Peugeot 1007
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
motor
#1 Peugeot 1007
Evo jedan kod nas prilicno egzotican automobil. Auto je namjenjen voznji po gradu i okolica.., zenskoj osobi.., ali bi se cesto i ja vozao u njemu. Da cujem iskustva i misljenja. Naravno, vise bi me zanimala ona pozitivna, jer sam se bas nameracio na njega 
- Zvek
#2 Re: Peugeot 1007
Znam da su se ljudi na netu žalili na elektricna klizna vrata. Bilo je slučajeva da ne mogu da se zatvore/otvore. Skidanjem klema sa akumulatora, proradila bi 
Za mene egzotican auto i nista vise. Čak ni u Francuskoj nije bio nesto popularan i nakon 3 godine proizvodnje ugasen. Ako bas hoces fensi momovolumena pogledaj Musu.
Za mene egzotican auto i nista vise. Čak ni u Francuskoj nije bio nesto popularan i nakon 3 godine proizvodnje ugasen. Ako bas hoces fensi momovolumena pogledaj Musu.
-
motor
#3 Re: Peugeot 1007
Elektricna vrata se mogu otvoriti i mehanicki, u slucaju da zakaze elektronika. Prozvodnja nije dugo trajala, ne zbog toga sto auto nije valjalo, nego je proizvodnja s elektricnim vratima bila preskupa, kostao je dosta vise od 206, skoro kao tada aktuelni 307.
Mene su prije svage privukla ta vrata, sigurnost..., u to vrijeme je bio ubjedljivo najsigurniji mali auto i u samom vrhu Euro NCAP. Auto ima u osnovnom paketu Filou sedam zracnih jastuka, izmedju ostalog jastuk za koljena, povisenu karoseriju i odlicnu preglednost. Osim toga, radio ga je Pininfarina
Mene su prije svage privukla ta vrata, sigurnost..., u to vrijeme je bio ubjedljivo najsigurniji mali auto i u samom vrhu Euro NCAP. Auto ima u osnovnom paketu Filou sedam zracnih jastuka, izmedju ostalog jastuk za koljena, povisenu karoseriju i odlicnu preglednost. Osim toga, radio ga je Pininfarina
- olensoner
#4 Re: Peugeot 1007
Auto jeste sminka mozda za zene, urbana podrucja itd itd, ali sto se tice samog kvaliteta, pouzdanosti, upravljivosti i osjecaja, ne valja pet para...
- drndalo
#5 Re: Peugeot 1007
Hajd ne lupaj, auto je za 206 iz tog doba izmislio i prostor i lezanje...
Vrata? Egzotika... Imao sam problema s njima na -20, vjerovatno je negdje bio zapeo neki komadic leda koji je senzore zezao... Ako se parkiras preblizu stubicima na parkinzima, vrata znaju udariti u njih dok klizu prema nazad...
Ja sam skije od 160 cm vozio u njemu, uspravno, jer po duzini nisu mogle stati, ali uspravno po dijagonali na zadnjem sjedistu jesu...
DA je bio preskup kao nov jeste, ako mozes naci OK cijenu sada, zasto da ne...?
Vrata? Egzotika... Imao sam problema s njima na -20, vjerovatno je negdje bio zapeo neki komadic leda koji je senzore zezao... Ako se parkiras preblizu stubicima na parkinzima, vrata znaju udariti u njih dok klizu prema nazad...
Ja sam skije od 160 cm vozio u njemu, uspravno, jer po duzini nisu mogle stati, ali uspravno po dijagonali na zadnjem sjedistu jesu...
DA je bio preskup kao nov jeste, ako mozes naci OK cijenu sada, zasto da ne...?
-
motor
#6 Re: Peugeot 1007
Koliko sam uspio vidjeti, vrata kada se otvore ne prelaze duzinu auta..., ali ipak hvala na tipu. Mana mu je mali gepek i visoka cijena novog. U njemackoj bi se sada 4-5 godina star sa do 80.000km mogao naci do 5000 eura, sto je dobra alternativa za pola, corsu i clia.
- drndalo
#7 Re: Peugeot 1007
Mislio sam na stubic npr. preblizu zadnjem tocku, ali s boka, pa kad krenu vrata nazad, udare u njega, a ti ga ni ne vidis, jer ti je u mrtvom uglu 10-15 cm od boka auta...
Parkiranje u rikverc je zezancija, jer si tako blizu zadnjoj sajbi da ti senzori ne trebaju, a kako je ravno odsjecen, tacno vidis dokle mozes ici nazad...
Parkiranje u rikverc je zezancija, jer si tako blizu zadnjoj sajbi da ti senzori ne trebaju, a kako je ravno odsjecen, tacno vidis dokle mozes ici nazad...
- daxon
#8 Re: Peugeot 1007
Super, ljeti ga čak možeš voziti otvorenih vrata 
- iMacak
#9 Re: Peugeot 1007
simpa bibi....vozio sam se.lijep ugođaj, pregledno, visoko sjedenje.
ja sam fan audi-ja...ali odmah nakon audija ja volim peugeot.....
nema udobnijih kola.
1007 je mana sto je puno para, ali evo kako procitah ne proizvodi se vise.
eh a sada jedno pravilo..NE KUPUJ POLOVNOG FRANCUZA.
ja sam fan audi-ja...ali odmah nakon audija ja volim peugeot.....
nema udobnijih kola.
1007 je mana sto je puno para, ali evo kako procitah ne proizvodi se vise.
eh a sada jedno pravilo..NE KUPUJ POLOVNOG FRANCUZA.
-
whow
#10 Re: Peugeot 1007
Evo ovako , rentao sam ovoga Peugeota prije mislim 3-4 godine i presao oko 5000 km za mjesec dana putujuci po Europi. Stvarno se nema puno toga pozitivnoga reci za auto osim da u dizel varijanti ima dosta malu potrosnju. Sve ostalo je prosjecno ili ispod prosjeka . Zadnje sjedalo je nedostatno za odraslu osobu , dizel motor je preslab i prestavlja opasnost na auto putevima pogotovo onim bez ogranicenja brzine.Dizajn je po mom misljenju pomodan i stoga ce brzo postaje old news. Uopceno vozne karakteristike nisu vrijedne spomena , mislim da mi je bilo vece zadovoljsto voziti Yugu 45 ili Renola 4 nego ovoga Peugeota. U biti ne bih ga preporucio .
-
Eborg
#11 Re: Peugeot 1007
Ima li kakvih novijih iskustava sa ovim automobilom, kako se ponaša na ohrndanim BH cestama i auto-putu? Ima li nekih iskustava sa automatskim mjenjačem i/ili plinom?