Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

housetent

#1 Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by housetent »

U zadnje vrijeme kad predjem nekih 20,30 kilometara i kad stanem cujem zujanje u motoru,isto da neki remen ili lezaj se cuje ono na preskakanje,kao da grebe.Danas mi rece jedan lik da bi mogla biti vodena pumpa,zanima me jel opasno bas,da odma mijenjam ili ne.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by bitanga_sa_otesa »

nije vam palo na pamet da otvorite haubu pa da pogledate odakle zvuk dolazi?
mozda je neka vjeverica pod haubom ispustila ljesnik i on upao izmedju remenice i bloka...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by konektovan »

housetent wrote:U zadnje vrijeme kad predjem nekih 20,30 kilometara i kad stanem cujem zujanje u motoru,isto da neki remen ili lezaj se cuje ono na preskakanje,kao da grebe.Danas mi rece jedan lik da bi mogla biti vodena pumpa,zanima me jel opasno bas,da odma mijenjam ili ne.
Dizel ili benzin????
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by mk ultra »

Pocinje da detonira
housetent

#5 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by housetent »

konektovan wrote:
housetent wrote:U zadnje vrijeme kad predjem nekih 20,30 kilometara i kad stanem cujem zujanje u motoru,isto da neki remen ili lezaj se cuje ono na preskakanje,kao da grebe.Danas mi rece jedan lik da bi mogla biti vodena pumpa,zanima me jel opasno bas,da odma mijenjam ili ne.
Dizel ili benzin????
dizel 1.6 66kw
konektovan

#6 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by konektovan »

housetent wrote:
konektovan wrote:
Dizel ili benzin????
dizel 1.6 66kw
https://youtu.be/3oZOJqxjNp4

Je li slicno ovome????
housetent

#7 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by housetent »

bitanga_sa_otesa wrote:nije vam palo na pamet da otvorite haubu pa da pogledate odakle zvuk dolazi?
mozda je neka vjeverica pod haubom ispustila ljesnik i on upao izmedju remenice i bloka...
otvarao sam i sta cu blejim samo kad ne znam nista oko motora.uglavnom cuje se ispod one maske gdje su dizne smještene.
bitanga_sa_otesa

#8 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

housetent wrote: otvarao sam i sta cu blejim samo kad ne znam nista oko motora.uglavnom cuje se ispod one maske gdje su dizne smještene.
to ti je neka podloska dizne ili popustena dizna,konektovani ce ti sve objasniti :D
housetent

#9 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by housetent »

Konektovan e bas na taj fazon se cuje,vidim dole ispod pise vodena pumpa
Steph

#10 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by Steph »

Kupite Golfa.
housetent

#11 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by housetent »

bitanga_sa_otesa wrote:
housetent wrote: otvarao sam i sta cu blejim samo kad ne znam nista oko motora.uglavnom cuje se ispod one maske gdje su dizne smještene.
to ti je neka podloska dizne ili popustena dizna,konektovani ce ti sve objasniti :D
Aj ne zaebavaj
konektovan

#12 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by konektovan »

housetent wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:nije vam palo na pamet da otvorite haubu pa da pogledate odakle zvuk dolazi?
otvarao sam i sta cu blejim samo kad ne znam nista oko motora.uglavnom cuje se ispod one maske gdje su dizne smještene.
Moze se cuti od podloske, ima specifican zvuk, :mrgreen: moze se cuti lanac bregaste, vodena pa cak i spaner. moze svasta nešto. :mrgreen:

@ bitanga
Da se ne kunem, nema smisla, :mrgreen: ali nikad nisam imao taj problem, da se takav zvuk javljao na mom motoru. Jesam zsmijenio na nagovor majstora, kao preventiva, al nikad nkakvog zvuka nje bilo, izuzev jednom da se trag nafte pojavio na tri dizne.
konektovan

#13 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by konektovan »

housetent wrote:Konektovan e bas na taj fazon se cuje,vidim dole ispod pise vodena pumpa
Treba dobro provjeriti, vodena ili španer prave gotovo identican zvuk na ovom motoru.
bitanga_sa_otesa

#14 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

housetent wrote: Aj ne zaebavaj
ne zajebavam te ,ako je ispod plastike gdje su dizne to je to
Last edited by bitanga_sa_otesa on 19/04/2018 21:36, edited 1 time in total.
housetent

