Pigment

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
outland

#1 Pigment

Post by outland »

E pozdrav ljudovi,
primjetio sam nekakve flekice na svom atletskom tijelu :lol: po ledjima, onda malo tih felkica dole ispod pazuha i tako to...Inace mi je takav pigment da jako brzo crnim i nikad se u zivotu nisam nicim mazao :-) kreme za suncanje i tako to...nisam stavljao, ali sada mi je sunce dohakalo izgleda (citaj:sjebalo). Eh sada, neko mi rece da postoje nekakvi nacini i metodi da se to ukloni ili je to loziona bila :x Garant su me raja hajcala, ali sam opet negdje procitao da ima i ta neka laserska metoda...na koju i ne pomisljam uopste. Nije sad da mi smeta, ali eto...fino bi bilo kada toga vise ne bi bilo.

Ne znam jesam li bio dovoljno precizan sa opisom "flekice". :)

hvala
mojgrad

#2 Re: Pigment

Post by mojgrad »

Pa i nisi bas. Opisi nam te svoje flekice malo.
Da li se radi o tamnim flekicama ili o bijelim?
Ako su bijele u pitanju to se pojavi i samo ode, cak sta vise ako odes dermatologu on ti kaze da se tu nista ne moze uciniti.
Jer to se tako pojavi, mnogi misle od stresa.
gold'n'brown

#3 Re: Pigment

Post by gold'n'brown »

fula
Last edited by gold'n'brown on 22/10/2008 10:02, edited 2 times in total.
Skyfox

#4 Re: Pigment

Post by Skyfox »

Ako su smedje po ramenima i nosu to ti je definitivno od Sunca jer se pojavljuju na najisturenijim djelovima, i tu ti nikakva krema za suncanje ne bi pomogla. (Isto ti moram reci da i crnci sa svojim pigmentom koriste zastitne kreme jer je opasno izlagati se Suncu bez njih)
Postoje metode kojima ih se mozes rijesiti - laserom, ali to kosta...
Post Reply