Perzijski tepih- procjena vrijednosti / prodaja
-
praskistudent
#1 Perzijski tepih- procjena vrijednosti / prodaja
Da li se neko razumije ili moze da me uputi na pravi link ili osobu. Zanima me procjena / prodaja Perzijskog Jamshidi tepiha, velicina cca. 2,5m x 3,5m, star oko 100-110 godina, 25 cvorova po jednom kvadratnom centimentru. Tepih je solidno ocuvan, nije restauriran i boje su originalne, nema ostecenja osim dijelova na kojim je "izlizan" kao posljedica regularnog hodanja, namjestaja etc.
Hvala!
Hvala!
- Cvjetka
#2 Re: Perzijski tepih- procjena vrijednosti / prodaja
Mozda oni ti mogu biti od pomoci!praskistudent wrote:Da li se neko razumije ili moze da me uputi na pravi link ili osobu. Zanima me procjena / prodaja Perzijskog Jamshidi tepiha, velicina cca. 2,5m x 3,5m, star oko 100-110 godina, 25 cvorova po jednom kvadratnom centimentru. Tepih je solidno ocuvan, nije restauriran i boje su originalne, nema ostecenja osim dijelova na kojim je "izlizan" kao posljedica regularnog hodanja, namjestaja etc.
Hvala!
http://www.njuskalo.hr/trgovina/jamshid
-
praskistudent
- Kemal Malovčić
#4 Re: Perzijski tepih- procjena vrijednosti / prodaja
da ne otvaram novu temu
ko u sarajvu može procijenit koliko love vrijedi perzijsko ćilimče
i gdje se to ćilimče može tušnut, kome?
-
TRŠ
#5 Re: Perzijski tepih- procjena vrijednosti / prodaja
I mene zanima gdje bih mogao tušnuti perzijski tepih star preko 130 godina i takodjer procijeniti njegovu vrijednost 
- TDK-90
#6 Re: Perzijski tepih- procjena vrijednosti / prodaja
Jel tepih u letećem stanju 
-
TRŠ
#7 Re: Perzijski tepih- procjena vrijednosti / prodaja
TDK-90 wrote:Jel tepih u letećem stanju
-
investicija
#8 Re: Perzijski tepih- procjena vrijednosti / prodaja
062 652 529 Senad, on se profesionalno bavi trgovinom starim stvarima, posebno ćilimima, pokušaj tu
-
tagomago
#9 Re: Perzijski tepih- procjena vrijednosti / prodaja
ćazim sa alu, stručnjak za tepihe, ćilime i fiskulturuKemal Malovčić wrote:da ne otvaram novu temu
- Kemal Malovčić
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11 Re: Perzijski tepih - procjena vrijednosti / prodaja
Jesu perzijski ćilimi ''naj-u svijetu'', ali da imam love da su qrčim, kupio bih bosanski ćilim od bosanske firme sa bosanskim šarama što ih tkaju žene iz Tuzle (Srebrenice) okupljene od strane neke firme koju vodi bosanska žena.
Svaka je šara tih srebreničkih ćilima tepiha i ponjava zalivena suzom tuge i žala za pobijenim.
Platio bih tu umjetnost narodnu pet puta više nego neki perzijaner samo da sam finansijski moćan toliko.
Svaka čast Isfahanu i onoj firmi iz Irana što u Morća Hanu prodaju najbolje tepihe na svijetu, ali to nisu ćilimi bosanski, srebrenički,...suzama i tugom pregolemom zaljevani.
Svaka je šara tih srebreničkih ćilima tepiha i ponjava zalivena suzom tuge i žala za pobijenim.
Platio bih tu umjetnost narodnu pet puta više nego neki perzijaner samo da sam finansijski moćan toliko.
Svaka čast Isfahanu i onoj firmi iz Irana što u Morća Hanu prodaju najbolje tepihe na svijetu, ali to nisu ćilimi bosanski, srebrenički,...suzama i tugom pregolemom zaljevani.