Pi kriptovaluta

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
epik

#276 Re: Pi kriptovaluta

Post by epik »

Dozer wrote: 27/02/2025 13:18 Evo pustio sam nekoga naseg s vozackom :D

Danas uspio validirati 5 nasih i 3 neka crnca. Valjda ovi kontaju da je BiH negdje oko Pakistana ili u Africi :lol: :lol: :lol:
Meni fakat dolaze samo azijati, indijci isl i afrikanci isl... nikad nisam vidio na live ili na slici nekog drugog
Dozer

#277 Re: Pi kriptovaluta

Post by Dozer »

epik wrote: 27/02/2025 13:26

Danas uspio validirati 5 nasih i 3 neka crnca. Valjda ovi kontaju da je BiH negdje oko Pakistana ili u Africi :lol: :lol: :lol:
Meni fakat dolaze samo azijati, indijci isl i afrikanci isl... nikad nisam vidio na live ili na slici nekog drugog
Zato sto Ameri nemaju pojma gdje je BiH, pa kontaju da smo negdje tamo u Aziji ili Africi. I meni je bil isto, sad se malo popravlja pa je vise nasih.
Jesi bar nakupio koliko validacija?
epik

#278 Re: Pi kriptovaluta

Post by epik »

Dozer wrote: 27/02/2025 14:00

Zato sto Ameri nemaju pojma gdje je BiH, pa kontaju da smo negdje tamo u Aziji ili Africi. I meni je bil isto, sad se malo popravlja pa je vise nasih.
oko 500
Dozer

#279 Re: Pi kriptovaluta

Post by Dozer »

epik wrote: 27/02/2025 14:11
Dozer wrote: 27/02/2025 14:00
oko 500
Dobar. Nisam se ja bas zadavo u to. Ne udje za 3-4 pokusaja, ja batalim :D
epik

#280 Re: Pi kriptovaluta

Post by epik »

Dozer wrote: 27/02/2025 14:14 Dobar. Nisam se ja bas zadavo u to. Ne udje za 3-4 pokusaja, ja batalim :D
Ma telefon upaljen ispred mene dok radim... samo kliknem
vicious

#281 Re: Pi kriptovaluta

Post by vicious »

Dobije li se koliko pijeva za te validacije? :)
epik

#282 Re: Pi kriptovaluta

Post by epik »

vicious wrote: 27/02/2025 14:44 Dobije li se koliko pijeva za te validacije? :)
Vjetlrovatno nesto sitno... ne znamo jos koliko
vicious

#283 Re: Pi kriptovaluta

Post by vicious »

A meni je neko opuhao 100 pijeva iz walleta :D
Mislim da znam sta je bilo, kad mi je izašlo ono don't forgot to mine itd. pojavila se kao reklama nešto klikni da pokupis ne znam koliko gratis, izgledalo sve legit, piše dolePi Network... I nisam siguran, ali mislim da je onda trazio da otkljucam wallet i eto. Greška u koracima, nešto sam bio odsutan mislima i tu mi je vjerovatno pokupio ono što je bilo dostupno. Ostalo mi je zaključano do juna pa moram pratiti, valjda uspijem prebaciti u drugi wallet prije nego i to ode :lol:
adexonis

#284 Re: Pi kriptovaluta

Post by adexonis »

Raja isplati li se ovo "rudariti", hoce li biti sta od ovoga ili je sve marketinski trik i navlakusa? Imam raje oko sebe koji imaju po par hiljada pijeva pa mi pomalo ne djeluje realno...
Dope_Man

#285 Re: Pi kriptovaluta

Post by Dope_Man »

adexonis wrote: 27/02/2025 20:21 Raja isplati li se ovo "rudariti", hoce li biti sta od ovoga ili je sve marketinski trik i navlakusa? Imam raje oko sebe koji imaju po par hiljada pijeva pa mi pomalo ne djeluje realno...
Pa sad se trguje aktivno sa tim, dakle ocito da se isplati imati ih. E da li se isplati poceti rudarit od nule.. vjerovatno ne jer je rudarenje jako sporo sad.
PlusSA

#286 Re: Pi kriptovaluta

Post by PlusSA »

Opet produžili ono odbrojavanje dzaba se nadao da ce nesto otkljucati :roll:
Zakljucao sam 10% na 2x sedmice pa da vidimo tad kad to istekne da mi barem nešto pijeva prebace.
vicious

#287 Re: Pi kriptovaluta

Post by vicious »

Ako moze mala pomoc od iskusnijih korisnika :D

Ako sada napravim novi wallet i potvrdim ga na mainnetu, hoce li pijevi koji su sada jos zaključani biti prebačeni na taj novi? Ili ipak ide na onaj prvobitni?
Dope_Man

