a jesi razmisljala o aurisu, dosta je ljudi u zadnje vrijeme kupilo to autodrekalica28 wrote:na bistrik je lako dociali hajde uz logavinu, na sedrenik ili sagardzije ( tu se doduse spustas) ili na mojmilo brdo
tu se i terenac ljeti posteno namuci.
i ja sam htjela japanca kupiti.....jednu finu lijepu toyotu yaris, ali onda sam skontala da im je kontrolna tabla na sredini a ne lijevo kao i kod svakog drugog auta![]()
sigurno bih se navikla na takav dizajn, ali mislim da ne bih mogla trpjeti konstantno zvocanje i pitanja tipa, a sta ti to blinka, a moras li tako brzo voziti ili moras li tako sporo ici itd itd itd.
mislim da bi neko tada napustio autoa to ne bih bila ja
Peugeot 307 ili Ford Focus??
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
d2
#26 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
-
malizeleni
#27 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
Auris je u istoj klasi kao i 307, focus itd, mozda malo vechi od oba. Zagledao sam i njega, fin autich, malo skuplji od ova druga dva. Ako pricamo o Aurisu, onda komotno mozemo i o Mazdi 3.
-
d2
#28 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
bogami ja mislim da nije veci od focusa, audis ima pofino mjesta na prednjim sjedistima ali mislim da gepek nije bas nesto
- madner
#29 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
Nemoj kupovati Japanca, ode radno mjesto iz Europe. 
-
drekalica28
#30 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
e vidis meni je peugeot po dizajnu ljepsi.......ali izgleda da nije sve zlato sto sja 
- madner
#31 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
U biti ako uvozis iz Njemacke te mane nisu problem. Vjerovatno je izvrsen update softvera. To sto autobild ne voli Francuze ne treba cudit, ipak su direktna konkurencija njemcima. 
- DoradO
#32 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
linija tog Fousa tog godista je blago receno odvratna
pogotovo enterijer ... onaj dio oko kastofona katastrofa ... ne znam meni je jako bitno da mi je autic pored svega i ugodan za oko 
-
d2
#33 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
vidis recimo ja sam uvijek smatrao golf 2 jako ruznim autom i mrzio ga iz dna duse dok ga nisam kupio, kada sam ga kupio onda sam ga i zavolio i shvatio da nije sve u ljepoti auta...DoradO wrote:linija tog Fousa tog godista je blago receno odvratnapogotovo enterijer ... onaj dio oko kastofona katastrofa ... ne znam meni je jako bitno da mi je autic pored svega i ugodan za oko
sto se tice 307, nakon sto su se pojavile prve kada god vidim to auto na cesti ja stanem mirno i blenem ko tele kako je lijepo auto medjutim kada su uradili facelifting i stavili mu one ogavne okrugle maglenke naprijed i kada je doslo vrijeme da kupim auto te sam vidio cijene i odnos firme koja zastupa peugeot prema musterijama rekao sam - nikad, nema sanse, ni u ludilu...
taj focus o kojem govoris jeste ruzan unutra medjutim upravo taj focus je pojam voznih karakteristika i za danasnje uslove, ako ti glavu cuva nije se problem navici na ruzan dio oko kasetofona...
- DoradO
#34 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
sorry ali zar se ne moze naci bolje od ovog ...d2 wrote:vidis recimo ja sam uvijek smatrao golf 2 jako ruznim autom i mrzio ga iz dna duse dok ga nisam kupio, kada sam ga kupio onda sam ga i zavolio i shvatio da nije sve u ljepoti auta...DoradO wrote:linija tog Fousa tog godista je blago receno odvratnapogotovo enterijer ... onaj dio oko kastofona katastrofa ... ne znam meni je jako bitno da mi je autic pored svega i ugodan za oko
sto se tice 307, nakon sto su se pojavile prve kada god vidim to auto na cesti ja stanem mirno i blenem ko tele kako je lijepo auto medjutim kada su uradili facelifting i stavili mu one ogavne okrugle maglenke naprijed i kada je doslo vrijeme da kupim auto te sam vidio cijene i odnos firme koja zastupa peugeot prema musterijama rekao sam - nikad, nema sanse, ni u ludilu...
taj focus o kojem govoris jeste ruzan unutra medjutim upravo taj focus je pojam voznih karakteristika i za danasnje uslove, ako ti glavu cuva nije se problem navici na ruzan dio oko kasetofona...

