Pet stvari koje vas najviše iritiraju u vožnji

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Najviše vas iritira

blokiranje drugih vozača dvostrukim parkiranjem
4
10%
vožnja pod dugim svjetlima
7
18%
ubacivanje vozilom u već zagušeno raskršće
3
8%
'švercanje' vozača mimo kolone, odnosno preko reda
10
26%
promjena vozne trake bez davanja svjetlosne signalizacije
11
28%
nešto drugo..
4
10%

Total votes: 39

The_Fluid

Post by The_Fluid »

A wrote:
The_Fluid wrote:Nazalost, Bosanci i Hercegovci ni izbliza nisu toliko dobri vozaci, koliko svojom agresivnoscu pokusavaju da to potvrde.
Najkomicnije je sto, gdje god dodju, kritikuju domacine "ovi Italijani / Francuzi / Njemci / Austrijanci voze kao kreteni" (ok, za Francuze je to mozda i tacno :D).

Meni se u Sarajevu desilo:
- da mi trubi auto iza, jer pustam pjesake
- da pjesak kojem sam stala i pokazala rukom da ide, nece da predje ulicu, gleda me nepovjerljivo, sa strahom i pokazuje "haj' ti, neka mene, polako"
te bi se desilo, meni se desava :D znaci present continuous, ili ako neko vozi po pravilu gradske voznje, bez naglih ubrzavanja i ispod 50km/h u stambenim cetvrtima, iza njega ce se obavezno "nacrtati delegat" koji ce "zajahati" po sireni ili mu se pribliziti na manje od metra svojim autom.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Vozite brzo, stizete auto ispred sebe, prelazite u lijevi trak, ubrzavajuci svo vrijeme, no i auto ispred vas odjednom pocinje da ubrzava, digli ste do 130km/h, i auto koje zelite pretici, ubrzavate do 160km/h, i auto koje pokusavate da prestignete, vidite da vam se uz suprotnog smjera priblizavaju auta, usporavate, i auto koje pokusavate da preteknete usporava...zvuci kao voznja po bosni i hercegovini, i ne samo da zvuci nego i jeste
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

The_Fluid wrote:Vozite brzo, stizete auto ispred sebe, prelazite u lijevi trak, ubrzavajuci svo vrijeme, no i auto ispred vas odjednom pocinje da ubrzava, digli ste do 130km/h, i auto koje zelite pretici, ubrzavate do 160km/h, i auto koje pokusavate da prestignete, vidite da vam se uz suprotnog smjera priblizavaju auta, usporavate, i auto koje pokusavate da preteknete usporava...zvuci kao voznja po bosni i hercegovini, i ne samo da zvuci nego i jeste
Vrijeme ti je da kupish brzhe auto... :D :D :D .Ja takve pustim u sekundi...ali kad naidje prva prilika gdje konta da ga se ne moze preteci...brrrrrrrrrm...onda se pojede do besvjesti pogotovo ako je naka frljava treba sa njim u autu...:D...a vechinom su frljave :D .
nineac

Post by nineac »

To mi zvuci kao prototip vozaca za volanom Golfa II! Tako je meni jednom frajer ubrzo, i ja se vratim iza njega i on poce "ubrzavati" da mi pobjegne. Kada je dosao do svojih maximalnih 145 km/h ja sam i dalje bio iz njega da ga malo natjeram. Medjutim to mi je bila greska. Frajeru pocelo zivo ulje izlaziti iz auspuha i sve mi po sofersajbi otislo, trebalo mi je 3 mjeseca da sve skinem kako treba :?
Takve je najbolje pretec odmah, cims e ukaze prilika. Ko zna sta mu moze otpasti, jos ga vi natjerate na jurnjavu a auto nemoze sa 30 km/h zakociti kako treba a kamoli sa 150 km/h!
dugi

Post by dugi »

nineac wrote:To mi zvuci kao prototip vozaca za volanom Golfa II! Tako je meni jednom frajer ubrzo, i ja se vratim iza njega i on poce "ubrzavati" da mi pobjegne. Kada je dosao do svojih maximalnih 145 km/h ja sam i dalje bio iz njega da ga malo natjeram. Medjutim to mi je bila greska. Frajeru pocelo zivo ulje izlaziti iz auspuha i sve mi po sofersajbi otislo, trebalo mi je 3 mjeseca da sve skinem kako treba :?
Takve je najbolje pretec odmah, cims e ukaze prilika. Ko zna sta mu moze otpasti, jos ga vi natjerate na jurnjavu a auto nemoze sa 30 km/h zakociti kako treba a kamoli sa 150 km/h!
Ma nije to ulje, gdje ce golfova masina izbaciti ulje :D
To je garant bio agent 007 na snimanju novog filma, znas da on ima raznih nacina da zbuni i da pobjegne pratnji. 8-)
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

dugi wrote:
nineac wrote:To mi zvuci kao prototip vozaca za volanom Golfa II! Tako je meni jednom frajer ubrzo, i ja se vratim iza njega i on poce "ubrzavati" da mi pobjegne. Kada je dosao do svojih maximalnih 145 km/h ja sam i dalje bio iz njega da ga malo natjeram. Medjutim to mi je bila greska. Frajeru pocelo zivo ulje izlaziti iz auspuha i sve mi po sofersajbi otislo, trebalo mi je 3 mjeseca da sve skinem kako treba :?
Ma nije to ulje, gdje ce golfova masina izbaciti ulje :D
To je garant bio agent 007 na snimanju novog filma, znas da on ima raznih nacina da zbuni i da pobjegne pratnji. 8-)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tajno oruzije.. dobro jos nisu i mitrazljezi izasli sa zada.
Hendrix

Post by Hendrix »

Znate za tunel Vranduk kod Zenice?E pa mene je jednom zeleni golf dvojka natovaren curama i frajerima pokušavo preteći pola sata prije tunela i na kraju me u tunelu prestigo,jebo sam mu sve živo i neživo ,sjetio sam se odmah kad su ljudi poginuli tu na istom mjestu readi drugog debila koji je pretico.
Problem je kod nas što ljudi vide malo Mtv Pimp my ride,pa vide malo F1,pa vide malo Rally i onda sjednu u svog dizela sa ćelavim gumama i kočnicama koje skoro pa rade i onda jurcaju glavom bez obzira.Ne ide to tako,ne vozi se kao da si sam na cesti.Najgore mi je po noći voziti,tad ima najviše kretena iz diskoteka polupjanih koji se dokazuju pred kokama i onda nastaju tragedije.Uvijek izbjegavam noćne vožnje koliko mogu.
sunday_morning

Post by sunday_morning »

A wrote:Meni se u Sarajevu desilo:
- da mi trubi auto iza, jer pustam pjesake
- da pjesak kojem sam stala i pokazala rukom da ide, nece da predje ulicu, gleda me nepovjerljivo, sa strahom i pokazuje "haj' ti, neka mene, polako"
:lol: :lol: :lol: fakat andjo.

meni uzasno smeta kako se raja PRESTROJAVA u krcatim raskrsnicama, ne davanje zmigavaca i TAKSISTI. oni primaju putnike na sred ceste, u kruznom toku saobracaja, na semaforu, raskrsnici...oni su besprikosnoveni, no rules :-?
Post Reply