Peter Galbright: RS genocidom postala čisto srpsko područje

Unjustice
Posts: 175
Joined: 14/04/2007 01:14

#26

Post by Unjustice » 19/05/2007 01:40

prleitihi wrote:da smo osvojili banja luku..ma ne bi se do rima zaustavili.. :oops::D ..lijepo je to za oko.. :-) ..ali nije baš tako bilo..tuđman je jedva pristao da zazme neka manja mjesta..jer je francek znao da ništa od toga neće njemu pripsati..i nije vidio nikakv interes u tome..a ljudi bi mu ginuli..njega je samo interesovala slavonija..a to da su naši bili toliko jaki da su mogli zauzeti b. luku je suludi bošnjački mit.. :oops:

ps. ako je holbrooke bio pript..onda je u tom momentu milošević bio trijezan.. :oops:
Pa bas i nije tako. Tudjman je bio vezan splitskim dogovorom, druga stvar zar ti stvarno mislis da Hrvatskoj odgovora da im Srbija bude na nekih 60 km zracne linije od centra Zagreba? Druga stvar u Bluci je po zadnjem popisu zivjelo vise Hrvata u opcini Bluka nego Bosnjaka, a svi su bili "ispeglani" prije toga iz Bluke. Zar mislis da Hrvati nisu ubijani po Bluci i okolici? Zar mislis da su nesto bolje tamo prosli od Bosnjaka? Ne znam samo cisto sumnjam. A rezultati danas nam govore da danas u Bluci od Hrvata imas Komaricu, par zupnika, Caritas i vise crkava nego vjernika. S druge strane i Tudjman je znao da Bluka istorijski nije srpska nego je takva stvorena progonima, ubijanjima i naseljavanjem i cisto sumnjam da bi odolio. S druge strane Dudakovicevi momci su bili visoko motivirani i puno vise od Hrvata, ne samo sto su oslobadjali svoju zemlju nego sto im se pruzila prilika za revans. Takodjer nemojmo zaboraviti da smo imali jos jedan korpus visoko motiviran koji je prije pocetka Oluje oslobodio najveci dio BiH u jednoj akciji. Radilo se o VII korpusu generala Alagica. Momci su cudo napravili na Vlasicu i vjerovatno bi usli treci u Bluku, medjutim stigli bi isti dan kad i Dudakovic i Gotovina. Znaci da su Ameri dali zeleno svijetlo i da je Tudjman povukao Gotovinu, na njegovo mjesto bi dosao Alagic i stvari bi po Srbe bile jos gore, jer Alagic u svojim trupama je imao vecinu upravo popljackanih i protjeranih Bosnjaka iz tog kraja. Znaci motiv i sansa su bili tu, Srbi nokautirani i mislim da se tu radilo o voznji, ne borbi prsa u prsa jer su fakticki sve srpske linije vec bile razbijene puno prije Bluke. Kad su Gotovina i Dudakovic stigli gdje su zaustavljeni, miloseviceva vojska je bila nokautirana. Sa Gotovinom ili bez njega Bluka bi pala za dva dana najdalje. A i cisto sumnjam da bi Tudjman tek tako odsetao i prepustio da to Alija rjesava.


prleitihi
Posts: 4133
Joined: 24/01/2007 16:44
Location: laktaši

#27

Post by prleitihi » 19/05/2007 01:46

kad sve ovo čitam..fakat mi nije jasno kako rim nije u federaciji bih?.. :? :oops:

Unjustice
Posts: 175
Joined: 14/04/2007 01:14

#28

Post by Unjustice » 19/05/2007 01:53

prleitihi wrote:kad sve ovo čitam..fakat mi nije jasno kako rim nije u federaciji bih?.. :? :oops:
Care moj, pricaj ti sta hoces, navijaj ti za Srbiju do Tokija, samo ja ti kazem i imam tacne informacije, da izmedju Gotovine i Bluke i izmedju Dudakovica i Bluke nije bilo srpskih linija jer sve su vec prethodno bile razbijene i takodjer imam informaciju da su se oni koji su bili arhitekte "etnickog ciscenja", genocida itd. po BiH, vec bili prebacili za Beograd u paketu sa lovom koju su pokrali, dok je obican narod vecinom bio pripremljen za kninski sindrom. Oslobodjenjem Bluke jednom za sva vremena bi se Bosna rjesila srpske hegemonije i srbijanskog ekspanionizma i imala bi sansu da bude normalna.

Post Reply