nikad ga nisam vozio al ne vjerujem da je bas pojam za danasnje uslove
- madner
#35 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
Pojam je, narocito sa TDCi motorom.
Strasno auto za voziti.
Strasno auto za voziti.
- Mahalac
#36 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
Sto se mene tice nema dileme, vidi bebe

- DoradO
#37 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
ovaj peugeot izgleda kao da je mladji 10 godina od ovog fokusa kako god okrenes .. a te tvoje vozne karakteristike koje spominjes su davno prevazidjene ali nisu toliko bitne jer i ostala auta u tom segmentu imaju slicne a neki i bolje karakteristike ... prema tome ja mislim da je ovoj dami najmanje bitno koliko brzo ce uci u krivinu i kako ce brzo izaci iz nje i hoce li neko biti brzi za koju sec na ubrzanjumadner wrote:Pojam je, narocito sa TDCi motorom.
Strasno auto za voziti.
- madner
#38 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
Koje auto je prevazislo te vozne karakteristike?DoradO wrote: ovaj peugeot izgleda kao da je mladji 10 godina od ovog fokusa kako god okrenes .. a te tvoje vozne karakteristike koje spominjes su davno prevazidjene ali nisu toliko bitne jer i ostala auta u tom segmentu imaju slicne a neki i bolje karakteristike ... prema tome ja mislim da je ovoj dami najmanje bitno koliko brzo ce uci u krivinu i kako ce brzo izaci iz nje i hoce li neko biti brzi za koju sec na ubrzanjui trazi benzinski motor koliko sam shvatio
Vozim Peugeota ali 307 je dizajnersko sljepo crijevo, i meni se licno ne svidja.
Ne znam sta je dami bitno, ne bih predjucirao, mozda uziva u malo brzim voznjama.
- DoradO
#39 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
e druzemadner wrote:Koje auto je prevazislo te vozne karakteristike?DoradO wrote: ovaj peugeot izgleda kao da je mladji 10 godina od ovog fokusa kako god okrenes .. a te tvoje vozne karakteristike koje spominjes su davno prevazidjene ali nisu toliko bitne jer i ostala auta u tom segmentu imaju slicne a neki i bolje karakteristike ... prema tome ja mislim da je ovoj dami najmanje bitno koliko brzo ce uci u krivinu i kako ce brzo izaci iz nje i hoce li neko biti brzi za koju sec na ubrzanjui trazi benzinski motor koliko sam shvatio
Vozim Peugeota ali 307 je dizajnersko sljepo crijevo, i meni se licno ne svidja.
Ne znam sta je dami bitno, ne bih predjucirao, mozda uziva u malo brzim voznjama.
pitanje ti je smijesno i ne bih se time zamarao ... pogotovo me ne interesuje sta se tebi svidja a sta ne i sta ti vozis
dovidjenja
- madner
#40 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
Kako spajas ovo sa:DoradO wrote: e druze
pitanje ti je smijesno i ne bih se time zamarao ... pogotovo me ne interesuje sta se tebi svidja a sta ne i sta ti vozisdoticnoj sam samo htio koliko toliko pomoci oko izbora jer znam da je svakoj zeni koliko toliko dizajn u svakom pogledu bitan
dovidjenja![]()
DoradO wrote: ovaj peugeot izgleda kao da je mladji 10 godina od ovog fokusa kako god okrenes .. a te tvoje vozne karakteristike koje spominjes su davno prevazidjene ali nisu toliko bitne jer i ostala auta u tom segmentu imaju slicne a neki i bolje karakteristike ... prema tome ja mislim da je ovoj dami najmanje bitno koliko brzo ce uci u krivinu i kako ce brzo izaci iz nje i hoce li neko biti brzi za koju sec na ubrzanjui trazi benzinski motor koliko sam shvatio
Ukratko iznjeo si svoje misljenje da je 307 ljepsa i to ti je cijeli argument.
