Petarde i rat

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

daduli_sa

#51 Re: Petarde i rat

Post by daduli_sa »

drsrle wrote:pa šta hoćete
skokni malo do zagreba ili europe
svugdje u svjietu se pirotehnika dozvoljena u vrijeme praznika samo se mi odnosno vi nesto *****************
************** vas rat
jeste normalni
ovo je 2008.godina a ne 1995. vratite se u realnost

post editovan zbog neprimjerenog vokabulara.

Molim te postedi me te price!

Svuda u Evropi se zna kad se smije koristiti pirotehnicko sredstvo i na koji nacin!
Niko ne smije samo tako kroz prozor baciti nesto na ulicu/prolaznika.

Ljudi fino stave flasu na trgu/otvorenom mjestu, u nju raketu i ispale je u zrak. Niko ti ne baca pod noge i na glavu nista. I petarde se pucaju 31/12 a ne 10 dana uoci Nove kad se kome cefne i u svaki moguci ugao koji dobro odzvanja, iako to i nije potrebno jer ove nase ovdje petarde su sve samo ne petarde.

Tako da mi nemoj molim te price "tako je u Europi"....
Skyfox

#52 Re: Petarde i rat

Post by Skyfox »

besana wrote:Mene samo interesuje ko baca petarde u 5 ujutro? :shock: Jutros su me probudile :roll: 5 sati i nekom je do petardi :shock: bem ti budale :x
balavci!!!
jutros u pola 8 vozim na posao i grupica ma nemaju vise od 10 godina bacise mi dvije pod auto sec je falila da izgubim kontrolu jer u prvi mah pomislis da je guma... Tek poslje vidim dimi se :x
to sam ja

#53 Re: Petarde i rat

Post by to sam ja »

Aduu wrote:Vjerujem, ali zar ljudi nisu svjesni da je nova godina za par dana, tako je SVAKE godine i ne znam cemu "ratno" stanje :-)
To traje par dana i nema sve do slijedece godine ;-)
Istina, meni petarde vise nisu zanimljive, ja sam presao na vatromet :D :lol:

Pa nije bas par dana... prije mjesec-dva...i nakon nove se nastavi barem jedno 10-tak dana...treba ipak arsenal potrositi :D
hakazvaka

#54 Re: Petarde i rat

Post by hakazvaka »

Subhan'Allah sta ovo trenutno roka po Grbavici (ili cak dalje).. majkemi trznu me iz ono polu-sna, kad sam skocio konto sam da je nesot pravo velko palo, nesto tipa onih betonskih ploca koje su cesto padale sa Bosmala sa visine odprilike 80-100 metara.. :roll:
debela

#55 Re: Petarde i rat

Post by debela »

valjda je veceras kulminacija. kako ovo prezivjeti uopste :cry: grc me ne popusta, a zivci ko strune.
chuchumbamayumbe

#56 Re: Petarde i rat

Post by chuchumbamayumbe »

debela wrote:valjda je veceras kulminacija. kako ovo prezivjeti uopste :cry: grc me ne popusta, a zivci ko strune.
Lexaurin, apaurin...to tebi treba! :) :thumbup:
luciferino

#57 Re: Petarde i rat

Post by luciferino »

hrasno38 wrote:Ovo sto gruva zadnjih dana po Sarajevu je nesto sasvim novo i zestoko. Lijepo se tresu prozori i pale alarmi na kolima kada grune. Zaista mi nije jasno kome moze pasti na pamet nakon 4 godine uzasnog gruvanja u kome je toliko ljudi izgubilo zivote da baca ovo danas po Sarajevu. Tko su ti ljudi koji kupuju sebi i svojoj djeci te igracke. Monstrumi? Papci? Neizivljeni umnoporemeceni debili? I jos danas kao kec na desetku u Avazu reklama firme koja sve to prodaje. Nisam mogao vjerovati svojim ocima. Ne postoji taj metak koji bi ispalio niti petrda koju bi bacio nakon te cetiri godine u Sarajevu. Dakle jedino sto mi pada na pamet bi bilo to da su u pitanju ljudi koji to nisu ovdje prezivjeli i zive jos uvijek u vremenu kada je sve to bilo samo igra za jednu noc.

