tvom postu je pijandura, pa onda dobar opozicioni glas, pa saradnik tajne službe, pa dlijepio, pjano autor
, smiješan, tužan, zavistan od finacijera, pivar pa ne zna šta sve nije!!
Mislim da si ga malo pretjerala.
Volio bih da tebe vidim u situaciji da imaš protiv sebe 150 (trenutno) prijava na sudu!
A ovo što si u svom zadnjem postu navela dijelom se odnosi na tebe samu. Pročitaj sve postove od početka, ako si postavila temu logično je bilo očekivati da će ljudi pisati i kontra od tvog stava ali ti si svima onima koji su iole govorili pozitivno o Senadu spočitavala kako možete gotiviti takvog lika
?! To mi djeluje na ono: Biće onako kako se dogovorimo ali moja je zadnja
!
Mislim bezze, druga stvar, Kad je konkretno riječ o temi SENAD U PIRAMIDI, evo tebi konkretno pitanje, napravi mi paralelu, tj. kako prepoznaješ ili praviš razliku između psihičkog rastrojstva i pijanstva?
Mislim da si ga malo pretjerala.
Volio bih da tebe vidim u situaciji da imaš protiv sebe 150 (trenutno) prijava na sudu!
A ovo što si u svom zadnjem postu navela dijelom se odnosi na tebe samu. Pročitaj sve postove od početka, ako si postavila temu logično je bilo očekivati da će ljudi pisati i kontra od tvog stava ali ti si svima onima koji su iole govorili pozitivno o Senadu spočitavala kako možete gotiviti takvog lika
Mislim bezze, druga stvar, Kad je konkretno riječ o temi SENAD U PIRAMIDI, evo tebi konkretno pitanje, napravi mi paralelu, tj. kako prepoznaješ ili praviš razliku između psihičkog rastrojstva i pijanstva?
-
aida81
ti sada hoces da kazes da je senad avdic psihicki rastrojena osoba!? okey, slazem se, a to je uzrokovano alkoholom, kojeg doticni konuzumira u proteklih 20000 godina, obilato, a kako drugacije!? 
ali nema veze, ja sam htjela da kazem da je skrenuo potpuno, da pljuje po svima, itd. sto se tice prijava na sudu - zasluzio ih je, i malo ih je koliko je ljudi primitivno uvrijedio. heeeeej, sjecam se, pa napisati marku vesovicu da mu je, kada mu je mati umrla, umro zadnji citalac. ma mislim to je fuj, to je ispod svakog ljudskog dostojanstva. to samo moze on sebi priustiti i ostati "ikona" nekima ovdje, i neka vam je, super, ja sam rekla svoje misljenje, vi svoje i sve okey. ja mislim da je budaletina, vi mislite da je "ikona", svako svojim putem.
ali nema veze, ja sam htjela da kazem da je skrenuo potpuno, da pljuje po svima, itd. sto se tice prijava na sudu - zasluzio ih je, i malo ih je koliko je ljudi primitivno uvrijedio. heeeeej, sjecam se, pa napisati marku vesovicu da mu je, kada mu je mati umrla, umro zadnji citalac. ma mislim to je fuj, to je ispod svakog ljudskog dostojanstva. to samo moze on sebi priustiti i ostati "ikona" nekima ovdje, i neka vam je, super, ja sam rekla svoje misljenje, vi svoje i sve okey. ja mislim da je budaletina, vi mislite da je "ikona", svako svojim putem.
