ketronsd1 wrote:
Kazem ti to je tebi najmanji problem.Sto rece ovaj iznad nekih 17 hiljedarki ti nece biti dovoljno za to.Neka normalna cijena za njih je oko 20 hiljada minimum.
Ma da, dobro, mogao bi se aBd budzet i razvuci ako bi bilo ubjedjivih razloga za to.
KENJAC wrote:Oprosti, jarane , al sta ti mislis kupit za 16 tisuca. Mozda eura !?
Ne ne, kolega iznad je bolje informisan. Ovo o cemu govorimo se kod nas po oglasima krece upravo ovako, od 17 milja (KM) za manual 1.6 najjeftinija varijanta (ne najslabija, buduci da je pocetni paket opreme u ovog auta vise nego impresivan) pa do najskuplje, ove sa robotiziranim mjenjacem 2.0 koja je negdje do 22k KM (s tim da tu ne uracunavam i sposobnosti cjenkanja

).
Nije to ovaj, to je (sad sam se i ja izbiriko malo

) C4 picasso, a ja trazim grand picasso, on je veci, ima 7 sjedista, totalno drugaciji dizajn zadnjeg dijela ima i, usudicu se dati ocjenu, puno uspjesniji od recimo renaultovog pulena u toj klasi cija grand varijanta izgleda katastrofalno, kao navaren dodatak. Meni licno pak, citroenov grand picasso je cak i ljepsi od obicne verzije no to je licni dojam i ukus te nije ni bitno.
Da dodam da mi se nekad ranije scenic jako svidjao, no ne znam iz kojeg razloga to se promijenilo. Mozda sto mi je dosta ljudi reklo da zna imat problema sa elektronikom. A siguran razlog je i to sto mu je komandna tabla (ona kocka i tipkice na sredini gdje je kasetofon) jako ruzna i ne moze se ni porediti sa picassovim volanom i dizajnom okolnih komandi.
emko1234 wrote:definitivno izbjegavat kombinaciju automtika i dizela u ovom autu.motor je dobar al je mjenjac uzasan...
Hvala na cijelom obrazlozenju. Ma meni licno taj robotizirani nije presudan ali mi se svidio zbog zene koja ima vozacku ali nikad ne vozi jer joj je voznja previse stresna i komplikovana, pa kontam da bi ovo mogla biti prekretnica u njenom zivotu, a i u mom kad idemo na daljnja putovanja pa bi me mogla odmijeniti. Plus eto taj pilotizirani/robotizirani ima i frizidercic pa in dodje zgodan tokom ljetnih putovanja. Brzina mi nista ne znaci otkad sam postao porodican, nema vise vratolomija i gasa koje su se znale tu i tamo desavati nekad prije. E jedino mi znaci kvalitet izrade, odnosno nepodloznost kvarovima jer bi me onda vjerovatno dosla skuplja pita nego tepsija. Nazalost kod nas, koliko sam uspio zakljuciti, jos je to prilicno novo i neisprobano auto pa i nema puno nekih iskustava okolo. Uglavnom oni koji ga posjeduju imaju samo puna usta hvale, no uglavnom se radi o prodavcima pa je i to irelevantno. Mada i preko review-ova na netu i klipova ljudi zaista uglavnom hvale ovaj automobili kao automobil, dok na kvalitetne diskusije o transmisiji nisam naisao.
Helem, da mi nije zbog zene vjerovatno ne bih ni gledao u taj poluautomatik (lazem mozda mrvicu, privlaci me onaj feel&look gdje je mjenjac totalno anuliran i samo imas papucice na volanu kao u formule

). S druge strane kontam manuelni je jednostavniji i za koristenje i za odrzavanje i eventualne kvarove a i buduci da uglavnom manuelni dolaze sa 1,6 motorom a poluautomatici sa 2.0 onda bi i potrosnja bila niza. Opet, neko kaze da za ovoliko auto 1.6 nije dovoljan snagom ali hajd mu ga znaj..