Pet stvari koje vas najviše iritiraju u vožnji

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Najviše vas iritira

blokiranje drugih vozača dvostrukim parkiranjem
4
10%
vožnja pod dugim svjetlima
7
18%
ubacivanje vozilom u već zagušeno raskršće
3
8%
'švercanje' vozača mimo kolone, odnosno preko reda
10
26%
promjena vozne trake bez davanja svjetlosne signalizacije
11
28%
nešto drugo..
4
10%

Total votes: 39

The_Fluid

#1 Pet stvari koje vas najviše iritiraju u vožnji

Post by The_Fluid »

Koliko agresivno vozimo?
Koliko iritiramo druge u vožnji?
Istraživanja diljem Evrope dala su neke neobične rezultate.

Npr. žene su agresivnije od muškaraca kada voze džipove i luksuzne automobile, dok su muškarci agresivniji kada voze sportske automobile. Mlađi vozači su znatno agresivniji od starijih.

Prema istraživanju Finci su najfiniji, dok su najagresivniji vozači u Velikoj Britaniji..nastavit će se
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Mene ubi, kad mi se kakav metuzalem nacali ispred mene, pa ni tamo ni vamo.... :x
dugi

Post by dugi »

Mene je nekad iritiralo a sad me nasmijava spusteno auto do zemlje, obicno starije od vozaca, unutra drma "muzika", vozac vidljivih bicepsa i obrijane glave 8-) koji lezi za volanom ( najcesce BMW-a ili VW-a)+ opasni pogled preko ramena na sve sto se krece u blizoj okolini :lol:
Najgore je sto ovakvi obicno prave ove gore navedene poteze misleci kako dobro voze :zzzz:
pips

Post by pips »

dugi wrote:Mene je nekad iritiralo a sad me nasmijava spusteno auto do zemlje, obicno starije od vozaca, unutra drma "muzika", vozac vidljivih bicepsa i obrijane glave 8-) koji lezi za volanom ( najcesce BMW-a ili VW-a)+ opasni pogled preko ramena na sve sto se krece u blizoj okolini :lol:
Najgore je sto ovakvi obicno prave ove gore navedene poteze misleci kako dobro voze :zzzz:
maconja a vozi ko´ lauda
whow

Post by whow »

dugi wrote:Mene je nekad iritiralo a sad me nasmijava spusteno auto do zemlje, obicno starije od vozaca, unutra drma "muzika", vozac vidljivih bicepsa i obrijane glave 8-) koji lezi za volanom ( najcesce BMW-a ili VW-a)+ opasni pogled preko ramena na sve sto se krece u blizoj okolini :lol:
Ovo kao da si mene opisao :D fun ,fun fun
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Motociklisti bez kacige, dijete na prednjem sjedistu auta(jos kad ga mati drzhi u krilu zheludac mi se okrene :x ), ne davanje zmigavca, zaustavljanje na cesti da bi putnici izasli ili usli u vozilo, ne drzanje rastojanja, ugashena svjetla u magli(ima i takvih debila :lol: ) ali ne mogu oni meni toliko iziritirati koliko ih ja mogu svojom sirenom :D :lol: :D .
vodolija_33

#7 Re: Pet stvari koje vas najviše iritiraju u vožnji

Post by vodolija_33 »

The_Fluid wrote:Koliko agresivno vozimo?
Koliko iritiramo druge u vožnji?
Istraživanja diljem Evrope dala su neke neobične rezultate.

Npr. žene su agresivnije od muškaraca kada voze džipove i luksuzne automobile, dok su muškarci agresivniji kada voze sportske automobile. Mlađi vozači su znatno agresivniji od starijih.

Prema istraživanju Finci su najfiniji, dok su najagresivniji vozači u Velikoj Britaniji..nastavit će se
Oduzimanje prvenstva prolaza i ostala sranja (pardon) koja naši zahebani vozači tj. piloti rade autima sa oznakom "L". :x

Nikakve tolarencije nemaju prema onima koji se obučavaju kao da su se, po Bogu svi sa vozačkom u ruci rodili. :x
Zadig

Post by Zadig »

Ahhh, dobro jutro.

Kod drugih vozaca me uglavnom nervira neodgovorno preticanje, i prebacivanje na isti nacin.

