takav auto i kakva su iskustva ? Garancija je 4 godine. Ipak novo je novo
PEUGEOT 301
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Dr Arsla
#1 PEUGEOT 301
Nov Peugeot 301 1.6 dizel sa paketom opreme allure na akciji za 23 500 KM. Ima li neko od forumaša
- supercali
#2 Re: PEUGEOT 301
On je pezoova dacija
E sad kakav je sta je ne mogu reci nisam ga probao a nisam ih nesto ni vidjao puno po gradu
E sad kakav je sta je ne mogu reci nisam ga probao a nisam ih nesto ni vidjao puno po gradu
-
radostan dan
#4 Re: PEUGEOT 301
Ne mozes ni vidjat kad su pravljeni za ova sirotinjska trzista...da konkurise daciji i sl. A la Reno Talija nekad...privare mu gepek kao u limuzine, pa sve to izgleda i stoji - kao piletu sisa.insomnia78 wrote:Ja ih ne vidjam ni po Fr
Ali, za postavljaca teme, meni licno - spolja izgleda jako pristojno, a cifra je ok. Mdjt, unutra je...bas ono...ajd da ne kazem ruzan ili jeftin...nek bude - spartanski, u danasnjim uslovima/trendovima.
Last edited by radostan dan on 20/01/2017 20:42, edited 1 time in total.
- insomnia78
#5 Re: PEUGEOT 301
Al dacija ima kamara. Doduse ovih SUV-ova
-
radostan dan
#6 Re: PEUGEOT 301
Ne znam...il su kvalitetni pa ih uzimaju, il i u francuskoj ima onih kao i svuda - koji vole da voze dzip, al nisu bas toliko jaki finansijski, pa mu daster dodje kao neki kompromis izmedju zelja i mogucnosti...
Ovaj pezo 301 ima i svoju citroen varijantu, samo znak na haubi i volanu se razlikuje, cini mi se i zadnje stopke...
Mislim, kad bi se pogledali u ogledalo, mozda bi shvatiki da je navedeno auto, klasa auta i cijena takvog novog auta, te potrebe obicnih ljudi, u principu - naša mjera.
Ovaj pezo 301 ima i svoju citroen varijantu, samo znak na haubi i volanu se razlikuje, cini mi se i zadnje stopke...
Mislim, kad bi se pogledali u ogledalo, mozda bi shvatiki da je navedeno auto, klasa auta i cijena takvog novog auta, te potrebe obicnih ljudi, u principu - naša mjera.
-
citroen xm
#7 Re: PEUGEOT 301
Ok je auto taj 301 ako ti unutrašnjost odgovara. Sada su je sa onim ekranom malo modernizovali, ali i dalje je spartanska što neko reče. Ostalo ok. Odlična mehanika, dizaj dosta dobar, prostran, udoban... pa ko voli. Poštena ponuda.
A što se tiče ovakvih auta pa i Dačije i dalje postoji puno ljudi koji ne žele da robuju autu, da ulaze u ogromne kredite radi gomile sijalica i sega mega dodataka. Naravno ima i siromašnih tržišta gdje i pored želje za sega mega autima ljudi ne mogu da ih priušte pa kupuju povoljnu alternativu.
A što se tiče ovakvih auta pa i Dačije i dalje postoji puno ljudi koji ne žele da robuju autu, da ulaze u ogromne kredite radi gomile sijalica i sega mega dodataka. Naravno ima i siromašnih tržišta gdje i pored želje za sega mega autima ljudi ne mogu da ih priušte pa kupuju povoljnu alternativu.
Last edited by citroen xm on 20/01/2017 20:59, edited 1 time in total.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8 Re: PEUGEOT 301
Ne znam ikoliko si obracao paznju na samu unutrasnjost, al kvalitet materijala, zavrsne obrade, je na visokom nivou, i ako se radi o low budget klasi. Meninje i sam dizajn enterijera ok, a dosta stvari vuce iz prethodne C3-ce.radostan dan wrote:Ne mozes ni vidjat kad su pravljeni za ova sirotinjska trzista...da konkurise daciji i sl. A la Reno Talija nekad...privare mu gepek kao u limuzine, pa sve to izgleda i stoji - kao piletu sisa.insomnia78 wrote:Ja ih ne vidjam ni po Fr
Ali, za postavljaca teme, meni licno - spolja izgleda jako pristojno, a cifra je ok. Mdjt, unutra je...bas ono...ajd da ne kazem ruzan ili jeftin...nek bude - spartanski, u danasnjim uslovima/trendovima.