#15 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by housetent »

konektovan wrote:
housetent wrote:Konektovan e bas na taj fazon se cuje,vidim dole ispod pise vodena pumpa
Treba dobro provjeriti, vodena ili španer prave gotovo identican zvuk na ovom motoru.
ali samo poslije predjenih nekih 20 30 kilometara,npr predjem 4 ili 5 km ne cuje se
bitanga_sa_otesa

#16 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

konektovan wrote:
@ bitanga
Da se ne kunem, nema smisla, :mrgreen: ali nikad nisam imao taj problem, da se takav zvuk javljao na mom motoru. Jesam zsmijenio na nagovor majstora, kao preventiva, al nikad nkakvog zvuka nje bilo, izuzev jednom da se trag nafte pojavio na tri dizne.
na 5-6 tih motora bio problem taj, bas se cuje kako fura kompresija vani.na jednom c4 grande picasso sve 4 dizne otpustene skroz bile,u svim slucajevima dotegao i vise se nije javljao problem.
housetent

#17 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by housetent »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote:
@ bitanga
na 5-6 tih motora bio problem taj, bas se cuje kako fura kompresija vani.na jednom c4 grande picasso sve 4 dizne otpustene skroz bile,u svim slucajevima dotegao i vise se nije javljao problem.
jel' opasno bas da idem odma majstoru,da ne napravim vece sranje
konektovan

#18 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote:
@ bitanga
Vidio sam u servisu, na 307 1.6 hdi, c3 1.4 hdi i fiesti 1.4 tdci kako to zvuci, na njima je zvuk identican bio. U tome i jeste fol, dotegnuti, ali pravilno sa moment kljucem. Ali ove neke siledzije, još polugu naprave da dotegnu. :-)
bitanga_sa_otesa

#19 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

housetent wrote: jel' opasno bas da idem odma majstoru,da ne napravim vece sranje
ako je ovo sto sam opisao nije opasno nista,ali otidji radi sebe kod nekog majstora nek pogleda,mozda je nesto drugo..tesko da ti mozemo mi preko foruma reci tacno.
konektovan

#20 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by konektovan »

housetent wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote:
@ bitanga
jel' opasno bas da idem odma majstoru,da ne napravim vece sranje
Ako ti je onaj zvuk kao u videu, to nije podloška dizne. Ako je do vodene ili nedaj Boze spaner, to je vec ozbiljnije.
bitanga_sa_otesa

#21 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

konektovan wrote:
Vidio sam u servisu, na 307 1.6 hdi, c3 1.4 hdi i fiesti 1.4 tdci kako to zvuci, na njima je zvuk identican bio. U tome i jeste fol, dotegnuti, ali pravilno sa moment kljucem. Ali ove neke siledzije, još polugu naprave da dotegnu. :-)
moment kljuc ti pali samo ako imas nove sarafe,jer svi sarafi sto se stezu na moment istezu se...stari sarafi su se vec istegli...ja sam to dotezao na osjecaj,upaljen motor i dotezem cim se prestane cuti sistanje to je to.
housetent

#22 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by housetent »

Jebiga otici cu majstoru,nema mi druge.sta je god nije dobro uglavnom.
konektovan

#23 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote:
moment kljuc ti pali samo ako imas nove sarafe,jer svi sarafi sto se stezu na moment istezu se...stari sarafi su se vec istegli...ja sam to dotezao na osjecaj,upaljen motor i dotezem cim se prestane cuti sistanje to je to.
Svi dotezu na osjecaj, ali ih dosta puta taj osjecaj prevari. :mrgreen:
konektovan

#24 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

Post by konektovan »

housetent wrote:Jebiga otici cu majstoru,nema mi druge.sta je god nije dobro uglavnom.
Ma ništa strasno, sve dok se vozi. :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#25 Re: Peugeot 307 1.6 vodena pumpa

konektovan wrote: Svi dotezu na osjecaj, ali ih dosta puta taj osjecaj prevari. :mrgreen:
eto mene nije prevario,nisam dotezao polugama vec kratkom racnom,a sarafi su bas bili popusteni prstima se okretali :shock:
Post Reply