Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by mIRCerka »

Cuh trac i nadam se da je istina :D

Naime, Nacelnik Koldzo ce krenuti u Novom Sarajevu sa projektom kultivizacije pijace na Grbavici gdje se navodno planira postavljanje boxova umjesto onih stolova vani :D :D
Pa ce smecarnik od pijace liciti na Sirano pijacu :D

ako je istina, svaka cast (al zamjeram opet cekanje rezultata izbora, no...)

Posto kupila, po to prodala!
(Prijevod za one "urbane": Ako su lagali mene, i ja lazem vas!)
uvjek dobar gost

#2 Re: Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by uvjek dobar gost »

.. Ne znam ako mislilmo na istu pijacu... tamo gdje ima i tržnica... moj lični stav je da su pomenuti box-ovi suvišni.. opet ja smatram da je potrebnije da se odvoji otpad od onih silnih mesnica na pijaci od otpada fizičkih lica, što sada nije slučaj.. odnosno da se uredi način odlaganja otpada pravnih subjekata koji su sada prijetnja zdravlju ljudi....
mIRCerka

#3 Re: Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:.. Ne znam ako mislilmo na istu pijacu... tamo gdje ima i tržnica... moj lični stav je da su pomenuti box-ovi suvišni.. opet ja smatram da je potrebnije da se odvoji otpad od onih silnih mesnica na pijaci od otpada fizičkih lica, što sada nije slučaj.. odnosno da se uredi način odlaganja otpada pravnih subjekata koji su sada prijetnja zdravlju ljudi....
Mislimo na istu.
Boxovi se uvode kako bi se izjednacili uslovi i onima u trznici i onima dole. Jer oni dole placaju 20km mjesecno za sto, a oni u trznici mnogo vise...
i vala oku ce bit prijatnije...
sto se otpada tice, to cemo za 2 godine rijesiti, tek su gotovi izbori...
uvjek dobar gost

#4 Re: Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by uvjek dobar gost »

Valjda je gospodin mislio na onaj desni dio od tržnice jer koliko sam vidio desni dio je natkriven...
Moja Mirci mogu kako hoće.. evo danas sam izgubio sat vremena ovjeravajući tri kopije ličnih karata u opštini Novo S. .. a prije izbora sam isto to uradio za 15. minuta.... što je meni jasan pokazatelj....
mIRCerka

#5 Re: Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:Valjda je gospodin mislio na onaj desni dio od tržnice jer koliko sam vidio desni dio je natkriven...
Moja Mirci mogu kako hoće.. evo danas sam izgubio sat vremena ovjeravajući tri kopije ličnih karata u opštini Novo S. .. a prije izbora sam isto to uradio za 15. minuta.... što je meni jasan pokazatelj....
moze im se... znam...
Skyfox

#6 Re: Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by Skyfox »

ne znam koliko ce to donjeti dobra ljudima koji rade na toj pijaciji, jer ce to postavljanje boxova platiti oni. Znam da su neki ljudi odustali od tog posla sa bivse buvlje pijace na Otoci nakon uvodenja boxova. Poslije su ih uslovili da se moraju registrovati kao sur... Uglavnom troskovi su bili veci od onoga sto bi zaradili.

Dakle do informacija sam dosao od ljudi koji su to prosli i razocarali se...
Umjetnik a

#7 Re: Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by Umjetnik a »

mIRCerka wrote:Cuh trac i nadam se da je istina :D

Naime, Nacelnik Koldzo ce krenuti u Novom Sarajevu sa projektom kultivizacije pijace na Grbavici gdje se navodno planira postavljanje boxova umjesto onih stolova vani :D :D

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
perajic

#8 Re: Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by perajic »

mIRCerka wrote:Cuh trac i nadam se da je istina :D

Meni je ovo pozitivno u tom kontekstu, jer da je uradio pred izbore bilo bi da je to zbog izbora. Slazes li se? :)
bpsang

#9 Re: Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by bpsang »

mislim da je to Šupljak žešči, jer je i onaj naš obečao pijacu koja je trebala več biti u pogonu 3 mjeseca, pa ništa od pijace u B-Fazi A.Polja, dosad su mogli i bazen napraviti, ima mjesta u parkovima iza zgrada,ionako se djeca nemaju gdje igrati :shock:
d2

#10 Re: Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by d2 »

ja bih volio da se gospodin koldzo pozabavi paklom koje je njegova opstina napravila oko grbavica shoping centra dajuci 294295942 dozvole za kafice na prostoru od 200 metara.
Skyfox

#11 Re: Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by Skyfox »

cekaj izmedju prizemlja i treceg sprata ima jos prostora za kafice... nije sve popunjeno :roll: :D
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#12 Re: Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by Faruk »

popularni naziv je "parking hell"
JThomas

#13 Re: Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by JThomas »

i svi su vazda puni, neš tog čuda :)
perfect_guy

#14 Re: Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by perfect_guy »

d2 wrote:ja bih volio da se gospodin koldzo pozabavi paklom koje je njegova opstina napravila oko grbavica shoping centra dajuci 294295942 dozvole za kafice na prostoru od 200 metara.
i ne samo tu... na č.vili u potezu 100-200 metara imaš 9 kafića (konkretno ciljam na dio ispred vranicinih nebodera)
Skyfox

#15 Re: Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by Skyfox »

Faruk wrote:popularni naziv je "parking hell"
ne znam kako ljudi koji tu zive prezivljavaju to parkiranje, jos prije nego su stavili ove povisene trotoare ja nisam mogao prici zgradi PJESKE!!!!

Stalno ponavljam nas mentalit je nenad*ebiv....
Asana

#16 Re: Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by Asana »

Ne razumijem bas ovo sa boxovima?
Cijela zelena pijaca je na otvorenom, ali pod nadstresnicom - to je sasvim u redu.

Ono sto nije u redu jeste unutrasnjost trznice, gdje se u prizemlju prodaju svjezi mesni i mlijecni proizvodi, a na spratu sugava roba koja do te pijace dolazi iz Kine i Turske u konteinerima ... uvijek se grozim pri pomisli na to kakva prasina pada po mladom siru i kajmaku koje ti ljudi dole prodaju :-?

Dakle Koldzi bi bolje bilo da vidi sta rade opcinske inspekcije, kakva je higijena prostora u kojima se prodaje svjeza hrana, zasto se u unutrasnjosti trznice redovito pusi... (puse ne samo posjetioci "slasticarne" u sastavu trznice, vec i radnici mesnica Tiro, ne mrdajuci sa svojih radnih mjesta ... )

Ima tu posla i prostora za "kultvizaciju pijace" i bez poskupljivanja poslovnog prostora za one koji prodaju na stolovima...
mIRCerka

#17 Re: Pijaca Grbavica-Koldzo u akciji

Post by mIRCerka »

Asana wrote: Ima tu posla i prostora za "kultvizaciju pijace" i bez poskupljivanja poslovnog prostora za one koji prodaju na stolovima...
upravo se o tome radi, da se kultivise piajca, da bude ko sirano...yelenu niko dirat nece...
a za pusenje i raspored prizemlje i sprat se slazem
Post Reply