Peticija Centrotrans - Gras - ...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bolonjac

#1 Peticija Centrotrans - Gras - ...

Post by Bolonjac »

Stvarno mislim da bi nesto trebali poduzeti po tom planu tj. pobuniti se Gras je stvarno uzas igraju se sa ljudima usluga im je fuj a nemaju konkurencije.
Prije par godina je Centrotrans pokusao da uvede liniju po gradu nisu mu dali.
Stvarno bi nesto trebalo pokrenuti da se malo konkurencije uvede jer 1,60 KM za dvije stanice je jednostavno fuj a imamo i najskuplji saobracaj u regionu a samo se zale kako nemaju para i da im drzava jos da od poreznih obveznika
Skyfox

#2 Re: Peticija Centrotrans - Gras - ...

Post by Skyfox »

Mislim da je Centrotrans izgubio interes za uvodenje gradskih linija, ko ostaje kao alternativa???
donBeton

#3 Re: Peticija Centrotrans - Gras - ...

Post by donBeton »

Za validnost peticije ti nažalost treba minimalno 200 hiljada potpisa građana Kantona Sarajevo.
zgembo_sa

#4 Re: Peticija Centrotrans - Gras - ...

Post by zgembo_sa »

Kad se peticijama ista postiglo. Ne budite smijesni :)
VjecitiStudent

#5 Re: Peticija Centrotrans - Gras - ...

Post by VjecitiStudent »

Za svega 18 mjeseci ce biti organizovana jedna peticija koja se jos zove i izbori, pa bujrum
clav

#6 Re: Peticija Centrotrans - Gras - ...

Post by clav »

Mora se GRAS privatizirati i dovesti im novo rukovodstvo, pa ostaviti trziste otvoreno da moze svako uletiti, cak i pojedinci s privatnim autobusima. Da se sve regulisati, samo je potrebna volja.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7 Re: Peticija Centrotrans - Gras - ...

Post by PipiDugaDevetka »

Rješenje je u BODA-BODA vozilima, bicikl, motor sa prikolicom sa strane, boda-boda golf2, kombi,...etc. Podješ na posao, a putnici ti ''ulete'', svako po marku.

Image
Snimljeno u Keniji. Boda-boda znači ''From border to border'', ali su domći to malo iskrivili svojim prepoznavanjem engleskog jezika. Inače, u Keniji i okolnim zemljama from border to border, to znači na hiljade km.
Neelix

#8 Re: Peticija Centrotrans - Gras - ...

Post by Neelix »

po deseti put - a nije da mi je gras nesto drag, no u ovom slucaju su upravu

centrotrans je u tom periodu o kojem govori autor teme zelio saobracati samo na profitabilnim linijama

gras ima OBAVEZU da vozi i na linijama na kojim bude 5 putnika dnevno

apsolutno nije primjereno da se centrotransu dozvoli ubiranje prihoda samo sa profitabilnih linija

ako bi i njima uveli obavezu da voze na neprofitabilnim, super, prvi cu potpisatu tu peticiju
stochar

#9 Re: Peticija Centrotrans - Gras - ...

Post by stochar »

predlazem i peticiju da se uvede nova alternativa taksistima:

Image
clav

#10 Re: Peticija Centrotrans - Gras - ...

Post by clav »

Ma nije to u skladu s nasom tradicijom. Bolji su fijakeri i konji sto kake 3 kile na sat. :D
sheilak

#11 Re: Peticija Centrotrans - Gras - ...

Post by sheilak »

stochar wrote:predlazem i peticiju da se uvede nova alternativa taksistima:

Image
Jos da angaziramo i te KIneze ( Indonezane?Korejance? )kako bi oni picili izmedju auta u jutarnjoj spici! :D Gdje bi nam bio kraj? :-D

Inace, slazem se s clavom: privatizirati i disciplinirati - konkurencijom.
bpsang

#12 Re: Peticija Centrotrans - Gras - ...

Post by bpsang »

Ja sam opet da se ukine gras, asfaltira pruga,osnuje privatno preduzece koje ce voziti samo trolejbuse, em ,je cistije em nema buke em,em,hebes tradiciju od 120 godina kad ti treba 1 sat da dodjes od Ilidze do Carsije,a usput se vozis u tramvajima koji ljeti griju a zimi hlade, i sto neko rece moras placati kartu od 1,60 za dvije ili za cijeli krug oko grada.
To bas nigdje nema
sarajevo63

#13 Re: Peticija Centrotrans - Gras - ...

Post by sarajevo63 »

sheilak wrote:
stochar wrote:predlazem i peticiju da se uvede nova alternativa taksistima:

Image
Jos da angaziramo i te KIneze ( Indonezane?Korejance? )kako bi oni picili izmedju auta u jutarnjoj spici! :D Gdje bi nam bio kraj? :-D

Inace, slazem se s clavom: privatizirati i disciplinirati - konkurencijom.
U vrijeme krize bjelosvjetske, i naše domaće koja traje i traje, a veze nema sa svijetom, prioritet je upošljavanje domaće radne snage (preferencijalni tretman domaćeg - čl. 20 UPZ). Sve parlamentarce bilo kojeg nivoa vlasti ove zemlje - upregnut. Pa nek napokon zarade ono što ne zarađuju.
A vala bi bilo i lijepo provozat se.
sheilak

#14 Re: Peticija Centrotrans - Gras - ...

Post by sheilak »

sarajevo63 wrote: U vrijeme krize bjelosvjetske, i naše domaće koja traje i traje, a veze nema sa svijetom, prioritet je upošljavanje domaće radne snage (preferencijalni tretman domaćeg - čl. 20 UPZ). Sve parlamentarce bilo kojeg nivoa vlasti ove zemlje - upregnut. Pa nek napokon zarade ono što ne zarađuju.
A vala bi bilo i lijepo provozat se.
U pravu si, njih bi prije trebalo upregnuti. Ja sam prvo pomislila na Kineze zbog njihove agilnosti, ali tvoj prijedlog je puno bolji! :-D
Alhemicarkaa

#15 Re: Peticija Centrotrans - Gras - ...

Post by Alhemicarkaa »

Da ne otvaram novu temu, zna li neko kad ima bus za Kamenicu (Nisici) i koliko su sigurni (mislim ti redovi voznje, da vozac ne odluci na svoju ruku da danas nema potrebe za voznjom :-) ). Nasla sam na njihovoj stranici raspored voznje, ali nije azurirano od 2007 :roll: pa ne znam kako danas to hoda.
caes

#16 Re: Peticija Centrotrans - Gras - ...

Post by caes »

ja bih prije neku peticiju ili apel da se otvori jos nekoliko prevoznickih firmi jer je centrotransovog monopola vise preko glave.
Post Reply