Hvala, pa neznam koliko je brzo, ne smijem od žene voziti prebrzoDoradO wrote:super ... to mora da je brrrzopapacja wrote:Hvala vam na pomoći. Izbor je pao na Peugeot 206; 2,0HDI, 2001 godina, 5 vrata s klimom, sivi, 66kw. prešao 114.000 km.
Nadam se da će slušati;)![]()
sretno
Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
papacja
#26 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
- scooter21ba
#27 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
a ti poznajes sve aute u pmjohntra wrote:a što nisi boldirao ovo dole? u posljednjih pet godina...
nemam ja šta sa tobom pričati kad je tvoje poznavanje FIAT-ovih automobila u ravni mišljenja crkve za vrijeme inkvizicije da je zemlja ravna ploča...oni su bar došli tobe, ali ti nikad nećeš...prije metar u guzicu,nego centimetar u glavu...
pozz i uživaj u panju na točkovima....
ajde ba ne budi glup pa tvrditi da je nesto bolje zato sto ti imas
- johntra
#28 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
za tvoju informaciju, poznajem ih više nego što misliš...ti si neki advokat ili si treća godina prava, pa se javljaš, iako te niko ništa nije pitao?? klocu, pročitaj prvo pa reci hop...što se mene tiče tema može pod ključ, jer je čovjek dobio info iz prve ruke i kupio auto na osnovu tih informacija...uglavnom, sretno sa automobilom!
- scooter21ba
#29 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
za tvoju informaciju ti pricasa sa nekim ko se vjerovatno vise razumije u automobile od tebe ne samo u fiat
i govorim ti da ne hvalis samo jednu marku auta koja ima prednosti nekih ali ima i mana sto ti neces ili ne mozes da vidis
i govorim ti da ne hvalis samo jednu marku auta koja ima prednosti nekih ali ima i mana sto ti neces ili ne mozes da vidis
- DoradO
#30 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
ama jedina prednost fiata ako se to moze nazvati prednost u ovom slucaju je cijena za koju dobije ''FULL'' opremu
kvalitete da Bog sacuva ... uostalom kad se sagleda fiat nema uopste neku paletu automobila da bi se mogao porediti sa VW.om a kamoli sa nekom jacom kompanijom
7 godina se frajer vozi u jednoom te istom i ovdje kenja kako nema boljeg
... PA JESI LI NORMALAN COVJECE
il nas samo lozi 
-
hitman05
#31 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
Gdje si kupio, evo i ja trazim, pa rekoh da pitam jesi li nasao jos neki slican tome, hajd javi.papacja wrote:Hvala vam na pomoći. Izbor je pao na Peugeot 206; 2,0HDI, 2001 godina, 5 vrata s klimom, sivi, 66kw. prešao 114.000 km.
Nadam se da će slušati;)
- johntra
#32 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
Scooter...hvala na informaciji....gdje ste stari poznavatelji automobila...hahahaha...nisam vad odmah prepoznao...
Dorado, haj ba malo promijeni ploču, dosadan si sa tim da mi trpaš riječi u usta, a koje nisam nigdje napisao...idi slikaj točkove automobila, pa ako naiđeš na još neku "anomaliju", javi nam, molim te...
Dorado, haj ba malo promijeni ploču, dosadan si sa tim da mi trpaš riječi u usta, a koje nisam nigdje napisao...idi slikaj točkove automobila, pa ako naiđeš na još neku "anomaliju", javi nam, molim te...
- DoradO
#33 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
e vidi ti njemu posta molim tejohntra wrote:Scooter...hvala na informaciji....gdje ste stari poznavatelji automobila...hahahaha...nisam vad odmah prepoznao...
cestitaj covjeku na pravom izboru i pozeli mu srecu .. a nemoj se ovdje gadjat nekim provokacijama ko' da ti je 12 godina ba
- johntra
#34 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
opet ti kažem, čitaj Dorado, čitaj...da imalo paziš šta ko piše, vidio bi da sam u pretposljednjem postu na ovoj temi čestitao čovjeku...više na ovu temu nemam šta dodati...
- DoradO
#35 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
uh do mene je .. oprosti ... cao i od mene 
-
keiser_soze
#36 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
Nek' je on tebi, papcja, sa srećom i da te dugo i dobro služi.
