Petrolinvest zaposlenje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
BobRock88

#1 Petrolinvest zaposlenje

Post by BobRock88 »

Zdravo

Nedavno sam bio na razgovoru za posao građevinskog inžinjera u firmi Petrolinvest, pa me zanima da li neko zna nešto više o ovoj firmi, kakvi su uslovi za zaposlenje, dali kandidati koji apliciraju za posao trebaju polagati neku vrstu testova itd.

Stvar je u tome što kada sam bio na razgovoru za posao, rečeno mi je da bi trebao doći na još jedan razgovor, ali da prije toga dobro bi bilo da što detaljnije se upoznam sa vrstom posla koju bi obavljao u sklopu firme, odnosno da ne bi bilo loše da poznajem nekoga ko je moje struke a da već radi za ovu firmu, kako bi mi što detaljnije pojasnio koju vrstu posla bih obavljao u firmi.

Ako ima neko da radi u Petrolinvestu ili da poznaje nekoga ko radi svaka pomoć će mi puno značiti.

Uglavnom me zanima dali se prilikom zaposlenja vrši neka vrsta testiranja kandidata kada drugi put dođu na razgovor.

Unapred hvala
Hemera

#2 Re: Petrolinvest zaposlenje

Post by Hemera »

bio im je nedavno konkurs sa maš ing. i maš teh.;ne znam jesu li koga zvali,ali znam sigurno da jednu osobu (za koju znam da se prijavila na konkurs)uopce nisu zvali...prijave im se slalae preko sajta...znaci nista nisu...ko ce ga znati...
ins

#3 Re: Petrolinvest zaposlenje

Post by ins »

Evo kako posluju:
Petrolinvest dijeli dividendu dioničarima

Dioničari Petrolinvesta Sarajevo na Skupštini dioničara održanoj 26. juna donijeli su odluku o isplati dividende iz dobiti društva ostvarene u 2012. godini.

Od ukupne dobiti ostvarene u prošloj godini, koja je iznosila 510.763 KM, za dividendu dioničarima raspoređeno je 80% ili 408.610,40 KM.
Ostatak dobiti od 20% ili 102.152,60 KM usmjerava se u fond rezervi društva. Osnivačima Petrolinvesta, društvima Energoinvest Sarajevo i Technip Paris, dividenda će se uplatiti u roku od 30 dana od dostavljanja raćuna za uplatu, a ostalim dioničarima u roku od 30 dana nakon dobijanja liste dioničara evidentiranih u Registriu vrijednosnih papira FBiH na dan donošenje odluke o raspodjeli dobiti.

Energoinvest Sarajevo ima u Petrolinvestu 52,6% dionica, Technip Paris 33,0%, a ostatak dionica je u vlasništvu fizičkih lica.
Post Reply