Pevezivanje LCD sa računarom
Moderator: Benq
- Lajfstajl
#1 Pevezivanje LCD sa računarom
Čačkao sam po forumu, s obzirom da nisam našaoadekvatnu temu, otvorio sam novu da postavim pitanje.
Philips monitor mi je povezan VGA kablom i LCD Samsung HDMI kablom na racunar. I to sam dugo koristio zajedno. Neki dan odnesem racunar kod druga i prikjucimo ga na njegov LCD i sve normalno igramo PES, ali kada sam ga vratio kuci nmg normalno da ga povezem na svoj LCD.
Na monitor mogu normalno, a na LCD ne mogu da podesim rezoluciju, vidi se samo jedan dio ekrana. U podesavanjina rezolucije mi je zamrznuta opcija za izbor rezolucije.
Probao sam i drugi HDMI kabal, i sve izlaze na TV-u. Zna li neko sta moze biti problem?
Philips monitor mi je povezan VGA kablom i LCD Samsung HDMI kablom na racunar. I to sam dugo koristio zajedno. Neki dan odnesem racunar kod druga i prikjucimo ga na njegov LCD i sve normalno igramo PES, ali kada sam ga vratio kuci nmg normalno da ga povezem na svoj LCD.
Na monitor mogu normalno, a na LCD ne mogu da podesim rezoluciju, vidi se samo jedan dio ekrana. U podesavanjina rezolucije mi je zamrznuta opcija za izbor rezolucije.
Probao sam i drugi HDMI kabal, i sve izlaze na TV-u. Zna li neko sta moze biti problem?
- typeOnegative
#2 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
nešto u display opcijama , ne mogu napamet .De malo poslikaj tamo da vidim kako to sve izgleda .
- Lajfstajl
#3 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
typeOnegative wrote:nešto u display opcijama , ne mogu napamet .De malo poslikaj tamo da vidim kako to sve izgleda .

upload pic

image hosting 15mb

image upload

free jpeg images
Zaboravio sam napomenuti da ne očita model TV-a, već piše ovo" Generic non PNP monitor". Skinuo nove drajvere za grafičku, updateovao softver na TV-u. Provjerio kabal i izlaze na TV-u preko IPTV-a, radi sve normalno.
Slikano je preko monitora, na Tv-u se sam vidi dio ekrana.
- typeOnegative
#4 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
Kako vidim naštimano ti je " proširi ove ekrane " tj extended display , TV ti vidi kao isti display , proširi se prikaz onoga što je na monitoru na TV i zato vidiš dio ekrana .Gdje ti pise "proširi ovaj ekran (slika 2) klikni na duplicate display (prevedeno ti je pa klikni na nešto u tom smislu ) da bi ti i na TV i na monitoru bio isti prikaz .
Evo vidi kod mene , isto je monitor i TV kao i kod tebe , treba biti multiple monitors da bi bilo kako želiš

Evo vidi kod mene , isto je monitor i TV kao i kod tebe , treba biti multiple monitors da bi bilo kako želiš

- Lajfstajl
#5 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
To sam trenutno izabrao da bi vidio da je ovaj dio za izbor rezolucije zamrznut, tj ne moze se mijenjati. I kada izaberem dupliranje, ili samo prikaz na TV-u opet se isto desava.
- typeOnegative
#6 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
Koaj je max rezolucija TV-a i monitora (oba su FullHD 1920x1080 ili ?)
- Lajfstajl
#7 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
HD Ready su oba. Sinoc sam probao racunar na drugi LCD preko istog HDMI kabla i sve radi ok, bez ikakvog podesavanja. Sto znaci da je graficka u redu. Ne znam sta vise moze biti problem.
- typeOnegative
#8 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
Hm , baš čudno , koliko imaš HDMI ulaza , probaj ubosti u neki drugi da se uvjeriš da nije to uzrok možda ?
- mirsek
#9 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
Evo da ne otvaram novu temu.
Imam laptop koji povezujem preko VGA kabla sa Full HD TV-om.
Kad odaberem u opcijama za display na laptopu projektor i kad izaberem Full HD rezoluciju desno i lijevo na TV-u po 15 cm nije prosirena slika tj. samo je crno.
Maksimalno sto sam uspio preko cijelog ekrana TV-a da baca sliku je na rezoluciji 1440x900.
Moze li se nekako "prosiriti" slika na 1080p na cijeli ekran ?
Kad odaberem u opcijama za display na laptopu projektor i kad izaberem Full HD rezoluciju desno i lijevo na TV-u po 15 cm nije prosirena slika tj. samo je crno.
Maksimalno sto sam uspio preko cijelog ekrana TV-a da baca sliku je na rezoluciji 1440x900.
- typeOnegative
#10 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
mirsek wrote:Evo da ne otvaram novu temu.
Ukoliko je AMD kartica pod " my digital flat options" scalling options , vuci slider do zeljene vrijednosti , ako je nV gpu neka slična opcija

- mirsek
#11 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
Ni jedno ni drugo vec intelova integrusa.typeOnegative wrote:mirsek wrote:Evo da ne otvaram novu temu.
Ukoliko je AMD kartica pod " my digital flat options" scalling options , vuci slider do zeljene vrijednosti , ako je nV gpu neka slična opcija
- typeOnegative
#12 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
A mora imati i ona tu opciju kolega ,pogledaj malo po opcijama 
- and
#13 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
a da probaš podesiti na tv-u?Lajfstajl wrote:HD Ready su oba. Sinoc sam probao racunar na drugi LCD preko istog HDMI kabla i sve radi ok, bez ikakvog podesavanja. Sto znaci da je graficka u redu. Ne znam sta vise moze biti problem.
- Lajfstajl
#14 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
Sta tacno da podesim na TV-u. Trazio sam, ali nisam nasao nikakve opcije u vezi toga.and wrote:a da probaš podesiti na tv-u?Lajfstajl wrote:HD Ready su oba. Sinoc sam probao racunar na drugi LCD preko istog HDMI kabla i sve radi ok, bez ikakvog podesavanja. Sto znaci da je graficka u redu. Ne znam sta vise moze biti problem.
- typeOnegative
#15 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
Mislim da se nema šta podesiti tu na TV-u , tu je nešto u display opcijama .
- and
#16 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
ima na nekim tv izvor da podesiš pc
- typeOnegative
#17 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
Znam da ima , ali prvo se mora poštimati sve u display opcijama na kompu da bi uopce bio u prilici da dobiješ bilo kakav signal n TV-u i podesiš to sveand wrote:ima na nekim tv izvor da podesiš pc
- Daryl Dixon
#18 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
.
Last edited by Daryl Dixon on 25/02/2016 02:14, edited 1 time in total.
- semirsar
#19 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
Iste postavke na desktopu sa AMD karticom i na laptopu sa intel grafikomDaryl Dixon wrote:Isti problem imam, samo sto ja koristim HDMI kabal, i kod mene je Intelova grafa...mirsek wrote:Evo da ne otvaram novu temu.
slika na TV-u normalna 1920 x 1080, na monitoru 1440 x 900, na laptopu 1600 x 900

- typeOnegative
#20 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
Ma ljudi potražite skaliranje , mora bit i na intel grafici
- karanana
#21 Re: Pevezivanje LCD sa računarom
Evo da ne otvaram novu temu.....kada ih spojim i gledam skinuti film, onda preko tv-a mogu kontrolisati jacinu zvuka. Ali kada streamujem neku tekmu, jedini zvuk koji dobijam je preko lapa. Tv nema tona. Sta je tu problem?