Haj zdravo.
-
drekalica28
#41 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
pliiizzz...nemojte se svađati
100 ljudi = 100 ćudi, što značo 100 različitih ukusa i mišljenja o autima. činjenica je da mi se sviđaju i peugeot i focus, inače se ne bih sad dvoumila koje da uzmem
peugeot mi je mislim za dlaku ljepši i iznutra i izvana, i da....iako sam žensko, volim se voziti brzo, volim proći krivinu glatko sa laganim ubraznjem, i itekako znam cijeniti dobro auto
ali je činjenica da peugeot ima problema sa elektronikom. međutim statistika kvarova ADAC-a tokom prošle godine kaže da je model 307 iz 2002 god . imao 35,5 kvarova godišnje na hiljadu auta, to je oko 3,5 %. dalje...statistika iz 2003 kaže 17,7, 2004 7,9, 2005 6,6 a za god. 2006 bilo je tek 6,1 kvarova na 1000 vozila.
broj kvarova su dakle smanjio u mladjim godištima, i to ga svrstava u red pouzdanijih i kvalitenijih malih auta.
ali tu se naravno javlja jedna fina stara poslovica.....koliko para toliko i muzike
jer sam ja mislila uzeti auto staro nekih 5-6 god.
što se tiče aurisa........to je divno auto.......koje ću kupiti poslije ovog još nedefinisanog
100 ljudi = 100 ćudi, što značo 100 različitih ukusa i mišljenja o autima. činjenica je da mi se sviđaju i peugeot i focus, inače se ne bih sad dvoumila koje da uzmem
peugeot mi je mislim za dlaku ljepši i iznutra i izvana, i da....iako sam žensko, volim se voziti brzo, volim proći krivinu glatko sa laganim ubraznjem, i itekako znam cijeniti dobro auto
ali je činjenica da peugeot ima problema sa elektronikom. međutim statistika kvarova ADAC-a tokom prošle godine kaže da je model 307 iz 2002 god . imao 35,5 kvarova godišnje na hiljadu auta, to je oko 3,5 %. dalje...statistika iz 2003 kaže 17,7, 2004 7,9, 2005 6,6 a za god. 2006 bilo je tek 6,1 kvarova na 1000 vozila.
broj kvarova su dakle smanjio u mladjim godištima, i to ga svrstava u red pouzdanijih i kvalitenijih malih auta.
ali tu se naravno javlja jedna fina stara poslovica.....koliko para toliko i muzike
što se tiče aurisa........to je divno auto.......koje ću kupiti poslije ovog još nedefinisanog
-
ado-šampion
#42 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
Ako to gledaš pazi, jer Focus nazad ima multilink osovinu, dok 307-ica ima puno jednostavniju polukrutu.Utokkha wrote:Dobar izbor drekalica28.
Generalno, Peugeot pravi puno ljepse automobile od Forda. Medjutim, ne mogu se oteti dojmu da je FFocus jedno od najboljih vozila u toj klasi. Jednostavno me odusevljava njegova stabilnost na cesti. Ne treba mi usminkano auto, nego ono koje ce podnijeti lose bosanske ceste
Dobar izbor, ovaj novi Lancer ekstra izgleda, nova Impreza mi se nikako ne sviđa po izgledu. Ali ipak je to Subaru.malizeleni wrote:Ovaj : http://www.ridelust.com/wp-content/uplo ... r-2008.jpg
Ili ovaj : http://www.houstoncars.org/wp-content/u ... za-sti.png
Ovo boldovano, nema veze s vezom. To ti pričaju ljubitelji talijanskih i francuskih auta, više talijanskih, nekako od stranih marki Auto Bild jedino ne voli Francuze i Talijane, a Japance baš gotive, nije mi jasno zaštoMadner wrote:U biti ako uvozis iz Njemacke te mane nisu problem. Vjerovatno je izvrsen update softvera. To sto autobild ne voli Francuze ne treba cudit, ipak su direktna konkurencija njemcima.