-
530i
#10 Re: PEUGEOT 301
Zato jer se ne prodaju u Francuskoj.insomnia78 wrote:Ja ih ne vidjam ni po Fr
-
radostan dan
#11 Re: PEUGEOT 301
@konektovan
Nisam.vozio, samo sam.ga zagledao...meni je interesantan, estetski (za mene) ljepuskasto auto, smireno ali ne dosadno...pa rekao bih i elegantno, u odnosu na druga auta te klase...dobro, priznajem, ima tu malo i podsvjesti, tipa - pravio francuz..
Metalik siva mu najljepse lezi.
Mozda si u pravu konektovan, mozda je bolji unutra nego sto sam ja vizuelno dozivio...ali kazem, dopao mi se spolja zbog navedenog...moglo je to bolje unutra, da se malo zakrivi konzola, da se napravi neko malo iznenadjenje, da se razbije taj neki osjecaj ravne linije i emocije...
Ali sve u svemu, savim ok auto sa ok cifrom, pogotovu za dizela.
Nisam.vozio, samo sam.ga zagledao...meni je interesantan, estetski (za mene) ljepuskasto auto, smireno ali ne dosadno...pa rekao bih i elegantno, u odnosu na druga auta te klase...dobro, priznajem, ima tu malo i podsvjesti, tipa - pravio francuz..
Metalik siva mu najljepse lezi.
Mozda si u pravu konektovan, mozda je bolji unutra nego sto sam ja vizuelno dozivio...ali kazem, dopao mi se spolja zbog navedenog...moglo je to bolje unutra, da se malo zakrivi konzola, da se napravi neko malo iznenadjenje, da se razbije taj neki osjecaj ravne linije i emocije...
Ali sve u svemu, savim ok auto sa ok cifrom, pogotovu za dizela.
- insomnia78
#12 Re: RE: Re: PEUGEOT 301
Evo sad gledam530i wrote:Zato jer se ne prodaju u Francuskoj.insomnia78 wrote:Ja ih ne vidjam ni po Fr
-
radostan dan
#13 Re: PEUGEOT 301
Jel se ono bjese ni reno megan sedan sto se pravio u turskoj nije prodavao u francuskoj?
Nesto mi u glavi ostalo kad mi je insomnijin sugradjanin pricao da ie prvog sedana vidio.kad je dosao na ove prostore - srbija, bih...
Nesto mi u glavi ostalo kad mi je insomnijin sugradjanin pricao da ie prvog sedana vidio.kad je dosao na ove prostore - srbija, bih...
Last edited by radostan dan on 20/01/2017 21:20, edited 1 time in total.
- Ned071
#15 Re: PEUGEOT 301
Vozio ga 15 dana. Bolji od dacije za klasu. Kad sjednes razocaras se. Gepek ogroman al neki tanki itison. I to napola. Vidi se lim. Imas 4 jastuka abs i klimu. Neki jadan radio na vadjenje. Plastika nako unutra...
Al zato motor i sjedista odlicna. Masina super vuce. Malo trosi. Nije bucan. Udoban. Sjedista sjajna... Sve mane nastranu idu dok vozis. Iako to nije pravi Pezo kako kazu u salonu. Vrlo vrlo pristojan auto. Pogotovo sad sa faceliftom... Ja bih ga uzeo...
Al zato motor i sjedista odlicna. Masina super vuce. Malo trosi. Nije bucan. Udoban. Sjedista sjajna... Sve mane nastranu idu dok vozis. Iako to nije pravi Pezo kako kazu u salonu. Vrlo vrlo pristojan auto. Pogotovo sad sa faceliftom... Ja bih ga uzeo...
-
citroen xm
#16 Re: PEUGEOT 301
Mene dosta podsjeća na nekadašnji P309.
- Haris.ba
#17 Re: PEUGEOT 301
Jesu li riješili nosače gepeka u novom fejsliftu? Ne mogu se sjetiti, a gledao sam to auto.
Oni su bili grozni. Isto ko na vratima hangara, ogromni. Imaš osječaj da će kad zatvoriš gepek sve slomiti što si stavio u njega.
Vozam pežoa i citroena sa 1.6 dizelom. Odličan je to motor. Taj dizel ima 100 konja, što je sasvim dovoljno za to auto. Ne mogu sada da se sjetim na koliko je na tom tvom veliki servis. 5. godina mislim. Nešta su mijenjali na tim euro 6, ali mislim da će kod nas za motore sa zupčastim taj servis biti na 5 godina.
