Peugeot 307 automatska klima problem
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
necudasezenim20
#1 Peugeot 307 automatska klima problem
Pozdrav svima.
Kupio sam nedavno Peugeot 307 2002 G.P, motor 1.6 benzin/plin.
Ima ovu automatsku klimu koju usput treba i dopuniti, ali problem je sto se pali ponekada sama..
Tipa zujanje se nekada cuje kada udjem u auto.. Ostavim je na off ali opet kad otvorim vrata opet pise da je upaljenja i zuji..
Znali iko sta bi mogao da bude problem, moze li se to iskljuciti, ili je neki kvar?
Ima ovu automatsku klimu koju usput treba i dopuniti, ali problem je sto se pali ponekada sama..
Tipa zujanje se nekada cuje kada udjem u auto.. Ostavim je na off ali opet kad otvorim vrata opet pise da je upaljenja i zuji..
Znali iko sta bi mogao da bude problem, moze li se to iskljuciti, ili je neki kvar?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Radi dok je auto ugaseno ili??????necudasezenim20 wrote:Pozdrav svima.
-
necudasezenim20
#3 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Ugašenokonektovan wrote:Radi dok je auto ugaseno ili??????necudasezenim20 wrote:Pozdrav svima.
-
Throttle
#4 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Jel zuji ventilator il pomjera klapne
-
necudasezenim20
#5 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Prije ce ce biti da zujiThrottle wrote:Jel zuji ventilator il pomjera klapne
- amar1994
#6 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
moj savjet , kupi valeo zamjenski(OEM novi je 350e) i pravac ovlasteni servis jer imaju sheme i kako , sta i kojim redom se rastavlja , posto je ko i na mom autu ispod radijanecudasezenim20 wrote:Prije ce ce biti da zujiThrottle wrote:Jel zuji ventilator il pomjera klapne
pripremi se za nerviranje i zivkanje , taj posao nije lagan.
-
necudasezenim20
#7 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
350e? Šta je tačno kvar tek sam kupio auto, nisam to stvarno mogao primjetiti to sam skontao poslije 3-4 danaamar1994 wrote:moj savjet , kupi valeo zamjenski(OEM novi je 350e) i pravac ovlasteni servis jer imaju sheme i kako , sta i kojim redom se rastavlja , posto je ko i na mom autu ispod radijanecudasezenim20 wrote:Prije ce ce biti da zujiThrottle wrote:Jel zuji ventilator il pomjera klapne![]()
![]()
pripremi se za nerviranje i zivkanje , taj posao nije lagan.
- amar1994
#8 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
ako kako kazes zuji stalno i vjerovatno se povecava srazmjerno brzini , to je ventilator ovajnecudasezenim20 wrote: 350e? Šta je tačno kvar tek sam kupio auto, nisam to stvarno mogao primjetiti to sam skontao poslije 3-4 dana

ako mozes snimi al mislim da nema sta drugu ,
@throttle
klapne se cuju samo kad se mijenja nacin puhanja
-
necudasezenim20
#9 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Ugasim auto, izvadim ključ, ostane na displeyu off piše i tako ostane upaljeno još malo pa se ugasi..ostavim tako sve normala otvorim vrata uđem u auto ono piše na klimi da je na 14c i da je na auto modu iako sam ostavio na off..i čuje se kao zuji nesto ali ne puse nigdje..lik je reko da samo treba napuniti klimuamar1994 wrote:ako kako kazes zuji stalno i vjerovatno se povecava srazmjerno brzini , to je ventilator ovajnecudasezenim20 wrote: 350e? Šta je tačno kvar tek sam kupio auto, nisam to stvarno mogao primjetiti to sam skontao poslije 3-4 dana![]()
ako mozes snimi al mislim da nema sta drugu ,
@throttle
klapne se cuju samo kad se mijenja nacin puhanja
- amar1994
#10 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
lik nema pojma onda , e ne znam ako ne puse , ja sam mislio da ti zuji kad pusenecudasezenim20 wrote: Ugasim auto, izvadim ključ, ostane na displeyu off piše i tako ostane upaljeno još malo pa se ugasi..ostavim tako sve normala otvorim vrata uđem u auto ono piše na klimi da je na 14c i da je na auto modu iako sam ostavio na off..i čuje se kao zuji nesto ali ne puse nigdje..lik je reko da samo treba napuniti klimu
-
necudasezenim20
#11 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Ne zuji kad puse, znas kako zamijenio sam akumulator pa se vjerovatno sta u procesu pojeb...bice otjerat na dijagnostiku tesko je objasniti ovdje na forumu..inace sam negdje procitao da su ove automatske klime na pezou problematicne..amar1994 wrote:lik nema pojma onda , e ne znam ako ne puse , ja sam mislio da ti zuji kad pusenecudasezenim20 wrote: Ugasim auto, izvadim ključ, ostane na displeyu off piše i tako ostane upaljeno još malo pa se ugasi..ostavim tako sve normala otvorim vrata uđem u auto ono piše na klimi da je na 14c i da je na auto modu iako sam ostavio na off..i čuje se kao zuji nesto ali ne puse nigdje..lik je reko da samo treba napuniti klimu
-
Throttle
#12 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Ja kontam da se nesto zblesavilo pa po cijeli dan okrece klapne
-
necudasezenim20
#13 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Poblesavilo i jest heheThrottle wrote:Ja kontam da se nesto zblesavilo pa po cijeli dan okrece klapne
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#14 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Zar nije kod Peugeota i automatske klime fabrički bilo napravljeno da se pri paljenju sama pali, ako je vani i unutra drastična razlika ?
