Pozdrav,
Imam problem koji se poceo desavati prije nekih mjesec dana. Otprilike jednom sedmicno nakon otkljucavanja auta (u pitanju je P206 1.4HDI) upale se kontrolne lampice za airbag, dijagnostiku, stop, gorivo i umjesto kilometraze trepere crtice. Takodje, lcd za datum i vrijeme postane jedva vidljiv. Vozilo se moze upaliti u ovom stanju, ali tek kada resetujem ecu tako sto iskopcam akumulator na minut-dva, sve se vrati u normalu. Da li neko ima ideju sta bi mogao biti uzrok ovoga?
Hvala unaprijed!
Peugeot 206 problem
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#2 Re: Peugeot 206 problem
Kakav ti je akumulator i spojevi na klemama i prema masi? Takvi simptomi mogu biti zbog niskog napona.
-
preludezalude
#3 Re: Peugeot 206 problem
goran16v wrote:Kakav ti je akumulator i spojevi na klemama i prema masi? Takvi simptomi mogu biti zbog niskog napona.
-
Kenpachi
#4 Re: Peugeot 206 problem
Akumulator je nov, kupljen prije 20-ak dana, a spojevi su uredni. Prvi put mi se ovo desilo na starom akumulatoru koji je bio pri kraju, a tri puta s novim.
I ja sumnjam na pad napona. Sad kako skontati sta ga uzrokuje...
-
goran16v
#5 Re: Peugeot 206 problem
Posto su kod davanja kontakta najveci potrosaci grijaci ja bih krenuo odatle. Unimjerom mozes izmjeriti napon prije kontakta, po davanju kontakta dok grijaci rade i napon na kontaktu poslije grijaca i izmjeriti pad napona.Kenpachi wrote:
Takodjer, moze premjeriti u istim fazam mozes premjeriti i koliko A vuce.
-
lavic
#6 Re: Peugeot 206 problem
Nemoj se sekirati, nije to nista, to ti je pezoova elektronika.
Imam isto auto i meni se desava, nema potrebe za resetovanjem, vadjenjem klema i slicno.
Meni se to uglavnom desi kad otkljucam pa onda slucajno jos nesto pritisnem na daljinskon, nakok paljenja samo se vrati u normalu.
Imam isto auto i meni se desava, nema potrebe za resetovanjem, vadjenjem klema i slicno.
Meni se to uglavnom desi kad otkljucam pa onda slucajno jos nesto pritisnem na daljinskon, nakok paljenja samo se vrati u normalu.
-
Kenpachi
#7 Re: Peugeot 206 problem
Hvala na odgovorima. Bas htjedoh napisati da mi se to bas desava nakon otkljucavanja, a ne nakon davanja kontakta. Iskren da budem, nisam ga drzao upaljenog vise od nekoliko sekundi tako da ne znam da li se vrati sve u normalu, ali pokusacu naredni put. Negdje na netu sam procitao da ovo moze biti do BSI uredjaja (ispod volana) ako se nakupi kondenza na konektorima.
-
pakica_
#8 Re: Peugeot 206 problem
meni na mom pezoicu gori lampica za pojas bila vezana, ne bila
moram nabaviti neku naljepnicu da stavim preko

- respo
#9 Re: Peugeot 206 problem
zajebi ti grijace akumulator i sve to nije do toga nego ti naspi ulja u to auto