#288 Re: Pi kriptovaluta

Post by Dope_Man »

vicious wrote: 28/02/2025 08:13 Ako moze mala pomoc od iskusnijih korisnika :D

Ako sada napravim novi wallet i potvrdim ga na mainnetu, hoce li pijevi koji su sada jos zaključani biti prebačeni na taj novi? Ili ipak ide na onaj prvobitni?
Ako su zakljucani ostaju zakljucani.
vicious

#289 Re: Pi kriptovaluta

Post by vicious »

Dope_Man wrote: 28/02/2025 08:16

Ma da, nego mislim kad se otkljucaju, nema načina da automatski budu prebačeni u novi wallet, nego mora se "ručno"? :)
drug_profi

#290 Re: Pi kriptovaluta

Post by drug_profi »

Ja se polomih da skontam, ali ne mogu sam, pa evo da pitam ovdje:
Imam zakljucanu sumu u novcaniku, kad sam prije godinu zavrsio KYC tad je i migrirano i zakljucano.
To mi je jasno da moram cekati datum orocenja.

Ali u medjuvremenu sam izrudario jos neku kolicinu koja stoji u aplikaciji i oznacena je kao transferable, ali ne postoji opcija da je prebacim u novcanik. Nema oznake da je zakljucana ili nesto sl. Samo kad kliknem na transfer otvori mi oni KYC listu koja je sva zelena i zavrsena davno. Nigdje nekog dugmeta za potvrdu transfera ili neki korak dalje.

E sad jel treba cekati nesto i tu, neku migraciju, ili ja ne znam naci?
PlusSA

#291 Re: Pi kriptovaluta

Post by PlusSA »

Odlicno pitanje a to nas sve žulja svi to cekamo.
ili Pijevi tj bonusi od raje koja je prošla KYC da nam se prebace.
drug_profi

#292 Re: Pi kriptovaluta

Post by drug_profi »

Imam 1200 "žutih", a svi su moji referali završili KYC. Samo je jedan davno obrisan acc.
Ne mogu da vjerujem da je fakticki 1/3 izrudarenih PI po osnovu tog jednog acc.
I nije mi jasno da i dalje dobijam te "žute" iako tog acc nema već godinama. Na osnovu čega mi ih pripisuje.
I kako pratim rudarenje zadnjih dana da vidim koja je to u stvari realna produkcija, upratim da mi zapravo samo 1/4 ili 1/5 ide u transferable, a sve ostalo u unveryfied "žuto".
drug_profi

#293 Re: Pi kriptovaluta

Post by drug_profi »

Inače izgleda da sve ode dole, pa i PI.

Bitcoin će se oporaviti, neki kažu (Standard Chartered) da će vrijediti pola miliona dolara za 4 godine.
Hoće li se PI opraviti, ili će zaista potonuti u ništavilo nakon što kretori uzmu lovu koju su planirali, to ćemo vidjeti.
Bitno je da se sada ne stavljaju žive pare u ovo, a ako se šta i izvuče, još bolje.
Dozer

#294 Re: Pi kriptovaluta

Post by Dozer »

Ako ti u stoji da su ti vec prebaceni stari Pi wallet, oni ti onda ostaju tamo. Ako nemas 24-w sfiru, pa-paaa.

Ako ti nisu vec prebaceni, onda mozes otvoriti novi wallet, registrovati ga i verifikovati kroz Mainnet checklist, i sve ce ti se onda prebacivati u njega.
Dozer

#295 Re: Pi kriptovaluta

Post by Dozer »

vicious wrote: 28/02/2025 08:36
Dope_Man wrote: 28/02/2025 08:16

Ma da, nego mislim kad se otkljucaju, nema načina da automatski budu prebačeni u novi wallet, nego mora se "ručno"? :)
Sve ide automatski u wallet koji si registrovao i verifikovao u Mainnet Checklist. Rucno ne mozes nista prebacivati.
Dozer

#296 Re: Pi kriptovaluta

Post by Dozer »

drug_profi wrote: 28/02/2025 08:41 Ja se polomih da skontam, ali ne mogu sam, pa evo da pitam ovdje:
Imam zakljucanu sumu u novcaniku, kad sam prije godinu zavrsio KYC tad je i migrirano i zakljucano.
To mi je jasno da moram cekati datum orocenja.

Ali u medjuvremenu sam izrudario jos neku kolicinu koja stoji u aplikaciji i oznacena je kao transferable, ali ne postoji opcija da je prebacim u novcanik. Nema oznake da je zakljucana ili nesto sl. Samo kad kliknem na transfer otvori mi oni KYC listu koja je sva zelena i zavrsena davno. Nigdje nekog dugmeta za potvrdu transfera ili neki korak dalje.

E sad jel treba cekati nesto i tu, neku migraciju, ili ja ne znam naci?
To ce sve ici automatski, kao i to prethodno.
Dozer

#297 Re: Pi kriptovaluta

Post by Dozer »

drug_profi wrote: 28/02/2025 09:57 Inače izgleda da sve ode dole, pa i PI.