Za HDI motore sam čuo samo rječi hvale, tako da si i tu sigurno na dobitku. Porodičan si, ne treba ti munja, da ne bi bilo gromova od žene, a i 5 vrata ti je praktično za podmladak... Samo pred prvi servis, kad već do njega dođe, dobro se raspitaj o pouzdanom serviseru, mnogo je faličnih, na žalost
206 je dobar izbor u šta ćeš se i sam uvjeriti
Pozdrav (svima koji su vlasnici svojih automobila, a ne obratno)
Za HDI motore sam čuo samo rječi hvale, tako da si i tu sigurno na dobitku. Porodičan si, ne treba ti munja, da ne bi bilo gromova od žene, a i 5 vrata ti je praktično za podmladak... Samo pred prvi servis, kad već do njega dođe, dobro se raspitaj o pouzdanom serviseru, mnogo je faličnih, na žalost
-
papacja
#37 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
Hvala puno na željama.keiser_soze wrote:Nek' je on tebi, papcja, sa srećom i da te dugo i dobro služi.
-
papacja
#38 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
Auto kuča ZO Auto u Neđarićima, kod doma slijepih. Otac i sin, bave se uvozom auta iz vana, a pored toga i registraciom, osiguranjem... Našao sam ih na auto pijaci. Gledao sam jedan 2000godina, 1,4benzin, ima klimu, tamno zelen, original muzika, 5 vrata, 10.500,00 KM ga cijenio frajer, registrovan do 4/2009. Nije mi se učinio skup, ali mi smo se odlučili za ovaj dizelaš, nešto je skuplji, ali ovo mu je prva registracija u BiH, on će nam završiti sve.hitman05 wrote:Gdje si kupio, evo i ja trazim, pa rekoh da pitam jesi li nasao jos neki slican tome, hajd javi.papacja wrote:Hvala vam na pomoći. Izbor je pao na Peugeot 206; 2,0HDI, 2001 godina, 5 vrata s klimom, sivi, 66kw. prešao 114.000 km.
Nadam se da će slušati;)
- madner
#39 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
Meni su ocrnili onog na Kosevu i nahvalili na Ilidzi.papacja wrote:Hvala puno na željama.keiser_soze wrote:Nek' je on tebi, papcja, sa srećom i da te dugo i dobro služi.
Pozdrav (svima koji su vlasnici svojih automobila, a ne obratno). Nego da slučajno ne poznaješ nekog kvalitetnog servisera?
Ulje i filtere mijenjam sam pa ne znam jos kakvi su.
-
papacja
#40 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
I ja sam čuo da je dobar taj na Ilidži, kod one autopraonice, prije kružnog toka s desne strane, kada se ide iz grada. Jel' to taj?madner wrote:Meni su ocrnili onog na Kosevu i nahvalili na Ilidzi.papacja wrote:Hvala puno na željama.keiser_soze wrote:Nek' je on tebi, papcja, sa srećom i da te dugo i dobro služi.
Pozdrav (svima koji su vlasnici svojih automobila, a ne obratno). Nego da slučajno ne poznaješ nekog kvalitetnog servisera?
- Robyn
#41 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
Pa kolega DoradO, nemoj tako po Jonthri niti po Fiatu, nije fino, i ne moras isticati kao je VW najbolji, svo to znamo. Ja vozim auto iz FIAT grupacije vec peta godina i naravno imao sam par kvarova, ali naravno potrosni materijal ali ja i danas iako je auto 12-ta godina mogu sjesti i sada otici do Finske ili gdje drugo jer je auto ispravno, slusa, 130 konjica na raspolaganju, bio u Italiji par puta, Spanija, Portugal, Francuska, sve autom, sve iz grupacije Fiat. A imam jarana sa novijim autma pa ne smiju nigdje, pogotovu sa Golf 4, kvari se pravo.DoradO wrote:ama jedina prednost fiata ako se to moze nazvati prednost u ovom slucaju je cijena za koju dobije ''FULL'' opremukvalitete da Bog sacuva ... uostalom kad se sagleda fiat nema uopste neku paletu automobila da bi se mogao porediti sa VW.om a kamoli sa nekom jacom kompanijom
7 godina se frajer vozi u jednoom te istom i ovdje kenja kako nema boljeg
... PA JESI LI NORMALAN COVJECE
![]()
il nas samo lozi
E sada cemu svadja, vrijedjanje i sl. Cijenim ja i VW ali svak ima svoje misljenje.
Kolega sretno za Pezoa, a cuo sam i ja da ovi na Ilidzi dobro rade.
