Peticija protiv odlaska Feminema na Eurosong

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Da li smatrate da je Feminem dostojan predstavnik BiH za Eurosong

DA
23
46%
NE
27
54%

Total votes: 50

hananah

#1 Peticija protiv odlaska Feminema na Eurosong

Post by hananah »

Nadam se da se jedna forumasica pod imenom Noua nece ljutiti sto na ovoj temi posudjujem njen tex. Na ovoj temi cu takodjer napraviti peticiju u vidu ankete i fino cemo za par dana poslati link na e-mail adresu PBS-a :)

clanak 3 pravilnika kaze:

"Autor ima pravo predložiti izvođača koji bi izveo njegovu pjesmu na BH Eurosongu 2005. Pjesme će biti izvedene uživo na snimljenu glazbenu matricu. Izvođači moraju biti državljani BiH i ne mogu biti mlađi od 16 godina na dan 19. svibnja/maja 2005. godine. JS BiH zadržava pravo da donese konačnu odluku o izvođačima i aranžerima, u skladu s pravilima EBU-a."

Jasno pise da izvodaci u mnozini moraju biti drzavljani BiH. Nije frka, barem meni, sto je cura iz Hrvatske, nego sto se pravila, koja su sami napravili, ne postuju. Isti bi problem bio i da su momci iz GDH-a pobjedili...
Last edited by hananah on 14/03/2005 23:11, edited 1 time in total.
Toozla

Post by Toozla »

kak'a drzava, takav predstavnik....
....ja bih poslao Ziska.... :D
vaginalna_manipulacija

Post by vaginalna_manipulacija »

JS BiH zadržava pravo da donese konačnu odluku o izvođačima i aranžerima, u skladu s pravilima EBU-a.

Ovim je priča završena.

Feminnem ide u Kijev a Tinkura zubaru! :D :D :D
hertz

Post by hertz »

KOJI PRIMITIVIZAM! :shock:
zasto niste sjeli na telefon pa zvali i glasali za Tinkuru, da je dobila 12 bodova bila bi 1. vec kad ste se sjebali sad bi preko peticija,televizije,novina da se to promjeni....

tesko Bogami :D
vaginalna_manipulacija

Post by vaginalna_manipulacija »

hertz wrote:KOJI PRIMITIVIZAM! :shock:
zasto niste sjeli na telefon pa zvali i glasali za Tinkuru, da je dobila 12 bodova bila bi 1. vec kad ste se sjebali sad bi preko peticija,televizije,novina da se to promjeni....

tesko Bogami :D

Svaka čast majstore!

Lako je sada palamudanit ovdje na forumu i pisati peticije, a kad je bilo potrošiti koju marku...eeeeeeeee, svi junaci nikom ponikoše. :roll:

Feminnem u Kijev, Tinkura zubaru! :D
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Ljudi, odustanite vise :D

Samo 8% populacije u zemlji ima stalni pristup internetu, dok se mi pomaknemo iz virtuelnog svijeta, one ce vec dobiti svoje bodove u Kijevu.

Htjeli mi to priznati ili ne, Vesna Bling-Bling ipak ima zadnju rijec u svemu ovome,a ona je rekla CURE IDU U KIJEV...
3per

Post by 3per »

Ah elana...

Panem et circenses!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

3per wrote:Ah elana...

Panem et circenses!
Koliko se sjecam, to je ono "Hljeba i igara" :D

Ma da smo ovoliko zapeli za marshalku, ne bih se ja selila KAO STO SE SADA SELIM :x

Necu vise otvarati teme o Eurosongu, jer fakat vise nemam sta reci na sve to .... U stvari imam:

"Zovi, kad na srcu rana boli, ja sam ona sto te voli, bla bla bla"

:oops:
TiDamJaSvegaSvoga

Post by TiDamJaSvegaSvoga »

pa jebo te, konacno dodjoste pameti....iz supljeg u prazno...
u ovoj se drzavi nikad nista nece promijeniti sve dok se samo prica i nista ne cini :-)
3per

Post by 3per »

TiDamJaSvegaSvoga wrote:pa jebo te, konacno dodjoste pameti....iz supljeg u prazno...
u ovoj se drzavi nikad nista nece promijeniti sve dok se samo prica i nista ne cini :-)
Zemlja gdje penzioneri cine progresivnu i revolucionarnu masu :roll:
Qwert

Post by Qwert »

3per wrote:
TiDamJaSvegaSvoga wrote:pa jebo te, konacno dodjoste pameti....iz supljeg u prazno...
Zemlja gdje penzioneri cine progresivnu i revolucionarnu masu :roll:
:D :D :-) :-) :D :D