-
piskerernest
bolan ljudi,u SB je već par godina mijo brajković ugledan menadžer,non stop tekstovi pohvale na njegov račun.zar to nije dokaz da je avdić posrnuo u svojoj kritici svega i svakog.valjda ne treba ovdje pisati ko je mijo brajković
-
basta sljezove boje
volvoxII wrote:http://rapidshare.com/files/71894743/SL_novi.pdf
Dragi prijatelji, jos drazi neprijatelji
evo vam ga
evo evo
pa sa njega gledajte
seher Sarajevo
Naslovna cista desetka
drustveno relevantna tema
a ne neki mahalski mafijas po 100-ti put (bhdani)
Aidice kceri,
citaj i uci
sve ti je oprosteno, profesore
objasni malo ljudima zasto je za drustvo nebitno je li Senad pije vodu ili votku, je li pise da u Begesu zivi 10 ili 10 miliona Muslimana, objasni ti njima sta je to gonzo-novinarstvo i zasto bi Senada Avdica da ga nema trebalo izmisliti
pozdrav i oprosti ako sam bila pregruba zbog tvojih lekcija bosanskog dijaspori
- DiplomataSaSela
Jel' ovo sve zato sto je piso protiv Sefera...a dobar s Munjom...aida81 wrote:ma neeeeee.... ljudi se upale, ko "bolan" frustriran smo narod od svega sto nas je snaslo pa nam je svaki dan neko kriv. ali avdic je definitivno neko ko je po meni izgubio kredibilitet. meni je to zao jer je bio dobar opozicioni "glas", ali nazalost, "jebiga" odljepio je. biti pijan a pisati za druge da su pijanci, biti saradnik tajne bosanske sluzbe a pisati drugima da su bas to, biti kupljen od pivare a drugima psocitavati zavisnost od drugih finansijera, biti sujetan pa ne priznati da ista ovdje valja osim samo sve sto je njegovo i cega je pjano autor, smjesno je i tuzno. on je meni, kada ga onako gledam, jedan jako tuzan lik. tuzan jer je potpuno izgubio kompas i tacno oslikava potrebe svih nas, neko vise neko manje, da se okomimo na sve redom, jer sve redom i ne valja
-
patrius
Avdica najprije treba znati citati,i jos vaznije,procitati ono sto nije napisao,odnosno,sto je napisanim htio reci.Iako Senad pise tacno i nedvosmisleno,mnogo se vise nalazi iza onog napisanog,odnosno,iz jedne njegove "spaljene iluzije" se analitikom moze razotkriti citava jedna "epoha".I to je ono sto je bitno i zbog cega on jeste to sto jeste;dakle,neprevazidjen.Ono sto mene u svemu tome najvise cudi jeste to odakle vise crpi snagu da "prosipa bisere pred svinje".Na stranu sad to sto djeca gledaju na televiziji i slusaju "lucidne" komentare starijih ukucana i/li rodbine i prijatelja.Da,Avdic mora "lajat" da bi pokazao i dokazao dzukelama da jako dobro razumije njihov "govor",Avdic mora biti i nepristojan da bi jasno i glasno rekao ono sto ima da kaze,jer za to,u ovoj zemlji,nema drugog nacina!!!ON MORA BITI TAKAV DA BI BIO TO STO JESTE,MA STA KO O TOME MISLIO!!!
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
patrius wrote:Avdica najprije treba znati citati,i jos vaznije,procitati ono sto nije napisao,odnosno,sto je napisanim htio reci.Iako Senad pise tacno i nedvosmisleno,mnogo se vise nalazi iza onog napisanog,odnosno,iz jedne njegove "spaljene iluzije" se analitikom moze razotkriti citava jedna "epoha".I to je ono sto je bitno i zbog cega on jeste to sto jeste;dakle,neprevazidjen.Ono sto mene u svemu tome najvise cudi jeste to odakle vise crpi snagu da "prosipa bisere pred svinje".Na stranu sad to sto djeca gledaju na televiziji i slusaju "lucidne" komentare starijih ukucana i/li rodbine i prijatelja.Da,Avdic mora "lajat" da bi pokazao i dokazao dzukelama da jako dobro razumije njihov "govor",Avdic mora biti i nepristojan da bi jasno i glasno rekao ono sto ima da kaze,jer za to,u ovoj zemlji,nema drugog nacina!!!ON MORA BITI TAKAV DA BI BIO TO STO JESTE,MA STA KO O TOME MISLIO!!!

- amrica
definitivno jedan od najboljih "pisanih" novinara, a istovremeno najgori "usmeni" novinar, svi javni nastupi su mu uvijek katastrofa.
Predugo je u medijima i previse je pametnih stvari napisao i niko nema prava to da ospori.
Mene interesuje nesto drugo, u Piramidi na temu Kosovo i samostalnost, SA je rekao da nesto ne zna, da nema misljenje kakva bi trebala biti buducnost Kosova, da je tamo situacija toliko komplikovana i da optimalno rjesenje ne postoji. Ovo nije citat, onako po sjecanju pisem. Svi nasi politicari (i pripadajuci mediji) imaju 2-3 pjesme koje trube stalno, zna se ko sta pjeva vezano za Kosovo i iz kojih pobuda. Mislim da je i ta njegova izjava dokaz pameti i inteligencije i politicko-novinarskog iskustva i tesko ce se naci jos neki javni lik koji ima svoje misljenje o Kosovu, a koje se ne svodi da pola Bosne zeli da se Kosovo otcijepi od Srbije (zato jer ne vole Srbiju, a ne zato sto ce nesto haman Albanicima poteci med i mlijeko i nafta ako se otcijepe) i drugo pola koji k'o papagaji ponavljaju ako Kosovo ode, ode i RS.
