Peugeot 2.0 HDI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bude

#1 Peugeot 2.0 HDI

Post by bude »

Imao sam kvar na dozeru turbine i nisam mogao pronaci originalni da zamjenim nego nesto sto je recimo 90% slicno mom starom dozeru, uz malo prepravke na nosacima stvar je legla. E sad, problem koji imam je da auto trosi 0,5-1l vise u prosjeku i ono sto sad primjetim a ne mogu se zakleti da nije i prije bilo je to da auto sve dok se krece drzi oko 1000rpm izbaceno iz brzine i tek kad se potpuno zaustavi padne na svojih cca 780 obrtaja. Na dozeru postoji kao neka osovina koja se moze naspanovati ili otpustiti koliko sam vidio prije postavljanja pa me zanima da li je previse dotegnuta i uzrokuje oba ova problema.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2 Re: Peugeot 2.0 HDI

Post by Slo Burner »

Ne otvara turbinu u pravo vrijeme i onda tog više i troši.Teško su tu da nesto prilagodjavati,koji je broj turbine, mozda ja imam dozer?
bude

#3 Re: Peugeot 2.0 HDI

Post by bude »

Ne znam sad napamet, znam da su radili neko stelovanje na dozeru jer nisam mogao dobiti vucu ni nakon zamjene, dok nisu skontali da je zamijenjen polozaj neka dva crijeva gore na motoru i nakon toga auto ide sve ok, nisam mogao primjetiti neku anomaliju u voznji iako nije original, izuzev ovog sto sam ranije napisao. Inace je u pitanju model 807 tako da sam se namucio trazeci isti ali nisam uspio naci, barem ne tada
jaxxx

#4 Re: Peugeot 2.0 HDI

Post by jaxxx »

Imam i ja jedan problem sa Peugeot-om, ako neko ima neku ideju...bujrum.
Danas sam mijenjao akumulator, nakon što mi se jutros nije htio upaliti (samo dva-tri puta vergla i ništa) "majstor" mi je rekao da zamijenim, što sam i uradio.

Eh sad, nakon što sam zamjenio, htio sam da isprobam te sam zaključao auto, i počeli su migati sva četiri žmigavca, i to jedno 10-15 puta, nakon čega sam stisnuo dugme za otključavanje i prestalo je. Otvorio vrata od garaže da probam upaliti auto, uhvatim za bravu...zaključano. Probam otključati, ne reaguje. Vidim unutra da miga dugme za zaključavanje, znači u redu je akumulator spojen. Ne mogu ga otključati ručno jer u bravu ne može ući ključ a prozori su zatvoreni.

Šta da radim? Jeli pametno da zovem opet nekoga da mi proba otključati vrata "pecanjem" (žica ovo-ono)?
Post Reply