- madner
#42 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
Ne znam gdje je ta autopraonica. Ovo je kad predjes most i hoces da ides starim putem prema blazuju.papacja wrote:I ja sam čuo da je dobar taj na Ilidži, kod one autopraonice, prije kružnog toka s desne strane, kada se ide iz grada. Jel' to taj?madner wrote:
Meni su ocrnili onog na Kosevu i nahvalili na Ilidzi.
Samira Catica Kobre 10. Otisao sam kad sam kupovao svoj Peugeot da vidim istoriju, da li je udaren itd...
Ucinilo mi se skroz korektno.
- Maxwell2008
#43 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
Ja mislim da je to stvar mentaliteta: "Ono sto ja vozim to je najbolje", a s obzirom da je u poslijeratnom periodu VW bio vise zastupljen i bilo dovoljno dijelova(Govorilo se: golfov dio mozes naci na kiosku), tako je veliki broj ljudi hvalilo svoje golfice. Danas je situacija drugacija ima dijelova za sva auta i sva su auta dobra ako su ispravna. Kako ne znamo glasati za nove ljude tako ne zelimo znati da postoje druge marke vozila. Skupo placamo cijenu toga sto nam isti ljudi "kroje gace". Isto tako skupo placamo VW-a a mozemo dobiti znatno jeftinije vozilo isto tako dobro. A sto se tice kavarova i odrzavanja auto bilo koje marke se moze potrefit kvarljivo a servisi su svi skupi neki manje neki vise al u sustini to nije ni bitno,bitno je da se auto ne kvari tj. da se potrefi ono koje nije kvarljivo. A sve ostalo je stvar ukusa i o tome je bezveze diskutovati. Da se razumijemo VW su dobra auta malo preskupa ali dobra, ali isto tako i talijanska i francuska auta su dobra.
Last edited by Maxwell2008 on 29/08/2008 09:56, edited 1 time in total.
-
papacja
#44 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
Aha, znam gdje je to. Hvala punomadner wrote:Ne znam gdje je ta autopraonica. Ovo je kad predjes most i hoces da ides starim putem prema blazuju.papacja wrote:I ja sam čuo da je dobar taj na Ilidži, kod one autopraonice, prije kružnog toka s desne strane, kada se ide iz grada. Jel' to taj?madner wrote:
Meni su ocrnili onog na Kosevu i nahvalili na Ilidzi.
Samira Catica Kobre 10. Otisao sam kad sam kupovao svoj Peugeot da vidim istoriju, da li je udaren itd...
Ucinilo mi se skroz korektno.
-
hitman05
#45 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
Hvala puno za info, oticu pogledati.papacja wrote:Auto kuča ZO Auto u Neđarićima, kod doma slijepih. Otac i sin, bave se uvozom auta iz vana, a pored toga i registraciom, osiguranjem... Našao sam ih na auto pijaci. Gledao sam jedan 2000godina, 1,4benzin, ima klimu, tamno zelen, original muzika, 5 vrata, 10.500,00 KM ga cijenio frajer, registrovan do 4/2009. Nije mi se učinio skup, ali mi smo se odlučili za ovaj dizelaš, nešto je skuplji, ali ovo mu je prva registracija u BiH, on će nam završiti sve.hitman05 wrote:Gdje si kupio, evo i ja trazim, pa rekoh da pitam jesi li nasao jos neki slican tome, hajd javi.papacja wrote:Hvala vam na pomoći. Izbor je pao na Peugeot 206; 2,0HDI, 2001 godina, 5 vrata s klimom, sivi, 66kw. prešao 114.000 km.
Nadam se da će slušati;)
-
dr.iver
#46 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
Bravo za postMaxwell2008 wrote:Ja mislim da je to stvar mentaliteta: "Ono sto ja vozim to je najbolje", a s obzirom da je u poslijeratnom periodu VW bio vise zastupljen i bilo dovoljno dijelova(Govorilo se: golfov dio mozes naci na kiosku), tako je veliki broj ljudi hvalilo svoje golfice. Danas je situacija drugacija ima dijelova za sva auta i sva su auta dobra ako su ispravna. Kako ne znamo glasati za nove ljude tako ne zelimo znati da postoje druge marke vozila. Skupo placamo cijenu toga sto nam isti ljudi "kroje gace". Isto tako skupo placamo VW-a a mozemo dobiti znatno jeftinije vozilo isto tako dobro. A sto se tice kavarova i odrzavanja auto bilo koje marke se moze potrefit kvarljivo a servisi su svi skupi neki manje neki vise al u sustini to nije ni bitno,bitno je da se auto ne kvari tj. da se potrefi ono koje nije kvarljivo. A sve ostalo je stvar ukusa i o tome je bezveze diskutovati. Da se razumijemo VW su dobra auta malo preskupa ali dobra, ali isto tako i talijanska i francuska auta su dobra.