- madner
#43 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
Zato sto su sva azijska auta oko 3% evropskog trzista, dok sam Fiat ima oko 7.5%.
Skontaj sam ostatak.
Skontaj sam ostatak.
-
drekalica28
#44 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
@ ado-šampion Ako to gledaš pazi, jer Focus nazad ima multilink osovinu, dok 307-ica ima puno jednostavniju polukrutu.
aha, aha.....ako ti nije teško , haj' mi molim te objasni koja je razlika između ove dvije osovine i koja je onda bolja.
hvala
aha, aha.....ako ti nije teško , haj' mi molim te objasni koja je razlika između ove dvije osovine i koja je onda bolja.
hvala
-
d2
#45 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
lol pa ovaj pezo 307 i jeste 10 godina mladji od ovog fokusa sa slike goreDoradO wrote:ovaj peugeot izgleda kao da je mladji 10 godina od ovog fokusa kako god okrenes .. a te tvoje vozne karakteristike koje spominjes su davno prevazidjene ali nisu toliko bitne jer i ostala auta u tom segmentu imaju slicne a neki i bolje karakteristike ... prema tome ja mislim da je ovoj dami najmanje bitno koliko brzo ce uci u krivinu i kako ce brzo izaci iz nje i hoce li neko biti brzi za koju sec na ubrzanjumadner wrote:Pojam je, narocito sa TDCi motorom.
Strasno auto za voziti.i trazi benzinski motor koliko sam shvatio
a jeste ruzan unutra i ja kazem i reci cu ti da je i novi (tacnije ovaj iz 2007) focus meni recimo jako ruzan unutra posebno oni dijelovi oko resetki za vaduh u samom autu koji su ovalni (bljak)
Last edited by d2 on 04/06/2008 21:37, edited 1 time in total.
- Citizen-X
#46 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
Ne bih da ometam raspravu, zar nije multilink - vjesanje odnosno trap, osovina je ipak nesto drugo?drekalica28 wrote:@ ado-šampion Ako to gledaš pazi, jer Focus nazad ima multilink osovinu, dok 307-ica ima puno jednostavniju polukrutu.
hvala
- madner
#47 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
Podjednostavljeno, kod Focusa svaki tocak ima svoj ovjes, dok su kod 307 zadnja dva tocka vezana. Znaci kad jedan tocak ide dole/gore ide krece se i drugi Focusov sistem je bolji i skuplji za odrzavat.drekalica28 wrote:@ ado-šampion Ako to gledaš pazi, jer Focus nazad ima multilink osovinu, dok 307-ica ima puno jednostavniju polukrutu.
hvala
Pitanje je kolko ces to osjetiti u voznji.
-
ado-šampion
#48 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
Ma upravo to, ali eto to inače zovu multilink ili viševezna osovina.Citizen-X wrote:Ne bih da ometam raspravu, zar nije multilink - vjesanje odnosno trap, osovina je ipak nesto drugo?drekalica28 wrote:@ ado-šampion Ako to gledaš pazi, jer Focus nazad ima multilink osovinu, dok 307-ica ima puno jednostavniju polukrutu.
hvala
-
drekalica28
#49 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
hmmmmm..............
onda je focus bolji, jer taj multilink znači veću sigurnost na cesti.
i kakva slučajnost....danas baš idem da pogledam jedan svijetlo zeleni focus
i kakva slučajnost....danas baš idem da pogledam jedan svijetlo zeleni focus
- marcy
#50 Re: Peugeot 307 ili Ford Focus??