Bitcoin će se oporaviti, neki kažu (Standard Chartered) da će vrijediti pola miliona dolara za 4 godine.
Hoće li se PI opraviti, ili će zaista potonuti u ništavilo nakon što kretori uzmu lovu koju su planirali, to ćemo vidjeti.
Bitno je da se sada ne stavljaju žive pare u ovo, a ako se šta i izvuče, još bolje.
Pi Network nema nikakve veze ni s BTC, ni ETH, ni bilo kojim drugim coinom i blockchainom. Samim tim ne zavisi od kretanja tih coina i njihovih mreza.

To se jasno moglo vidjeti prekjucer, kada je sve padalo, a Pi za 6h otisao sa 1.6 na 3.

Medjutim, Pi TS je 100B, a trenutno je u opticaju samo 6,68B, tj. 6,68%. Logicno, sto ga bude vise, to ce i cijena biti niza. ALI! Ovo, opet, ne mora znaciti i da ce zaista biti tako.

Pi ima vlastiti ecosystem, i vlastitu mrezu. A ovakav ecosystem nema nijedan drugi coin. Vec je na hiljade ljudi sirom svijeta ukljucilo Pi kao platezno sredstvo u svoj biznis, i ovo se kontinuirano povecava.
U realnom svijetu i vremenu ovo znaci da 1 Pi npr u USA sutra moze vrijediti 100$, u Africi 0,5$, u Njemackoj 30$, u BiH 1$, itd. jer - vrijednost ce kreirati oni koji ga primaju kao platezno sredstvo.

Berze ce, logicno, htjele-ne htjele pratiti ovaj proces i Pi ce vjerovatno imati neku srednju vrijednost u odnosu na razne cijene sirom svijeta.

Na sve ovo treba imati na umu da ce do sljedece godine biti zakljucano bar 50% od TS, kao i da jos uvijek nije "iskopan" sav Pi. Pored toga, sigurno je bar 30% korisnika odustalo u medjuvremenu, ili su ljudi pozaboravljali/pogubili svoje sifre novcanika, a u tim novcanicima je, garantujem, zakljucano bar 20% TS, a vjerovatno i vise.

Kad se sve ovo sagleda, mislim da ce na kraju ukupni CS biti manji od 50% TS-a.
drug_profi

#298 Re: Pi kriptovaluta

Post by drug_profi »

Nisam ni mislio da je PI vezan sa drugim kriptom, ali jeste djelomicno vezan sentimentom berze i psihologijom sa drugim valutama.

Sto se tice BTC ukupna vrijednost trenutno je 2100 milijardi dolara (ako racunamo da su po 100K, gdje ce se vjerovatno ubrzo i vratiti)
Kada bi PI bio 21 dolar, ukupna vrijednost PI bi bila jednaka sadasnjoj vrijednosti BTC.
Posto ce masa toga ispariti u zakljucanim novcanicima, nepotvrdjenim akauntima, itd, vjerujem da neće više od 2/3 PI coina biti na trzistu ikad.

Sto se tice prodaje, meni ce biti interesantno tek ako dostigne 10 dolara, jer mi manje sume nisu interesantne po tu cijenu da nekad u buducnosti propustim vecu zaradu.
Dozer

#299 Re: Pi kriptovaluta

Post by Dozer »

drug_profi wrote: 28/02/2025 12:18 Nisam ni mislio da je PI vezan sa drugim kriptom, ali jeste djelomicno vezan sentimentom berze i psihologijom sa drugim valutama.

Sto se tice BTC ukupna vrijednost trenutno je 2100 milijardi dolara (ako racunamo da su po 100K, gdje ce se vjerovatno ubrzo i vratiti)
Kada bi PI bio 21 dolar, ukupna vrijednost PI bi bila jednaka sadasnjoj vrijednosti BTC.
Posto ce masa toga ispariti u zakljucanim novcanicima, nepotvrdjenim akauntima, itd, vjerujem da neće više od 2/3 PI coina biti na trzistu ikad.

Sto se tice prodaje, meni ce biti interesantno tek ako dostigne 10 dolara, jer mi manje sume nisu interesantne po tu cijenu da nekad u buducnosti propustim vecu zaradu.
Slazem se. Osim u dijelu za cijenu. To je Free Money svakako, nista se nije ulozilo, pa je mozda dobra ideja copati pomalo.
drug_profi

#300 Re: Pi kriptovaluta

Post by drug_profi »

Dozer wrote: 28/02/2025 12:21 Slazem se. Osim u dijelu za cijenu. To je Free Money svakako, nista se nije ulozilo, pa je mozda dobra ideja copati pomalo.
Pa zaključano je uglavnom. Vidjeću hoće li šta sad preletiti kad završe (opet prolongirani) dedlajn za KYC.
Ima nekih par stotina kod supruge otključano pa ćemo to vjerovatno malo čopat. More i takoto.
Post Reply