Mislim da se prije svega radi o generacijama koje nisu upamtile rat, znaci oni rodjeni 90, 92, 94. Ja svaki put kazem "dabogda im u gacama gruvalo".

Ajme mogu mislit sto ce biti veselo u 00:00... :roll:
dadoka84

#58 Re: Petarde i rat

Post by dadoka84 »

Ja veceras kidam iz grada, od pijanih i drogiranih, a nadam se i petardi ;D
Danas gledam u c fazi, dijete je bacilo petardu sa prozora namjerno na nekog covjeka. Njemu je ista eksplodirala bukvalno pored glave. Trebalo mu je desetak minuta da se pribere. Uzas.
Cholina_Lokica

#59 Re: Petarde i rat

Post by Cholina_Lokica »

meni je upravo roknulo ispod prozora, a ja sam na 8. spratu :shock: :shock: :shock: :shock:
umal ne dobih nervni slom od straha
Nele

#60 Re: Petarde i rat

Post by Nele »

Ja sam se danas svom komsiji sjetio cijele familije zbog ovih petardi (tj bombi ). To kada opali zgrad se trese a mene podsjeca na jebeni rat. Nakon mog tersanja momak se primirio ali ce opet poceti :D imam osjecaj ( ko jedaj ) :D :D :D :D
sodom

#61 Re: Petarde i rat

Post by sodom »

dobro dobro, zna li neko gdje se mogu kupiti ti topovski udari i koliko su para? :-D
Skyfox

#62 Re: Petarde i rat

Post by Skyfox »

aj nije tako strasno... jos :?
samo da mi se pola sata naspavat prije veceras :D
kEN0

#63 Re: Petarde i rat

Post by kEN0 »

nova je godina ljudi , nek se djeca vesele kad mi nismo mogli
kockica_kockica

#64 Re: Petarde i rat

Post by kockica_kockica »

Salih Brkic 2

izvjestava da je na Alipasinom polju poceo rat.. gruha li gruha ... :shock: jesu ovo petarde :roll: pa ovo je preglasno za petarde :skoljka:
tranquil

#65 Re: Petarde i rat

Post by tranquil »

U jebenom Hrasnom je jebeni rat :x :x :x

A tek je 15 do 7, mogu mislit kakvog će derneka biti oko ponoći :x :x :x :x :x :x
Aduu

#66 Re: Petarde i rat

Post by Aduu »

tranquil wrote:U jebenom Hrasnom je jebeni rat :x :x :x

A tek je 15 do 7, mogu mislit kakvog će derneka biti oko ponoći :x :x :x :x :x :x
Pa u ponoc valjda i treba da bude dernek :D :lol:
E jeste vala penzioneri, sve vam smeta :D

IDEMOOOOOOOOOOOOOOO

BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMMMMMMM :!: :!: :!: :!: :!:

:lol: :lol: :lol:
Skyfox

#67 Re: Petarde i rat

Post by Skyfox »

nije ovo ni lose :D oCu i ja :run: :lol:
debela

#68 Re: Petarde i rat

Post by debela »

chuchumbamayumbe wrote:
debela wrote:valjda je veceras kulminacija. kako ovo prezivjeti uopste :cry: grc me ne popusta, a zivci ko strune.
Lexaurin, apaurin...to tebi treba! :) :thumbup:
moguce. nisam to nikad probala ali sto da ne. sve je bolje od ovog ludila.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#69 Re: Petarde i rat

Post by -LIBERO- »

Sinoc je hladno spaljeno raznim petardama,vatrometima,prskalicama...barem 100.000KM.