@ drekalica28
zbog ove teme sam se registrovala na forum... dakle, vozim model focusa koji ti trazis...(1.6, 16v, 2002 god.) i prezadovoljna sam. Gledaj: ti mozes sve nase komentare procitati, slusati ljude oko sebe, ali ti si ta koja uzima auto i koja ce ga voziti. Ja sam ga trazila nekih godinu dana...slusala, čitala sve i svasta. I da, apsolutno mi nije padalo na pamet staviti ljepotu, narocito unutrasnju, ispred sigurnosti. Trazila sam sigurno auto i zbilja ga i nasla.
Moj je prijedlog da ti fino sjednes i malo provozas i jedno i drugo auto, pa vidis kako sta. Mozda je meni bilo malo lakse sto sam oko sebe imala strucne ljude koji su imali konjske zivce pa su mi sve do sitnica objasnjavali, ali ni u jednom trenutku oni nisu bili ti koji su uticali na moju odluku u vezi kupovine. Ne, ja sam vozila par dana i jedno i drugo i trece ( izbor se bio sveo na auta izmedju kojih se i ti dvoumis i renault megane), nekako sam se najsigurnije osjecala u focusu.
Sa dunlop gumama (i zimske i ljetne sam uzela dunlop) jos je nekako cini mi se ''zaljepljeniji'' za cestu.
U nekih godinu dana, koliko je kod mene, niti jedan ozbiljan kvar nisam imala. Na svaki 'cudniji' zvuk vozim ga u servis i hvala Bogu, do sada je sve bilo ok, jedino je jedan lezaj promijenjen... trosi oko 7 lit. u prosjeku, s klimom nesto vise ... et'...
ako imas nekih pitanja u vezi auta, rado cu ti odgovoriti ili ovdje ili na pp.
sretno...
@d2
pa taj tvoj ne trosi nego pravo loce gorivo...
pozdrav svima...
zbog ove teme sam se registrovala na forum... dakle, vozim model focusa koji ti trazis...(1.6, 16v, 2002 god.) i prezadovoljna sam. Gledaj: ti mozes sve nase komentare procitati, slusati ljude oko sebe, ali ti si ta koja uzima auto i koja ce ga voziti. Ja sam ga trazila nekih godinu dana...slusala, čitala sve i svasta. I da, apsolutno mi nije padalo na pamet staviti ljepotu, narocito unutrasnju, ispred sigurnosti. Trazila sam sigurno auto i zbilja ga i nasla.
Moj je prijedlog da ti fino sjednes i malo provozas i jedno i drugo auto, pa vidis kako sta. Mozda je meni bilo malo lakse sto sam oko sebe imala strucne ljude koji su imali konjske zivce pa su mi sve do sitnica objasnjavali, ali ni u jednom trenutku oni nisu bili ti koji su uticali na moju odluku u vezi kupovine. Ne, ja sam vozila par dana i jedno i drugo i trece ( izbor se bio sveo na auta izmedju kojih se i ti dvoumis i renault megane), nekako sam se najsigurnije osjecala u focusu.
Sa dunlop gumama (i zimske i ljetne sam uzela dunlop) jos je nekako cini mi se ''zaljepljeniji'' za cestu.
U nekih godinu dana, koliko je kod mene, niti jedan ozbiljan kvar nisam imala. Na svaki 'cudniji' zvuk vozim ga u servis i hvala Bogu, do sada je sve bilo ok, jedino je jedan lezaj promijenjen... trosi oko 7 lit. u prosjeku, s klimom nesto vise ... et'...
ako imas nekih pitanja u vezi auta, rado cu ti odgovoriti ili ovdje ili na pp.
sretno...
@d2
pa taj tvoj ne trosi nego pravo loce gorivo...
pozdrav svima...