-
necudasezenim20
#15 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Ali kad je auto ugašeno,ja ne upalim auto znači bez kontakta ona se sama upali..liaar wrote:Zar nije kod Peugeota i automatske klime fabrički bilo napravljeno da se pri paljenju sama pali, ako je vani i unutra drastična razlika ?
-
necudasezenim20
#16 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Biće momci da sam kupio auto sa lošom elektronikom..tako je kad se zaletiš..tipa zaključam auto ostane svjetlo upaljeno unutra i na satu svijetle brojevi za kilometražu..
Isto i klima kontam da je to i problem od BSI..
Katastrofa ukratko
Katastrofa ukratko
- amar1994
#17 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
desava se , meni ne rade maglenke iz nekog razloga
-
necudasezenim20
#18 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Znas li cijenu bsiamar1994 wrote:![]()
desava se , meni ne rade maglenke iz nekog razloga, a auto je ocuvan tako da nema pravila
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#19 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Koliko se sjecam, imao sam 307 icu, to sa kilometrazom ostane par sekundi, nisam siguran 100% pa se ugasi. Svjetlo sa zskljucavanjem se ugasi. Mozda da skineš klemu za pocetak, da ga resetuješ.necudasezenim20 wrote:Biće momci da sam kupio auto sa lošom elektronikom..tako je kad se zaletiš..tipa zaključam auto ostane svjetlo upaljeno unutra i na satu svijetle brojevi za kilometražu..
Katastrofa ukratko
-
channel10
#20 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Sličan problem na 307-ci dizel. Nije automatska i upališ je na dva ( ventilator) i podesiš na 20 i radi recimo par minuta i ugasi se sama. Onda je ne mozes upaliti recimo 10 minuta i sve tako. Kad radi, puše hladno i ima freona.
- shlauf
#21 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Pregledati reostat u oba slučaja
- Travnički Noćni Šetač
#22 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Na još nekim modelima drugih proizvođača takođe ostane sat sa kilometrima upaljen od nekoliko sekundi do desetak minuta... opcija za taxi ili rentakar službe za očitanje kilometara od strane dežurnog dispečera bez paljenja svakog vozila u floti... Upaljeno svjetlo nakon zaključavanja jeste problem ali provjeri da nije prekidač na pogrešnoj postavci...necudasezenim20 wrote:Biće momci da sam kupio auto sa lošom elektronikom..tako je kad se zaletiš..tipa zaključam auto ostane svjetlo upaljeno unutra i na satu svijetle brojevi za kilometražu..
Katastrofa ukratko
...
No vjerujem da bi ti dijagnostika trebala biti prvi korak u cijeloj priči...
-
necudasezenim20
#23 Re: Peugeot 307 automatska klima problem
Nije prekidač, vjerovatno je do elektronike, to su neke stvari koje je nemoguće skontati pri kupovini, zato uvijek na dijagnostiku otjeraš i znaš na čemu si. Za buduće kupce. Uglavnom kad riješim (i ako riješim, neki su promjenili i bsi pa nisu riješili probleme) otvorim novu temu pa mžd i nekome pomogne ubuće. Ćaos momciTravnički Noćni Šetač wrote:Na još nekim modelima drugih proizvođača takođe ostane sat sa kilometrima upaljen od nekoliko sekundi do desetak minuta... opcija za taxi ili rentakar službe za očitanje kilometara od strane dežurnog dispečera bez paljenja svakog vozila u floti... Upaljeno svjetlo nakon zaključavanja jeste problem ali provjeri da nije prekidač na pogrešnoj postavci...necudasezenim20 wrote:Biće momci da sam kupio auto sa lošom elektronikom..tako je kad se zaletiš..tipa zaključam auto ostane svjetlo upaljeno unutra i na satu svijetle brojevi za kilometražu..
Katastrofa ukratko
...
No vjerujem da bi ti dijagnostika trebala biti prvi korak u cijeloj priči...