Nego, pustite vise cure na miru.
TiDamJaSvegaSvoga

Post by TiDamJaSvegaSvoga »

ma sve mi se cini da je sizifov posao sta god da se otpocne.
i mislim da se bez radikalnih mjera nista nece promijeniti.
al' isto tako znam da bi bilo jako kul da nam je ostalo ista od onog borbenog stava i inata iz rata, a ne sto smo pali u letargiju.
fol je u tome sto nikako da se nadje pravi jebeni leader da povuce za sobom masu.... zato kazem da je tuzno sto se samo prica
richo

Post by richo »

stvarno ste zivine! cure su drzavljanke bih,jedna nije pa sto?! problem sto je hrvatica a ne turkinja?!

stvarno pretjerujete! nije bio problem kad je dino imao francuskinju! kojeg vraga sad serkate i glupirate se?!
ChoNumb

Post by ChoNumb »

richo wrote:stvarno ste zivine! cure su drzavljanke bih,jedna nije pa sto?! problem sto je hrvatica a ne turkinja?!

stvarno pretjerujete! nije bio problem kad je dino imao francuskinju! kojeg vraga sad serkate i glupirate se?!
TAKO JE!
A i pjesma im je dobra, prava festivalska!
SRETNO ZA FEMINEM
:-D :-D :-D
jelence

Post by jelence »

richo (citat):
stvarno ste zivine! cure su drzavljanke bih,jedna nije pa sto?! problem sto je hrvatica a ne turkinja?!

TAKO JE!
A i pjesma im je dobra, prava festivalska!
SRETNO ZA FEMINEM
pridruzujem se!!!! :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

richo wrote:stvarno ste zivine! cure su drzavljanke bih,jedna nije pa sto?! problem sto je hrvatica a ne turkinja?!

ovo je najpametniji post na svim temama o eurosongu

svaka cast!
Qwert

Post by Qwert »

Ne kaki sada ti :roll: Pjesma je paglu k'o i ti :roll:

Nadam se dobrom plasmanu..insalah...da vec koju godinu pauziramo to takmicenje. :D
spirit

Post by spirit »

peticija !!! koja glupost

pa zar sa dinom nije isla ona tamnoputa francuskinja...

btw cure iz feminnem su odlicne...odlicno izgledaju i pjevaju...pjesma ce biti jos bolja jer se nasminkati i prevesti na engleski...

volim Tinku ali pjesma (u kojoj ama bas nista nije bilo bosansko) je bila jako dosadna i neinetersantna za manifestciju kao sto je eurosong...
metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

Hahah ljudi u BIH fakat nemaju pametnija posla! :D
Gollum

Post by Gollum »

metal_rules_cura wrote:Hahah ljudi u BIH fakat nemaju pametnija posla! :D
Ziva istina...
CuraDrugogSistema

Post by CuraDrugogSistema »

kako mozete istu temu zvakat 20 dana? :zzzz:
Panasonic

Post by Panasonic »

Ona Francuskinja je bila back vocalist a back vocalisti mogu biti bilo ko.
Izvodjaci MORAJU biti BH drzavljani. Uopste ne kontam zasto je ona Vesna pustala strane izvodjace da se natjecu. Ta se budala treba smjeniti - ne moze tako, imamo mi svojih bosanaca i hercegovaca koji ce Bosnu i Hercegovinu predstavljati. A kod Feminnem ne samo da svi nisu drzavljani BiH nego i one druge dvije zive u Hrvatskoj jer imaju dvojno drzavljanstvo. A da ih sada pitas kojeg bi se drzavljanstva odrekle to bi bilo bosansko. E ne moze tako.

Generalno pjesma Feminnema mi se vise dopada nego ona od Tinkure ali sta ces.
pitt

Post by pitt »

Ma samo demonstracoije pred skupstinom :D:D o da gledam skupilo bi se vise ljudi no za Marshalku :( :(
JBL

Post by JBL »

vaginalna_manipulacija wrote:JS BiH zadržava pravo da donese konačnu odluku o izvođačima i aranžerima, u skladu s pravilima EBU-a.

Ovim je priča završena.

Feminnem ide u Kijev a Tinkura zubaru! :D :D :D
Ja gluposti.... pa zasto mislis da postoji pravila?

Ako je pravilo da je A = A onda je A = A. Pricati da je pravilo A = A ili mozda nije A = A nema smisla jer niko od takmicara nezna jeli A = A ili nije.

Kontas?

Isto bi mogli uraditi u vezi originalni pjesme. Jes da mora biti originalna ali jebiga. Mi smo odlucili da to mozda nije tako :lol: :lol: :lol: :lol:
pitt

Post by pitt »

Sucur pa nemaju tih problema ovdje :D:D
Post Reply