Peugeot 307 ne pali

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
daja_na98

#1 Peugeot 307 ne pali

Post by daja_na98 »

Pozdrav,
Poslije 3 mjeseca istog problema i dijagnostika koje nista ne pokazuju molim vas ako je neko imao slican slucaj da mi pomogne.
Post ce biti dugacak ali stvarno ne znam sta da radim.
Vozim pezo 307 2002, 79kw 2.0, dizel
Prva 4 mjeseca auto je normalno islo, radilo, palilo..
Onda se desilo to da sam zakacila ogromnu izbocinu na putu, mislila sam da se nije desilo nista samo sam iskulirala jer je nastavio normalno da radi.
Nakon 2 sedmice doslo je do promjene ulja, tata je to preuzeo na sebe te ga popeo na daske sa kojih je auto palo i pogledao je da nije sta odvaljeno i bilo je, neka tecnost je krenula da curi, slagacu da li sa lijeve ili desne strane kod zadnjih tockova nisam sigurna, ne znam ni sta je, mozda fap nije ni vazno, majstor popravio rekao da mi nece praviti probleme.
Poslije 15ak dana gorivo mi je bilo pri kraju ali ne na rezervi i vergla kao lud ali ne pali.
Tu gdje nije htio da upali bio je u blizini majstor koji je posvetio 10ak minuta, uzeo sprej, dodavala sam gas na sta je on rekao da misli da nema goriva, donesem gorivo 5l naspem, i poslije 5 sati verglanja je upalio.
Odvezem na dijagnostiku, ali ne pokazuje kvar. Kljuc nije izgubio kod ali kako god nemam rezervni.
Nastavljam da normalno vozim.
15ak dana je ponovo sve normalno radilo i opet nije htio da upali, vergla vergla ali ne sastavlja. Stajao je 5 dana, niko mu prisao nije od majstora, svaki dan pokusam da ga upalim i nakon 5 dana upali. Opet ga normalno vozim 15ak dana i onda opet nece par dana i sve tako. Kada nije htio da upali naredni put, odslepam ga kod majstora, kontam sad kad nece da pali, dijagnostika ce prepoznati kvar no medjutim kako sam ga odslepala, majstor sjeo okrenuo kljuc i upalio (baksuz) opet dijagnostika ne pokazuje nista, majstor pomisli da je problem u kljucu, otvori ga zamjeni neku ampulu i to je to.
Nastavljam normalno da vozim, obicno je u pitanju gradska voznja, no taj dan, posljednji put sam presla oko 100 kilometara u cugu, ostavila sam ga i nakon par sati da ga upalim i da idem, on nece.
Opet stajao par dana, majstor nije ni prisao, upali sam od sebe. Opet ga vozim normalno, i onda opet nece.
Primjetila sam da tad kada nece da upali da se ne cuje zujanje pumpe, kada hoce - cuje se pumpa.
Takodje nema pravila, nekad nece da upali kad je hladan, nekad kad je vruc, nekad stoji sat vremena od posljednje voznje, nekad stoji 10 sati, nekad predjem 10 kilometara nekad 100 ali uopste ne mogu da skontam razlog kada nece da se upali niti mogu da skontam zasto nakon par dana stajanja hoce da upali. Ulje i filteri zamjenjeni prije 3 mjeseca, akumulator dobar, eto i kljuc je popravljen, ostaje mi pumpa kao sumnja, ali ako je neko imao ovakav problem neka pise, pomgne, kako je rijesno, stvarno ne znam sta da radim. Hvala unaprijed. 😊
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2 Re: Peugeot 307 ne pali

Post by konektovan »

@daja_na98

Ako si iz Sarajeva, servis Dedović i servis 206..mozda kod njih da pokušaš sa dijagnostikom.
Seyfo

#3 Re: Peugeot 307 ne pali

Post by Seyfo »

Složio bih se da se svakako posjeti neki od navedenih servisa, i još bih dodao da kod pežoa i citroena nekad ključ jednostavno prestane raditi i počne tako hoće-neće. Jedini lijek tada bude, ako se ispostavi da nije neki drugi uzrok, zamjena ključa, tj pravljenje novog na osnovu broja šasije. Za 307 to košta 120 KM.
kabal1337

#4 Re: Peugeot 307 ne pali

Post by kabal1337 »

Pa eto cim ne cujes pumpu, znaci da imas problem u vezi iste. Ako je bas bila rupetina, provjeri zice, na konektoru od pumpe, relej, osigurace.
Vazda je neka glupost.
hopi

#5 Re: Peugeot 307 ne pali

Post by hopi »

da nije možda nešto oko ECU da zeza, ili neki senzor radilice bregaste šta već ima?
mada navjerovatnije oko dovoda goriva da je nešto
i moram pitati nije mi baš jasno, zamjena ulja na daskama sa kojih je auto palo? i onda nije palo na točak, nego na nešto što je počelo curiti? :?
verglati 5 sati, pa to bi potrošilo akumulator
ma uglavnom teško popraviti auto preko foruma, majstoru otići
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6 Re: Peugeot 307 ne pali

Post by bitanga_sa_otesa »

jesul bile jelove daske ili bukovina?
emko1234

#7 Re: Peugeot 307 ne pali

Post by emko1234 »

bitanga_sa_otesa wrote: 23/09/2020 16:06 jesul bile jelove daske ili bukovina?
:lol: :lol: :lol:
UmaX

#8 Re: Peugeot 307 ne pali

Post by UmaX »

I ja mislim da je do daski
moee

#9 Re: Peugeot 307 ne pali

Post by moee »

Mislim da se dotična treba obratiti 'mehaniĆarki' koja prek Fb daje dijagnoze i popravlja auta. Ni Dedović ni 206 tu ne mogu ništa :izet:
daja_na98

#10 Re: Peugeot 307 ne pali

Post by daja_na98 »

hopi wrote: 23/09/2020 15:39 da nije možda nešto oko ECU da zeza, ili neki senzor radilice bregaste šta već ima?
mada navjerovatnije oko dovoda goriva da je nešto
i moram pitati nije mi baš jasno, zamjena ulja na daskama sa kojih je auto palo? i onda nije palo na točak, nego na nešto što je počelo curiti? :?
verglati 5 sati, pa to bi potrošilo akumulator
ma uglavnom teško popraviti auto preko foruma, majstoru otići
Tockovi su skliznuli sa daski i jedna strana auta se nasadila na dasku,tad je tata primjetio da se nesto otkacilo i da curi, majstor ga je pitao da ga nisam negdje zakacila, tata je rekao da jesam tada na tu izbocinu na putu i naravno okrivio mene da ne ispadne da je on odvalio, iako bi da sam ja to zakacila ta tecnost davno iscurila 😅
Bukvalno za 5 sati sam ga pokusala upaliti brat bratu 30 puta, verglam po par sekundi pa prestanem, ali akumulator radi.
Svaki naredni put kada nije htio pokusam dnevno 3-4 puta, kratko verglam pa prestanem.
Isla sam majstorima ali kako dijagnostika ne pokazuje nista, niko nece da cacka, nisam jos vozila u ovlasteni, cekam platu 😂
Zato pitam ovdje ako je neko imao isti/slican problem kako ga je rijesio
Optimist

#11 Re: Peugeot 307 ne pali

Post by Optimist »

Ja mislim da su njemu godine problem. Postao punoljetan pa se ubezobrazio.
Mlad i Nevin

#12 Re: Peugeot 307 ne pali

Post by Mlad i Nevin »

Promijeni kola. Mene je isti izjebo pokvarilo se sve zivo i ja promijenim 😂
Post Reply