Predugo je u medijima i previse je pametnih stvari napisao i niko nema prava to da ospori.
Mene interesuje nesto drugo, u Piramidi na temu Kosovo i samostalnost, SA je rekao da nesto ne zna, da nema misljenje kakva bi trebala biti buducnost Kosova, da je tamo situacija toliko komplikovana i da optimalno rjesenje ne postoji. Ovo nije citat, onako po sjecanju pisem. Svi nasi politicari (i pripadajuci mediji) imaju 2-3 pjesme koje trube stalno, zna se ko sta pjeva vezano za Kosovo i iz kojih pobuda. Mislim da je i ta njegova izjava dokaz pameti i inteligencije i politicko-novinarskog iskustva i tesko ce se naci jos neki javni lik koji ima svoje misljenje o Kosovu, a koje se ne svodi da pola Bosne zeli da se Kosovo otcijepi od Srbije (zato jer ne vole Srbiju, a ne zato sto ce nesto haman Albanicima poteci med i mlijeko i nafta ako se otcijepe) i drugo pola koji k'o papagaji ponavljaju ako Kosovo ode, ode i RS.
-
volvoxII
basta sljezove boje wrote:volvoxII wrote:http://rapidshare.com/files/71894743/SL_novi.pdf
Dragi prijatelji, jos drazi neprijatelji
evo vam ga
evo evo
pa sa njega gledajte
seher Sarajevo
Naslovna cista desetka
drustveno relevantna tema
a ne neki mahalski mafijas po 100-ti put (bhdani)
Aidice kceri,
citaj i uci![]()
sve ti je oprosteno, profesore![]()
objasni malo ljudima zasto je za drustvo nebitno je li Senad pije vodu ili votku, je li pise da u Begesu zivi 10 ili 10 miliona Muslimana, objasni ti njima sta je to gonzo-novinarstvo i zasto bi Senada Avdica da ga nema trebalo izmisliti![]()
pozdrav i oprosti ako sam bila pregruba zbog tvojih lekcija bosanskog dijaspori![]()
-
zloglas
basta sljezove boje wrote:
sve ti je oprosteno, profesore![]()
objasni malo ljudima zasto je za drustvo nebitno je li Senad pije vodu ili votku, je li pise da u Begesu zivi 10 ili 10 miliona Muslimana, objasni ti njima sta je to gonzo-novinarstvo i zasto bi Senada Avdica da ga nema trebalo izmisliti![]()
pozdrav i oprosti ako sam bila pregruba zbog tvojih lekcija bosanskog dijaspori

Hajd', objasni nam šta je to gonzo novinarstvo - napiši definiciju, pa uporedi sa nekim primjerom, da nam prosvjetljenje lakše uđe cent u glavu i metar u pakash! 
- Alfons Kauders
nisi haman bio u skoli kad se cito thompson, wolf i ostala ekipa ?zloglas wrote:
Hajd', objasni nam šta je to gonzo novinarstvo - napiši definiciju, pa uporedi sa nekim primjerom, da nam prosvjetljenje lakše uđe cent u glavu i metar u pakash!
-
zloglas
Bio, čit'o. Al' nisam uočio sličnosti sa pijanim klevetnikom, cijenjenim subjektom ove teme.Alfons Kauders wrote:nisi haman bio u skoli kad se cito thompson, wolf i ostala ekipa ?zloglas wrote:
-
aida81
diplomatosasela,
avdic nije dorastao da pise o seferu halilovicu, niti mu moze ista spocitati, osim ono sto mu obavjestajac alibabic dohaberi. to znaju svi oni koji zive u sarajevu i koji pazljivije prate stampu. sta ima senad avdic da prigovori seferu? apsolutno nista, osim sto moze da napise dvije tri mahalske upadice, kao i za svakog drugog treceg itd itd.
a ja i dalje ostajem pri stavu, da je avdic propao, i da apsolutno nema kompas. pratim ja to znas, a sto nikada nesto ne napise o sirenju INA-e u BiH? nece jer ima interes u vidu reklama. sto nikada nista ne napise protiv pivare sarajevske? nece jer su ga kupili, i njega i sve njegove "novinare" i kompletan opus uz bonus psovke, uvrede, upadice i ostalo. prema tome, kazem vam, njegovih 5-6 hiljada primejraka slobodne bosne, to je prava slika njegovog "objektivnog" novinarstva.
