peugeot 307 radijator/hladnjak klime

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
rovac13

#1 peugeot 307 radijator/hladnjak klime

Post by rovac13 »

Klima ne radi.Neki nehljebovci napunili,kad ono sisti freon pod haubom,od oka ustanovili da je na radijatoru ili hladnjaku kako se vec zove,nalazi se tamo negdje blizu prednje karambolke.I naplatili freon :? Iako su navodno testirali sistem :?

Prije svega cu otici u servis koji se bavi bas time (malo je guzva),da se ustanovi da li je sigurno na tome ili je negdje drugo.

U medjuvremenu zovem neke radnje da vidim koliko kosta taj radijator ako bude do njeg.
Najjeftiniji pretpostavljam kineski kostaju oko 150KM.
U pezou origigi kosta 683KM tako da nema smisla ni pricat o njemu.

Mene zanima da li je neko mijenjao taj radijator.
Gdje ste nabavljali,koliko kosta,koliko traje.
Nemam bas povjerenje prema najjeftinijim kineskim dijelovima,a ta stvar mora trpiti nekakve pritiske i jos kojekakve teske uslove.

Ima li se gdje izabrat nesto da ne bude bas smece.
Throttle

#2 Re: peugeot 307 radijator/hladnjak klime

Post by Throttle »

Ja sam na Korsi mijenjao hladnjak klime, bio 184KM pa nisam htio pa spustili na 135 :mrgreen: Nemam pojma koja je marka, kinez ili ne, ferceralo je 2 godine bez problema a do kad će ne znam, nije auto kod mene. Ima i opcija polovnog, a sad koliko je to dobro nemam pojma, nisam nikad to polovno kupovao
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3 Re: peugeot 307 radijator/hladnjak klime

Post by konektovan »

rovac13 wrote:Klima ne radi.Neki nehljebovci napunili,kad ono sisti freon pod haubom,od oka ustanovili da je na radijatoru ili hladnjaku kako se vec zove,nalazi se tamo negdje blizu prednje karambolke.I naplatili freon :? Iako su navodno testirali sistem :?

Prije svega cu otici u servis koji se bavi bas time (malo je guzva),da se ustanovi da li je sigurno na tome ili je negdje drugo.

U medjuvremenu zovem neke radnje da vidim koliko kosta taj radijator ako bude do njeg.
Najjeftiniji pretpostavljam kineski kostaju oko 150KM.
U pezou origigi kosta 683KM tako da nema smisla ni pricat o njemu.

Mene zanima da li je neko mijenjao taj radijator.
Gdje ste nabavljali,koliko kosta,koliko traje.
Nemam bas povjerenje prema najjeftinijim kineskim dijelovima,a ta stvar mora trpiti nekakve pritiske i jos kojekakve teske uslove.

Ima li se gdje izabrat nesto da ne bude bas smece.
Mislim da su zamjenski oko 200 KM, ali najbolje prvo do majstora svratiti i ispitati.
NediM17

#4 Re: peugeot 307 radijator/hladnjak klime

Post by NediM17 »

ako nadjes nissens kupi slobodno.
insomnia78

#5 Re: peugeot 307 radijator/hladnjak klime

Post by insomnia78 »

Image
Post Reply