Peticija za izmjenu Zakona o PDV-u

Post Reply
fidel

#1 Peticija za izmjenu Zakona o PDV-u

Post by fidel »

Ne znam da li ste primjetili, ali na vise lokacija u Sarajevu pocela je akcija prikupljanja potpisa za izmjenu Zakona o PDV-u. Ja sam potpisao, jer smatram da je ova zemlja toliko suromasna da bi nas porez na lijekove, hljeb, mlijeko, invalidska pomagala..... definitivno dokusurio :x
bpsang

Post by bpsang »

Dokusurice nas POLITIKA i njeni poltroni
dado77

Post by dado77 »

Ja ne mogu da vjerujem da li su ljudi gluhi ili glupi (ovo od sdp-a je naravno sakupljanje poena)

Kako ne shvatate da se mora uvesti jedinstvena stopa zbog maliverzacija , kao što ih sada na stotine ima(zbog rupa u zakonu).
Država tek nakon uvođenja će napraviti više stopa , treba se samo malo strpiti.
Qler

Post by Qler »

i ja sam se potpisao :D samo zbog onog grafita :D u gradu

"Hoce li nam i plate poskupiti" :D

zezam se,

Ozbiljno mislim da je malo glupo uvesti jedinstvenu stopu PDV-a u ovako uredjenoj drzavi, koja je u ocajnom stanju! Sve bi poskupilo, ovo malo ljudi sto posteno zivi, a nije siromasno, popusit ce foru samo tako! Lopovi ce isto malo popusiti, ali ne kao mi "obicni"!

Mislim da se to moze bolje srediti!
Hazarska_princeza

#5 Peticija za izmjenu Zakona o PDV-u

Post by Hazarska_princeza »

PDV - sranje!
Nesto se kao sve hoce lafo u Evropu.
U Evropi nema poreza na osnovne prehrambene
proizvode ili je minimalan. A kod nas porez na hljeb 17%.

Ma genijalci hoce da nam smanje natalitet.
DJ Cool

Post by DJ Cool »

Qler wrote:i

Ozbiljno mislim da je malo glupo uvesti jedinstvenu stopu PDV-a u ovako uredjenoj drzavi, koja je u ocajnom stanju! Sve bi poskupilo, ovo malo ljudi sto posteno zivi, a nije siromasno, popusit ce foru samo tako! Lopovi ce isto malo popusiti, ali ne kao mi "obicni"!

Mislim da se to moze bolje srediti!
Da, ali niko ne sluša 'običan' narod!

PDV :x
mostarac

Post by mostarac »

Sve dok se narod bude ponasao tako da ga boli neka stvar za politicare i politicari ce se tako ponasati prema narodu i ja ih potpuno opravdavam i to tako treba kad smo ovce i pi***. Ovaj narod nije u stanju nista i ima upravo onakvu vlast kakvu je i zasluzio. Ovom narodu se lijeno registrovati da izadje na izbore, da glasa, a da ne govorim da se ne daj boze prikljuci nekim demonstracijama kako bi neko od individfuo uvecao pritisak na vlast da radi bolje svojim prisustvom na tim demonstracijama. jednostavno ovaj narod samo kuka, a da nicim nije stekao pravo na to kukanje, jer sam je birao ovakvu vlast svojim glasom za njih ili neizlaskom na izbore i nista nije ucinio da mu bude bolje pa ni formirao politicku opciju koja bi zadovoljila narodne apetite. Ovaj narod jednostavno nista ne radi da mu bude bolje i onda su politicari u stanju da ga smatraju ovcom i rade ovo sta rade, jer se narod definitivno i ponasa kao jedno na troje podjeljeno stado ovaca koje svak voda gdje mu padne na pamet i za sebe izvlachi korist. Pravo malo pozoriste.
nineac

Post by nineac »

Ma sad ce izaci Seada Palavric i reci ako se uvede nulta stopa vratiti ce se komunizam (iako jja licno mislim da niko u SDA nezna sta je komunizam) a oni sto znaju u ono vrijeme su bili najveci zagovornici komunizma!
Ali sto ste tako svi zavidni, pa pojeftinit ce jahte, auta, rolex sato0vi, itd, sta sste ljubomorni na one koji to mogu kupiti, i koji ce kupiti od PDV-a kojeg vi placate!
Znateli Vi koliko trosi jedan Audi A8 u kojem se vozi Sulejman Tihic i ostala dvojica retardosa iz Predsjednista? A znateli koliko je gorivo? Pa mora to neko platiti!
Post Reply