Toliko o krizi u kojoj se nalazimo... :run:
Last edited by -LIBERO- on 01/01/2009 16:07, edited 1 time in total.
sheilak

#70 Re: Petarde i rat

Post by sheilak »

Kako su me sinoc iznervirali kreteni sa petardama ( a moze biti i rucnim granatama! ). Stvarno sam htjela izaci van i nekome nesto opsovati, ali kontam- oni naoruzani, ja ne - ko bi tu fasov'o? :-D Licilo mi je sve na izivljavanje maloljetnika ( i stvarnih i fiktivnih ). Mogli su se barem malo od kuca i zgrada udaljiti.

Koliko su " detonacije " :D bile jake, govori i cinjenica da je moja komsinica , ulazeci u ulaz, sva uplasena rekla kako je zamalo ubise "ovim metardama i petcima ". :D ( ne, nije pila nista! )
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#71 Re: Petarde i rat

Post by ladyblue18 »

Stvarno je bilo poprilicno jezivo, i kod nas u SG-u. Od 11 su poceli bas pucnjevi, i negdje do 1 poslje ponoci, kulminiralo naravno oko 00-00:30. Ali zadnjih nekoliko dana stalno su se cule bukvalno detonacije u okolini :-?
Vozdra raja :-)

#72 Re: Petarde i rat

Post by Vozdra raja :-) »

Skyfox wrote:
besana wrote:Mene samo interesuje ko baca petarde u 5 ujutro? :shock: Jutros su me probudile :roll: 5 sati i nekom je do petardi :shock: bem ti budale :x
balavci!!!
jutros u pola 8 vozim na posao i grupica ma nemaju vise od 10 godina bacise mi dvije pod auto sec je falila da izgubim kontrolu jer u prvi mah pomislis da je guma... Tek poslje vidim dimi se :x
:lol: :lol: :lol: :lol:

Trebao si izaci iz kola i po jednu im petardu u gace! :-) :lol:
weed

#73 Re: Petarde i rat

Post by weed »

To je najnovije kinesko slavljenicko oruzje, koje oni koriste kad im neprijatelji slave... to je samo pocetak... praznici budu i prodju, a utakmice su svake subote i nedjelje... svi znamo furke mladih ratnika i u plavom i u mordo taboru, pa je vrlo lako za ocekivati da im ovo postane oruzje u borbi jednih protiv drugih... zato, svi u onu radnju na stupu sto prodaje vojnu opremu i zaduzite po par cepova za usi, a vi sto imate djecu - zabranite im odlaske na utakmice po svaku cijenu...
Jara

#74 Re: Petarde i rat

Post by Jara »

Dječak teško povrijeđen od eksplozije petarde
Sarajevo, 01.01.2009 - FTV
U Klinički centar Sarajevo nešto poslije 12 sati dovezen je 14-godišnji dječak inicijala A.H. s teškom ozljedom ruke, zadobivenom kada mu je u šaci eksplodirala petarda. U tijeku je operativni zahvat, potvrđeno nam je u Kliničkom centru. Još jednom apeliramo na roditelje da djeci ne dozvole uporabu pirotehničkih sredstava.
:sad:
amrica

#75 Re: Petarde i rat

Post by amrica »

Kako to rade u Zg:

"Policija je izvijestila i o operativnoj akciji "Mir i dobro". Na Staru godinu u Konjščinskoj ulici u Dubravi policajci su na ulici pronašli pirotehniku ostavljenu bez nadzora. Nakon toga, u 17,20 sati u toj su ulici zatekli 32-godišnjaka koji je na improviziranom štandu na prodaju nudio pirotehniku te je protiv njega podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima. Pirotehnika mu je oduzeta.

Na Staru godinu, također u 17,20 sati, na tržnici u Gajnicama policajci su zatekli 41-godišnjaka koji je na prodaju nudio pirotehniku. I njemu je oduzeta pirotehnika, a protiv njega je podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima. "
Post Reply