Philadelphia ili abc sir?
Moderator: anex
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1 Re: Philadelphia ili abc sir?
Naravno, cak sta vise, meni je licno Philadelphia mnogo ljepsa u kolacima nego abc.
-
duboka_misao
#2 Re: Philadelphia ili abc sir?
abc
u cheasecake stavljam stalno, nemam dzep za philadelphiu a i da imam abc mi je bolji .
-
duboka_misao
#3 Re: Philadelphia ili abc sir?
kad?? kad?????hadzinica wrote:pa ABC i jest zamjena i naravno da je Philadelphia ukusnija i originalnija i da ne kazem "namjenski" krem sir za cheescake..sve ostalo je surogat jer je Philadelphia ne tako cesto dostupna i naravno "skupa"...ja radije mjesam obicni posni sir+krem sir(vajkrem..ima jedna srb proizvodjac..u TUS-u).se pokazoa kao odlican dodatak),jer ABC je slan i nema potrebnu koinzistenciju
od kad je na trzistu se pojavio Vajakrem nougat..imam ideju da od njega pravim cheescake(cokoladni naravno)
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#4 Re: Philadelphia ili abc sir?
Hajd jedno pitanje.
Sta bi sa philadelphiom? Jel istina da se nema kupiti vise nigdje u Sa? Ja se sjecam da sam ga koristila prije nekoliko mjeseci, medjutim u konzumu nema, u interexu nema, odem do merkatora da bi mi rekla teta da ga vec godinama kod njih nema i da misli da ga niko u BiH ne uvozi

Sta bi sa philadelphiom? Jel istina da se nema kupiti vise nigdje u Sa? Ja se sjecam da sam ga koristila prije nekoliko mjeseci, medjutim u konzumu nema, u interexu nema, odem do merkatora da bi mi rekla teta da ga vec godinama kod njih nema i da misli da ga niko u BiH ne uvozi