ne volim pisati na politici ali sam ovo jutros dobila mailom...
http://www.petitiononline.com/srebreni/petition.html
peticija - srebrenica
-
digger
#3 Re: peticija - srebrenica
Procitah i nije mi jasno sta je pjesnik...
Ova peticija je potpuno promasila adresanta. Ne bi li bilo bolje da je ista upucena samo nama domacima (citaj: bivsim jugovicima), od kojih neki dobro znaju gdje su ova dva karaktera? Sta ima Bush s ovim kada se zna da ih Srbi kriju kod kuce ili oko kuce? Nisu valjda na Havajima.
Ne uhvatise Bin Ladena pa ni ovu dvojicu jer je svaki od njih za nekoga heroj.
Za Milosevica je bila postavljena nagrada od $5 miliona da bi se priveo sudu. Kako bi zvucalo $25.000,000 za Karadzica i Mladica? U "cashu"? Mozda bi to pomoglo da se "promrda" sjecanje onih koji su kao jucer vidjeli bar jednog od njih kako slobodno setaju u ovim krajevima. Takvu peticiju bi valjalo poslati Bushu.
Ali neka; doci ce koka na jaje...
Ova peticija je potpuno promasila adresanta. Ne bi li bilo bolje da je ista upucena samo nama domacima (citaj: bivsim jugovicima), od kojih neki dobro znaju gdje su ova dva karaktera? Sta ima Bush s ovim kada se zna da ih Srbi kriju kod kuce ili oko kuce? Nisu valjda na Havajima.
Ne uhvatise Bin Ladena pa ni ovu dvojicu jer je svaki od njih za nekoga heroj.
Za Milosevica je bila postavljena nagrada od $5 miliona da bi se priveo sudu. Kako bi zvucalo $25.000,000 za Karadzica i Mladica? U "cashu"? Mozda bi to pomoglo da se "promrda" sjecanje onih koji su kao jucer vidjeli bar jednog od njih kako slobodno setaju u ovim krajevima. Takvu peticiju bi valjalo poslati Bushu.
Ali neka; doci ce koka na jaje...
-
Redbullica
Koliko mi je poznato i tu je postavljena nagrada za privodjenje sudu. Izgleda krug krivaca je mnogo siri i zadire u pozicije koje upravo u bih odredjuju sta je dnevna politika. To sve bi trebalo razjasniti. Ako se ljudi poput Karadzica i Mladica traze onda moraju pred sud bar kao svjedoci - i oni koji su sanjima djelovali ili samo razgovarali na terenu. Da li su oni "medjunarodni" ili nisu to bi trebalo najmanje da bude interesantno.Za Milosevica je bila postavljena nagrada od $5 miliona da bi se priveo sudu. Kako bi zvucalo $25.000,000 za Karadzica i Mladica?
Netko je sve te zlocine podrzavao, i to treba razjasniti.
Vrijeme je da se i drugi zlocini razjasne. Bez ikakve namjere "poravnavanja" zlocina. Svaki zlocin je zlocin sam za sebe i zajedno. Srebrenica je velika tragedija. Ali ni manja zvjerstva se ne smiju zaboraviti. A tih manjih je bilo mnogo i mnogo. Trebalo bi sve to razjasniti, ne da se ubice ne skrivaju iza sudskih fotelja, koji ce sutra "suditi" nekim "okrivljenima".
Na tlu BiH se desio strahovit zlocin i bez - "poravnjanja ili ublazavanja bilo koje tragedije - sva djela protiv covjecanstva i ljudskosti treba razjasniti.