avdic nije dorastao da pise o seferu halilovicu, niti mu moze ista spocitati, osim ono sto mu obavjestajac alibabic dohaberi. to znaju svi oni koji zive u sarajevu i koji pazljivije prate stampu. sta ima senad avdic da prigovori seferu? apsolutno nista, osim sto moze da napise dvije tri mahalske upadice, kao i za svakog drugog treceg itd itd.
a ja i dalje ostajem pri stavu, da je avdic propao, i da apsolutno nema kompas. pratim ja to znas, a sto nikada nesto ne napise o sirenju INA-e u BiH? nece jer ima interes u vidu reklama. sto nikada nista ne napise protiv pivare sarajevske? nece jer su ga kupili, i njega i sve njegove "novinare" i kompletan opus uz bonus psovke, uvrede, upadice i ostalo. prema tome, kazem vam, njegovih 5-6 hiljada primejraka slobodne bosne, to je prava slika njegovog "objektivnog" novinarstva.
- johntra
prvo pitanje za Aidu81, šta to fali Munji Alibabiću?
drugo pitanje ide za Šandora, odakle ti izvuče taj popis sa samo 10.000 muslimana u Srbiji? Da to nije neki popis prije Kosovske bitke
Samo kad bi išao jednostavnom logikom, koje vidim da uopšte nemaš, samo u Novom Pazaru ima 10.000 muslimana, Pazar je u Sandžaku, a to je Srbija ili možda griješim
Znači normalno je da u BG ima 150.000 muslimana, bar onih koji nose muslimanska imena...a BG ima skoro dva miliona stanovnika, a Srbija oko 9 i nešto malo jače...
uglavnom Senad ostaje Senad, svidjalo se to nekome ili ne...legenda...
drugo pitanje ide za Šandora, odakle ti izvuče taj popis sa samo 10.000 muslimana u Srbiji? Da to nije neki popis prije Kosovske bitke
Samo kad bi išao jednostavnom logikom, koje vidim da uopšte nemaš, samo u Novom Pazaru ima 10.000 muslimana, Pazar je u Sandžaku, a to je Srbija ili možda griješim
Znači normalno je da u BG ima 150.000 muslimana, bar onih koji nose muslimanska imena...a BG ima skoro dva miliona stanovnika, a Srbija oko 9 i nešto malo jače...
uglavnom Senad ostaje Senad, svidjalo se to nekome ili ne...legenda...
-
piskerernest
i otkud on zna da je ta žena glasala za bolo koga pa i za harisa.hary78 wrote:najbolji je bio kad je rekao da mu je neka trazila 1 KM a on je poslao da ide Silajdzicu da trazi, time je obuhvatio stanje u nasem drustvu. njemu trazi a ne Silajdzicu za koga je glasala.
avdić je čovjek mije brajkovića ,treći put ponavljam,da li neko može reći da je to u redu,bez obzira na njegove kvalitete kao novinara
-
skojotovski
aida81: "sjecam se, pa napisati marku vesovicu da mu je, kada mu je mati umrla, umro zadnji citalac".patrius wrote:Avdica najprije treba znati citati,i jos vaznije,procitati ono sto nije napisao,odnosno,sto je napisanim htio reci.Iako Senad pise tacno i nedvosmisleno,mnogo se vise nalazi iza onog napisanog,odnosno,iz jedne njegove "spaljene iluzije" se analitikom moze razotkriti citava jedna "epoha".I to je ono sto je bitno i zbog cega on jeste to sto jeste;dakle,neprevazidjen.Ono sto mene u svemu tome najvise cudi jeste to odakle vise crpi snagu da "prosipa bisere pred svinje".Na stranu sad to sto djeca gledaju na televiziji i slusaju "lucidne" komentare starijih ukucana i/li rodbine i prijatelja.Da,Avdic mora "lajat" da bi pokazao i dokazao dzukelama da jako dobro razumije njihov "govor",Avdic mora biti i nepristojan da bi jasno i glasno rekao ono sto ima da kaze,jer za to,u ovoj zemlji,nema drugog nacina!!!ON MORA BITI TAKAV DA BI BIO TO STO JESTE,MA STA KO O TOME MISLIO!!!
PATRIUS, e, haj ti nama sada fino objasni kako se ovo treba procitati?!