Peugeot 307 automatska klima problem

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
necudasezenim20

#1 Peugeot 307 automatska klima problem

Post by necudasezenim20 »

Pozdrav svima.
Kupio sam nedavno Peugeot 307 2002 G.P, motor 1.6 benzin/plin.
Ima ovu automatsku klimu koju usput treba i dopuniti, ali problem je sto se pali ponekada sama..
Tipa zujanje se nekada cuje kada udjem u auto.. Ostavim je na off ali opet kad otvorim vrata opet pise da je upaljenja i zuji..
Znali iko sta bi mogao da bude problem, moze li se to iskljuciti, ili je neki kvar?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

Post by konektovan »

necudasezenim20 wrote:Pozdrav svima.
Ima ovu automatsku klimu koju usput treba i dopuniti, ali problem je sto se pali ponekada sama..
Tipa zujanje se nekada cuje kada udjem u auto.. Ostavim je na off ali opet kad otvorim vrata opet pise da je upaljenja i zuji..
Znali iko sta bi mogao da bude problem, moze li se to iskljuciti, ili je neki kvar?
Radi dok je auto ugaseno ili?????? :mrgreen:
necudasezenim20

#3 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

konektovan wrote:
necudasezenim20 wrote:Pozdrav svima.
Radi dok je auto ugaseno ili?????? :mrgreen:
Ugašeno
Throttle

#4 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

Post by Throttle »

Jel zuji ventilator il pomjera klapne
necudasezenim20

#5 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

Throttle wrote:Jel zuji ventilator il pomjera klapne
Prije ce ce biti da zuji
amar1994

#6 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

Post by amar1994 »

necudasezenim20 wrote:
Prije ce ce biti da zuji
moj savjet , kupi valeo zamjenski(OEM novi je 350e) i pravac ovlasteni servis jer imaju sheme i kako , sta i kojim redom se rastavlja , posto je ko i na mom autu ispod radija :-) :run:

pripremi se za nerviranje i zivkanje , taj posao nije lagan.
necudasezenim20

#7 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

amar1994 wrote:
necudasezenim20 wrote:
Prije ce ce biti da zuji
moj savjet , kupi valeo zamjenski(OEM novi je 350e) i pravac ovlasteni servis jer imaju sheme i kako , sta i kojim redom se rastavlja , posto je ko i na mom autu ispod radija :-) :run:

pripremi se za nerviranje i zivkanje , taj posao nije lagan.
350e? Šta je tačno kvar tek sam kupio auto, nisam to stvarno mogao primjetiti to sam skontao poslije 3-4 dana
amar1994

#8 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

Post by amar1994 »

necudasezenim20 wrote: 350e? Šta je tačno kvar tek sam kupio auto, nisam to stvarno mogao primjetiti to sam skontao poslije 3-4 dana
ako kako kazes zuji stalno i vjerovatno se povecava srazmjerno brzini , to je ventilator ovaj :wink:

Image

ako mozes snimi al mislim da nema sta drugu ,

@throttle

klapne se cuju samo kad se mijenja nacin puhanja
necudasezenim20

#9 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

amar1994 wrote:
necudasezenim20 wrote: 350e? Šta je tačno kvar tek sam kupio auto, nisam to stvarno mogao primjetiti to sam skontao poslije 3-4 dana
ako kako kazes zuji stalno i vjerovatno se povecava srazmjerno brzini , to je ventilator ovaj :wink:

Image

ako mozes snimi al mislim da nema sta drugu ,

@throttle

klapne se cuju samo kad se mijenja nacin puhanja
Ugasim auto, izvadim ključ, ostane na displeyu off piše i tako ostane upaljeno još malo pa se ugasi..ostavim tako sve normala otvorim vrata uđem u auto ono piše na klimi da je na 14c i da je na auto modu iako sam ostavio na off..i čuje se kao zuji nesto ali ne puse nigdje..lik je reko da samo treba napuniti klimu
amar1994

#10 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

Post by amar1994 »

necudasezenim20 wrote: Ugasim auto, izvadim ključ, ostane na displeyu off piše i tako ostane upaljeno još malo pa se ugasi..ostavim tako sve normala otvorim vrata uđem u auto ono piše na klimi da je na 14c i da je na auto modu iako sam ostavio na off..i čuje se kao zuji nesto ali ne puse nigdje..lik je reko da samo treba napuniti klimu
lik nema pojma onda , e ne znam ako ne puse , ja sam mislio da ti zuji kad puse :?
necudasezenim20

