Pet plaćenih neradnih dana za vjerske praznike

Opetja033

#51 Re: Pet plaćenih neradnih dana za vjerske praznike

Post by Opetja033 »

Pa u svim drzavama EU vjerski blagdani su neradni dani. Naravno placeni od strane poslodovca. Od onih najsekularnijih u Skandinaviji do juzne Europe. Sasvim normalna stvar. Mislim cak da sa ovih 5 dana spadamo medju zemlje sa manjim brojem vjerskih blagdana u poredjenju sa zemljama Zapada.

Pokretacu teme (a i svima kojima vjerske slobode smetaju) predlazem da presele u Sjevernu Koreju ili Kinu. Tamo nece imati slicnih problema. Ovdje ih je ionako premalo da bilo sta mogu promijeniti a pogotovo ne uticati na ovakve stvari. Naravno tu je uvijek i mogucnost psihoterapijskog izlijevanja zuci po forumima. To im je otprilike krajnja granica mogucnosti djelovanja.
KIseljak12

#52 Re: Pet plaćenih neradnih dana za vjerske praznike

Post by KIseljak12 »

mg wrote:2 dana je maksimum.

I ja kao pripadnik dzedaja, kako da koristim?
Ovo je super stvar, jer se ovim izjednacava broj neradnih dana za praznike medju razlicitim konfesijama. Ono sto me zanima je kako cu ja kao dzedaj da ostvarim svoja prava? Da li su se konsultovali sa dzedajskom vjerskom zajednicom u BiH?
calculator

#53 Re: Pet plaćenih neradnih dana za vjerske praznike

Post by calculator »

Opetja033 wrote:Pokretacu teme (a i svima kojima vjerske slobode smetaju) predlazem da presele u Sjevernu Koreju ili Kinu. Tamo nece imati slicnih problema. Ovdje ih je ionako premalo da bilo sta mogu promijeniti a pogotovo ne uticati na ovakve stvari. Naravno tu je uvijek i mogucnost psihoterapijskog izlijevanja zuci po forumima. To im je otprilike krajnja granica mogucnosti djelovanja.
Vadi makaze iz ladice i reži bradu, Rusi su krenuli :D
Opetja033

#54 Re: Pet plaćenih neradnih dana za vjerske praznike

Post by Opetja033 »

calculator wrote:
Opetja033 wrote:Pokretacu teme (a i svima kojima vjerske slobode smetaju) predlazem da presele u Sjevernu Koreju ili Kinu. Tamo nece imati slicnih problema. Ovdje ih je ionako premalo da bilo sta mogu promijeniti a pogotovo ne uticati na ovakve stvari. Naravno tu je uvijek i mogucnost psihoterapijskog izlijevanja zuci po forumima. To im je otprilike krajnja granica mogucnosti djelovanja.
Vadi makaze iz ladice i reži bradu, Rusi su krenuli :D
Nisam ni ocekivao da ces imati nesto pametno za reci. Nisam jer i nemas argumenata. Kompletan tvoj prvi komentar na temi se svodi samo na izlijevanje zuci, mrznju. Totalno nemocan da utices na bilo sta.
Kao sto sam napisao: vjerski blagdani kao neradni dani su sasvim normalna pojava u svim dijelovima normalnog, demokratskog dijela svijeta. Znas, onog dijela kojem i mi u BiH stremimo.
Dakle mozes nastaviti kmecati po forumima do sutra. Promijeniti ama bas nista ne mozes. Uzivaj. :)
Hendrix

#55 Re: Pet plaćenih neradnih dana za vjerske praznike

Post by Hendrix »

Vecina drzavnih sluzbenika je najrentabilnija kada su praznici, ne trose dzaba struju, grijanje i klimatizaciju u sluzbenim prostorijama, manje pozderu na racun drzave i ne piju dzabne kafe, a internet kuci oni placaju tako da cjelodnevno surfanje ide na njihov racun :)
Opetja033

#56 Re: Pet plaćenih neradnih dana za vjerske praznike

Post by Opetja033 »

Hendrix wrote:Vecina drzavnih sluzbenika je najrentabilnija kada su praznici, ne trose dzaba struju, grijanje i klimatizaciju u sluzbenim prostorijama, manje pozderu na racun drzave i ne piju dzabne kafe, a internet kuci oni placaju tako da cjelodnevno surfanje ide na njihov racun :)
:lol: :lol: :thumbup:
mg

#57 Re: Pet plaćenih neradnih dana za vjerske praznike

Post by mg »

KIseljak12 wrote:
mg wrote:2 dana je maksimum.

I ja kao pripadnik dzedaja, kako da koristim?
Ovo je super stvar, jer se ovim izjednacava broj neradnih dana za praznike medju razlicitim konfesijama. Ono sto me zanima je kako cu ja kao dzedaj da ostvarim svoja prava? Da li su se konsultovali sa dzedajskom vjerskom zajednicom u BiH?
Pisat cemo sudu ko sejdic i finci. Mi smo margunalizirani! :D
agent_zero

#58 Re: Pet plaćenih neradnih dana za vjerske praznike

Post by agent_zero »

Opetja033 wrote:Pa u svim drzavama EU vjerski blagdani su neradni dani. Naravno placeni od strane poslodovca. Od onih najsekularnijih u Skandinaviji do juzne Europe. Sasvim normalna stvar. Mislim cak da sa ovih 5 dana spadamo medju zemlje sa manjim brojem vjerskih blagdana u poredjenju sa zemljama Zapada.

Pokretacu teme (a i svima kojima vjerske slobode smetaju) predlazem da presele u Sjevernu Koreju ili Kinu. Tamo nece imati slicnih problema. Ovdje ih je ionako premalo da bilo sta mogu promijeniti a pogotovo ne uticati na ovakve stvari. Naravno tu je uvijek i mogucnost psihoterapijskog izlijevanja zuci po forumima. To im je otprilike krajnja granica mogucnosti djelovanja.
Tačno!

I ne samo vjerskih praznika, u odnosu na EU i mnoge druge zemlje imamo NAJMANJI broj državnih (neradnih) praznika.

Ali opet se nađe neka forumska danguba kojoj nešto smeta, pa makar i POZITIVNO bilo i nešto što je normalno u svim normalnim zemljama svijeta.
Ironmen

#59 Re: Pet plaćenih neradnih dana za vjerske praznike

Post by Ironmen »

O cemu vi pricate ovde kakvih 5 neradnih dana za praznika kao z anovu hidzretsku godinu juce je sve normalno radilo niko o tome ne prica to je samo na papiru fazon :)
Post Reply