Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drsrle wrote:pa šta hoćete
skokni malo do zagreba ili europe
svugdje u svjietu se pirotehnika dozvoljena u vrijeme praznika samo se mi odnosno vi nesto *****************
************** vas rat
jeste normalni
ovo je 2008.godina a ne 1995. vratite se u realnost
post editovan zbog neprimjerenog vokabulara.
Molim te postedi me te price!
Svuda u Evropi se zna kad se smije koristiti pirotehnicko sredstvo i na koji nacin!
Niko ne smije samo tako kroz prozor baciti nesto na ulicu/prolaznika.
Ljudi fino stave flasu na trgu/otvorenom mjestu, u nju raketu i ispale je u zrak. Niko ti ne baca pod noge i na glavu nista. I petarde se pucaju 31/12 a ne 10 dana uoci Nove kad se kome cefne i u svaki moguci ugao koji dobro odzvanja, iako to i nije potrebno jer ove nase ovdje petarde su sve samo ne petarde.
Tako da mi nemoj molim te price "tako je u Europi"....
besana wrote:Mene samo interesuje ko baca petarde u 5 ujutro? Jutros su me probudile 5 sati i nekom je do petardi bem ti budale
balavci!!!
jutros u pola 8 vozim na posao i grupica ma nemaju vise od 10 godina bacise mi dvije pod auto sec je falila da izgubim kontrolu jer u prvi mah pomislis da je guma... Tek poslje vidim dimi se
Aduu wrote:Vjerujem, ali zar ljudi nisu svjesni da je nova godina za par dana, tako je SVAKE godine i ne znam cemu "ratno" stanje
To traje par dana i nema sve do slijedece godine
Istina, meni petarde vise nisu zanimljive, ja sam presao na vatromet
Pa nije bas par dana... prije mjesec-dva...i nakon nove se nastavi barem jedno 10-tak dana...treba ipak arsenal potrositi
Subhan'Allah sta ovo trenutno roka po Grbavici (ili cak dalje).. majkemi trznu me iz ono polu-sna, kad sam skocio konto sam da je nesot pravo velko palo, nesto tipa onih betonskih ploca koje su cesto padale sa Bosmala sa visine odprilike 80-100 metara..
hrasno38 wrote:Ovo sto gruva zadnjih dana po Sarajevu je nesto sasvim novo i zestoko. Lijepo se tresu prozori i pale alarmi na kolima kada grune. Zaista mi nije jasno kome moze pasti na pamet nakon 4 godine uzasnog gruvanja u kome je toliko ljudi izgubilo zivote da baca ovo danas po Sarajevu. Tko su ti ljudi koji kupuju sebi i svojoj djeci te igracke. Monstrumi? Papci? Neizivljeni umnoporemeceni debili? I jos danas kao kec na desetku u Avazu reklama firme koja sve to prodaje. Nisam mogao vjerovati svojim ocima. Ne postoji taj metak koji bi ispalio niti petrda koju bi bacio nakon te cetiri godine u Sarajevu. Dakle jedino sto mi pada na pamet bi bilo to da su u pitanju ljudi koji to nisu ovdje prezivjeli i zive jos uvijek u vremenu kada je sve to bilo samo igra za jednu noc.
Mislim da se prije svega radi o generacijama koje nisu upamtile rat, znaci oni rodjeni 90, 92, 94. Ja svaki put kazem "dabogda im u gacama gruvalo".
Ja veceras kidam iz grada, od pijanih i drogiranih, a nadam se i petardi ;D
Danas gledam u c fazi, dijete je bacilo petardu sa prozora namjerno na nekog covjeka. Njemu je ista eksplodirala bukvalno pored glave. Trebalo mu je desetak minuta da se pribere. Uzas.
Ja sam se danas svom komsiji sjetio cijele familije zbog ovih petardi (tj bombi ). To kada opali zgrad se trese a mene podsjeca na jebeni rat. Nakon mog tersanja momak se primirio ali ce opet poceti imam osjecaj ( ko jedaj )
Kako su me sinoc iznervirali kreteni sa petardama ( a moze biti i rucnim granatama! ). Stvarno sam htjela izaci van i nekome nesto opsovati, ali kontam- oni naoruzani, ja ne - ko bi tu fasov'o? Licilo mi je sve na izivljavanje maloljetnika ( i stvarnih i fiktivnih ). Mogli su se barem malo od kuca i zgrada udaljiti.
Koliko su " detonacije " bile jake, govori i cinjenica da je moja komsinica , ulazeci u ulaz, sva uplasena rekla kako je zamalo ubise "ovim metardama i petcima ". ( ne, nije pila nista! )
Stvarno je bilo poprilicno jezivo, i kod nas u SG-u. Od 11 su poceli bas pucnjevi, i negdje do 1 poslje ponoci, kulminiralo naravno oko 00-00:30. Ali zadnjih nekoliko dana stalno su se cule bukvalno detonacije u okolini
besana wrote:Mene samo interesuje ko baca petarde u 5 ujutro? Jutros su me probudile 5 sati i nekom je do petardi bem ti budale
balavci!!!
jutros u pola 8 vozim na posao i grupica ma nemaju vise od 10 godina bacise mi dvije pod auto sec je falila da izgubim kontrolu jer u prvi mah pomislis da je guma... Tek poslje vidim dimi se
Trebao si izaci iz kola i po jednu im petardu u gace!
To je najnovije kinesko slavljenicko oruzje, koje oni koriste kad im neprijatelji slave... to je samo pocetak... praznici budu i prodju, a utakmice su svake subote i nedjelje... svi znamo furke mladih ratnika i u plavom i u mordo taboru, pa je vrlo lako za ocekivati da im ovo postane oruzje u borbi jednih protiv drugih... zato, svi u onu radnju na stupu sto prodaje vojnu opremu i zaduzite po par cepova za usi, a vi sto imate djecu - zabranite im odlaske na utakmice po svaku cijenu...
Dječak teško povrijeđen od eksplozije petarde
Sarajevo, 01.01.2009 - FTV
U Klinički centar Sarajevo nešto poslije 12 sati dovezen je 14-godišnji dječak inicijala A.H. s teškom ozljedom ruke, zadobivenom kada mu je u šaci eksplodirala petarda. U tijeku je operativni zahvat, potvrđeno nam je u Kliničkom centru. Još jednom apeliramo na roditelje da djeci ne dozvole uporabu pirotehničkih sredstava.
"Policija je izvijestila i o operativnoj akciji "Mir i dobro". Na Staru godinu u Konjščinskoj ulici u Dubravi policajci su na ulici pronašli pirotehniku ostavljenu bez nadzora. Nakon toga, u 17,20 sati u toj su ulici zatekli 32-godišnjaka koji je na improviziranom štandu na prodaju nudio pirotehniku te je protiv njega podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima. Pirotehnika mu je oduzeta.
Na Staru godinu, također u 17,20 sati, na tržnici u Gajnicama policajci su zatekli 41-godišnjaka koji je na prodaju nudio pirotehniku. I njemu je oduzeta pirotehnika, a protiv njega je podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima. "