Malo treba u kalkulaciju uključiti da su u Bloku povećali cijene (kako su Slovenci preuzeli taj neki hepek procenta).
Jedino mi volan smeta na tom autu. Malehan nekakav. Mada je takav izgleda na svim sada modelima.
Ako ne patiš od postprodajnih kalkulacija, planiraš to auto trljati sigurno slijedećih 6-7 godina - uzmi. Gepek je velik, tako da mogu dječija kolica bez problema.
Oni su bili grozni. Isto ko na vratima hangara, ogromni. Imaš osječaj da će kad zatvoriš gepek sve slomiti što si stavio u njega.
Vozam pežoa i citroena sa 1.6 dizelom. Odličan je to motor. Taj dizel ima 100 konja, što je sasvim dovoljno za to auto. Ne mogu sada da se sjetim na koliko je na tom tvom veliki servis. 5. godina mislim. Nešta su mijenjali na tim euro 6, ali mislim da će kod nas za motore sa zupčastim taj servis biti na 5 godina.
Malo treba u kalkulaciju uključiti da su u Bloku povećali cijene (kako su Slovenci preuzeli taj neki hepek procenta).
Jedino mi volan smeta na tom autu. Malehan nekakav. Mada je takav izgleda na svim sada modelima.
Ako ne patiš od postprodajnih kalkulacija, planiraš to auto trljati sigurno slijedećih 6-7 godina - uzmi. Gepek je velik, tako da mogu dječija kolica bez problema.
-
radostan dan
- amar1994
#19 Re: PEUGEOT 301
Ako pod tim podrazumijevas zamjenu remenja i remenica , nije toliko nego 10 god ili 200000km , sta prije dodjeHaris.ba wrote:Jesu li riješili nosače gepeka u novom fejsliftu? Ne mogu se sjetiti, a gledao sam to auto.
Izmjene su : jedna bregasta(otuda nije vise 16 nego 8v) , nema vise lanac koji je povezivao dvije bregaste i u sustini to su najbitnije promjene na 1.6hdi motoru , tu treba dodati da je stavljena "navodno" bolja i izdrzljivija turbina , kao i da su redizajnirali dovod ulja u u istu , u sta bas nisam siguran
PS. Postavljacu teme
301 , ako ti treba stedljiv auto za A do B , uz fin gepek , a koji nije skup , sto da ne , pusti se predrasuda , sa 1.6 DV6c hdi motorom ces biti zadovoljan , potrosnja je stvarno mala ako ga drzis izmedju 1500 i 2000 obrtaja , ako volis malo vise da vrtis i imas tezu nogu ma gasu , ocekuj nesto vecu potrosnju , pogtovo u gradu , kad se zagrije ne cujes ga unutra
- Haris.ba
#20 Re: PEUGEOT 301
Da mislio sam na remenje i remenice.
I šta Arsla kupi? Golfa?
I šta Arsla kupi? Golfa?
-
Seyfo
#21 Re: PEUGEOT 301
Taj auto vrijedi svojih para, ali je na silu napravljen, baš kao nekad Thalia.
To se najviše osjeti ako se sjedne u njega nakon citroena c4 ili p308 istog godišta; naime, mnogo je uži od njih, a duži.
Ja sam jednom sjedio i nisam se mogao oteti tom dojmu da je uzak, naročito uzimajući u obzir dužinu. Nisam ga vozio, ali mogu pretpostaviti da ta činjenica da je uzak a dugačak utiče da je manje stabilan u krivinama poredeći sa c4 ili 308.
Smatram da je bolji izbor c4 ili 308 iste motorizacije a istih para, znači 2-3 godine star, nego novi 301 (ili c-elisee iako ga trpaju u reli).
To se najviše osjeti ako se sjedne u njega nakon citroena c4 ili p308 istog godišta; naime, mnogo je uži od njih, a duži.
Ja sam jednom sjedio i nisam se mogao oteti tom dojmu da je uzak, naročito uzimajući u obzir dužinu. Nisam ga vozio, ali mogu pretpostaviti da ta činjenica da je uzak a dugačak utiče da je manje stabilan u krivinama poredeći sa c4 ili 308.
Smatram da je bolji izbor c4 ili 308 iste motorizacije a istih para, znači 2-3 godine star, nego novi 301 (ili c-elisee iako ga trpaju u reli).
-
530i
#22 Re: PEUGEOT 301
Logično je to jer su pravljeni na broj manjoj platformi od C4 i 308.