peugeot 206...mikrofilter ili ....

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
lizard

#1 peugeot 206...mikrofilter ili ....

Post by lizard »

Vozim peugeot 206, benzin 1.1, 2002 godiste
cesto kada je hladno jako zamagle sva stakla. cuo sam da je u pitanju neki mikrofilter ili filter klime koji treba zamijeniti.
ako neko ima slicno iskustvo molm da mi da savjet sta da radim i ako je zaista u pitanju taj mikrofilter, ili kako se vec zove, da mi kaze gdje se on nalazi
hvala
johntra

#2 Re: peugeot 206...mikrofilter ili ....

Post by johntra »

evo ti korisna stranica, pa ukucaj podatke i dobićeš odgovor...inače, stranica je jako korisna za sve one koji ne znaju gdje im se nalazi filter kabine ili klime..

http://aa.bosch.de/aa/de/static/produkt ... /index.htm
lizard

#3 Re: peugeot 206...mikrofilter ili ....

Post by lizard »

hvala mnogo.
magli odmah po "sjedanju" u auto, posebno ako ima vise osoba(3-4)
lizard

#4 Re: peugeot 206...mikrofilter ili ....

Post by lizard »

opet ja sa filterom....ali ovaj puta je u pitanju filter goriva. Zna li iko gdje se nalazi? Cak sam cuo da, navodno, i nema filter goriva na peugeotima"mladjim"od 2000. sto mi je malo cudno.
Bakir1

#5 Re: peugeot 206...mikrofilter ili ....

Post by Bakir1 »

pored ajnspric pumpe odmah pored rezervoara,trebalo bi biti ispred zadnjeg desnog tocka
lizard

#6 Re: peugeot 206...mikrofilter ili ....

Post by lizard »

hvala @bakir1
imam novo pitanje:
kolega vozi peugeot 307 1.4 HDI, 2002.godina.
jutros mu se pojavio problem, auto se gasi i pali se kontrolna sijalica sa porukom ANTIPLUTONIUM FAULT (ili slicno)...
zna li mozda neko sta je u pitanju
unaprijed hvala
Bakir1

#7 Re: peugeot 206...mikrofilter ili ....

Post by Bakir1 »

lamba sonda,katalizator,zacepljen auspuh,dizne itd.
najveca sumlja se javlja na FAP filter
The PSA group FAP filter uses a special particulate fluid, (VERY toxic, and potentially carcinogenic!),there are 2 types, which one you need depends on the build code of your vehicle, (check with your dealer), they are similarly priced at approx. £19-£30 per litre! remember that if you decide to fill the tank yourself, you still need a dealer to plug the diagnostic computer into your car to tell the ECU the tank has been filled, thats why warning lights are staying on even after filling up the fluid, basically Peugeot have got you either way! even if you fill the tank yourself, and get it re-programmed on 'Diag', the car will still has to be 're-generated', this means the diagnostic computer will run the car at high revs to clean out the filter then again, you can do this yourself by thrashing the car on the motorway at a steady 70mph for 10 mins or so staying in 5th or 6th gear, If for any reason you go below 70 doing this you will need te start the process again.If after all that the "Unblock diesel filter",warning is still on you can bet the dealer will say you need a new filter. Some people have removed the filter, (some split from the CAT, some are all one piece, If yours is one piece i suggest you leave it to a dealer), and cleaning it with various detergents/steam cleaners before replacing it, and guess what? It has been fine ever since! if you buy a replacement FAP filter from a dealer, dont be surprised to find what resembles a old one PSA just overhaul them then sell them on again, I do not know what they do,they just resemble a part from a scrappy! (maybe they use the detergent/steam cleaner method!). So a bit of DIY could well save you a small fortune. REMEMBER THIS IS NOT PSA APPROVED AND COULD INVALIDATE YOUR WARRANTY.
lizard

#8 Re: peugeot 206...mikrofilter ili ....

Post by lizard »

Novo pitanje:
prije nekoliko dana mi se desilo da se pri voznji upalila lampica STOP i kazaljka na pokazivacu temperature u momentu skocila na maksimum. Zaustavio sam auto, ugasio ga na minut i ponovo upalio, sve je bilo normalno, lampica se nije palila, tempteratura na normali. Poslije sam, isti dan vozio auto, nista se nije desavalo, normala. Nakon nekoliko dana mi se desi ista stvar, nakon mozda jedne minute kazaljka se vratila na normalu, lampica ugasila...sve ok.
Zna li neko mozda sta je u pitanju?
Da li je moguce da zbog ovih hladnoca elektronika poludi ili je nesto drugo u pitanju?
Hvala
Bakir1

#9 Re: peugeot 206...mikrofilter ili ....

Post by Bakir1 »

jarane nije ovo workshop kako se ne znas korisiti guglom???
sto se tice kazaljke provjeri prvo nivo rashladne tekucine pa sve ostalo,a ta sagem elektronika nije poznata kao nesto uber pouzdano
lizard

#10 Re: peugeot 206...mikrofilter ili ....

Post by lizard »

Bakir1 wrote:jarane nije ovo workshop kako se ne znas korisiti guglom???
sto se tice kazaljke provjeri prvo nivo rashladne tekucine pa sve ostalo,a ta sagem elektronika nije poznata kao nesto uber pouzdano
Ne znam zasto ti smeta sto sam pitao, niko te ne tjera da odgovoris.
U svakom slucaju hvala
Bakir1

#11 Re: peugeot 206...mikrofilter ili ....

Post by Bakir1 »

pa vidi ne tjera me niko da odgovorim ali ipak jesam i to 3 puta do sada,a tebi bi bilo pametnije da to trazis u guglu jer ces tako vise nauciti o svom autu i problemima tj bolestima koje ga pate ;-)
lizard

#12 pitanje

Post by lizard »

peugeot 206, benzin 1.1, 2001. godiste....
pri stiskanju kvacila cuje se neko struganje, nekada jace , nekada slabije.
struganje traje sve dok je kvacilo stisnuto i prestaje sa pustanjem kvacila.
drugih smetnji nema, kvacilo normalno odvaja. Raspitao sam se i saznao da je uzrok tome zaprljan druck lezaj i da ,navodno, ne predstavlja opasnost. molim bilo koga ko zna ili je imao slicno iskustvo da mi odgovori sta je tacno u pitanju i sta se moze i mora poduzeti. da li je, ukoliko je zaista druck lezaj u pitanju i ako ga je potrebno zamijeniti, potrebno mijenjati sajlu kvacila, lamelu ili nesto drugo?
hvala
Post Reply