#11 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

amar1994 wrote:
necudasezenim20 wrote: Ugasim auto, izvadim ključ, ostane na displeyu off piše i tako ostane upaljeno još malo pa se ugasi..ostavim tako sve normala otvorim vrata uđem u auto ono piše na klimi da je na 14c i da je na auto modu iako sam ostavio na off..i čuje se kao zuji nesto ali ne puse nigdje..lik je reko da samo treba napuniti klimu
lik nema pojma onda , e ne znam ako ne puse , ja sam mislio da ti zuji kad puse :?
Ne zuji kad puse, znas kako zamijenio sam akumulator pa se vjerovatno sta u procesu pojeb...bice otjerat na dijagnostiku tesko je objasniti ovdje na forumu..inace sam negdje procitao da su ove automatske klime na pezou problematicne..
Throttle

#12 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

Post by Throttle »

Ja kontam da se nesto zblesavilo pa po cijeli dan okrece klapne
necudasezenim20

#13 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

Throttle wrote:Ja kontam da se nesto zblesavilo pa po cijeli dan okrece klapne
Poblesavilo i jest hehe
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#14 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

Post by liaar »

Zar nije kod Peugeota i automatske klime fabrički bilo napravljeno da se pri paljenju sama pali, ako je vani i unutra drastična razlika ?
necudasezenim20

#15 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

liaar wrote:Zar nije kod Peugeota i automatske klime fabrički bilo napravljeno da se pri paljenju sama pali, ako je vani i unutra drastična razlika ?
Ali kad je auto ugašeno,ja ne upalim auto znači bez kontakta ona se sama upali..
necudasezenim20

#16 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

Biće momci da sam kupio auto sa lošom elektronikom..tako je kad se zaletiš..tipa zaključam auto ostane svjetlo upaljeno unutra i na satu svijetle brojevi za kilometražu..
Isto i klima kontam da je to i problem od BSI..
Katastrofa ukratko
amar1994

#17 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

Post by amar1994 »

:run:

desava se , meni ne rade maglenke iz nekog razloga :D , a auto je ocuvan tako da nema pravila :thumbup:
necudasezenim20

#18 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

amar1994 wrote::run:

desava se , meni ne rade maglenke iz nekog razloga :D , a auto je ocuvan tako da nema pravila :thumbup:
Znas li cijenu bsi
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#19 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

Post by konektovan »

necudasezenim20 wrote:Biće momci da sam kupio auto sa lošom elektronikom..tako je kad se zaletiš..tipa zaključam auto ostane svjetlo upaljeno unutra i na satu svijetle brojevi za kilometražu..
Katastrofa ukratko
Koliko se sjecam, imao sam 307 icu, to sa kilometrazom ostane par sekundi, nisam siguran 100% pa se ugasi. Svjetlo sa zskljucavanjem se ugasi. Mozda da skineš klemu za pocetak, da ga resetuješ. :mrgreen:
channel10

#20 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

Post by channel10 »

Sličan problem na 307-ci dizel. Nije automatska i upališ je na dva ( ventilator) i podesiš na 20 i radi recimo par minuta i ugasi se sama. Onda je ne mozes upaliti recimo 10 minuta i sve tako. Kad radi, puše hladno i ima freona.
shlauf

#21 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

Post by shlauf »

Pregledati reostat u oba slučaja
Travnički Noćni Šetač

#22 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

Post by Travnički Noćni Šetač »

necudasezenim20 wrote:Biće momci da sam kupio auto sa lošom elektronikom..tako je kad se zaletiš..tipa zaključam auto ostane svjetlo upaljeno unutra i na satu svijetle brojevi za kilometražu..
Katastrofa ukratko
Na još nekim modelima drugih proizvođača takođe ostane sat sa kilometrima upaljen od nekoliko sekundi do desetak minuta... opcija za taxi ili rentakar službe za očitanje kilometara od strane dežurnog dispečera bez paljenja svakog vozila u floti... Upaljeno svjetlo nakon zaključavanja jeste problem ali provjeri da nije prekidač na pogrešnoj postavci...
...
No vjerujem da bi ti dijagnostika trebala biti prvi korak u cijeloj priči...
necudasezenim20

#23 Re: Peugeot 307 automatska klima problem

Travnički Noćni Šetač wrote:
Katastrofa ukratko
Na još nekim modelima drugih proizvođača takođe ostane sat sa kilometrima upaljen od nekoliko sekundi do desetak minuta... opcija za taxi ili rentakar službe za očitanje kilometara od strane dežurnog dispečera bez paljenja svakog vozila u floti... Upaljeno svjetlo nakon zaključavanja jeste problem ali provjeri da nije prekidač na pogrešnoj postavci...
...
No vjerujem da bi ti dijagnostika trebala biti prvi korak u cijeloj priči...
Nije prekidač, vjerovatno je do elektronike, to su neke stvari koje je nemoguće skontati pri kupovini, zato uvijek na dijagnostiku otjeraš i znaš na čemu si. Za buduće kupce. Uglavnom kad riješim (i ako riješim, neki su promjenili i bsi pa nisu riješili probleme) otvorim novu temu pa mžd i nekome pomogne ubuće. Ćaos momci
Post Reply