Peugeot 1007- utisci

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
whow

#1 Peugeot 1007- utisci

Post by whow »

Pozdrav Forumasima,
Evo vratih se domu nakon mjesec dana puteshestvija po Europi i Balkanu ali to naravno nije razlog moga javljanja. Pravi razlog je predocavanje utisaka o autu koji nas je poslusno sluzio za vrijeme putovanja.Moj prvi utisak kada sam ugledao Peugeot 1007 HDTI ispred car rental agencije je bio " what the f... is this". Moja bolja polovina je imala potpuno drugi , povoljniji , utisak o ovome autmobilu. Elem da ga malo opisem: Futuristcki dizajniran sa sliding vratima koja se otvaraju daljinskim komandama. Maska odaje Peugeot familiju iako auto ne lici niti na jedan drugi model ovoga poroizvodaca . Uglavnom dizajn kontraverzan :ili ga volis ili ga mrzis. Poslije Bore TDI, P-1007 se doima veoma lagan za manevriranje te ova upravljivost prestavlja veoma pozitivnu osobinu u gradskoj guzvi iaku na autoputu pomalo " lahori". Unturasnjost slijedi isti koncept kao i citavo auto , pomalo svemirski dizajn ali veoma funkcionalna i prostana . Problem je bio sa prtljagom jer smo nosili 4 velika 26 " kofera te je zadnje sjediste ubrzo postalo prtljaznik. Motor je tih i rafiniran iako sa svojih 68 ps pomalo nedostatan za preticanja na autoputevima te brze manuvre. Najpozitvnija osobina ovoga auta je naravno portosnja u prosjeku 4.5 L kombinacija gradske voznje i autoputa . Dakle sve u svemu simpatican automobil koji ce naci svoje pristalice ali i protivnike . Eto toliko .
whow

Post by whow »

evo i slika,
Image
Anell

Post by Anell »

Ma meni je ovo auto nekako smijesno.
Ne svidja mi se nikako.
Sem RC modela.

Image
Post Reply