Ali posto sam ja jako cool tip, i to se vrlo rijetko desava
:D
Lisac

Post by Lisac »

Anketa je nepotpuna. Fali opcija: Zhena :D :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

...fale i taxisti... :x :D
car-x

Post by car-x »

ne moze se sve gledati crno-bijelo, mada velika vecina vozaca (bez obzira na spol i godine) nema tu neku elementarnu saobracajnu kulturu..

jedan dan mi se zurilo na relaciji srebrenik - tuzla.. kamion na celu kolone.. ne ide brze od 40.. valjda ne moze.. a zadesili se u orlovoj klisuri (mjesto na kome je uglavnom nemoguce preteci, nesto poput monaka u F1).. i nakupila se kolona i svi nervozni i svi bibicu, a kamiondzija ne jebe zivu silu..

par dana poslije, na istom mjestu, kamion sestoton, nista brzi.. negdje na sredini klisure ima prosirenje, nesto kao parking.. i frajer iz kamiona skuzio da je "nakupio" iza sebe kolonu ko kod nadprosjecnih svatova, izbaci desni zmigavac i propusti ljude.. ja stao za njim da ga zovem na pice.. a covjek se cudio sto se ja cudim.. veli, pa to je najosnovnija stvar, kad vidis da stvaras guzvu, a ti propusti ljude.. kontam ja, e moj jarane, da si bio prije tri dana na mom mjestu, pa da se malo nerviras..

biti ucesnik u saobracaju na bilo koji nacin je poprilicna odgovornost. mngoi nisu svjesni da osim svojih zivota u rukama drze i zivote drugih.. jednostavno ne razmisljaju na taj nacin.. pa i debilne teme na ovom forumu tipa "koliko ste najvise vozili auto" potvrdjuju ovo o cemu govorim..
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Bobi wrote:Motociklisti bez kacige, dijete na prednjem sjedistu auta(jos kad ga mati drzhi u krilu zheludac mi se okrene :x ), ne davanje zmigavca, zaustavljanje na cesti da bi putnici izasli ili usli u vozilo, ne drzanje rastojanja, ugashena svjetla u magli(ima i takvih debila :lol: ) ali ne mogu oni meni toliko iziritirati koliko ih ja mogu svojom sirenom :D :lol: :D .
Nemoj tako Bobi, motociklist je samo SEBI neodgovoran kad je bez kacige, a vjeruj taj vjetar je tako mocan da covjek stvarno ima zelju da skine kacigu.
(ja ne vozim bez kacige jer mi je sigurnost na prvom mjestu ali bih je rado skinuo nekad)

Mene kad sam u autu nerviraju ljudi koji se vozikaju 30 na sat u 8 ujutro kad zurim na posao, nervira me guzva u 8 ujutro i u 4 popodne kad nema sanse da glatko prodjes dio od Pofalica do Skenderije.
Nerviraju me zene koje od silnog straha zaborave da voze, kojima je retrovizor u sluzbi provjeravanja sminke.

Nerviraju me idioti koji mi se lijepe u guzicu, sa ogromnim merakom tada smanjim brzinu na 30 kmh.

Kad sam na motoru ne nervira me nista, ali bih volio da vozaci malo vise postuju motocikliste, da paze na njih i da ne ocekuju da svaki motociklista vozi motor 150 na sat, neki od nas vole da se voze 50 na sat.
xygirl

Post by xygirl »

nervira me jako kad mi se motociklista i njegovo motor nadju na haubi
:D :roll: :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

xygirl wrote:nervira me jako kad mi se motociklista i njegovo motor nadju na haubi
Inteligencija i kultura u padu, primitivizam u porastu.

Svaka bakica ima B kategoriju polozenu, neznam cemu busanje u prsa :D
photo

Post by photo »

nerviraju me taksisti koji misle da su bogom dani, staju gdje im se prohtije pa se ljute kada reagujes i samo bi se tukli (to se nosi iz kuce koji oni ocito nemaju), nerviraju me supci koji parkiraju u branilaca grada kod strosmajerove pa autobus ne moze proci pa blokira dvije ulice, nerviraju me kola parkirana na trotuaru ispred UNDP (sa i bez CD tablica) kada supak otrci do banke da digne pare i ispred the bar, pa me nerviraju kreteni koji se zalijepe iza tebe i blicaju sto ne vozis brze od 60 km/h kroz grad (tada usporim sto vise mogu, posto vozim trulju upravo zbog takvih, svejedno mi je hoce li udariti)

puno stvari me nervira, ali kazem ko ga j... ja zaradim njegovu tromjesecnu platu za mjesec dana pa me boli ku... nasmijem mu se u lice i onda se on raspizdi jos vise.
Stitch__

Post by Stitch__ »

:x :x :x :x sve od navedenog u anketi :x :x :x

sto je najgore, ja kad vozim sam pravo zivcan, nedo bog kakvog oruzja bilo bi mrtvih :x :x

kad vidim idiota da se na semaforu uvali prvi u kolonu glavu bi mu seljacku otkino :x :x

kad mi se bez zigavca ubaci u traku zato sto mu je ruka kojom ga treba upalit izbacena kroz prozor, masakriro bi ga :x :x

kad mi duga svjetla upali iza mene, gurno bi ga u provaliju i slatko se nasmijao :x :x :x

neku noc sam popizdio na parkingu kod hotela Evropa kad me je konj blokiro dvostrukim parkiranjem :x :x poceo mu lupat nogom u golfa :D dok mi neki fraer nije pomogao u naprijed-nazad, izgubio sam pola sata :x :x :x

GRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!! :x :x :x SVE TO TREBA POBIT :x :x :x
bmx

Post by bmx »

uh, ovo je tema o kojoj se moze do sutra pricati, bar kad je saobrcaj u sarajevu u pitanju....mislim da bi mi bilo lakse nabrojati sta me pozitivno zadesi na cesti nego sta me iznervira :P ukratko, nerviraju me prebacivanje bez zmigavaca iz trake u traku, ne drzanje odstojanja, ponasanje kao je je ta osoba sama na cesti, naglo zaustavljanje na cesti bez davanja ikakvog znaka, jer neko, zaboga, mora da izadje ili udje...naravno,posbeno mjesto zauzimaju desavanja u brdskim dijelovima grada, gdje neko mora stati da bi se dva vozila mimoisla...i, naravno, oni koji idu dole nikako da shvate da je njima lakse pritisnuti noznu kocnicu i stati, nego meni u brdu povuci rucnu i kasnije krenuti! uh, vec se nanervirah :x
Qler

Post by Qler »

ja planiram kupiti jedog ficu, postaviti one bullbar-ove i vozati se kroz grad, samo cekati da mi se neko zalijepi, pokusa uzeti prvenstvo, uvali na parking i sl. :x
LeKo

Post by LeKo »

Vec par godina pokusavam sve gore navedeno shvatiti mirno i ne nervirati se u vecini slučajeva sam uspio no do danas i ne znam da li cu ikada moci biti hladnokrvan na neispravnost stop (nikako nerade) svijetala na autima i kamkazno uvaljivanje taxista :x
LeKo

Post by LeKo »

P.S. zaboravih drotove na raskrsnici, potez Marin Dvor - Pofalici, sati 15:30 - 16:00 pasa izasao da regulise saobracaj hebo bi mu sve na kamaru i naravno kad me zaustavi i ko ono nisi vezao pojas a lik u istom trenu sa bengerom prozuji 140 kroz grad i ne pogleda ga, pa oko bi mu iskopao u tom trenutku :x
Zadig

Post by Zadig »

pa vi ste svi do jednog agresivni vozaci sve mi se cini
:D
Pooll

Post by Pooll »

Draga djeco, nemojte se nervirat' nece biti bolje, moze samo biti gore :P
Sad te ne iritira? Navik'o? :D

FortunaBela wrote:Mene ubi, kad mi se kakav metuzalem nacali ispred mene, pa ni tamo ni vamo.... :x
Nemoj me ruziti :oops: :oops: :D
photo wrote:nerviraju me taksisti koji misle da su bogom dani, staju gdje im se prohtije pa se ljute kada reagujes i samo bi se tukli (to se nosi iz kuce koji oni ocito nemaju), nerviraju me supci koji parkiraju u branilaca grada kod strosmajerove pa autobus ne moze proci pa blokira dvije ulice, nerviraju me kola parkirana na trotuaru ispred UNDP (sa i bez CD tablica) kada supak otrci do banke da digne pare i ispred the bar, pa me nerviraju kreteni koji se zalijepe iza tebe i blicaju sto ne vozis brze od 60 km/h kroz grad (tada usporim sto vise mogu, posto vozim trulju upravo zbog takvih, svejedno mi je hoce li udariti)
bravo :D

Mene najvise nerviraju svjetla koja te zaslijepe... bilo kad ti dolazi u susret, bilo u retrovizor :x

Razumijem djecu... ne razmisljaju.. pretrcavaju... al nek ti roditelji malo vise porade... na onoj starinskoj... prvo desno... pa lijevo... cak i u jednosmjernoj ulici :oops:
xygirl

Post by xygirl »

DaysleepeR wrote:
xygirl wrote:nervira me jako kad mi se motociklista i njegovo motor nadju na haubi
Inteligencija i kultura u padu, primitivizam u porastu.

Svaka bakica ima B kategoriju polozenu, neznam cemu busanje u prsa :D
dobro, ali kakve sad ovo veze ima sa prodajom sesira u New Orleans-u?!
:? :roll:
enivej :D
debela

Post by debela »

nerviraju me vozaci koji nece da propuste pjesake na semaforu, gdje su obavezni to uraditi. nerviraju me automobili parkirani po trotoarima, nervira me kocenje na dva metra od semafora, a pjesacki prelaz pun naroda, nervira me sto se vozacima sve tolerise.
Altsa

Post by Altsa »

e popizdim kad stane na cesti i izadje iz auta da kupi cigare u trafici ili granapu i blokira citavu traku ili kad upali svjetla za maglu u po bijela dana i to ljeti. :lol: :x
Post Reply