-
keiser_soze
#47 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
Meni će uskoro trebati servis ya P206.
Izbjegavaću servis koji je u Jukićevoj, tamo su mi htjeli vratiti staro ulje u mjenjač.
Posjetiću ove ne Ilidži. Kakvi budu u dijalogu, to će i da presudi.
Da mi je samo naći servis u kojem će me neko pomno saslušati. Uglavnom je stav tipa "dečko, ti pojma nemaš, ja sam majstor i ne treba ni da te saslušam, ja znam ovaj tvoj 106... ma ovaj 307... pardon, 206. DA, 206! I to "u dušu" i ništa se ne sekiraj (jer sigurno neću posvetiti više od 7 minuta pregledu i sigurno neću naći te stvari o kojima te zapravo i nisam slušao dok si govorio...)."
Ovakvog su stava bili u Vermontu jednom, usto apsolutno nekulturni ne htjevši da saslušaju išta dok ne dodješ na red za jedno 58 dana. S tim da je prijatelj rekao da su njemu bili jako dobri nedavno... Ko će im ga više znat'...
Bio sam u Metal Merc-u. Tamo je šef super lik, ali su majstori apsolutno površni.
Kad već odem negdje, gledaću da postujem rezultat.
Ako ima nešto novo, korisno, već ne spomenuto u temi, a tiče se servisa, cijenio bih informaciju.
Pozdrav
Izbjegavaću servis koji je u Jukićevoj, tamo su mi htjeli vratiti staro ulje u mjenjač.
Posjetiću ove ne Ilidži. Kakvi budu u dijalogu, to će i da presudi.
Da mi je samo naći servis u kojem će me neko pomno saslušati. Uglavnom je stav tipa "dečko, ti pojma nemaš, ja sam majstor i ne treba ni da te saslušam, ja znam ovaj tvoj 106... ma ovaj 307... pardon, 206. DA, 206! I to "u dušu" i ništa se ne sekiraj (jer sigurno neću posvetiti više od 7 minuta pregledu i sigurno neću naći te stvari o kojima te zapravo i nisam slušao dok si govorio...)."
Ovakvog su stava bili u Vermontu jednom, usto apsolutno nekulturni ne htjevši da saslušaju išta dok ne dodješ na red za jedno 58 dana. S tim da je prijatelj rekao da su njemu bili jako dobri nedavno... Ko će im ga više znat'...
Bio sam u Metal Merc-u. Tamo je šef super lik, ali su majstori apsolutno površni.
Kad već odem negdje, gledaću da postujem rezultat.
Ako ima nešto novo, korisno, već ne spomenuto u temi, a tiče se servisa, cijenio bih informaciju.
Pozdrav
- VR6
#48 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
Nisam citao temu od pocetka i nisam gledao jel trazis ovlasteni servis, al ak ne trazis, moja ti je preporuka servis 206. Rade vozila PSA grupacije i ja sam jako zadovoljan, do sada su se pokazali korektnim. A i ostali likovi koje znam da su tamo vozili aute, nisu se zalili...keiser_soze wrote:Ako ima nešto novo, korisno, već ne spomenuto u temi, a tiče se servisa, cijenio bih informaciju.
-
keiser_soze
#49 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
Hajde de, hvala na informaciji, mogu i do njih otići, samo još, "ne budi zapovjeđeno", napiši gdje je to, jer sam taj dio slabo skontao.
Nisam citao temu od pocetka i nisam gledao jel trazis ovlasteni servis, al ak ne trazis, moja ti je preporuka servis 206. Rade vozila PSA grupacije i ja sam jako zadovoljan, do sada su se pokazali korektnim. A i ostali likovi koje znam da su tamo vozili aute, nisu se zalili...
A ovlašteni, pravi servis bi trebao da je Vermont (+ oni likusi u Jukićevoj), a tu nemam najsvjetlija iskustva...
- scooter21ba
#50 Re: Peugeot 206 ili Fiat Bravo (ili Punto)
kad sam kupio novo auto osim servisa u nedjaricima ovlasteni su u jukicevoj i taj neki na ilidzi
ostali servisi ne znam gdje su
ostali servisi ne znam gdje su